Slovenija
Posted 29 September 2013 - 10:31 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 30 September 2013 - 08:55 AM
V soboto sem bila v Brdih. Kako je pa tam lepo. Res krasno. Super hrana in odlično vino. V glavnem kraj, kamor se bom vračala.
Posted 05 November 2013 - 03:28 PM
Čez praznike sva šla s fantom eno popoldne v Goriška Brda, ker on še nikoli ni bil. No, pa jaz tudi že kar nekaj let nisem bila. Plan sva imela it pogledat Šmartno, Dobrovo in Medano. Pa še na tisti spiralni razgledni stolp pri Šmartnem. Na koncu sva se ustavila samo v Medani in v Plešivem, ker se je potem že stemnilo. Čeprav nisem daleč stran doma, ful slabo poznam vse tiste vasice tam. Ful je lepo, veliko je res zrihtanih nobel hiš, ki pa so okusno narejene, ne kar nek kič, ki sploh ne sodi v tisto okolje. Medana mi je bila res zelo všeč, ful se mi je zdelo urejeno. Šla sva v vinarstvo Belica, kjer imajo tudi restavracijo, tam sva spila kozarec vina in pojedla sladico. Posestvo imajo pa tako, da padeš dol. Ogromna hiša, leseni balkoni, terase, zelenica kot iz revije, bazen, krasen razgled. Jaz sem se prav zaljubila.
Potem sva pa šla še k Ščurku v Plešivo, ker je fant hotel kupit nekaj vina. Zgleda, da se je treba za obisk prej najavit, ker so bili kar malo zmedeni, ko sva se pojavila tam. Kljub temu naju je najmlajši sin na hitro popeljal skozi celo klet in razložil postopke, na koncu pa naju je peljal še v en poseben prostor, kjer sva malo degustirala.
Že planirava še kakšen obisk, tokrat s postankom še v Šmartnem, Dobrovem, pa še kje.
Vsekakor priporočam obisk Brd, zraven pa obvezne postanke pri vinarjih seveda.
Belica
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 05 November 2013 - 03:30 PM
Lepo. Slovenska Toskana. Jaz tudi Brd skoraj ne poznam, pa tako blizu sem doma.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 05 November 2013 - 05:33 PM
Posted 05 November 2013 - 06:42 PM
Lepo. Slovenska Toskana. Jaz tudi Brd skoraj ne poznam, pa tako blizu sem doma.
Sva na istem. Jaz sem bila pred tem nazadnje v Brdih v gimnaziji na šolskih izletih v Šmartnem in Dobrovem. Sploh v Šmartno si želim it spet, ker je lep kraj. Pa tisti grički in razgled... Ti znani vinarji pa imajo res vsi neke ful zrihtane bajte, sem samo gledala.
Posted 05 November 2013 - 10:05 PM
Itak, samo bogataši. No, ne vsi, ampak veliko jih je pa res.
Posted 05 November 2013 - 11:32 PM
Marmelada, sta bla s fantom v tem hotelu? Veš kateri je?
Posted 06 November 2013 - 06:19 PM
Ne, nisva bila v hotelu, samo eno popoldne sva šla malo tja, ker sem jaz doma kakih 40 km stran. Glede hotelov tam nimam veliko pojma. Vem samo za hotel Gredič v Ceglem. Zgleda ful lep in fensi zrihtan, vsaj po slikah. Najbrž imajo tudi kateri od teh vinarjev, ki imajo restavracije, kakšna prenočišča.
Posted 06 November 2013 - 06:22 PM
Mene zanima prav ta na sliki .
Posted 06 November 2013 - 06:45 PM
To Belico imam jaz v zelo slabem spominu. Naduti so precej (mogoče zato, ker nismo bili starejši, in to se nasploh velikokrat zgodi), hrana je bila pa tudi čisto menzna. Brezveze v glavnem.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 06 November 2013 - 06:45 PM
Aja. To je v kraju Medana. Belica vino in turizem. Sem šla pogledat na njihovo internetno stran in oddajajo tudi sobe, ja.
Posted 06 November 2013 - 06:47 PM
Hvala.
Posted 06 November 2013 - 06:50 PM
To Belico imam jaz v zelo slabem spominu. Naduti so precej (mogoče zato, ker nismo bili 50+), hrana je bila pa tudi čisto menzna. Brezveze v glavnem.
Aja, tega pa ne vem. Nisem imela nekega opravka z njimi. Kot sem že povedala, sva šla tja samo na vino in sladico. Glede ostale hrane in odnosa tako ne morem povedat nič več.
Posted 06 November 2013 - 11:18 PM
Posted 11 December 2013 - 02:29 PM
Maribor <3
Posted 10 January 2014 - 06:15 PM
Zelenci
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 13 January 2014 - 02:27 PM
Ptuj
Posted 16 January 2014 - 06:19 PM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 18 January 2014 - 09:18 PM
Despite its small size Slovenia is the only country in Europe that has it all: the Alps, the Mediterranean and the Pannonian Basin.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users