Jump to content

Photo

Toniki

• Please log in to reply
647 replies to this topic

#241 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 09 August 2007 - 05:20 PM

Sama imam mastno & nečisto kožo po T-predelu. Zdaj uporabljam Garnirov zeleni tonik, pa se mi ne zdi nič posebnega. Po uporabi imam občutek, kot da bi nanesla navadno vodo & kožo mi malo zateguje. Sicer ne dolgo (kakšne 3min.) pa vendarle. Kaj mi priporočate kot nadomestek tega ? A bi bil L'oocitanov oljčni tonik primeren, ali naj raje vzamem katerega drugega ?

• 0

#242 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 09 August 2007 - 06:14 PM

Pomoje bi ti bil oljčni uredu. Sem prebrala da je tako hranilen in okej, da ga nekatere uporabljajo tudi kar namesto kreme kdaj.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#243 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 09 August 2007 - 09:19 PM

Kaj pa Tea Tree Water od Lusha, bi se obnesel za mojo kožo ?
  • 0

#244 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2007 - 09:32 PM

Tole je sonchika napisala za oceno pri Tea Tree Water toniku:
Tole je divje. Čajevec deluje antiseptično in je dober proti nečistočam na koži, ampak vsebuje citrus, česar jaz ne bi dajala na obraz. Poleg tega pa vsebuje eterično olje. Bolj ne kot ja.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#245 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 09 August 2007 - 09:33 PM

Mah cry.gif Hvala Jenna. =)
  • 0

#246 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 09 August 2007 - 10:00 PM

-.-
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#247 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 09 August 2007 - 10:03 PM

Mah bom probala. Sej cena tudi ni toliko pretirana, tako, da ga ni nevem kako škoda, če mi ne bo odgovarjal. =)
  • 0

#248 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2007 - 10:03 PM

QUOTE(MateYa @ 9. 8. 2007 - 23:00) View Post
Lala, pa noben od nas nima pojma, kako se bo na tvoji koži obneslo. biggrin.gif wink.gif

S tem se totalno strinjam. Niti ena koža ni enaka drugi in zatorej vsaka drugače reagira, se obnaša in je filing drugačen. To je moje vodilo zadnje čase. =)
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#249 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 09 August 2007 - 10:06 PM

Ravno v tem trenutku je postalo tudi moje. smile.gif
  • 0

#250 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2007 - 10:09 PM

Pametno. laugh.gif

• 0

#251 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 09 August 2007 - 10:12 PM

Seveda je, če se po tebi zgledujem. =)
  • 0

#252 stella*

stella*

sramežljivec

• Člani
  • 93 posts

Posted 10 August 2007 - 09:47 AM

Kaj pa je s tem alkoholom v tonikih? Je to vredu ali ne? Eni so ful proti, eni ne ... huh.gif
  • 0

#253 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 10 August 2007 - 09:56 AM

Načelno naj ne bi bil vredu, ker kožo zelo izsuši & draži.
  • 0

#254 stella*

stella*

sramežljivec

• Člani
  • 93 posts

Posted 10 August 2007 - 10:21 AM

Ne spomnim se točno, kje sem brala al slišala, da naj bi bila razlika ali gre za navaden alkohol ali bio alkohol. Da je to razlika in, da tisti bio alkohol naj bi deloval kot konzervans in, da ni škodljiv za kožo tako kot navaden alkohol. Mislim, da je bilo v tem smislu predstavljeno, je to res?
  • 0

#255 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 11 August 2007 - 10:29 AM

Ne vem, če.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#256 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 11 August 2007 - 10:52 AM

Se strinjam s Sončiko, alko je alko, bio ali ne. Sicer je razlika med alcohol in alcohol denat. Slednji je denaturiran, kar pomeni da ni užiten oz. ni za pit.

Slovenska Wikipedia:

Ker je užitni alkohol visoko obdavčen, je tehničnemu etanolu primešana smrdljva snov. Tak etanol imenujemo denaturiran alkohol oziroma denaturiran špirit.

Je pa tudi seveda razlika kako je pridobljen. Alko je lahko pridobljen po istem postopku kot žganje, najprej z alkoholnim vrenjem (sadje, žita,...) potem pa destilacija, ali pa iz naftnih derivatov.

Kar se pa tiče eteričnih olj, alkohola in ostalih sestavin: nobeden ne omenja besedo 'koncetracija'. To je namreč ključno. Najbolj na K mi gre, ker iz seznama sestavin ne moreš točno sklepati koliko je česa noter.

Primer: če je alko na 4. mestu, je to razpon med cca. 25% in skoraj 0%. Zapomnite si to!!!
Lahko seveda zožiš to oceno s preučitvijo še ostalih sestavin, a bo še vedno ocena. Celo alko na 2 mestu lahko pomeni med 50% in spet malo več kot 0%, odvisno od ostalih sestavin.

Lepo da je npr. Weleda napisala njihove koncentracije:

Weleda facial creams have an alcohol content of between 4.5% and 7%. For a natural toner, Iris Toning Lotion has a low alcohol content of 14% but Rose Facial Toner is even milder with an alcohol content of only 9.5%. In cases where people are allergic to alcohol, we advise them to patch test the chosen Weleda product on a small area on the inner wrist. Invariably Weleda products do not cause a reaction.

• 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#257 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 11 August 2007 - 01:34 PM

Primer: če je alko na 4. mestu, je to razpon med cca. 25% in skoraj 0%. Zapomnite si to!!!
Lahko seveda zožiš to oceno s preučitvijo še ostalih sestavin, a bo še vedno ocena. Celo alko na 2 mestu lahko pomeni med 50% in spet malo več kot 0%, odvisno od ostalih sestavin.

A to pol pomeni, da je v kremi (naprimer), ki je kot celota 100 %, od 0-25% alkohola ali pomeni, da gre za 25 % koncentriran alkohol? oops.gif

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#258 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 11 August 2007 - 01:47 PM

Ne vem če sem te čisto prav razumela, ampak mislim da se motiš.

V proizvodu ki je pač 100% in v katerem je alkohol denat 4. po vrsti med sestavinami, to pomeni da lahko vsebuje od recimo 0,1% do 25% čistega alkohola (če se ne motim je ta alkohol 95%; 100% alkohol obstaja samo v laboratorijih), ostali procenti pa predstavljajo druge sesatvine.
Četrtino ali manj sestavin predstavlja alkohol, če povem bolj na izi. smile.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#259 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 11 August 2007 - 02:52 PM

100% alkohola sploh ni ;) najbolj čist je 98%. Pri nas na faxu nas hecajo na kolokvijih s takimi...k ti napišejo, da maš absolutni alkohol. Pa začneš računat s 100%, v resnici bi moral pa z 98%
  • 0

#260 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 11 August 2007 - 07:41 PM

Ja, vem da ga ni. Mislim da je "možen" le v vakuumu, oz. takoj v stiku s kisikom izgubi neke atome (?) in postane 98%. Sem si reč zapomnila od OŠ, pa je malo luknjičasto to moje znanje.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users