Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
812 replies to this topic

#241 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 April 2011 - 05:12 PM

Meni je plaža ful grda.
Škoda. sad.gif
Pa hvala, da si se potrudila.
  • 0
Viens, reste ici!

#242 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 April 2011 - 05:29 PM

Tašika, hvala za poročilo in slike. Meni se zdi Valencia super destinacija za raziskovanje, ne pa ravno za počitnice, na katerih ti je prioriteta uživanje na plaži.
  • 0

#243 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 19 April 2011 - 06:08 PM

No če greš izključno uživat na plažo, bi jaz raje izbrala kako Andaluzijo potem, ali kaj drugega, če hočeš pa malo bolj aktivne počitnice je pa super. smile.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#244 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 12 May 2011 - 07:22 AM

Nincha, ko si napisala, da so vama odsvetovali najem skuterja, kaj se pa potem splača najet? Avto? It z busom?

Edit: pa packa, skrila si mi slike na FB biggrin.gif, pa zadnjič sem se cel dan slinila biggrin.gif
  • 0

#245 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 12 May 2011 - 07:47 AM

Meni pa ravno Andaluzijska obala, kolikor sem jo videla, ni bila všeč. Bruhalna v bistvu. Videla sem del od Cadiza do Malage nekako. Sami ogromni hoteli, vse pozidano, nič naravnega, gužva,....
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#246 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 May 2011 - 04:34 PM

QUOTE(ora @ 12. 5. 2011 - 8:22) View Post

Nincha, ko si napisala, da so vama odsvetovali najem skuterja, kaj se pa potem splača najet? Avto? It z busom?

Edit: pa packa, skrila si mi slike na FB biggrin.gif, pa zadnjič sem se cel dan slinila biggrin.gif

Kaaaj, nisem ti skrila slik, zdej sem šla pa prav nastavitve gledat in si v mapi "Forum" in ve punce vidite vse moje slike!! biggrin.gif Ne vem kaj se je to zgodil, mogla bi vse vidt. blink.gif

Drugač pa ja, niso priporočali skuterja ampak avto, bus fura samo do glavnega mesta, do teh ta lepih plaž pa ne. Ker s skuterjem se ne moreš po avtocesti furat, pa počas gre, pa tut une ceste čez divjino so hitre in avti mimo švigajo in je mal nevarno, ampak je promet drugač tam ful redek tko da ni bilo panike, nama je bil skuter super, bi ga še enkrat vzela, če bi se odločala. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#247 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 12 May 2011 - 09:07 PM

Zdaj pa vidim:) Mi bomo 4 in bomo verjetno res kr avto vzele.
  • 0

#248 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 July 2011 - 09:59 AM

Tiste, ki ste bile na Mallorci, na katerem delu otoka so najlepše plaže (s tem mislim tudi, da niso prenatrpane)? Priporočate kak dober hotel/hostel? Kako pa je kaj urejen javni prevoz?
Ora, ve ste potem najele avto? Za koliko dni? Koliko ste plačale?
  • 0

#249 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 04 July 2011 - 03:04 PM

Na jugu so pomojem najlepše plaže, je pa res, da severa midva nisva videla. Se mi zdi pa povsod precej natrpano, midva nisva iskala samotnih plaž ampak sva šla na te res najlepše in najbolj znane.

Najlepša je definitivno Playa de Trenc, folka je nekaj pač bilo, nismo bilipa zdaj kot sardine. Mestna plaža v Arenalu je meni božanska, dolga 8km, sicer ful folka, ampak vmes z lahkoto najdeš povsem prazne prostorčke, plus sprazni se okrog 6h zvečer in ostaneš skoraj sam. Ni pa na nobeni od teh dveh plaž sence.

Lepa plaža je še v Palmanovi, to je zahodno od Palme, tam so bili pa ob plaži še borovci in je bilo res super.
Bila sva še na eni znani plaži malo pred Playa de Trenc, ampak mi pa sploh ni bila všeč, čeprav je tut KAO ful lepa, mislim da se imenuje Cala Pi.

Evo, slikice. smile.gif

Arenal:
IPB Image
IPB Image

Palmanova: (spreglej mene, nimam nobene druge slike ki bi pokazala, kako je s senco pa to smile.gif )
IPB Image
IPB Image

Cala Pi:
IPB Image

Trenc:
IPB Image
IPB Image
IPB Image

Glede hotela, midva sva bila TUKAJ in je bilo ok, nič posebnega. Precej Nemcev, dokaj tanke stene, ampak pri nas ni nihče pretiranega hrupa povzročal. Mela sva polpenzion, hrana spet nič posebnega, so pa sladice zelo dobre.

Avtobusi tut skos vozijo, tam nekje do enih zjutraj, plača se karto okrog 1€, zelo podobno kot pri nas. To govorim za relacijo Arenal-Palma, če pa vozi bus na druge konce otoka pa ne vem, ker sva midva najela skuter in se tko furala okrog. Sva dala pa 150 za 3 dni skuterja (nateg!).
  • 1

After all this time?

Always.

#250 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 July 2011 - 03:09 PM

A bi lahko katera, ki je že bila, opisala Madrid? Sem pregledala celo temo in je samo tašika napisala nekaj koristnega, kot vem, pa vas je že več bilo tam. Zanimajo me netipične točke, so kaki 'must do, must see', kakšni nasveti, itd.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#251 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 July 2011 - 03:51 PM

Nincha, hvala za poročilo in fotografije. smile.gif Mogoče letos pade prav Mallorca. Če se to zgodi, ti bom še malce zagnjavila. wink.gif Bomo vidli...

Coco, oprosti, ampak sem bila v Madridu cc. 10 ur, tako da sem videla le M od Mardida in ti zato težko povem kaj konkretnejšega. Midva sva se peljala naokoli z turističnim busom, ki je sicer kar drag kolikor se spomnim, vendar je bil v najini situaciji super, saj sva dobila nek splošni vtis o mestu. Če imaš čas, lahko dol stopiš na eni izmed postaj, si ogledaš tamkajšnjo znamenitost in se vrneš nazaj na avtobus.
Če je tvoj pobič nogomenti navdušenec priporočam ogled stadiona Santiago Bernabeu. Jaz do tedaj še nikoli nisem bila na kakšnem večjem nogometnem stadionu in mi je bilo zelo zanimivo, pa čeprav nisem nek velik nogometni navdušenec.
Jedla sva v eni lokalni oštariji v bližini metro postaje Nuevos Ministerios kamor zahajajo domačini in je bilo vse kar smo naročili odlično.
  • 0

#252 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 04 July 2011 - 05:16 PM

Hvala Kalypso. Kako to, da si bila samo 10h, a ste imeli luknjo med leti, pa ste zapolnili čas al kako? smile.gif

Še kdo, še kdo, Kinky je bila, če me spomin ne vara, pa Ewe?
  • 0
Pablo Picasso

#253 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 July 2011 - 05:20 PM

QUOTE(Coco* @ 4. 7. 2011 - 18:16) View Post

a ste imeli luknjo med leti, pa ste zapolnili čas al kako? smile.gif
Ja.
  • 0

#254 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 July 2011 - 01:53 PM

Coco*, kdaj odrineš za Madrid?

Kakšna pa je kaj obala v okolici Barcelone? Obstaja kakšno luškano mestece z lepimi plažami ki bi bilo primerno za krajši oddih? Lloret De Mar mi nekako ne diši, kaj drugega pa niti ne poznam. sad.gif
  • 0

#255 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 July 2011 - 02:27 PM

QUOTE(Coco* @ 4. 7. 2011 - 18:16) View Post

Hvala Kalypso. Kako to, da si bila samo 10h, a ste imeli luknjo med leti, pa ste zapolnili čas al kako? smile.gif

Še kdo, še kdo, Kinky je bila, če me spomin ne vara, pa Ewe?

Ja, jaz sem bila. Kaj te zanima? smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#256 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 24 July 2011 - 02:37 PM

Kakšna skrita, netipična, neturistična destinacija, ki ti je mogoče ostala v spominu, kaj priporočaš in kaj odsvetuješ?
  • 0
Pablo Picasso

#257 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 24 July 2011 - 04:25 PM

Huh, malo sem že pozabila, ampak naj ti bo, ker si ravno ti. biggrin.gif

nekaj utrinkov

Živalski vrt, jaz se si ga ogledala predvsem zaradi koale smile.gif wub2.gif

IPB Image

Ogledala sem si tudi flameko in je bilo nepozabno (glede cene ti ne bi znala povedati, koliko stane, ker sem bila povabljena)

IPB Image

Glavni trg

IPB Image

V eni od stranskih ulic smo poiskali precej tradicionalen plac, imenovan La Ideal, kjer strežejo kalamare v kruhu (po domače povedano), je pa to zopet ena tradicionalnih stvari, majhna 'restavracija'. Je za poskusit, če si ravno tam, drugače je pa to pač neke vrste sendvič, kot sama vidiš na sliki wink.gif

IPB Image

IPB Image

Še ena must see zadeva - čokolato kon čuro (tukaj je bilo veliko turistov, tako da očitno vsi poskusijo) - vroča čokolada s takimi piškoti (biskvit, v bistvu - zelo dobro); CHOCOLATERIA SAN GINES

IPB Image

Glede hrane mi je namige dala ena prijateljica Španka. smile.gif

Potem smo en večer slučajno zašli v en manjši lokal v gej četrti, lokaj se imenuje EL TIGRE wacko.gif wacko.gif Strežejo pijačo in full hrane (prilagam material) - zabavno in zanimivo, ogromno je bilo turistov, in tudi domačinov; naslednji dan - najhujši maček v mojem življenju blink.gif

Poleg ene pive si dobil še en krožnik tega (vsakič druga hrana) OINK OINK

IPB Image

• 1
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#258 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 24 July 2011 - 04:47 PM

Iiiiijaaaaaaaaaa EL TIGRE je zakon, tipičn španski bar, kjer veliko piješ, ješ in se veliko gužvaš biggrin.gif
  • 0

[Napoleon]

#259 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 24 July 2011 - 04:47 PM

Zakon, to sem hotela, ne pa nekih cerkva in galerij in muzejev, ker imam tega že na spisku preveč (imam plan v enem dnevu pogledat tipične turistične točke, en dan moj izbor muzejev, dva dni pa se zgubljava in hodiva naključno okoli). Pa to čokolado grem takoj probat, haha. Super si, hvala! thumbup.gif
  • 0
Pablo Picasso

#260 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 24 July 2011 - 04:57 PM

V bližini Plaze de la Puerta del Sol je point zero, kao središče Španije.
IPB Image

Je pa en kul bar, kjer strežejo ful dobro sangrijo, en stric igra na klavir, po stenah lokala pa so razni citati slvnih ljudi napisani. Bom kolegico vpr. kak se mu reče.
  • 1

[Napoleon]

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users