Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#241 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17676 posts

Posted 15 November 2007 - 08:18 PM

Lepo povedano. smile.gif
Jst sem tud napisala, da me motijo čefurji, ampak pod čefurje ne štejem kar vse južnjake, pač pa tiste, ki se obnašajo kot čefurji. Mladih je dosti takih. ermm.gif Da npr. vpijejo Bosna sredi LJ ali pa mislijo kako so kul, če grozijo folku, ki jim ni všeč (pogosti so konflikti med metalsko subkulturo) pa če si dajo tono želeja na lase in si nadenejo zlate barve superge/majčko.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#242 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 15 November 2007 - 08:24 PM

QUOTE(Kami @ 15. 11. 2007 - 16:10) View Post

tudi moje korenine segajo preko Kolpe, ampak se nikoli nisem in nikoli ne bom počutila kot čefur.

Čefur je zame state of mind (po večini južnakov, včasih se pa še kakšen "izgubljen" slovenček najde)

WTF?! Fak, tole bi verjetno moral prit čez ene dve uri napisat, najbolje pa šele jutri ... mah.

Kje ste zdaj potegnili ven južnjake kar tako?? WTF, saj si sama napisala, da je to zate "state of mind". Zame je tudi in ja, tudi Slovenci so med njimi. Pa si ti prebrala kaj sem napisal??

To počno samo čefurji. smile.gif Vsaj v LJ nisem še videl tako defektnega človeka, ki bi pljuval po tleh in ne-bil čefur. twisted.gif

Torej - od kje pride ven rasizem in pametovanje o južnjakih? A mi lahko nekdo razloži? Hvala!
  • 0

#243 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 15 November 2007 - 08:45 PM

dobro debato mate biggrin.gif . jaz sem tud južnjak pa ne pljuvam laugh.gif
SE pa s Kami nim postom strinjam
  • 0

#244 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 15 November 2007 - 08:49 PM

Saj se strinja vsak, problem je samo, da piše, kot da sem jaz napisal trditev "v LJ nisem še videl tako defektnega človeka, ki bi pljuval po tleh in ne-bil južnjak" - namesto tega kar sem napisal. butl.gif

Opa, sem očitno površno prebral Kami-jino objavo:
To, da pa pljuvajo samo čefurji je pa itak brezvezna izjava. Videla sem ljudi različnih nacionalnosti, ki pljuvajo po cesti.

Kako točno gre to skupaj s tvojo lastno izjavo "čefur je zame state of mind"? Mimogrede - izgubljenih "Slovenčkov" je v tej župi jako veliko, tako da ne, ne gre samo za južnjake in ne, niti najmanj ne gre za vse južnjake.
Sedaj smo si skratka isto povedali drug drugemu in imamo sila konstruktivno debato, bravo mi. huh.gif

Pa da ne bom samo offtopic - meni gre pa blazno na živce, da nekdo napiše izjavo A, potem pa nekdo njemu nazaj napiše da B pa sploh ni res, nakar se začne razprava o B. In še zlasti mi gre na jetra, če sem avtor izjave A jaz sam. rolleyes.gif
  • 0

#245 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 15 November 2007 - 09:30 PM

Sajk ti greš sam seb na živce laugh.gif
  • 0

#246 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 15 November 2007 - 09:32 PM

Danes? Tudi, ja.
  • 0

#247 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24724 posts

Posted 15 November 2007 - 09:41 PM

ja, mislim, da smo se res že na začetku narobe razumeli oz. nekdo ni bil pozoren na kateri post sem sploh odgovarjala ...
jaz sem odgovarjala na Errolov post, ker je pod besedo čefuji videl napad na vse južnjake ... in zato sem napisala, kaj so po mojem mnenju (in mnenju velike večine) sploh čefurji. Tako da sem se delno strinjala s Sajkom ...
in še naprej ... tvoj (Sajkov) post sem hotela samo v tej meri komentirat/dodat, da so poleg t.i. čefurjev v igri pljuvanja še kakšni cigani in poceni najeta delovna sila iz drugih držav, ki nima veze s "južnaki in/ali čefurji", pa seveda da ne pozabim tudi kakšnega čistokrvnega nevzgojenega slovenčka.

Upam, da smo zdaj razčistili in da boste lažje spali ...

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#248 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24724 posts

Posted 15 November 2007 - 10:16 PM

QUOTE(sade @ 15. 11. 2007 - 18:34) View Post

jaz pa poznam recimo tudi nekaj srbov, ki ne bi želeli hodit s slovencem, hrvatom, najmanj pa še s kakim muslimanom (oni so pravoslavci). na primer moja kolegica je pravoslavka in srbkinja pa pravi, da doma ne bi bili najbolj veseli, če bi pripelala muslimana al pa hrvata. slovenec še gre nekak skozi. in ona si tudi "išče" srba, ker pravi, da ma z njimi največ skupnega.

No saj vem, da spet začenjam in da bi počasi morala spat, ampak mimo tega posta pa tudi ne morem.
To kar si pa ti napisala, me pa še bolj razkuri kot moja izjava.
Najprej ljudje (pa sploh ne bom o nacionalnih skupinah) gredo nekam v tujino in potem se jim "gabi" vse kar je drugačnega od njih in se ne bi "mešali" z nobeno drugo vero/nacionalnostjo ....

Mogoče to še toliko bolj osebno jemljem, ker je menda moja draga tašča na začetku najine zveze izjavila kao da bi ji bilo bolj všeč, če bi bila tudi jaz ... (po pravici povedano sploh ne vem kaj bi morala bit, da bi bilo njej všeč - bi mogoče morala bit pravoslavka, bosanka, srbkinja, več južnjaka v meni ... pojma nimam). Konec koncev, če te je strah "tujcev" v tuji državi OSTANI DOMA!!!!!

Se opravičujem ... ampak danes sem malo hormonska in popadljiva oops.gif ...
  • 0

Put A Kilt On It!

#249 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18518 posts

Posted 16 November 2007 - 08:35 AM

Čefur je zame state of mind

Natanko tako. Tudai jaz se ne počutim čefurja, karkoli to že je, na tako pisanje pa je le treba tu in tam reagirati.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#250 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18518 posts

Posted 16 November 2007 - 08:46 AM

QUOTE(sajk @ 15. 11. 2007 - 7:39) View Post

To počno samo čefurji. smile.gif Vsaj v LJ nisem še videl tako defektnega človeka, ki bi pljuval po tleh in ne-bil čefur. twisted.gif

Sajk, ti nisi najbolj bedast človek na svetu. Ne štekam pa, da se ne zavedaš pomena tega, kar napišeš in posledic, ki jih tvoje besede izzovejo pri drugih. Kdaj pa kdaj te kdo opozori, da tvoje izjave niso najbolj na mestu. Čefur pa je lahko vse od Juda do Albanca in nasploh ne-Slovenca. Nihče ti ne krati pravice, da si o rečeh misliš, kar češ. Za nekatere misli pa bi bilo mo9dreje, da jih zadržiš zase. Ne čudim se, da ne razumeš, zakaj je čefurstvo state of mind. Sociološko pa to velja za vse, ne samo za čefurje. Tole je sajt za hece in za resne reči. Sociologije pa te tle ne bom učil, še manj z njo obremenjeval druge. S tem je zame zadeva končana.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#251 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 16 November 2007 - 09:39 AM

QUOTE(Kami @ 15. 11. 2007 - 22:16) View Post

No saj vem, da spet začenjam in da bi počasi morala spat, ampak mimo tega posta pa tudi ne morem.
To kar si pa ti napisala, me pa še bolj razkuri kot moja izjava.
Najprej ljudje (pa sploh ne bom o nacionalnih skupinah) gredo nekam v tujino in potem se jim "gabi" vse kar je drugačnega od njih in se ne bi "mešali" z nobeno drugo vero/nacionalnostjo ....

Mogoče to še toliko bolj osebno jemljem, ker je menda moja draga tašča na začetku najine zveze izjavila kao da bi ji bilo bolj všeč, če bi bila tudi jaz ... (po pravici povedano sploh ne vem kaj bi morala bit, da bi bilo njej všeč - bi mogoče morala bit pravoslavka, bosanka, srbkinja, več južnjaka v meni ... pojma nimam). Konec koncev, če te je strah "tujcev" v tuji državi OSTANI DOMA!!!!!

Se opravičujem ... ampak danes sem malo hormonska in popadljiva oops.gif ...

ne, ne gre se za to, da bi se bala tujcev. bi bila s kom, ki je druge vere, nacionalosti, rase. jaz vsaj po pravici povem, da me muslimani odbijajo, ker se mi zdijo agresivni v prenanašanju svoje vere, njihovi običaji mi niso všeč in pač jebi ga, ne bi hotela, da mojemu sinu lulčeka obrežejo. kar še je najmanjša stvar. tudi ovita ne bi hodila okrog. seveda je odvisno od vsakega posameznika, samo je večina kar vztrajnih pri ohranjanju svojih običajev.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#252 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24724 posts

Posted 16 November 2007 - 10:54 AM

ja pač vsak ima svoje mnenje ... jaz nikoli ne izključujem, da z nekom ne bi mogla bit, samo zaradi vere oz. drugačnosti ...

Mene npr. odbijajo vse vere in nikoli ne bi mogla biti s nekom (katere koli vere - tudi katoliške), ki je full veren in bi hotel meni to vsilit oz. moje otroke vzgajat v tem. Zato jaz pri tem sploh ne delam razlik. Kar se mene tiče je lahko iz katere koli države, katere koli vere, samo da mene oz. mojo družino pusti na miru (da ne vsiljuje svojim običajev, mnenj ....).

Moj je zdaj kao pravoslavne vere - ampak me sploh ne gane. Parkrat na leto gre v cerkev - SAM oz. s svojo mamo, jaz sem šla enkrat z njim pofirbcat kako izgleda in to je to. V bistvu sploh ne vem koliko res verjame v te zadeve. Jaz vem, da ne verjamem in on tega ne poskuša spremenit - in to je zame dovolj. Edino ko je rekel, da če bi imela otroke, da bi jih on krstil v pravoslavni cerkvi - sem mu samo rekla, da naj ne zganja hinavščine in da otrok ne bomo krstili in ko bodo odrasli, naj se sami odločijo kako in kaj naprej ... otrokom pač bodo predstavljeni oboji prazniki (2x velika noč, 2x miklavž, 2x božič in 2x novo leto ...) ker to imava tudi sedaj - bolj iz zafrkancije kot zares ... ampak je full dobr - pač fora. Jaz njega obdarujem za "naše praznike" on mene za njihove ... otroci a bodo dobili VELIKO DARIL cool.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

#253 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24724 posts

Posted 16 November 2007 - 11:14 AM

aha ... da ne bom skoz OT. Danes me je full pogrelo, ko sem šla zjutraj vsa koma v službo in sta celo pol po pločniku dva kadila in ker sem hodila za njima, sem ravno vdihovala. Tako da sem morala upočasniti korak - pač razkurilo me je.

Pa to, da sosedi v bloku zbijajo z vhodnimi vrati, kot da živijo nekje na samam in ni 5km okoli njih nikogar. Pa to ni važno, ali je ura 6 zjutraj ali 11 zvečer.
Ta drugi sosed (pod menoj) ima pa eno nadležno ščene (prevod psa), ki ga spusti v vseh mogočih urah na balkon in on živčno laja po pol ure skup, če se mu sprdne ... pa a smo res vsi dolžni poslušat nadležni lajež nevzgojenih psov/lastnikov.
  • 0

Put A Kilt On It!

#254 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts

Posted 16 November 2007 - 11:28 AM

Ja mene to tud ful razpizdi, men se pa dogaja če se grem kam kopat v terme, pa zunaj čist pri bazenu, folk kadi, mislim jaz pa not, na masaži, relaksacija pa taka, pa sej me ne motijo cigareti, ampak tisti ki se ne more odmaknit pol metra od bazena, pa ga tam zbakat ....

O sosedih še bom rekla nekaj, to mi gre pa res na živce, naši podnajemniki živijo v hiši ki je dobra dva metra od nas, in cepajo drve, mislim skos, najbolj pa takrat ropoče, ko nekdo od naše familije spi, ker so čist neresni, pa ne da bi se drva nabavli poleti in jiz z žago razžagali, kot vsi nardijo in jih pospravili, on jih pa raje fura domov, in vse na sekiro cepa, mislim kmet je!! To me najbolj živcira ko sem doma.....

• 0

#255 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 16 November 2007 - 12:34 PM

QUOTE(Kami @ 16. 11. 2007 - 11:14) View Post

Pa to, da sosedi v bloku zbijajo z vhodnimi vrati, kot da živijo nekje na samam in ni 5km okoli njih nikogar. Pa to ni važno, ali je ura 6 zjutraj ali 11 zvečer.
Ta drugi sosed (pod menoj) ima pa eno nadležno ščene (prevod psa), ki ga spusti v vseh mogočih urah na balkon in on živčno laja po pol ure skup, če se mu sprdne ... pa a smo res vsi dolžni poslušat nadležni lajež nevzgojenih psov/lastnikov.

O ja, to tudi mene spravlja ob živce, ko sem pri mojem fantu. Le da pes navadno laja pred vhodnimi vrati, ko sliši, da kdo pride po hodniku. Ali pa ko froci v stanovanju nad njihovim razgrajajo. Prav bobni in odmeva. rolleyes.gif No, jasno je, da če bo le prilika, ne bom živela v bloku.

Kar me še ful živcira je so pa osebki, ki si nekaj sposodijo od tebe, rečejo, da bodo to vrnili do takrat in takrat, ko pa pride tisti dan pa kar lepo pozabijo, da so si sploh kaj sposodili in jih moraš lepo prosit, da ti vrnejo TVOJO stvar.
  • 0

• Guests

Posted 16 November 2007 - 01:27 PM

Men so pa obrezani veliko bolj všeč. in če bom kdaj imela sina, mu bom dala obrezat lulčka. smile.gif
Te pa štekam Sade glede musllimanov.
Sam spet je odvisno, kolko vero sploh prakticirajo. Pri mojmu fantu so muslimani, ampak ne prakticirajo skoraj nič. Okk bajram pa te zadeve. To je pa tud že skor vse.
Jaz pa itak nisem niti krščena niti nič. Otrok Titove Jugoslavije pač. smile.gif
  • 0

#257 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 16 November 2007 - 02:47 PM

Bom jaz zdej malo 'odmorila' temo in končala s temi čefurji in state of mind forami in obrezanimi lulčki.

Resnično mi grejo na živce živčni cucki z anger management problemi. Da grem mimo ene bajte in sem dobesedno 5 metrov stran od ograje, pa me neki kurčevi cucek tak oblaja, ko da sem na njegovem ozemlju in strašim z granato v rokah in s polnimi žepi nožev in pištol ogrožam vso njegovo familijo. Pizda jim čorava, kak tega ne prenesem, no. Pa sem drugače resnično velik ljubitelj živali in ravno psi so mi najljubši, ful jih imam rada in super se štekam z njimi, samo tistih napadalnih sort pa ne toleriram, njihovih lastnikov (ki so krivi za to) pa še manj. Dobro, sej zastopim, da so vzgojeni kot čuvaji, ampak pizda, sej sem 5 metrov stran in sploh ne gledam v njegovo smer, pa se mrcina vseeno s polnim šusom zažene proti ograji, renči ko blazna in ima prav oni freeky blazen izraz na obrazu, da veš, ako ne bi bla vmes ograja, bi bil zdle totalno razparan in pogrizen. I hate that, vsakič se ustrašim, ko me dobi tak pes nepripravljeno in prav dobim pol chills in se skor userjem v gate.

Pri fantu doma so tudi imeli takega psa oz. ga še vedno imajo, samo fant pač ne živi več doma. Eno leto pa pol sem skos hodla k njim, ko sm bla notr (ko so me pač njegovi notr spustil) je bil čist kul do mene in se je celo kdaj prišel slinit (beri: prosit, da ga pocartam), vendar pa če sm hotla it sama ven, me nikakor ni spustil, pa notr tudi ne, niti po enem letu in pol rednih obiskov in spanja pri njih. Ko sem bila zunaj ozemlja, bi mi roko odgriznil, če bi jo pomolila blizu ograjo in meni je blo to grozno. Strašno lep, mlad nemški ovčar sicer, ampak za moje pojme preveč napadalen. Nisem bila nikol sproščena v njegovi družbi.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#258 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 26 November 2007 - 04:35 PM

Jezi me prevelika napihnjenost ljudi. In beseda jaz sem, jaz bom jaz, jaz, jaz....zemlja se vrti okrog mene ja...v glavnem meni se res ne, da poslušati ali govoriti z nekom, ki ne zna ničesar drugega povedati kot o sebi.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#259 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 26 November 2007 - 08:51 PM

Neobzirni ljudje.

Mularija, ki misli, da je požrla svet in da lahko delajo, kar se jim zahoče.

Mularija, ki že zdaj meče petarde in spušča rakete. down.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#260 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 26 November 2007 - 09:00 PM

ko na wc-jih v gostilnah,barih.....konstantno ni wc papirja(seveda v vedno enih in istih, tak da ni naključje da bi ravnokar zmanjkal)

ko na wc-jih v gostilnah,barih.....nimajo toaletnih papirčkov za brisanje rok, temveč oni K*urac ko zrak ven puha

to dvoje me res gane twisted.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users