Posted 11 April 2011 - 01:38 PM
Se strinjam Frčica. Študentskemu servisu se v takem primeru milo rečeno jebe zate. Zgodi se ti lahko še to, da podjetja ne dajo na črno listo, ker ti plača par €, veliko manj kot pa bi ti moral. Edino kar ti v tem primeru preostane, je civilna tožba proti podjetju.
Jaz bom samo rekla, da mi gre na K, ko se vedno naprej meče te študente, ki se preživljajo s študentskim delom, ker se mi zdi, da imamo Slovenci zaenkrat še vedno posamezniku zelo prijazen sistem. Šolnin nimamo, prehrana je subvencionirana, študentski domovi so smešno poceni (čeprav jih je za trenutno študentsko populacijo premalo). Danes lahko študira res vsak. Ker je pač toliko ugodnosti se vse več ljudi odloča za študij. Zadnjič sem nekje zasledila, da imamo v Sloveniji najmanjšo brezposelnost prav v starostni kategoriji 18-24 (ali 26 - nekje tukaj, sem pozabila). Zakaj le? Ker jih večina študira in hkrati pridno dela prek napotnic. Fakulteti se pa gre samo za to, da bo imela čim več vpisanih, po možnosti izrednih študentov, ki ji bodo prnesli lep kupček denarja. Tako se potem zgodi, da kak EPF razpiše 1000 izrednih mest, kljub temu, da je na trgu dela že tako veliko preveč kadra s tovrstno izobrazbo. Brezveze. Malo sem zašla od tega kar sem želela povedati. Ja, mislim, da bi bilo bolje ko bi se študenti namesto za študentsko delo borili za dvig kvalitete študija. Ker roko na srce, študij močno izgublja na kvaliteti.
Se pa strinjam, da katastrofa kako so bili ljudje nepoučeni glede zakona. Jaz sem bila šokirana, ko je bila moja babi sveto prepričana, da ukinjajo delavcem malice in potne stroške. Ne vem sicer, kje je pobrala to, vendar sem jo komaj prepričala, da moji mami, ki je redno zaposlena tega ne bodo ukinili in da zakon velja samo za študentsko delo, ki pa že tako ali tako ni imelo nobene plačane malice in potnih stroškov.
Morda katera ve, ali je bil ta referendum samo posvetovalni ali pa je vlada zavezana upoštevat njegove rezultate?