Jump to content

Photo

Cepiva

• Please log in to reply
404 replies to this topic

#241 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 01 March 2016 - 12:42 PM

Sem prebrala članek, in nisem zasledila nobenih študij iz katerih bi članek izhajal, ali relevantnih virov...torej, še en popolnoma neuporaben članek, ki bi ga na internet lahko objavil

kdorkoli.

Autism and vaccines

12799325_1117324508312787_42338790266891

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#242 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 01 March 2016 - 11:31 PM

Avtizem: med miti in resnico

Predavanje na MF LJ če koga zanima.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

• Guests

Posted 03 March 2016 - 02:52 PM

Cepljenje proti pnevmokoku je po novem za dojenčke zastonj, za večje otroke pa ne. Mi mamo v ponedeljek prvo cepljenje in dobi koktejl petih cepiv, plus rotavirus, pa ne vem, a bi dala še pnevmokoka al ne. S. proti pnevmokoku nisem ...

• 0

#244 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6704 posts

Posted 04 March 2016 - 12:06 AM

Našo so lani cepili proti pnevmokoku, ampak zaradi problemov s pljučki takoj po porodu, ker smo se bali, da bi čez zimo zbolela in bi lahko prišlo do zapletov. 

Jaz drugače ne bi cepila. 

• 0

#245 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 09 March 2016 - 11:07 PM

http://oopsi.si/stud...menu-cepljenja/

• 0

Bill Bullard

#246 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 21 April 2016 - 10:18 AM

16 years ago, a doctor published a study. It was completely made up, and it made us all sicker.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#247 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 29 April 2017 - 05:10 PM

S pridiganjem o škodljivosti cepljenja se dobro zasluži

• 0

Bill Bullard

#248 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 08 May 2017 - 05:01 AM

Na cepljenje je bilo ze veliko napisanega.
Vseeno vprasam kje stojite glede klopnega m.
Pri nas smo na okuzenem obmocju, v gozdu vec kot doma, jaz sem imela v zadnjih treh letih vsako leto enega. Osebno me je klopa veliko bolj strah kot vseh stvari, ki so v obveznem cepljenju, skupaj.
Nocem svojemu otroku prepovedovat prostega gibanja po gozdu, travi...preventiva pa tudi ne pomaga vedno.
Mi smo se cepili, 15 let, dokler foter ni zbolel in od zdravnikov dobil mnenje, da je nakverjetno njegova avtoimuna bolezen posledica reakcije na cepivo proti klopu.
Od takrat dalje se ni cepil nihce vec, ta strah pa je ostal z mano...
Zdaj ce gres v gmajno enkrat na mesec ali teden ni tko kriticno, mi gremo skorajda vsak dan. Pa verjetno je gozd se manj problematicen kot visoka trava.
Jaz sem ga pa kar na vrtu dobila, verjetno je padel s kakega grmovja, ker nimamo visoke trave....
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#249 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 08 May 2017 - 07:04 AM

Zakaj pa je to v tej temi?

Moz je ze leta cepljen, jaz pa (se) nisem, ceprav bi se skoraj morala, glede na to, koliko casa prezivim v naravi. Sploh poleti, v kratkih hlacah in majici pa tudi zivim na obmocju, kjer so klopi zelo razsirjeni. Za letos sem pozna, mogoce drugo leto.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#250 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27302 posts

Posted 08 May 2017 - 07:11 AM

Pri meni tudi pretehtajo posledice, ki jih lahko pusti meningitis. Sama sem sicer staknila boreliozo, proti kateri se ne mores cepit. Sama nisem cepljena, fant pa je, ker tudi dostu vec po gozdu hodi.
  • 0

#251 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 09 May 2017 - 10:09 AM

A je Fiona napisala kaj, kar ni za to temo?

Jaz se grem cepit, te dni je akcija za cepljenje proti KME, če ste zasledili, spremljajte NIJZ. Mami je zbolela za KME pred leti in je bila 3 tedne v bolnici,

jaz sem bila še v OŠ in sem takrat vprašala fotra, če mami lahko umre, pa mi je iskreno povedal, da lahko... Kako sem jokala, ne bom nikoli pozabila, čeprav mislim,

da ni bilo tako hudo, da bi bila smrtno ogrožena. Posledice ima pa še zdaj, se hitreje utrudi, ob močnem soncu dobi neznanske glavobole itd.

• 0

Bill Bullard

#252 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 May 2017 - 10:12 AM

Post je bil prestavljen, prej ni bil v tej temi.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 09 May 2017 - 12:38 PM

Mi se hocemo it vsi cepit, pa kar naprej nekaj pride vmes. Ko je imel S. 2 leti, je imel pomladi ful mocen izbruh aropijskega dermatitisa, pa je se alergologinja rekla, da ceprav je glasen zagovornik cepljenja, da zdaj ga pa res ne priporoca. Naslednje leto je imel gripo in cel kup virozic, letos se pa kar ne spravimo. J. bi naceloma tudi ze lahko cepila, ampak mi je zdravnica priporocila, da naj da prej skozi obvezno cepljenje do konca, tako da zanjo sele drugo leto pride v postev ...
  • 0

#254 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 09 May 2017 - 02:21 PM

Jaz sem se cepila proti KME (oz so me starši že več let nazaj), po zadnji dozi sem skupaj padla (pa me ni strah igel) in imela cel kup zdravstvenih težav. Klopa pa nobenega.

Ja, ni fajn dobit klopni meningitis, tako kot tudi ni fajn, da te avto zbije - pa zaradi tega ne bom preventivno doma. 

Jaz se ne bom več cepila in tvegala še dodatne stranske učinke, je bilo dovolj. Če mi je pa "usojeno", da me klop ubije, pa tudi prav. 

Ali tiste, ki se cepite, zaupate toliko cepivom, da bi nastavile roko okuženemu klopu, da vas piči? Jaz ne bi, ker jim ne zaupam. Poznam kar nekaj primerov, ko cepiva niso delovala. 

Povedala sem samo svoje mnenje, tako da ne rabim nobenih prepričevanj kontra. Opažam precej agresije in porast reklamiranja cepiv iz vseh medijev. Kmalu jih bodo že na top shopu prodajali, kupiš 1, dobiš 2! 

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#255 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 May 2017 - 02:37 PM

Jaz osebno + moja in fantova širša družina se ne cepimo za čisto nič. Pa bo tako tudi ostalo.

Dosti bolj kot cepiva je zame pomembna preventiva v smislu zdravega telesa, za katerega pa skrbiš vsak dan. Zdravo telo/imunski sistem, pa se valda dosti bolj učinkovito bori.

• 0
Viens, reste ici!

#256 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 09 May 2017 - 02:41 PM

Koliko pa ste dejansko v naravi tiste, ki se mislite cepiti? Meni se zdi smiselno samo v primeru, če si praktično vsak dan v okolju, kjer so razširjeni klopi.

• 0

― V. Van Gogh

#257 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 May 2017 - 03:41 PM

Matilda, mi lahko pomagaš? Mi smo se na faksu obvezno cepili na začetku 2. ali 3. letnika, to je zdaj že 7 let nazaj... a zaščita od cepljenja takrat še velja?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#258 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 09 May 2017 - 03:44 PM

Ne vec.
http://www.nijz.si/s...mu-encefalitisu
  • 0

― V. Van Gogh

• Guests

Posted 09 May 2017 - 05:34 PM

Mi smo skoz zunaj, na Koroskem ga itak prakticno na vrtu lahk staknes, lani mi je pa en lezel po nogi, ko smo bli na Jezeru pri Igu. Tako da so zdaj res ze povsod.
  • 0

#260 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 May 2017 - 06:02 PM

Jina, hvala!

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users