Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#241 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32521 posts

Posted 15 May 2014 - 09:06 AM

Jaz sem komentirala to, kar je rekla Fiona - da talno gretje ne ogreje ploščic, kar (vsaj pri nama) sploh ne drži in se mi zdi čudno, ker to je ravno point gretja...?

Poleti so pa mrzle, ja, to pa drži.

Naš se bo sigurno plazil oz. plazila po ploščicah, ker ureditev druge sobe še ni planirana v prvih nekaj letih :P

• 0

#242 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 15 May 2014 - 09:14 AM

Aja, my bad :D

Moja mami noče imet talnega gretja, ker to baje ni dobro za žile v nogah. Je katera že slišala kaj na to noto?

• 0

#243 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17416 posts

Posted 15 May 2014 - 09:17 AM

Ja, to so pomisleki večine, ampak ni res :D

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#244 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 15 May 2014 - 09:18 AM

Kako veš, da ni res? :P

• 0

#245 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32521 posts

Posted 15 May 2014 - 09:18 AM

Valda, ampak je treba malo bolj preštudirat vse skupaj, kakšne so sploh temperature vode v sistemu in jaz sem po vsem prebranem zaključila oz. razumela, da ob pravih nastavitvah gretja ne moreš dobiti krčnih žil, ni pa priporočljivo za tiste, ki že imajo te težave, tu menda lahko pride do negativnega vpliva.

• 0

#246 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 15 May 2014 - 09:20 AM

Aha, mogoče je to to - oče ima težave s krčnimi žilami - je že bil na operaciji.

• 0

#247 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26018 posts

Posted 15 May 2014 - 09:25 AM

Moja mami tudi, ampak se ji to ze precej casa vlece. Imamo doma sicer talno gretje, ampak dvomim, da ima to kaj zraven, sploh, ker vedno nosi copate s platformo. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#248 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17416 posts

Posted 15 May 2014 - 09:25 AM

Slabo je, če stavba ni izolirana dobro in se mora dovajati voda z višjimi temperaturami. Pri novogradnjah pa ni problem in je to bolj urbani mit. Za noge je talno še vedno precej hladno.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#249 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32521 posts

Posted 15 May 2014 - 09:32 AM

Midva sva enkrat prav merila temperaturo tal, pa se zdaj prav ne spomnim, koliko je bila

• 0

#250 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 26 May 2014 - 09:51 AM

Dajte mi povedat, s čim se ve pokrivate v tem prehodnem času. Za kovtre meni še ni.

Midva imava še vedno eno, sicer lepo ohranjeno, staro deko iz socializma, ki mi gre res na živce. Moram nekaj dugega kupit, pa pojma nimam kaj. Flis deke so mi nekako za na kavč, za na posteljo pa ne ravno.

Presita odeja = kovter (po ljudsko ;)). Imas pa razlicne materiale in gostote na voljo. Jaz imam - z izjemo poletja - eno iz bambusovih vlaken, srednje toplo, poleti pa pac samo 'kapno' oz. posteljnino samo. 

midva sva ravno v soboto kupila kovter iz bambusovih vlaken in nama je zdaj že vroče pod njo ...

prodajalka je predlagala še eno, ki je kao iz svile in je menda zelo zračna in lahka in jo imaš lahko gor kar celo leto, ker je naravna in se nekako prilagaja temperaturi ... problem je, ker stane 100€/kom.

Ima še kdo kakšne izkušnje s dobrimi naravnimi materiali, ki niso prevroči za ta čas.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#251 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32521 posts

Posted 26 May 2014 - 03:58 PM

Moj ima že kakšen mesec samo odejo iz bombaža, ki sem jo za 30 € kupila lani v Hoferju, jaz pa najtanjši kovtrček / prešito odejo iz Ikee, s katero je dec pokrit pozimi (njemu je itak skoz vroče) :P

• 0

#252 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 14 October 2014 - 08:36 AM

Je katera delala povsem novo kopalnico? Kakšna je bila cena?

Jaz sem danes dobila predračun, me je vrglo na rit!

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#253 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 14 October 2014 - 08:42 AM

Moji starši so pred leti poponoma obnovili kopalnico. Lahko se pozanimam, ampak vem, da so cene oderuške.

• 0

#254 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32521 posts

Posted 14 October 2014 - 08:44 AM

A za vse komplet so ti naredili ponudbo? To pride pomoje najdražje. Jaz ti žal ne morem pomagati, ker sva imela več mojstrov in material kupila sama. Koliko si pa dobila?

• 0

#255 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 14 October 2014 - 09:10 AM

5 tisoč, brez davka, niso vključene ploščice, wc, pipe umivalnik...

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#256 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 14 October 2014 - 09:27 AM

To pa je veliko. Prestavljas napeljave?
Glede na to, da sem dala sama za adaptacijo stanovanja do vselitve, torej vsa dela, nove instalacije, rusenje in prestavljanje sten, ploscice, parket in vse kar pase zrave, okoli 30000 €, je tale predracu ( brez ploscic in opreme) totalno nesorazmeren. Poisci novega ponudnika. Ta cena bi bila realna za vse ( torej ploscice in oprema).
  • 0

#257 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 14 October 2014 - 09:38 AM

Se tudi meni zdi tako. Prestavljam ne napeljav, samo menjam jih. Si ti zadovoljna z delom? Če si, mi lahko sporočiš kdo ti je delal?

• 0

#258 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5832 posts

Posted 14 October 2014 - 09:42 AM

Raje ti ne bi priporocila izvajalca, ker nisem 100% zadovoljna. V casu prenove je dvigoval cene. Vodovodni instalater, ki ga je glavni izvajalec priskrbel je na koncu kapituliral in ni koncal dela. V glavnem nisem bila zadovoljna. Ne z odnosom, ne s koncno izvedbo. Zal, moram s tem zivet.
  • 0

#259 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 14 October 2014 - 09:55 AM

Frcica, kam si dala delat predracun? Pa koliko je velika kopalnica?

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#260 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32521 posts

Posted 14 October 2014 - 09:58 AM

Ti v bistvu rabiš dva mojstra - enega za inštalacije in drugega keramičarja, če se prav spomnim.  Keramičarjev se pomoje ne manjka in lahko ziher dobiš kakšnega ugodnega (midva sva plačla 10€/m2 in sva ful zadovoljna z delom in odnosom, resnostjo), za inštalacije pa nimam pojma, koliko so bile, ker je zrihtal komplet celo bajto z ogrevanjem vred.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users