Jump to content

Photo

Od avgusta kajenje prepovedano!

• Please log in to reply
303 replies to this topic

#241 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 28 August 2007 - 11:00 AM

Meni je ta zakon najhujše licemerstvo in pravno sporen. Če jaz ne smem nikogar siliti, da diha moj dim, okej. Velja pa tudi obratno. Lokali naj bi imeli posebne jedilnice oz. prostore za kadilce. Z največjim veseljem grem v Trst v kavarno, ki ima poseben prostor za kadilce. Vse v redu. Licemerje je naše varovanje zdravja natakarjev. Pa naj bo kirurg, če ne more streči v lokalu. Kaj pa rudarji in recimo policaji in cariniki na mejnih prehodih. Za njihovo zdravje, ki vse dneve vdihavajo izpušne pline, pa nikogar ne briga. Povrhu vsega, ob nakupu tobaka plačam visoko trošarino. Iz tega naslova naše bolnice niso nič bolje opremljene za zdravljenje raka na pljučih. Tudi Onkološki inštitut ni. Slišim, da je v državah, kjer so omejili kajenje v javnih prostorih, narasla uporaba trdih drog. Komično je, da v Ljubljani zaradi protitobačne gonje ne moremo imeti trgovine s cunjami Marlboro Classic. Tista na Škofijah dela s polno paro, pri nas pa je problem Marlboro v imenu znamke, ki nima nobene zveze s cigaretami istega imena. To pomeni, da je naša država nekomu omejila poslovno iniciativo, namesto, da bi mu pustila prodajati in si vzela od njega ustrezen davek. Hecno je, da nikogar ne zanima načelo enakosti pred zakonom. Bručan pri tem zakonu nima popolnoma nič. Imeli bi ga tudi, če bi bi bil minister jaz. Kajti drugače ne bi mogel biti minister (za nič). Še dobro, da lahko (načelno) kadim v avtu, si na bencinskem servisu kupim booze, ter vozim zadet. V tem primeru državo zanimam precej manj in le v primeru, da se policaj spomni vprašati, če sem kaj pil.
Ne, ne, tega ne počnem, samo pizdim čez pamet. In težim. wink.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#242 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 August 2007 - 11:16 AM

Neyka, nikjer nisem ciljal na tvoj švic! Vem da si mislila na prostor in ne sebe. Še enkrat preberi.

Mene zakon osebno ne moti. Če se mi kdaj zahoče čik, ga bom pa šel ven skadit. Ali pa se malo prekadit v kadilnico biggrin.gif

• 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#243 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2007 - 11:47 AM

QUOTE(Dragica @ 28. 8. 2007 - 11:03) View Post
Pa po trgovinah, ogaba, men se zdi, da folk vedno bolj zaudarja, resno!!!

Res je. Pa niti ne tlko po konkretnem švicu, ampak vonj po tistem postanem, ko že ni videl vode in mila nekaj dni.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#244 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 August 2007 - 11:54 AM

QUOTE(Hsul @ 27. 8. 2007 - 13:00) View Post

Hehe, Neyka, tvoja logika je prav smešna na trenutke. Na tole da potem smrdiš po švicu ciljam.

Če tebi švic bolj smrdi od čikov, je itak subjektivna zadeva. Pač si kadilka.
In seveda, čudno je po tej logiki, da pol še vedno ne začutiš švica, ki pravi te bolj moti kot čiki.

Še enkrat sem prebrala tvoj post pa sem nekako istega mišljenja kot prej. Jaz govorim o prostoru ti pa o osebah, kot je razvidno iz tvojega citata!

Lahko pa seveda z drugimi besedami poveš kaj si s tem mislil, če misliš da sem kaj narobe razumela... wink.gif
  • 0
Hey girls I lost myself! Anyone found me?
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

#245 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 August 2007 - 12:16 PM

Hehe, Neyka, tvoja logika je prav smešna na trenutke. Na tole da potem smrdi (š) po švicu ciljam.

Če tebi švic bolj smrdi od čikov, je itak subjektivna zadeva. Pač si kadilka.
In seveda, čudno je po tej logiki, da pol še vedno ne začutiš švica, ki pravi te bolj moti kot čiki.

Se opravičujem, en šumnik se mi je vrinil smile.gif, sem ga že zbrisal!

Upam, da je sedaj bolj razumljivo.
  • 0

V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#246 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 August 2007 - 12:40 PM

Hmm dobr se ti je vrinil tale šumnik biggrin.gif

No dej razlož še kaj točno si mislil povedati s tem stavkom...

• 0
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

#247 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 August 2007 - 12:50 PM

OK, praviš da ti švic, govorim nasplošno, torej npr. švic ljudi v prostoru, smrdi še bolj grozno kot cigaretni dim.
Torej kako pol, da ta švic, ki tebi smrdi bolj grozno od cig. dima, ne čutiš oz. te ne moti tudi v zakajenem prostoru.

• 0

#248 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 August 2007 - 01:01 PM

QUOTE(Hsul @ 28. 8. 2007 - 13:50) View Post

OK, praviš da ti švic, govorim nasplošno, torej npr. švic ljudi v prostoru, smrdi še bolj grozno kot cigaretni dim.
Torej kako pol, da ta švic, ki tebi smrdi bolj grozno od cig. dima, ne čutiš oz. te ne moti tudi v zakajenem prostoru.

Jah zato ker je cigaretni dim intenzivnejši od švica. Kot veš so bili lokali izredno zakajeni in pri takšni količini cigaret se švica ni toliko zavohalo kot sedaj.

Včasih je vonj po cigaretih vse zakril, zdj je pa v ozracju ena taka zelo njami mešanica švica, prdcev in parfumov vseh vrst tongue.gif

• 0

#249 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 August 2007 - 01:03 PM

To sem predpostavljal, torej cig. dim intenzivnejši a švic in ostalo sranje pa bolj ogabno. Samo kaj, ko smrad po švicu ni škodljiv.
  • 0

#250 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 August 2007 - 01:08 PM

To je res, ampak zdej se pogovarjamo izključno o vonju. Itak, da je cigaretni dim škodljiv švic pa ne. Če cigaretni dim ne bi bil škodljiv te debate itak ne bi imeli.
  • 0

#251 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 August 2007 - 01:17 PM

Ne vem, če so kajenje prepovedali zaradi vonja. In v tej temi je govora o prepovedi kajenja.
  • 0

#252 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 August 2007 - 02:21 PM

Oh ja Hsul...
QUOTE(Hsul @ 28. 8. 2007 - 14:17) View Post

In v tej temi je govora o prepovedi kajenja.

Ja tema je res prepoved kajenja. V zadnjih postih pa je bila debata(v kateri si aktivno sodeloval) izključno o vonju. Začela se je s tem postom na katerega sem dala svoj odgovor o švicu... :
QUOTE(Baby @ 27. 8. 2007 - 0:09) View Post

eh.. sej v italiji je ta prepoved že celo večnost. greš v en diskač je vse lepo in prav proti jutru pa lih tko jih dosti prižge čike in so čiki na tleh pač ker ni pepelnikov. Sam še vedno prej dišiš po parfumih kot po čikih ko prideš domov.smile.gif

QUOTE(Hsul @ 28. 8. 2007 - 14:17) View Post

Ne vem, če so kajenje prepovedali zaradi vonja.

O tem, da je cigaretni dim škodljiv smo si enotni že od začetka. Nihče (vključno z menoj) ni trdil da je bilo kajenje prepovedano zaradi vonja. Ponovno preberi moj predzadnji post. Ali pa se bom kar citirala:
QUOTE(Neyka @ 28. 8. 2007 - 14:08) View Post

Če cigaretni dim ne bi bil škodljiv te debate itak ne bi imeli.

...???

• 0

#253 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 August 2007 - 02:45 PM

Torej od zdaj naprej govorimo o švicu?

No, ne bom te več zajebaval. Pač bi naj bilo govora o koristih in slabostih omenjenega zakona. In pojačano zaznavanje švica je vsekakor ena od slabosti. Sedaj naj pa z zakonom uvedejo obvezna pravila o higieni. To tudi ne bi bila slaba ideja.
  • 0

#254 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 28 August 2007 - 03:18 PM

Klanjam se tistemu, kar je napisal Errol.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#255 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 02 September 2007 - 09:14 AM

Meni je pa prav fajn ... kamorkoli pridem ... ne smrdi, ko pridem domov, mi ni treba kompletnih cunj dat na balkon lufat. Kaj češ boljšega?! biggrin.gif

To glede trdih drog, kar omenja Errol pa ... v bistvu me boli k*, če je kdo tako neumen, pa naj bo. Bo izboljšal gensko župo. laugh.gif
  • 0

#256 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 05 September 2007 - 09:01 AM

podpis pod Sajka
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#257 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 05 September 2007 - 06:33 PM

drugi podpis
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

• Guests

Posted 05 September 2007 - 06:41 PM

Tut js se pridruzujem. Pa kadim, da ne bo pomote, ampak tale zakon mi je pa prav krasen!
  • 0

#259 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 10 October 2007 - 08:13 AM

Kaj zdaj slišim o nekaih stavkah ... kdo ve kaj več?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#260 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 10 October 2007 - 08:15 AM

kolkor čula, so se nekateri gostinci odločli da bojo začasno nazaj uvedli kajenje v lokalih(kje ,kdo ,kako....pa tudi mene zanima)

srčno upam da se NE bo kadilo spet noter, tak je super zdaj no...
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users