Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36378 replies to this topic

#25901 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 May 2012 - 10:23 PM

Na štajerskem je to ful pogost izraz.

Jaz še nisem slišala nikoli + ne poznam nikogar ki ta izraz uporablja. Mogoče kje izven Maribora, jaz sem prav iz Mbja namreč.
  • 0
Viens, reste ici!

#25902 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 20 May 2012 - 11:20 PM

Ma ja, je bolj pogost izraz na kmetih po mojem. Jaz ga poznam, ampak ne vem, kaj pomeni oz. vem, kaj se s tem počne na poroki, ni mi pa jasno, kaj bi naj to predstavljalo.

Kak je zdaj z gobami, ve katera?
  • 0

#25903 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 May 2012 - 05:08 AM

Jaz poznam besedo šranga; je del procesa pri poroki, ko pride recimo ženin po nevesto, pa jo mora 'zaslužit'; neke igrice so vmes,
ko mora pokazati, da bo dober mož, oče. Meni je to brez veze, je pa tradicija.

Na kmetih je šranga tudi zabava, kmečki žur.

Michelle - ne vem, poskusi, le to ti lahko rečem. Lahko splesnijo, po moje.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#25904 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17724 posts

Posted 21 May 2012 - 07:54 AM

^^What she said. Šranga ali mavta. To ponavadi fantje iz nevestinega kraja nekje blizu njene hiše naredijo zaporo preko ceste, in potem morata ženin in priča odkupit nevesto. Vse je na hec obrnjeno, razne igre in tako. Ta denar potem fantje, ki so naredili šrango porabi, da kupijo darilo mladoporočencema. ;)
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#25905 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12192 posts

Posted 21 May 2012 - 08:02 AM

Ful dobro res, da mora tip dat kolegom par sto evrov, da mu kupijo darilo :lol: Jaz bi rajši obdržala keš.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#25906 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26406 posts

Posted 21 May 2012 - 08:03 AM

Ja, makes perfect sense :D
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#25907 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17724 posts

Posted 21 May 2012 - 08:14 AM

Ponavadi da priče večino denarja, včasih potem še svatje dajo, ko šrango odprejo, kakor pač majo kje. Še eden izmed mnogih običajev na vasi. :D
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#25908 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33737 posts

Posted 21 May 2012 - 08:45 AM

Šrango so imeli na poroki moje sestre, s tem, da so bile obrnjene vloge, ker je pač nevesta odpeljala ženina z njegovega doma k sebi
Pričam ni bilo treba nič dajat zraven, so se vse sami dogovorili in sta sama dala denar, sta pa pol dobila ful lepo (in vredno) darilo
  • 0

#25909 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 May 2012 - 04:49 PM

Pozna katera kvalitetnega čevljarja v Mariboru ali okolici? Hvala!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#25910 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 May 2012 - 05:02 PM

Fluffy, tam pri univerzitetni knjižnici. Če greš od gledališča proti knjižnici je na desni strani. Piše tudi čevljar. Si predstavljaš?
  • 0
Viens, reste ici!

#25911 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 May 2012 - 05:08 PM

Jaz rabim eno dobro razkužilo (Fluffy, k si že lih tle :lol: ), kaj bolj nežnega (zato Spitaderm odpade), za pogosto špricanje. In, najbolj važno, da ne pušča kakšnega lepljivega občutka! Rada bi tudi, da je v spreju. Pa še kakšno zadevo za občutek umitih rok, če kaj takšnega sploh obstaja.
Tega pozna katera? http://www.lekarna24...o-med-razprsilo

Mimogrede, med iskanjem sem našla tole. :lol1:
http://www.lekarnar....gs=dezinfekcija
Vaginalna prha. :lol: :lol:

• 0

#25912 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 21 May 2012 - 06:10 PM

hahahaha se spomnim, ko je Piquet izjavil, če si Lo-Fi notri slučajno Stelex nafila :lol1:

jst jo mam...fajn zadeva -_-
  • 0

#25913 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 May 2012 - 10:38 PM

Ana, hvala. Bom znala priti do tja. So znani kot dobri, upam?

Plain Jane, žal ti ne znam pomagati, ne uporabljam jih v spreju. : (
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#25914 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 May 2012 - 11:10 PM

Ana, hvala. Bom znala priti do tja. So znani kot dobri, upam?

Ja, mislim da upam trdit da najboljši v Mariboru.
  • 0
Viens, reste ici!

#25915 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 May 2012 - 11:26 PM

Super, hvala še enkrat!
  • 0

#25916 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 May 2012 - 11:31 PM

Ni problema, upam da boš zadovoljna.
  • 0
Viens, reste ici!

#25917 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20364 posts

Posted 22 May 2012 - 06:04 AM

Jaz tud k temu čevljarju hodim. Je super.
  • 0

#25918 155

155

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 735 posts

Posted 22 May 2012 - 04:20 PM

Mene pa zanima, kdaj naj bi dobila nakazano na študentskem, če imam napotnico od 15. 5. do 15. 6. ? Junija že, ali šele julija ?
  • 0
You can't buy happiness. Steal it.

#25919 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 May 2012 - 04:27 PM

To je čisto odvisno od podjetja, nekateri nakažejo takoj - redno, nekateri pa si vzamejo čas. Po moje boš junija.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#25920 155

155

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 735 posts

Posted 22 May 2012 - 04:30 PM

Hvala ! Mislim, to mi je jasno, da je odvisno od tega koliko si vzamejo časa. Samo, če bodo pač v mesecu juniju oddali napotnico nazaj na študentskega, potem naj bi isti mesec dobila :)
  • 0
You can't buy happiness. Steal it.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users