Jump to content

Photo

Instagram

• Please log in to reply
5208 replies to this topic

#2561 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 18 October 2023 - 05:37 AM

Jaz nic, kar se mene tice je vrtec placljiv ze od veke vekov. Vsaj zame. In to fejst.Ce pa kdo hoce spremembe naj gre pa na ceste. Tudi to ni se nikoli nic spremenilo. Al pa kako zbiranje podpisov, I guess.

Odstevam, se dve leti pol pa adijo astronomske poloznice. Sam se 30 e za malico in cao.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2562 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17010 posts

Posted 18 October 2023 - 05:53 AM

In kako naj bi po tvoje reagirali, da bi se karkoli spremenilo? Vkljucno s tabo?

Sicer pa vrtec moramo tako drago placevat, ce ga toliko ljudi sploh ne.

Ne vem če se to ravno tako gleda. Eni ne plačujejo, zato drugi plačujejo več. Drago je ker se plače vzgojiteljic večajo, ker so hrana, energenti in drugi materialni stroški visoki. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2563 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19196 posts

Posted 18 October 2023 - 07:06 AM

Saj brezplačen vrtec za drugega otroka je že bil prej, potem so ga ukinili leta 2012. Potem pa spet uvedli 2021. 

Kar je smešno, je pa to, da so obljubljali brezplačen vrtec za vse otroke. Ta Mesec je res za na mesec. 

• 0

#2564 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 18 October 2023 - 08:03 AM

In nekateri so jim verjeli.
Teli pajaci so vsi isti, levi, desni, same obljube, res, smeh. Samo narodu znajo jemat, to pa vedno.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2565 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32362 posts

Posted 18 October 2023 - 08:11 AM

Kot so najavili brezplačna kosila za vse šolarje. Aja, kdaj že... čez 4 leta? hahaha. 

• 0

#2566 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86048 posts

Posted 18 October 2023 - 09:31 AM

Ne vem če se to ravno tako gleda. Eni ne plačujejo, zato drugi plačujejo več. Drago je ker se plače vzgojiteljic večajo, ker so hrana, energenti in drugi materialni stroški visoki.

Torej pravis, da nic ne vpliva na ceno vrtca to, da ima toliko ljudi brezplacnega?
Saj tistim na sociali se kaj drugega placujemo …
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2567 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17010 posts

Posted 18 October 2023 - 10:01 AM

Kolikor je meni znano je določena metodologija za izračun vrtca, kjer se upoštevajo plače kadra (ki znašajo več kot 80% stroškov, ki jih plačujejo starši) + materialni stroški, na kar je narejen izračun stroška in ne na to koliko staršev plačuje vrtec in koliko ne. Tako da direktno ne, ne vplivajo. Vpliva pa sestava kadra v vrtcih (izobrazba, delovna doba) in cene energentov. 

Kar se pa tiče posrednega vpliva je pa druga zgodba. Sej tudi tebi občina sofinancira določen procent vrtca, ki gre iz vseh naših žepov, ampak je pač procent dosti manjši. Ampak tudi to kar je v veljavi že zdaj, da ima drugi otrok zastonj, ali kot je bil predlog pred volitvami, vsi otroci zastonj vrtec. Ha ha, na eni strani ti dajo nekaj malega, na drugi strani pa ti duplo vzamejo. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2568 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86048 posts

Posted 18 October 2023 - 02:48 PM

Meni itak to ni normalno, da je za 2. in nadaljne otroke vrtec zastonj, ampak sem pac pristranska, ker je v tej drzavi najdrazje imeti enega otroka, sploh ce spadas v srednji razred.
  • 0

― V. Van Gogh

#2569 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 18 October 2023 - 09:42 PM

Masin politicni sorbet o trenutno aktualni temi.

https://instagram.co...2MyMzgzODVlNw==
  • 0

#2570 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19196 posts

Posted 20 October 2023 - 09:53 AM

Če katero zanima celotno dogajanje, zgodovina, Maša res dobro povzame vse skupaj (po mojem nepoznavalskem mnenju).
  • 0

#2571 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 21 October 2023 - 09:47 AM

Masa danes nadaljuje se o odnosu Izrael - ZDA
  • 0

#2572 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86048 posts

Posted 23 October 2023 - 05:45 PM

Ampak Lara pa je iznajdljiva, ni kaj. Zdaj se je lotila distribucije znane znamke cistil iz UK in je to njen nov biznis (kaksno znanost ona dela iz ciscenja, je meni itak neverjetno. Pa se ena, ki je tako fajn porocena, da moz s kurcem ne mrdne glede gospodinjstva). Zdaj pa se reklamira Aeon fitnes oblacila, a v zivljenju ni telovadila. Denar ne smrdi.
Zadnjic sem to isto znamko zasledila pri Vanesi Rola, za katero ista velja. Meni za nekatere res ni jasno, po kaksnem kljucu izbirajo influencerke. Pri teh sta ocitno st. sledilcev in ITM glavna faktorja.
  • 0

― V. Van Gogh

#2573 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 23 October 2023 - 07:01 PM

Jaz sem jo odsledila ker sem bila sita njenega na vsakempet minut prodajanja. Gre v cool mamacita smer :lol:
  • 0

#2574 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23316 posts

Posted 23 October 2023 - 07:08 PM

A Lara tudi plačuje drugim, da ji hodijo čistit hišo ali dejansko sama?

Pajkice in športni modrci so pa zdaj itak že kao nova moda in je za ene normalno, da hodijo v tem oblečene kamorkoli, ne glede na postavo in športno aktivnost.

Ali pa larinsvet, ona je tudi kraljica prodajanja. Dejansko res skoraj nič drugega ne objavlja kot reklame in kode.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2575 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27364 posts

Posted 23 October 2023 - 07:14 PM

Ja Lara je postala prav promocija nezdravih vzorcev.
  • 0

#2576 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 23 October 2023 - 07:34 PM

Itak, ce petra hod hod v svojih cotah se na poslovne sestanke. Kak je bla danes oblecena ajme....
Sam ajde njo se razumem ker to dejansko prodaja. Ampak zgleda vse deuge mislejo da pol je to za povsod.

Lari ven da ena cista hiska puca.
A
Drugac pa mal sestevam, to morjo met cvenk za ta lajfstajl. 3 otroke, 3 macke, pes, masaze na domu, cistilka, nohti, Bozikov....
Mene ze samo en macek stane 100 e na mesec.
  • 0

#2577 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86048 posts

Posted 23 October 2023 - 07:47 PM

Wtf, a jo s kaviarjem futras? :D
Mislim, da Lara nima cistilke, al ma? :hmm:
  • 0

― V. Van Gogh

#2578 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 23 October 2023 - 08:00 PM

Ja lej ni zagotovil da bodo zivali skoz zdrave.
Z injekcijo in hrano pride tocno tok. Drugac je pa hrana cc 40 e na mesec. 40x3 plus pes gladko si na 200 in to ob predpostavki da so vsi top zdravi, pa tu niso vstete nobene ampule proti bolham ali ovratnice. Kaj sele cepljenja.
  • 0

#2579 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16866 posts

Posted 23 October 2023 - 08:08 PM

Zdaj sem sla storije pogledat hjoj :lol: a bi se lahko vsaj normalno postavla ko te komplete snema. Pa to da vsakic rece da sploh ne telovadi dela se vecjo budalo iz sebe ne vem a je samo meni to cudno.... Ob poplavi influenserk ki muvajo te modeli izberejo Laro. Ne razumem.
Se prav dons je sponzorirala:

Cistila
Komplete za telovadbo
Kavc
Privat glasbeno solo

Sem se kaj pozabila ? :D
  • 0

#2580 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86048 posts

Posted 23 October 2023 - 08:10 PM

Ja, saj pravim ...

Aja, to si še štela zraven, razumem. Ja, meni se zdi, da je ona z mačkami kar naprej okrog veterinarjev, ker so tudi zunaj. Pes pa verjetno je raw, glede na to, da ga tretira kot kralja. Ob takih ljudeh čisto razumem tiste, ki jim grejo na jetra ljudje, obsedeni s svojimi domačimi živalmi. 

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users