Matilda, mislim, da se ni za bati, da bosta zakreditirana do penzije za eno vecje stanovanje/hiso. Se 10 let ne bosta rabila s takim tempom. Vcasih se mi zdi, da tako pesimisticno pises... So me kar presenetile te cifre danes

Posted 06 January 2021 - 08:41 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 06 January 2021 - 09:11 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 06 January 2021 - 09:12 PM
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 06 January 2021 - 09:18 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 06 January 2021 - 09:40 PM
KAJ JE S FORUMOM
Posted 06 January 2021 - 09:41 PM
Holy guacamole, kaksne cifre. Matilda, ti nimas vec pravice sodelovati v kritiziranju nepremicninskega trga, you're fine. Dobre ste, res, svaka cast. Toshl je aplikacija al kaj? Mene na NLB Kliku recimo ful moti, da nima razdelanega prikaza, kam denar odteka, aplikacija prejsnje banke je nudila tudi popredalckan mesecni prikaz, koliko denarja je slo kam (recimo restavracije in bari, trgovine, itd). Ko smo ze pri otrocih, kaksen strosek je dejansko otrok? Kami, imam v spominu, da si ob razhodu in urejanju skrbnistva napisala neko cifro, 250€/otroka?
Posted 06 January 2021 - 09:42 PM
― V. Van Gogh
Posted 06 January 2021 - 09:45 PM
Hahahaha, kakšen mindfuck, sem mislila, da je kakšen bug.
Posted 06 January 2021 - 09:59 PM
Posted 06 January 2021 - 10:00 PM
Matilda, tudi mene so te cifre presenetile, vidim, da sta res pridna glede tega. Pa srečo imata, da vama lahko starši toliko pomagajo. Meni moji ne bi mogli toliko. Koliko tast in tašča premoreta, pa ne vem.
Njegova mama že cel lajf špara tole ja, v tistem znesku so še večletne javne štipendije ki so mu pripadle v srednji šoli, on ni tega denarja nikoli videl.
Je pa ona tudi bolano šparovna, zase pa si nikoli nič ne privošči pa tudi nobenih prijateljic nima, da bi kam hodila na kave ali izlete. Če bi blo od njegovga fotra odvisno, bi vse zase zapravil ali za kmetijsko mehanizacijo.
Pri nas je pa mati ekstremno šparovna, ne vem pa če bi mi lahko kaj denarja posodila, niti nikoli nisem spraševala koliko imata kaj v rezervi, se mi zdi zamalo glede na vse v preteklosti, njo mi je blo vedno težko vprašat za denar, ker mi je metala naprej vsako malenkost in se mi je ful zamerilo.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 06 January 2021 - 10:12 PM
Bellini, na mesec prihraniš vsaj 850 €, s tem da so življenjski stroški večinoma tvoji?
― V. Van Gogh
Posted 06 January 2021 - 10:15 PM
Posted 06 January 2021 - 10:20 PM
Ja, midva sva tako naracunala. Ampak to je kao vse redno (sola, taborniki, oblacila/obutev, krozki, rojstni dnevi, ustvarjanje, solske potrebscine ...).
Kami, imam v spominu, da si ob razhodu in urejanju skrbnistva napisala neko cifro, 250€/otroka?
Put A Kilt On It!
Posted 06 January 2021 - 10:21 PM
Enako. Imam sicer nekaj na strani za nujne primere, kaj več pa ne.Punce,svaka cast!
Jaz ne morem niti 1000 eur privarcevat na leto, kaj sele kaj vec!
Res noro, kaksne stevilke. Meni so cisto nedosegljive.
Pridne ste!
Posted 06 January 2021 - 10:27 PM
Saj če ne bi zadnjič imele debate o plačah MS, ko je napisala, da ima pod 1400, sploh omenila ne bi. Se opravičujem za firbec. Tole moram dat možu za prebrat, da se malo zamisli.
Imava še vedno ločena računa in vsak razpolaga s svojim denarjem.
― V. Van Gogh
Posted 06 January 2021 - 10:28 PM
Posted 06 January 2021 - 10:32 PM
Odkar sem sama za vse, imam finance "v nulo" preracunane in kolikor obracam, je moja placa premajhna
Evo mojo preglednico na mesec, ki se potem cez leto razporedi:
- stroski stanovanja 100 eur + 60
- barka 65 + 35 (prevozi do morja)
- avto 65 eur (registracija, zavarovanje, vzdrzevanje)
- bencin 100 eur
- dopusti 70 eur
- moja rekreacija 25 eur
- otroka: 70 solska poloznica + 25 taborniki + 50 razno + 25 plesne + 55 pomoc za U + 15 zepnina + 5 mobi
- darila 40 eur
- macek 35
- trajniki 100 (zavarovanja, mobi)
- hrana, kozmetika, cistila ... 250 eur
Nekje sem imela plan, da dam vsak mesec 100 eur na stran, pa mi ne znese. Vsak mesec kaj pade not.
Put A Kilt On It!
Posted 06 January 2021 - 11:18 PM
Posted 06 January 2021 - 11:21 PM
Saj če ne bi zadnjič imele debate o plačah MS, ko je napisala, da ima pod 1400, sploh omenila ne bi.
Se opravičujem za firbec. Tole moram dat možu za prebrat, da se malo zamisli.
Imava še vedno ločena računa in vsak razpolaga s svojim denarjem.
Posted 06 January 2021 - 11:30 PM
― V. Van Gogh
0 members, 0 guests, 0 anonymous users