Jump to content

Photo

Smoothie

• Please log in to reply
280 replies to this topic

#241 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 04 May 2013 - 12:28 PM

Jaz sem zadnjič dala peso notri in mi ni bilo všeč. Se jo je kar čutilo, kljub temu, da sem želela ublažit okus z dvema bananama.

• 0

After all this time?

Always.

#242 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 04 May 2013 - 12:55 PM

Ja saj logično, da vam ni všeč, ker ste vajene sladkih sadnih smoothijev. So pa bolj zdravi in če ne daš vedno samo ugodja na prvo mesto, vseeno piješ smoothije, ki imajo mogoče malo okus po zelenjavi.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#243 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 04 May 2013 - 01:12 PM

Meni so pa smoothiji z zelenjem bolj okusni od samo sadnih. Ampak pese in podobnega pa res se nikoli nisem notri dajala, c'mon, zacnite s cim bolj nevtralnim (in v manjsih kolicinah), sploh ce niste privrzenke zelenjave.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#244 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18598 posts

Posted 04 May 2013 - 01:16 PM

:oops: :(

Meni je pesa ena redkih stvari, ki jih jem, pa če priznam sem mislila, da se bo prcej zakamuflirala notri, pa še zaradi barve.. Ne vem če bi se lahko prislila spit zelen smoothie Ok, zajeb torej, nisem vedela. :D

• 0

After all this time?

Always.

#245 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 04 May 2013 - 01:29 PM

Ma ne, saj nic narobe, ce das zelenjavo notri, ampak pac za tisto moras imet ze mal srece, preverjen recept ali pa izustrene instinkte :D

Za pa das notri nekaj listov zelene solate, motovilec ali petersilj pa ne rabis bit blazen umetnik. Kumara je tudi nevtralna, pa fajn osvezilna za poleti. Pa na zacetku res ne predozirat nicesar, ker ko enkrat to naredis in se ti upre, potem tist okus hitro zaznas v prihodnje, kjerkoli ze. 

Pa ce se imas rada, ne zacni z algami in maco ali cem podobnim :D.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#246 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 06 May 2013 - 10:31 AM

Meni se zdi, da banana poudarja okus zelenjave in zelnatih dodatkov - medtem ko jabolko, limona omilijo. Predvsem limona kamuflira okuse, na katere mogoce nismo navajeni.

Jaz sem si danes naredila vrhunski sadni smoothie. Res je bil dober!

smoothie9.jpg

(ni moja slika, nekaj sem not vrgla za popestritev teme :-) )

skodelica svezih jagod

skodelica zamrznjenih malin

2 hruski

sok 1 pomarance

sok 1/2 limone

1/4 vanilijevega stroka (postrgana semena)

chia semena

voda

Je prislo ven za 3 kozarce (3 dcl) smoothie-ja.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#247 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 May 2013 - 11:31 AM

Jaz si zdaj dajem še žličko konopljinih semen zraven :).

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#248 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 09 May 2013 - 08:20 PM

KORENČKOV SMOOTHI

Sestavine (za dve osebi):
*4 srednje veliki korenčki
*3 pomaranče
*1 mala banana
*1 žlica meda (najboljše gozdnega) ali kakšnega drugega sladila
* 2 žlici konopljinih semen

Postopek:
Korenje ostrgamo ter ga narežemo, dodamo sveže stisnjen sok treh pomaranč, narezano banano,
med in konopljina semena. Vse skupaj zmešamo v mešalniku.
Za bolj svež in hladen okus dodamo nekaj kock ledu ter dekorativno okrasimo s svežimi listi mete in/ali korenčkom.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#249 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32264 posts

Posted 24 May 2013 - 03:34 PM

Jaz ostajam pri sadnih, kakšen korenček bi edino mogoče poskusila...

Včeraj in danes sem miksala banano, jagode, enkrat ananas in enkrat jabolko, dodala malo lešnikovega mleka ter nekaj semen pegastega badlja (to je fant nabavil) in mi je bil odličen.

• 0

#250 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 May 2013 - 12:30 PM

Jaz opažam, da me po smutiju vedno boli glava. Med tednom zajtrkujem muslije (menjujem, včasih imam najbolj navadne in najbolj zdrave, včasih tiste sladkane, kot nanese), med vikendi pa si doma zmiksam smuti in se potem ful čudno počutim, kot bi mi pomalem delalo slabo in me boli glava. Pa se ne nacejam, 4dl maksimalno, največkrat spijem samo 2dl. A ima še katera tak problem?

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#251 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 26 May 2013 - 01:01 PM

Če jemlješ KT, lahko povečana količina citrusov (pomaranča, grenivka) poveča učinek KT, posledično stranske učinke -> glavobol.

Edina razlaga, ki mi pade na pamet...

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#252 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 26 May 2013 - 01:11 PM

Ne jemljem, sem nehala pred natanko enim letom in enim mesecem (v tem času pa se je telo menda spucalo).

• 0
Pablo Picasso

#253 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 26 May 2013 - 01:51 PM

Potem pa res ne vem. :( Probaj različno sadje in smuthije, mogoče ti kak sadež ne paše...

• 0

Bill Bullard

#254 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17583 posts

Posted 26 May 2013 - 02:07 PM

Evo, sem našla... Citrusi lahko vplivajo na nastanek glavobola tudi neodvisno od hormonske konntracepcije:
Oranges, lemons, grapefruit and limes contain a natural chemical thought to precipitate migraine.

Torej, če uporabljaš citruse, so MORDA oni krivi. (Ampak spet, če ti nikoli prej niso povzročali težav, bi bilo čudno)

• 0

Bill Bullard

#255 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 26 May 2013 - 02:11 PM

Jaz sem imela obdobje, ko mi je bilo ful slabo po pomarancah/sveze iztisnjenemu soku. Recimo kak mesec, dva. Trenutno mi ne delajo tezav, jih pa ne konzumiram v vecjih kolicinah, kak teden jih pa cisto izpustim.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#256 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 26 May 2013 - 03:22 PM

Ampak s citrusi drugače nimam problemov, pozimi stalno jem pomaranče in kivi in me nikoli ne boli glava potem. :hmm:

• 0
Pablo Picasso

#257 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25873 posts

Posted 27 May 2013 - 05:39 AM

Kivi ni citrus.

Mogoce pijes (pre)hladne (pre)hitro?

• 0

#258 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 27 May 2013 - 06:50 AM

V 95% primerov je sadje na sobni temperaturi (razen poleti, ko so kake breskve v hladilniku), spijem pa .. pač ne vem, v nekaj minutah. Res mi ni jasno. Bolečina je približno taka, kot ko si zelo, zelo utrujen in si nekaj čudnega vdihoval, ne znam bolje razložit.

• 0
Pablo Picasso

#259 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 May 2013 - 06:54 AM

Par sekund imej smoothie v ustih, preden ga požreš, če razumeš. Mogoče je to problem, ker ko sadje ješ, pač grizeš, tukaj pa pade direkt v želodec,

in mogoče si preprosto občutljiva. Mogoče sem tudi pihnila mimo, ampak ne vem kaj bi bil vzrok. To sem enkrat prebrala da naj bi pomagalo, če ti je slabo.

Čudno no, to glede glavobola. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#260 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts

Posted 27 May 2013 - 07:03 AM

Bom poskusila še to, hvala za predlog.

• 0
Pablo Picasso