Iz istih razlogov, predvsem prehitevanje, ga tudi jaz ne bi imela.
Od avta pričakujem, da reagira na moj "ukaz", ne z zamikom sekunde ali več. Control freak
Posted 13 July 2017 - 08:03 AM
Iz istih razlogov, predvsem prehitevanje, ga tudi jaz ne bi imela.
Od avta pričakujem, da reagira na moj "ukaz", ne z zamikom sekunde ali več. Control freak
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 July 2017 - 08:25 AM
"It's not a bug, it's a feature"
Fantu so v eni od garaz ponudili "free upgrade" za avtomatika, ima pa se par testnih vozenj ta/drug teden, tako da bo lahko pocasi zozal izbor. Potem se pa pocasi se jaz vkljucim v enacbo. Meni osebno se sicer zdijo traffic jam assist in podobne funkcije bolj zanimive kot avtomatik, pa prepoznavanja prometnih znakov se tudi ne bi branila par let nazaj (je trajalo nekaj casa, da sem se navadila na drugacne hitrostne omejitve in to, da sem sploh zacela registrirat modre prometne znake kot slovenske rumene, npr. pri krajevnih tablah). Drugace pa nisem hudo zahtevna, kar se avtomobilov tice, edino blazno mi gre na zivce, ce je motor kalibriran tako, da je 50 km/h ravno med tretjo in cetrto.
Posted 13 July 2017 - 09:06 AM
Posted 13 July 2017 - 12:06 PM
Pri takih avtomobilih sploh izpita ne rabiš.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 July 2017 - 12:18 PM
No ja, pac gre za udobje pri voznji, to tudi ni nezanemarljiv faktor, sploh ce si kar naprej na poti. Dobis pa danes res ze svasta, pri teh, ki sva jih gledala, so imeli vse sorte tech/gadget paketov - prepozvanje utrujenosti voznika, lane assist, avtomatsko bocno in vzvratno parkiranje, HUD ... Ampak ponavadi so to paketi, ki so zdruzljivi z drazjimi izvedbami, pa vsakega mastno placas, tako da se je za vprasat, koliko to *res* rabis. Pa bognedaj, da potem v kak drug avto sedes, ko skocis v trgovino, ker si sam sebi in drugim nevaren, ce se prevec zanasas na to, da bo avto pol stvari namesto tebe naredil. Isto s senzorji za parkiranje, jaz bi nujno vgradila se nek zvok za "zeleno luc".
Posted 13 July 2017 - 12:19 PM
Posted 13 July 2017 - 12:23 PM
Sigurno.
Posted 13 July 2017 - 12:31 PM
Jaz sem to čisto resno mislila. Self-driving avtomobili so prihodnost in če ne že nam, pa našim otrokom ne bo več treba znat vozit.
S takimi sposobnostmi, kot jih moraš imeti za vožnjo s pomočjo zgoraj naštetih lastnosti, pa itak na izpitu pogrneš na celi črti.
― V. Van Gogh
Posted 13 July 2017 - 12:47 PM
Aja, v tem smislu. Izpit bo najbrz se vedno del izkusnje, bi pa znal druge stvari zaobjemat, itak. Saj se tudi na drugih podrocjih kurikulum spreminja in prilagaja potrebam. Tast je tudi preprican, da so samovozeci avtomobili v nasi bliznji prihodnosti, fantu je pa za to vseeno, samo da bodo elektricni. Sama premalo vem o vsem skupaj, da bi lahko karkoli spekulirala (niti me posebej ne interesira do te mere, da bi sla o tem googlat). Ce se bo spremenilo, se bom pac jamrajoce prilagodila, tako kot na vsak tech upgrade, od novega Office paketa dalje.
Posted 13 July 2017 - 12:51 PM
Mene tudi to ne rajca, medtem ko bi električnega imela takoj. Realna želja (in potreba) pa je karavan s tempomatom.
― V. Van Gogh
Posted 13 July 2017 - 10:34 PM
Posted 14 July 2017 - 09:50 AM
Mislim, da imajo to vsi, ziher pa Seat in Volvo (sva imela moznost poskusit). Pri nama zaenkrat izgleda, da bova vzela Seat Leona (6 prestav ali avtomatik) ali pa Skodo Octavio (6 prestav). Sva imela namen vceraj posbrskat po kaksni strani z direktno primerjavo med tema dvema, pa sva bore malo nasla. Pride pa prvi cenejsi za to, kar ponujata, ker je veliko stvari ze v osnovni paket vracunanih. Ce ima katera izkusnje (ali fajn spletno stran s primerjavami), se priporocam.
Posted 04 August 2017 - 07:21 AM
Porocam, da sva sla vceraj po avto in zaenkrat nimava pripomb (razen tega, da naju je navigacija na neki tocki poskusila po kolesarski stezi pripeljat na dvorisce ). Kaze, da se ne bom imela prevelikih tezav navadit na avtomatika, za racunalnik in vse funkcije bova morala pa se kak vecer dat na stran, preden mi bo vse jasno.
Posted 04 August 2017 - 07:32 AM
Srečno vožnjo!
Posted 04 August 2017 - 07:47 AM
Hvala!
Posted 04 August 2017 - 07:57 AM
Super Anouk ... veliko veselja pri vožnji. Jaz sem se zdaj tudi že malo navadila avtomatika.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 04 August 2017 - 08:08 AM
Pomoje bo se najvecja prilagoditev na to, da je avto precej tisji in - ker ne rabis rocno prestav menjat - sploh nimas obcutka, kako hitro se dejansko ze peljes. Hvala!
Posted 04 August 2017 - 08:17 AM
― V. Van Gogh
Posted 04 August 2017 - 08:53 AM
Mhm, midva sva jih tudi opazila par v bliznji okolici Siv je (mislim, da je barva technic grey), s pridihom se necesa
Sva se odlocila za ze obstojec avtomobil, ker so parametri ustrezali najinim zeljam, tako da nisva imela pri barvi kaj dosti odlocat - 'ja' ali 'ne'.
Nekaj takega, je pa odvisno od svetlobe, kako barva izpade:
Posted 04 August 2017 - 10:58 AM
― V. Van Gogh
0 members, 0 guests, 0 anonymous users