Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God (2012)
Pogledala sem ta dokumnetarec, o katerem je že bilo nekaj govora. Ga zelo priporočam, saj je zelo zanimiv, sicer meni ni razkril nič novega, če
govorim o zlorabah otrok, ki se v cerkvi dogajajo že stoletja. Res je, da je v tem primeru zgodba še toliko bolj šokantna ali žalostna, saj gre za
gluhe otroke. Nekaj žrtev je po letih zlorab povedalo na glas, tisto kar si mnogi otroci po celem svetu ne upajo: da jih je župnik zlorabljal,
in to več let. Ponoči se je oče Murphy, tako kot sestradan volk, pretihotapil v sobe dečkov, ter si izbral svojo žrtev za tisto noč. Otroci so to
vedeli, in so noč na nočjo trepetali v svojih posteljah in upam, da ne bodo izbrani. Opazili so tudi, da oče izbira tiste otroke, starši katerih niso
znali kretati (sign language). Ta podatek mi je bil sploh tako zelo grozljiv in žalosten. Nekateri otroci se sploh s starši niso zmogli sporazmevati,
saj njihovi starši niso znali znakovnega jezika, tako da se o zlorabah v večini primerov sploh izvedelo ni. Če pa so povedali, otrokom pač
nihče ni verjel, saj je bilo nepredstavljivo, da bi uslužbenci boga sploh počeli kaj takšnega.
Oče Murphy je v svoji pedofilski karieri zlorabil 200 dečkov. Vatikan je zanj in za zlorabe vedel mnoga leta, storilo se ni nič, vse se je
pometlo pod preprogo, kot je praksa že stoletja. Izvedela sem tudi, da obstajajo posebne klinike, kjer župnike zdravijo zaradi pedofilije,
in ko so 'ozdravljeni' se pač vrnejo na delovno mesto ... seveda v drugo župnijo, kjer se začnejo zgodbe zlorab ponavljati. Načrtovali so
tudi nakup otoka, kamor bi vse pedofile poslali, LOL. Otrok v lasti cerkve, kjer bi bili zbrani vsi pedofili? Do realizacije ni prišlo.
Zelo priporočam. Izveš tudi nove podatke, in imaš še dolgo po ogledu neprijeten okus v ustih, ko vidiš, da se vse vrti samo in le
okoli denarja, da so žrtve tiste, ki se na koncu krivi, ter da si oni vedno operejo roke. Oče Murphy recimo sploh ni videl, da je
v posiljevanju bilo kaj narobe. To je opravičeval na način, da je fante uvajal v spolnost!!!!, da si si tega itak želeli, da je bilo med njimi
veliko homoseksualcev, in da ko se je ponoči sprehajal po njihovih sobah ... da je potipal dečkov penis, in če je ŽE bil otdel, ga je pač podrgnil.
Do institucije sem že prej imela NIČ spoštovanja, se pa po vsaki prebrani knjigi, vsakem dokumentarcu, gnus, ki ga čutim do cerkve in njenih
'dostojanstvenikov' še poveča.