Jump to content

Photo

Letalske karte - vsa vprašanja in informacije

• Please log in to reply
779 replies to this topic

#241 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 May 2015 - 06:07 PM

Kaj pa maturantski izlet tudi nisi šla z agencijo?

Nisem šla na maturantskega. Ok, to je mejbi edina izjema. Niti dopust niti potovanje ne bi šla z agencijo, do zdaj sem si bila vedno sama sposobna najti way boljše, se pa strinjam da so nekateri totalno levi in tega nesposobni in za take je potem agencija dejansko boljša izbira.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#242 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 13 May 2015 - 08:06 AM

@Frčica: "do sedaj", zato pa pravim, da poskusi, saj te v nič ne bojo silili.

Kar se tiče potovanj "z agencijami" moram reči, da jih tudi jaz ne maram zato, ker nočem, da kdo drug odloča o tem, kam bom šel, kaj bom videl in ob kateri uri, pa da moram tekati ves dan brez prestanka, ker moram videti čim več v čim krajšem času. Potovanje v London je bila moja odločitev. Sam sem si iskal hotel in ga tudi našel. Sam sem iskal letalsko vozovnico. Obe iskanji sem hotel preveriti, zato sem šel v TUI. Naročil sem, naj mi poiščejo hotel, kar so storili, pa vendar sem ga nato "poklikal" sam, sem se jim pa zahvalil za trud. Punca, ki je delala na letalskih vozovnicah, je videla vse, kar sem videl tudi sam, pa je vendar bila ona tista, ki mi je predlagala najpametnejšo izbiro. Hočem reči, v TUI sem povedal, da sem gledal že sam in da jih hočem uporabiti za preverbo, ker ni fer, da komu naložiš delo, pol pa spizdiš. Ne vem, kakšna je praksa potovalnih agencij, TUI je sprejel moj način in reč izpeljal tako, kakor sem pričakoval. Po drugi strani pa je res, da nimam neskončno časa se zajabevati po internetu, ki je itak narejen tako, da moj cilj ve, da nisem študent, ki gleda na vsak Euro, pa da ne iščem z "navadnega" laptopa, temveč z Meka, kar avtomatično nanese kak Euro/Dolar več. Na koncu tega zapisa pa moram korektno navesti tudi, da mi je takrat vaš feedback zelo pomagal. In to je bistveni point mojega sporočila: kadar kaj počneš, je bistveni dober feedback, ker le tako sprejmeš pametno odločitev. Ali je ta feedback fukfrendica, agencija, stric, ali sosed, ni bistveno. Frčici sem predlagal, naj stopi v TUI zato, ker sem tam naletel na izkušeno osebo, ki je korektno opravila svoje delo.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#243 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 13 May 2015 - 08:13 AM

Errol, jim bom pisala (do Tivolske ne vem kdaj mi bo uspelo priti). 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#244 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 13 May 2015 - 08:54 AM

Jaz staromodno prisegam na osebne stike.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#245 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 August 2015 - 10:03 AM

Imava povezan let Benetke - Abu Dhabi - Jakarta, zdaj pa rabiva še let Jakarta - Denpasar. Tisto vmesno prestopanje me ne skrbi, ker je dovolj časa + prtljago avtamatsko prenesejo naprej. Ampak do Denpasarja je pa svoj let, ki ga še nisva rezervirala. Ali je dovolj 3 ure vmes, da prevzameva prtljago in jo potem čekirava za naslednji let? Ali se da zmenit že na začetku, da prtljago čekirajo do konca, torej kar do Balija? Ali se s tem ful poveča možnost za izgubljeno prtljago?

• 0

After all this time?

Always.

#246 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 12 August 2015 - 10:37 AM

Ko sva s kolegico letele iz Koh Samuia v BKK in nato dalje, nisva rabile prtljage v BKK prevzemat, je šla direkt do konca. Pa ni bila ista letalska družba. So pa 3 ure po moje dovolj.

• 0

#247 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 12 August 2015 - 10:38 AM

Če imaš ločene karte, ti na vstopu ne morejo čekirat prtljage do Balija, samo do Jakarte. Mislim, da je dovolj časa 3 ure, da vse uredita, na druge terminale (če vama bo treba), itak vozijo busi, vse je lepo in pregledno označeno s tablami letalskih prevoznikov, da bosta vedla, kje dol. Poglejta še za kak kasnejši let, če je na tisti dan, načeloma je pa dovolj 3 ure po moje.

Letalska družba nima veze, veze ima, ali imaš povezan let ali ne - onadva ga od CGK do DPS nimata.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#248 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 12 August 2015 - 10:42 AM

Ne, nisva imele povezanega leta, ločeno sva kupili karte.

• 0

#249 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 August 2015 - 10:48 AM

Špela, a ti si že letela na Jakarto? Kako veliko pa je tisto letališče? Za tja grede me ne skrbi, ker so vmes 4 ure in pol, za nazaj grede bi pa lahko šla tudi na prejšnji let, ampak bi rada čakala čim manj in se zdaj odločava, katerega naj vzameva. :D Meni logika pravi, da je 3h dovolj, ampak se raje pozanimam za vsak slučaj...

Torej se ne da prtljage čekirat do konca, ker ni povezan let? Barbarina, vidve sta vprašali, če lahko čekirajo do konca, ali so vama to avtomatsko naredili?

• 0

After all this time?

Always.

#250 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 12 August 2015 - 10:54 AM

Vprašajta za vsak slučaj na letališču, ampam meni niso še nikoli z ločenimi/nepovezanimi kartami do končne postaje čekirali. jaz vsakič, ko imam prestop, vprašam, ali mi lahko čekirajo prtljago do konca, za vsak slučaj.

Ja, čez Dubai smo imeli let. Je kar veliko letališče, ampak meni se je zdelo čisto obvladljivo. Je pa res, da smo mi dva dni ostali v Jakarti in šele potem leteli v Yogjo. Za nazaj smo pa leteli iz DPS in ni bilo problema najti pravega terminala in se normalno čekirati pa smo bli zelo na knap, ker so nam odpovedali dopoldanski let z Balija.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#251 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 12 August 2015 - 11:07 AM

Torej se ne da prtljage čekirat do konca, ker ni povezan let? Barbarina, vidve sta vprašali, če lahko čekirajo do konca, ali so vama to avtomatsko naredili?

Ne, vprašala naju je, če letiva potem dalje in naju čekirala.

• 0

#252 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 12 August 2015 - 11:18 AM

Ok hvala, bova vprašala. :)

Špela, a misliš, da je Jakarto vredno vidt oz. ostat tam kakšen dan? Nama sta jo že dva odsvetovala, tko da zaenkrat ni v planu...

• 0

After all this time?

Always.

#253 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 12 August 2015 - 01:01 PM

Js mam lepe spomine na Jakarto, sva se s cimro zgubljali ponoči po JL Jaksa pa Monasi je fajn za videt. Ni pa zdej neki ful posebnega, gresta komot takoj naprej na Bali.

• 0

#254 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 October 2015 - 04:43 PM

Če imam recimo kombinacijo letov z dvema postankoma, a se da npr. naredit tako, da npr. prvi let spustiš in se čekiraš šele na drugi destinaciji? Se pravi, če npr. hipotetično letim MUC - LAX (via ZRH in LGA) , a bi lahko izpustila prvi let in se vkrcala let šele na drugi let in od tam nadaljevala pot ali letalske družbe tega ne dovoljujejo? Kakšne first-hand izkušnje? 

• 0

#255 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 07 October 2015 - 05:13 PM

Nimam first-hand izkušnje, ampak kolikor sem slišala od drugih, prvega leta ne smeš spustit, drugače ti ne bojo pustili naprej. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#256 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 October 2015 - 05:19 PM

Hvala Matilda. Se mi je zdelo, da je tako. 

• 0

#257 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 13 October 2015 - 12:05 PM

Zanima me, če je katera kupovala letalske karte preko edreams? Tam mi je ponudilo karte easyjeta iz Ljubljane za 10 € ceneje kot preko easyjeta direktno. V čem je finta? Sicer nisem šla do konca bookiranja, ampak mi je pisalo total price. Mogoče se na koncu še skriva kakšna provizija na plačilo s kartico?

• 0

#258 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 13 October 2015 - 12:41 PM

Ja, možno je. Pravilo je, da je najbolje kupiti karto direktno od prevoznika, v kolikor ni večje razlike v ceni. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#259 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 October 2015 - 11:58 AM

Torej vse kupujete karte direkt na spletnih straneh prevoznikov in nikoli preko kakih posrednikov?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#260 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 15 October 2015 - 12:01 PM

Ja.