"ŽELIM pomagati kmetiji blizu Ajdovščine in z vami jesti sočne, zrele breskve po 1€. Fruktal jim baje ponuja smešno odkupno ceno."
http://www.dobradela...ruktal-jim-baje
Posted 02 August 2013 - 09:32 AM
"ŽELIM pomagati kmetiji blizu Ajdovščine in z vami jesti sočne, zrele breskve po 1€. Fruktal jim baje ponuja smešno odkupno ceno."
http://www.dobradela...ruktal-jim-baje
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 02 August 2013 - 04:25 PM
A ta tip ponuja zastonj prevoz?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 August 2013 - 04:52 PM
Ja.
Posted 02 August 2013 - 04:58 PM
Od fanta mama jih je prejšnji teden kupila po pol evra kilo, tudi iz primorskega konca. Mercator ji je odkupno ceno s pol evra znižal na 25 centov(baje, da eden od trgovcev odkupuje za 16 centov) in jih za to ceno ni hotela prodati.
Žal ji je ponedeljkovo neurje uničilo pridelek, je pa vseeno gospa an ta način prodala 800 kg breskev.
Za vso sadje in zelenjavo bi se morali tako povezati in zaobiti oderuške trgovce.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 August 2013 - 05:46 PM
Za vso sadje in zelenjavo bi se morali tako povezati in zaobiti oderuške trgovce.
Posted 02 August 2013 - 10:59 PM
Posted 04 August 2013 - 08:02 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 August 2013 - 02:10 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 05 August 2013 - 05:19 PM
Posted 07 August 2013 - 11:07 AM
After all this time?
Always.
Posted 16 August 2013 - 10:11 AM
McDonald's Chicken McNuggets found to contain mysterious fibers, hair-like structures; Natural News Forensic Food Lab posts research photos, video
http://www.naturalne...nge_fibers.html
Posted 16 August 2013 - 09:29 PM
Posted 20 August 2013 - 08:31 AM
Prek tega linka sem naročila breskve. Po 10 dneh so me kontaktirali, morala sem odgovoriti na mail, da sem potrdila naročilo (2 gajbici = 9kg breskev). Čez vikend sem dobila drugi mail, kjer so mi sporočili kraj in čas prevzema breskev. Iskat jih je šel S. Ko je prišel tja, je bila tam ena gospodična s seznamom, povedal je ime...in dobil 2 gajbici. V linku piše, da so po 1€/kg, zato sem S. povedala ceno. Ko je ven potegnil denar, je gospa rekla, da so breskve zastonj, da denar lahko sicer nakažemo, če želimo, da vse piše na dobradela.si (jaz sicer ne najdem nikjer, kam bi lahko nakazala ta denar).
Skratka - dobila sva 9kg izredno lepih in kar je še bolj pomembno - dobrih, okusnih breskev (jaz jih načeloma ne maram, ampak včeraj sem jih pojedla skoraj 1kg), breskve so zložene v lične plastične gajbice - tako da sva dobila tudi gajbice. Nekaj breskev bova pojedla, nekaj razdala...nekaj pa zmrznila ali predelala (kompot, marmelada).
Posted 20 August 2013 - 06:27 PM
Zastojn? Čudno, nič ne piše.
To se mi zdi pa ful dobra akcija, upam, da bo še kaj zrastlo iz tega, lahko bi se vse tak prodajalo. Sem tud jaz naročila zdaj 2 platoja.
Edit: zdaj malo berem na tej strani in iz komentarjev sklepa, da so zato zastonj, ker nimajo pravno urejeno zadeve.
Posted 22 August 2013 - 08:06 AM
Ja, pac ne morejo jih prodajat, lahko pa se priporocajo za 'prostovoljne prispevke'.
Posted 22 August 2013 - 12:05 PM
Posted 22 August 2013 - 12:18 PM
Kupiš biokoruzo.
Posted 22 August 2013 - 12:32 PM
mislim bolj glede na to da bodo to jedle tudi živali....In da bo slej ko prej ta koruza v eni obliki povsod - saj je že zdaj koruza čisto povsod, v vseh živilih in pijačah, povsod jo tlačijo v enih predelanih oblikah...
No saj načeloma kopujem sveže in nič predelanega, pa vseeno.
Posted 22 August 2013 - 12:44 PM
Ja koruzni sirup je res zelo pogost v predelani hrani in pa soja.
Najboljše pač ne kupovat in jest predelane hrane. Kaj drugega ne vem, če nam preostane. Prehranska industrija in prehranski lobiji so tak močni, da se nam niti ne sanja...
Posted 22 August 2013 - 06:25 PM
Točno tako. Posegati po lokalno pridelani domači hrani, kolikor se le da.
Bill Bullard
0 members, 1 guests, 0 anonymous users