Jump to content

Photo

Dokumentarci in zanimivi posnetki, slike, info o hrani

• Please log in to reply
574 replies to this topic

#241 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 02 August 2013 - 09:32 AM

"ŽELIM pomagati kmetiji blizu Ajdovščine in z vami jesti sočne, zrele breskve po 1€. Fruktal jim baje ponuja smešno odkupno ceno."

http://www.dobradela...ruktal-jim-baje

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#242 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 02 August 2013 - 04:25 PM

A ta tip ponuja zastonj prevoz?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#243 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 02 August 2013 - 04:52 PM

Ja. ^_^

• 0

#244 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 02 August 2013 - 04:58 PM

Od fanta mama jih je prejšnji teden kupila po pol evra kilo, tudi iz primorskega konca. Mercator ji je odkupno ceno s pol evra znižal na 25 centov(baje, da eden od trgovcev odkupuje za 16 centov) in jih za to ceno ni hotela prodati.

Žal ji je ponedeljkovo neurje uničilo pridelek, je pa vseeno gospa an ta način prodala 800 kg breskev.

Za vso sadje in zelenjavo bi se morali tako povezati in zaobiti oderuške trgovce.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#245 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 02 August 2013 - 05:46 PM

Za vso sadje in zelenjavo bi se morali tako povezati in zaobiti oderuške trgovce.

:yes: :yes: :yes:

• 0

#246 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 02 August 2013 - 10:59 PM

21359_585339261506042_1600268374_n.jpg

• 0

#247 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 04 August 2013 - 08:02 PM

Danes na RTV SLo2 ob 22:15

KLIK

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#248 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 August 2013 - 02:10 PM

Scientists serve lab-made burger from cow cells
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#249 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 August 2013 - 05:19 PM

http://worldtruth.tv...ever-buy-again/

• 0

#250 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 07 August 2013 - 11:07 AM

tumblr_mltgmzeaBm1qbz5kwo1_500.jpg

• 0

After all this time?

Always.

#251 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 16 August 2013 - 10:11 AM

Chicken-McNugget-03.jpg

McDonald's Chicken McNuggets found to contain mysterious fibers, hair-like structures; Natural News Forensic Food Lab posts research photos, video

http://www.naturalne...nge_fibers.html

:o

• 1

#252 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 August 2013 - 09:29 PM

a032.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#253 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 20 August 2013 - 08:31 AM

"ŽELIM pomagati kmetiji blizu Ajdovščine in z vami jesti sočne, zrele breskve po 1€. Fruktal jim baje ponuja smešno odkupno ceno."

http://www.dobradela...ruktal-jim-baje

Prek tega linka sem naročila breskve. Po 10 dneh so me kontaktirali, morala sem odgovoriti na mail, da sem potrdila naročilo (2 gajbici = 9kg breskev). Čez vikend sem dobila drugi mail, kjer so mi sporočili kraj in čas prevzema breskev. Iskat jih je šel S. Ko je prišel tja, je bila tam ena gospodična s seznamom, povedal je ime...in dobil 2 gajbici.  V linku piše, da so po 1€/kg, zato sem S. povedala ceno. Ko je ven potegnil denar, je gospa rekla, da so breskve zastonj, da denar lahko sicer nakažemo, če želimo, da vse piše na dobradela.si (jaz sicer ne najdem nikjer, kam bi lahko nakazala ta denar).

Skratka - dobila sva 9kg izredno lepih in kar je še bolj pomembno - dobrih, okusnih breskev (jaz jih načeloma ne maram, ampak včeraj sem jih pojedla skoraj 1kg), breskve so zložene v lične plastične gajbice - tako da sva dobila tudi gajbice. Nekaj breskev bova pojedla, nekaj razdala...nekaj pa zmrznila ali predelala (kompot, marmelada).

• 0

#254 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 20 August 2013 - 06:27 PM

Zastojn? Čudno, nič ne piše.

To se mi zdi pa ful dobra akcija, upam, da bo še kaj zrastlo iz tega, lahko bi se vse tak prodajalo. Sem tud jaz naročila zdaj 2 platoja. :)

Edit: zdaj malo berem na tej strani in iz komentarjev sklepa, da so zato zastonj, ker nimajo pravno urejeno zadeve.

• 0

#255 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 22 August 2013 - 08:06 AM

Ja, pac ne morejo jih prodajat, lahko pa se priporocajo za 'prostovoljne prispevke'.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#256 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16777 posts

Posted 22 August 2013 - 12:05 PM

Kaj menite o tem:

http://www.dnevnik.s...za-sme-v-evropo

Kako se ji bomo sploh izognili?...

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#257 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 22 August 2013 - 12:18 PM

Kupiš biokoruzo. :)

• 0

#258 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16777 posts

Posted 22 August 2013 - 12:32 PM

mislim bolj glede na to da bodo to jedle tudi živali....In da bo slej ko prej ta koruza v eni obliki povsod - saj je že zdaj koruza čisto povsod, v vseh živilih in pijačah, povsod jo tlačijo v enih predelanih oblikah...

No saj načeloma kopujem sveže in nič predelanega, pa vseeno.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#259 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 22 August 2013 - 12:44 PM

Ja koruzni sirup je res zelo pogost v predelani hrani in pa soja.

Najboljše pač ne kupovat in jest predelane hrane. Kaj drugega ne vem, če nam preostane. Prehranska industrija in prehranski lobiji so tak močni, da se nam niti ne sanja...

• 0

#260 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 22 August 2013 - 06:25 PM

Točno tako. Posegati po lokalno pridelani domači hrani, kolikor se le da.

• 0

Bill Bullard

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users