Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3556 replies to this topic

#2561 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 September 2012 - 02:51 PM

Sem končno naredila to kokosovo - čoko torto. Meni ni bila všeč, ampak ok, to je itak pričakovano ker ne maram temne čokolade, kokosa pa še manj. Fantu je bila všeč, ampak nič over the top. Pa precej se mi je stopila po poti do Italije, dobro da ni bilo sonca. Ne bom več delala, imam še dosti drugih na čakalni listi.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2562 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 23 September 2012 - 10:25 AM

Limonina torta z mandlji, aaaaaaaa :w00t2:

KLIK

Posted Image
  • 0

#2563 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 28 September 2012 - 11:43 AM

Super napotki za čokoladni souffle.

http://mjauqi.blogsp.../12/17/souffle/

Mogoče katera ve kje bi dobila take posodice?
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2564 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17498 posts

Posted 28 September 2012 - 02:19 PM

Točno take ali pač take za v pečico? Ker to imajo povsod, kjer imajo kuhinjsko opremo (vsi večji trgovski in pohištveni centri).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2565 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 September 2012 - 02:13 PM

PP, prosim prosim zaupaj mi recept tistih piškotov, ki si jih objavila na fb!!!! Nujno!
  • 0

• Guests

Posted 29 September 2012 - 02:45 PM

No prav, no. :)
Čokoladno čilijevi piškoti

-100 g moke (jaz vzamem pirino)
-pol žličke pecilnega
-pol žličke čilija (oziroma odvisno kako je močen)
-ščepec soli
-malo kavnega likerja (oziroma v mojem primeru ruma)
-300 g čokolade
-60 g masla
-2 jajci
-80 g sladkorja
-1 vanilij sladkor
-100 g na koščke narezane čokolade (ja, kompletno gresta noter dve veliki jedilni čokoladi :S)

Pečico segreješ na 180 °C. Zmešaš moko, pšecilni, čili in sol. V vodni kopeli stopiš 250 g čokolade in maslo. Stepeš jajca in sladkor, da nastane penasta masa, tej masi primešaš stopljeno čokolado, mešanico z moko, rum in koščke čokolade. Masa pride precej tekoča. Z žlico polagaš kupčke mase na pekač in pečeš 10 do 12 min. Počakaš, da se ohladijo (in strdijo). Pridejo pa zelo sočni in zelooo čokoladni.

Attached Files

• 0

#2567 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 September 2012 - 02:53 PM

Oooo ful hvala! Naredila jih bom! O jaaa...
Če gresta dve jedilni čokoladi notr, je potem 500g a ne? Sam da se popravi ;)
  • 0

• Guests

Posted 29 September 2012 - 02:56 PM

Ha, sem popravila. Ja, v resnici sta dve taveliki 200 g manerci. Ena in pol je šla stopljena in pol jo je šlo v koščkih. Čisto sem zabluzila s številkami zdajle. :) Pa tudi po receptu je dejansko 250, jaz sem dala pa 300. :lol:
  • 0

#2569 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 29 September 2012 - 02:57 PM

Super, hvala!
  • 0

#2570 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 October 2012 - 02:58 PM

Pripravit moram sladico za kosilo, kjer bo tudi ena oseba s celiakijo, jaz sem pa zdaj v temi, a mi lahko ena pomaga? :lol:
Hotela sem naredit TO, ampak to zdaj odpade, ali pač? :oops: Kaj pa kaj od tega: KLIK, KLIK, KLIK, KLIK.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2571 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 October 2012 - 03:11 PM

Ja, prva odpade, ker je moka vključena. Poišči tukaj kakšen recept za sladico BREZ GLUTENA, je posebna kategorija: http://www.zeleniponedeljek.si/
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2572 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 October 2012 - 03:13 PM

Aha, torej odpadejo vsa peciva ki imajo moko, v grobem.
Zadnja dva recepta zgoraj imata "graham" bazo, torej to tudi odpade sklepam, joj.

Hvala, bom pogledala še na to stran :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2573 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 01 October 2012 - 03:17 PM

Jaz sem na okusno.je ravno včeraj videla recept za čokoladno torto brez moke. Ravno letim ven, če ne najdeš linka, ti ga poiščem ko pridem domov. :)
  • 0

#2574 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 October 2012 - 03:20 PM

Torte se mi ful ne da delat, v bistvu je tako da vse rada pečem, razen tort :oops: Ampak če ne bom nič primernega našla, bom pa torto :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2575 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26053 posts

Posted 01 October 2012 - 03:20 PM

Aha, torej odpadejo vsa peciva ki imajo moko, v grobem.
Zadnja dva recepta zgoraj imata "graham" bazo, torej to tudi odpade sklepam, joj.

Hvala, bom pogledala še na to stran :)

Sarah, cokoladni mousse naredi (meni je super krema te torte).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2576 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 October 2012 - 03:22 PM

Moram naredit nekaj kar bom potem lahko transportirala v Trst, tako da sladice v kozarčkih odpadejo, žal.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2577 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15264 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 October 2012 - 04:57 PM

Uporabi brezglutensko moko. S pecilnim praškom normalno naraste. Preveri, če ovsena moka vsebuje gluten, mislim, da ga ne. Ti muffini pri meni zmeraj zmagajo, vsi jih hvalijo:

Višnjevi mafini z ovsenimi kosmiči

Potrebujemo (za približno 12 kosov): maščobo in moko za model, 150 g masla, 220 g višenj (vloženih), 250 g moke, 60 g finih ovsenih kosmičev, žličko mletega cimeta, 2 žlički pecilnega praška, pol žličke sode bikarbone, sol, 2 jajci, 150 g sladkorja, zavitek vaniljevega sladkorja, 200 g naravnega jogurta ali kisle smetane, sladkor v prahu za posip.

Priprava: Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Vdolbinice pekača za mafine namastimo in potresemo z moko ali pa vanje položimo papirnate modelčke. Na šibkem ognju raztopimo maslo, nato ga nekoliko ohladimo. Višnje damo na cedilo in jih pustimo, da se odkapljajo. V skledi zmešamo moko, ovsene kosmiče, cimet, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli. V drugi skledi rahlo razžvrkljamo jajca, nato jim dodamo sladkor, vaniljev sladkor in tekoče maslo. Primešamo še jogurt ali kislo smetano. To maso z višnjami vred dodamo v mešanico moke in z metlico za sneg ali kuhalnico le toliko premešamo, da se vse sestavine navlažijo. S testom napolnimo vdolbinice v modelu, vendar ne več kot do treh četrtin. Mafine pečemo v pečici na srednjem vodilu od 20 do 25 minut, da postanejo zlato rjavi.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2578 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 October 2012 - 06:19 PM

Hvala! Moka brez glutena se sliši super ideja, ampak kje to dobim, v vsakem Mercatorju, Sparu?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2579 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26053 posts

Posted 01 October 2012 - 06:44 PM

Moram naredit nekaj kar bom potem lahko transportirala v Trst, tako da sladice v kozarčkih odpadejo, žal.

Saj to maso skuhas in je tekoca, potem pa jo das za nekaj ur v hladilnik in se lepo strdi, tako da transport sploh ni problem. Lahko maso recimo vlijes v silikonske modelcke za mafine in jih potem ven streses, pomoje bi slo brez tezav. Pa kake presne torte tudi pridejo v postev.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2580 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15264 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 October 2012 - 07:17 PM

Brezglutensko moko lahko dobiš v Tuših, pa najbrž tud drugih malo večjih Sparih, Mercatorjih, da.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users