Jump to content

Photo

Kreme za sončenje

• Please log in to reply
698 replies to this topic

#241 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 May 2012 - 04:05 PM

Jst sem letos res vse stare kreme stran vrgla. Ampak ena je bila stara tud že 2 leti...

Jaz tudi! Sem našla celo eno, staro 6(!) let! :o

Mi gre pa na živce, ker nikoli ne porabim nobene do konca. Vedno še vsaj 1/3 ostane.
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#242 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 10 May 2012 - 05:04 PM

Baje mora bit vsako leto nova, ne vem. Jaz v eni sezoni, čeprav živim na Obali, ne uspem porabit ene cele flaške zaščitne kreme. Zdaj od lani imam to HT olje in ga bom še letos uporabljala, zraven pa si bom kupila še enega - najraje ta tvoj balm. A samo v 6-ki obstaja, btw?

Jaz vsako leto kupim več krem. Eno imam za sproti, potem pa kupim še eno, če grem na morje. Lani sem kupila dve tudi za domače. Porabila sem samo eno, pa se mi ne zdi, da ful šparam z njimi. Doma je od vsake kreme ostala približno 1/3, tudi Avene emulzije za obraz mi je ostalo še 1/3, 1/4. Mi je škoda metat napol polne kreme stran, ampak vseeno nekje do junija vsako leto kupim nove. Zdaj imamo doma še lanske, ampak bom najbrž še ta mesec kupila nove. Danes sem si kupila Alverde sončno kremo z jojobo ZF 30.
Kot PJ se tudi jaz ne počutim varno s faktorji 20. Letos bom najbrž prvič kupila za obraz "samo" 25ko. Kupujem 30 ali 50. Zdaj pa ne vem, kako je s temi faktorji 30 in 50, _M_, ti je dermatologinja kaj več povedala o tem?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#243 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32507 posts

Posted 10 May 2012 - 05:09 PM

Niti ne, ker sem jo bolj mimogrede vprašala, rekla je pač, da je razlika v faktorjih 30 ali pa 50 in da zame vsekakor priporoča min. 30, še raje pa 50 oziroma sploh izogibanje soncu.
jaz nimam še ničesar zdaj posebej za obraz, prejšnji 2 leti sem imela Avene emulzijo 50+...
  • 0

#244 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 10 May 2012 - 05:18 PM

Aha, no, če bi bila jaz svetlih/oranžnih las in občutljivo kožo, bi tudi sigurno raje imela kar 50. Pod 30 pa ne grem načeloma. Ponavadi imam doma kakšno s 30 in kakšno s 50. Zdaj bom prvič probala s to od Green People 25, ker bi rada nekaj bolj naravnega za obraz, malo za spremembo. Njihoveke kreme za obraz mi zelo ustrezajo in zato upam, da bo tudi sončna taka lahka. Zdaj pa sem imela tudi jaz dve leti zapored Avene emulzijo 50.
  • 0

#245 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 May 2012 - 05:40 PM

Jaz že dobro leto za obraz (za pod MU) uporabljam tole, pa mi zelo odgovarja:

Posted Image
  • 0

#246 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27532 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 May 2012 - 05:46 PM

K? :D
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#247 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 10 May 2012 - 05:48 PM

Količina/cena? Je mastna zadeva? Jaz rabim eno tako kremo, ki jo lahko imam za pod puder, torej mora biti lahka in da se hitro vpije. In nekomedogena. :)
  • 0

#248 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 10 May 2012 - 06:21 PM

http://www.cudovita....showtopic=17869 ;)
  • 0

#249 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 10 May 2012 - 11:14 PM

Zgleda kul, samo matira pa verjetno nič ne? Bi imela nekaj matirnega s faktorjem, gledam Biodermo.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#250 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 11 May 2012 - 08:27 AM

Jaz imam mešano kožo in se hitro začnem svetit v T-predelu, s to kremo pod pudrom pa ne! Tako da nekaj malega že mora matirat. :hmm:
  • 0

#251 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17675 posts

Posted 11 May 2012 - 07:13 PM

Hvala. Mogoče bi zdej rajši to tvojo, haha. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#252 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27957 posts

Posted 12 May 2012 - 02:07 PM

A ni to še malo zgodaj? Kdaj pa pediatri priporočajo?

Meni sta tako babica/patronazna kot pediatrinja rekli, da do sestega meseca nic krem za soncenje.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#253 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 12 May 2012 - 05:22 PM

Jaz s tako majhnim otrokom, do 1 leta raje ne bi niti hodila na morje.
  • 0

#254 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 May 2012 - 05:24 PM

OMG no, zakaj pa ne? Saj ga pa ne daš pražit na pesek, kot malega odojka.
Torej ne bi šla z malim otrokom niti na prehod, poleti, ko je zunaj itak 32 stopinj in pripeka noro.

Meni je to zavijanje v vato res nepotrebno, ne vem, ali so mali otroci res tako zelo občutljivi na vse, ali mi delamo projekte iz njih?

Jaz osebno bi šla z otrokom takoj na morje. Poskrbela bi edino, da je senca zagotovljena.
  • 0
Viens, reste ici!

#255 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 12 May 2012 - 05:39 PM

Ne vem, meni je to obremenjevanje dojenčka, pa še dolga vožnja do morja in vse skupaj. Na sprehod pa ga tudi doma ne bi vozila sredi največje vročine. Jaz pazim glede sonca in glede na to, da največ sončnega sevanja dobimo do 18. leta starosti, bi v zgodnji mladosti otroka glede tega še posebej pazila. Če prvo leto ne grem na morje, pa me tudi ne bo ubilo.
  • 0

#256 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27957 posts

Posted 12 May 2012 - 05:50 PM

Jah se kar strinjam z Marmelado, tudi jaz sredi soncnega poletnega dneva pri 32oC ne grem ven, ni sans, se mi strga, vrocina in sonce me pac obremenjujeta. Za prvi maj smo bili na morju in je bilo zjutraj do cca 10h, 11h ravno se znosno, potem pa spet po 16h, 17h. Sem ze razmisljala, da julija in avgusta ne bomo imeli kaj poceti na morju, septembra spet.
Res mi je odvec to vreme in ta letni cas, ne pocnem drugega kot se skrivam pred soncem/vrocino. :down:
  • 0

#257 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 12 May 2012 - 07:00 PM

Marmelada, vidim ja, da imava midve čisto drugačen poglej na "sonce". Meni precej dol visi, ne verjamem v vso to "sevanje" in ozonsko luknjo in faktorje 50. Se mažem na soncu, ampak saj pravim, z nizkimi faktorji, ravno toliko da me ne opeče.

Ne vem, pač greš bližje, saj ni treba hodit ne vem kam na morje. Iz Maribora si v Umagu naprimer v slabih treh urah, to je res takoj in otroka pomojem ne obremenjuje, itak imamo zdaj avte s klimo.

Ma ne vem, jaz bi šla. :)
  • 0
Viens, reste ici!

#258 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 12 May 2012 - 08:16 PM

Pomoje so dojenčki bolj občutljivi na vročino, na sonce pa sploh in ga ne bi izpostavljala, če ni treba. Pa non stop previjanje, hranjenje, pa v prvih mesecih itak samo spijo. Vse to skupaj se mi zdi zelo nepraktično za it na večdnevne počitnice.
  • 0

#259 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27532 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 May 2012 - 11:32 PM

Jaz bi se kar strinjala z Marmelado. Pa ne vem, kako lahko ne verjameš v sevanja in ozonsko luknjo, lol? :lol:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#260 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27957 posts

Posted 12 May 2012 - 11:36 PM

Hehe, sem se tudi jaz sprasevala. :)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users