Jump to content

Photo

Potrebujem pomoč za faks, službo

• Please log in to reply
482 replies to this topic

#241 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 January 2022 - 09:09 AM

Jina, enako. Jaz sem sicer imela najprej 2 dni dodatka na izobrazbo, pa so mi jih odvzeli, ker so spremenili pravila :butl:, 21 dni na celo leto res ni nič.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#242 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 26 January 2022 - 09:39 AM

Ančka, hvala to stokrat! 

Ne vem, kje piše, kam spada njihova dejavnost, v Biziju imajo napisano 'Projektiranje in oblikovanje'

Ma, da bi se jaz za te stvari pobrigala malo prej, bi bilo življenje tudi lepše. Sem jim pisala mejl in zahtevala še plačilne liste za nazaj, ker jih od oktobra naprej nisem dobivala. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#243 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 26 January 2022 - 12:22 PM

Pravijo, da kolektivna pogodba za našo branžo ne obstaja, v naši pogodbi o zaposlitvi pa tega nimamo. Da pa mi bodo dodali 1 dan dopusta dodatno, če se bom zaradi tega bolje počutila. In sem dobila novo odmero zdaj. Priokus je tak, da sem težila in so iz čiste dobre volje mi ta en dan dodali.

Še kar bijem bitko z nadurami, ker kot da so gluhi in slepi, ko jim pravim, da se bilance ne ujemajo, ker niso upoštevali 170 (dogovorjeno!) neformalno beleženih ur opravljenega dela (po navodilih!) med čakanjem na delo.

Mi imamo res TAK cirkus na tem področju in vsake toliko izbruhne na površje, priletijo očitki in grožnje o sankcijah, moraliziranje iz njihove strani, kako se slabo dela, nekaj tednov je uzbuna, potem pa ponikne. Zdaj, ko je mir s projekti/naročili, pa si res želim prit na jasno, čeprav to niso najbolj fajn izhodišča za moje pogajanje o odsotnosti z dela. Na koncu pa tudi če ne bom nič imela od tega, saj imam z nadurami za 2 meseca pokrito odsotnost z dela.

Naj bi imela 258 ur minusa iz preteklih dveh let, ko mi je istočasno paradoksalno propadlo 220 ur dopusta, ker jih nisem koristila - meni je bilo pač logično, da se tem uram minusa odšteje dopust, če imam za preteklo zaključeno koledarsko leto po mesecih manj zabeleženih ur dela. Če bi ga takrat vpisala, bi se pa izravnalo, al kaj, zdaj pa se to ne da? Upoštevajte prosim, da smo firma, ki ne dela stvari čist po reglcih. Imamo izredno fleksibilno beleženje in javljanje dopusta, oni nam kak teden vnaprej javijo, da bomo lahko fraj, oziroma da ni dela, in potem to kar podaljšujejo. In v kolikor ni nič takega na sporedu, si lahko tudi mi teden preden se odločimo, povemo, da bi imeli naslednje 3 tedne recimo dopust in nas pač ni. Sodelavka si ga recimo ni beležila v sistem, tako da ji ga ni odštelo na koncu leta in je bilo, kot da ga ni koristila, dokler tega niso preverjali na koncu leta.

Ampak tu se mi pa res ne zdi prav, da mi brišejo dopust, manjko ure pa pustijo. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#244 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 26 January 2022 - 12:52 PM

'Če se boš zaradi tega boljše počutila', ma mrš. Mene tak odnos res razkuri, sploh, če si res priden delavec, ko pa pričakuješ fer in korekten odnos je pa kot da zahtevaš zlate opeke in ne poslovni minimum. Jaz bi se tudi zbunila, hvala lepa, svoje si oddelala.
  • 0
Pablo Picasso

#245 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 26 January 2022 - 01:00 PM

Se strinjam s Coco ...

in to, da ti dopust brišejo, minus ure pa ne ... ne poznam situacije, ampak kakor se bere, je poden odnos do zaposlenih.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#246 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 26 January 2022 - 01:03 PM

Svašta, kako imaš lahko manjko ur in višek ur hkrati...

• 0

#247 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 January 2022 - 01:17 PM

Ja res prav poden odnos.

Jina a ves da to glede sluzbe si pa mislim,da ce mogoce ne bi neprestano izvajali mobinga,delali razlik in nas spravljali vseh v neprestani stres tudi zdaj ne bi prislo do takega kolabsa sistema. Ni spet samo nosecnost tista,zaradi katere sem toliko bolna. Zadnjih 3x ko bi morala it delat,sem se zbudila z 39 vrocine... Ne vem ce je vse naklucje,sploh pa ne bi kake krivde sebi pripisovala ali se manj,druzini...v sluzbi mi je pa ze od kar sem se vrnila s porodniske, nevzdrzno.
  • 0

#248 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 26 January 2022 - 01:25 PM

Ora :(

in to, da ti dopust brišejo, minus ure pa ne ... ne poznam situacije, ampak kakor se bere, je poden odnos do zaposlenih.

Zaradi njega (med drugim) je en tak fajn sodelavec lani zapustil firmo. Pozna se, ker je mali kolektiv, 5 zaposlenih, pa se hitro ti odnosi obrnejo/imajo medsebojni vpliv. Klima je slabša že kakšno leto, ampak se nekajo drži gor na račun tistih obdobij, ko (nam) gre dobro. 

Oseba, ki vodi to evidenco, je ravno prav domišljava, da vse zna in po drugi strani strokovno nepodkovana. 

Včasih se zgovarja, da mejlov ne vidi v celoti (parkrat je bilo rečeno, da to zato, ker iz Maca pošljem in se na njihovem Windows programskem sistemu prejemniku mejlov ne odpre v celoti vsa vsebina/priponke..)

Zdaj sem poslala print screen teh mejlov, in je ignoriral vprašanja o nekoriščenem dopustu in manjku ur. Priznali pa bodo 325 nadur (po neki čudni matematiki, da se mi 200 ur manjka odpiše) in za bonus to, da bodo vsak mesec od zdaj naprej 20 nadur izplačali. 

Sama sem delno kriva za nastalo situacijo, ker nisem sproti dosledno zahtevala njihove bilance, javljanja/obveščanja v zvezi z dopustom (za 2020, ko smo bili na čakanju, sploh nisem vedela, da mi dopust pripada oziroma sem mislila, da ne, glede na situacijo. Preverjala ali vprašala pa nisem. Obvestili nas pa tudi niso, smo bili pa res ves čas na voljo za kakršne koli pozive in navodila iz danes na jutri. Ves čas sem nekako verjela, da računovodstvo transparentno razpolaga z vsemi podatki in da bomo o posebnostih, da imam prenos dopusta na naslednje leto ob istočasnem manjku ur, javili.) Sedaj si bom pač sproti vodila evidenco, za vsako malenkost, potne stroške, dnevnice. Šele lani, ko smo pritisnili, smo začeli dobivat dnevnice za tujino, ker da za ostala potovanja so itak kriti vsi stroški (nastanitev, prehrana, povrnjena kilometrina za prevoz) - ampak vezano na prehrano tudi ne drži v celoti to, smo si morali tudi sami kriti te stroške in niso bili povrnjeni/izplačani. Za Slovenijo nam jih pa sploh niso priznavali. Eh. Se bom vsaj nekaj naučila. Predvsem doslednosti, preverjanja, pa še česa.  

Moram pa preverit, kaj lahko naredim glede višine izplačevanja nadur, če bomo šli v to, ker bi načeloma moralo biti ovrednoteno višje, kot osnovna urna postavka. 

• 0

#249 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 26 January 2022 - 01:42 PM

Moja sodelavka je šla lani za polovični delovni čas v invalidsko Za te 4 ure bi jaz lahko dobila službo za nedoločen čas.

Direktorica mora zato dobi soglasje občine. V več kot pol leta ga niso dali. Baje so na to pozabili. KOnec leta mi steče pogodba. Mi je tole res dober signal kako me cenijo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#250 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 26 January 2022 - 01:50 PM

No to so potem ti fikusi v ju,zaradi katerih je cela ju na slabem glasu.
  • 0

#251 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 26 January 2022 - 02:02 PM

Saj je ful problem, ker ni nobenega nadzora.

• 0

#252 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 31 January 2022 - 08:38 AM

Ko daš odpoved in je šefica full OK oseba, kako bi se vi lotili?

Najprej ji poveš, pa jih daš potem papir pod nos. Ali najprej papir, pa potem poveš?

Ali mora kopijo odpovedi podpisat, da imam tudi jaz potrdilo?

Še nikoli nisem dala odpovedi in nimam pojma kako se lotit?

• 0

Put A Kilt On It!

#253 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 31 January 2022 - 08:44 AM

Jaz bi najprej povedala in ob koncu dala še papir, ki bi si ga predhodno pripravila.
  • 0
Pablo Picasso

#254 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 31 January 2022 - 09:15 AM

Ja, jaz tudi. Rečeš, da bi se želela pogovorit. Vse obrazložiš in na koncu daš papir.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#255 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 31 January 2022 - 09:17 AM

super, hvala vama!

• 0

Put A Kilt On It!

#256 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 31 January 2022 - 03:47 PM

Imej podpisano vročitev odpovedi, ker ti naslednji dan od vročitve začne teči odpovedni rok. Pazi pri februarju, ker ima samo 28 dni, da se ne zakalkuliraš po nepotrebnem. Kar v dveh izvodih imej, da imata obe po en original izvod podpisan.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#257 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 15 February 2022 - 06:10 AM

Moja gospodicna se je odlocila, da bi sla naslednje leto na Srednjo oblikovno solo.

Mene pa zanima, ce jo je kdo obiskoval. Ker je sprejemni izpit, nisem ravno sigurna, da imamo doma naravni talent, ki bi z levo roko prisel not.
  • 0

Put A Kilt On It!

#258 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 15 February 2022 - 07:13 AM

Jaz sem hodila na Oblikovno (Umetniska gimnazija - likovna smer). Sem pa hodila ze prej na razne likovne in slikarske krozke, v soli in izven (Pionirski dom). Pa tudi sama nasploh veliko risala. Tako da si sploh nisem predstavljala, da bi sla kam drugam, tja sem zelela ze od zgodnjega otrostva.
Tako da se mi sprejemni niso zdeli tako zahtevni, kolikor je ogromno konkurence. Je pa pred njimi se eno sito, moras prinesti mapo s svojimi izdelki. Vsaj takrat je bilo tako.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#259 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 15 February 2022 - 08:57 AM

super, hvala ti za info!

Menda so jim na infromativnem rekli, da naj ne hodijo na noben tečaj, ker želijo videti njihove "naravne" talente ... ona full rada riše, ni bila pa nikoli na nobenem tečaju in bi sigurno ostali (ki imajo talent in ki so že hodili)  imeli ogromno prednost pred njo, ne glede na njeno željo po taki izobrazbi. Moramo razmislit ali v tem letu kaj v zvezi s tem

• 0

Put A Kilt On It!

#260 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 15 February 2022 - 09:17 AM

Ce bo(s) imela se kaksno vprasanje, mogoce lahko pomagam, kolikor se bom spomnila. :) Ima pa Oblikovna tudi srednjesolske programe. Takrat so bili graficna smer, modno oblikovanje, fotografija … Ne vem, kako je zdaj. Jaz sem hotela it na gimnazijo, ker sem potem zelela naprej na ALUO.

Je pa naravni talent ravno toliko pomemben kot praksa.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users