Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2561 gejba

gejba

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 200 posts

Posted 01 June 2016 - 11:18 AM

Meni je riževo iz Spara edino rastlinsko mleko, ki ga imam rada v kavi. Sem ravno kupila Isolino ovseno s kavo. Pa da vidimo ...

• 0

#2562 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 01 June 2016 - 03:18 PM

Kopi Luwak - tista indonezijska, katere zrna prebavijo in pokakajo živalce? 

Pomoje ja. V eni temi je Immortelle objavila video, kako pridelujejo to kavo. Živali imajo zaprte v kletkah in jih filajo s to kavo, dokler ne umrejo, v glavnem ogabno. 

(je pa to za v temo o kavi)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2563 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 02 June 2016 - 03:55 PM

Danes sem šla po dolgem času jest v eno bolj fancy menzo in ne grem nikoli več  :ph34r: Zmanjkalo je menija, ki ni imel živalskih sestavin, 

zato so mi sicer prijazno ponudili, da mi lahko pripravijo sejtan na žaru... Slišalo se je dobro. Kuharica je naredila samo to, da je razpakirala 

gumijast sejtan iz trgovine in ga vrgla na žar, katastrofa.

Včasih me je sram, po kakšnih cenah prodajajo nadomestke za meso v trgovinah, ker so nekateri tako zanič/gumijasti/brez okusa, da jih tudi zastonj ne bi hotel. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2564 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85903 posts

Posted 02 June 2016 - 04:20 PM

Jaz si sploh ne predravljam sejtana na žaru pečenega. Če je suh, je ogaben, kot čigumi. Jaz ga zato leta nisem marala, ker ga nisem znala dobro pripravit.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2565 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 02 June 2016 - 04:36 PM

Meni je v kavi všeč mandljevo in ovseno. Pijem tudi riževo in kokosovo, ampak sta mi prva dva bolj všeč. Sojino mi pa sploh ni všeč, ne v kavi, ne kje drugje.

• 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#2566 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 02 June 2016 - 05:53 PM

Jinadaze, se strinjam. Je pa domač 100x boljši kot v trgovini, pravzaprav je praktično neprimerljiv. 

• 0

Bill Bullard

#2567 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 03 June 2016 - 12:53 PM

vegan-fish-and-chips-hero_620x349.jpg?14

HOW TO MAKE A SUPER COMFORTING VEGAN 'FISH & CHIPS'

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2568 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 10 July 2016 - 05:17 PM

Ziher je katera že delala veganske muffine. S čim lahko nadomestim jogurt? Delala bi jih sicer zato, da jih lahko je tudi alergik na mleko, za jajce ni panike.
  • 0

#2569 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85903 posts

Posted 10 July 2016 - 05:19 PM

S sojinim ali riževim. Ali pa izbereš veganski recept za mafine, saj je cel kup dobrih.

• 0

― V. Van Gogh

#2570 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 10 July 2016 - 05:20 PM

Ja, bom pobrskala, hvala :-)
  • 0

#2571 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 10 July 2016 - 05:26 PM

V hoferju imajo navadni sojin veganski jogurt, drugače lahko pa odlične čokoladne, bananine ali arasidove (pa se kakšne) tudi brez jogurta. Imaš kakšno preference glede okusa ali boš pač samo poveganila recept, ki ga imaš?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2572 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85903 posts

Posted 10 July 2016 - 05:28 PM

Meni je najbolj enostaven recept za osnovno maso: Moka, pecilni, sladkor, sol, rastlinsko mleko, rastlinsko maslo (npr. kokosovo), vanilin ali aroma vanilije.

Banana tudi super pride, ker naredi biskvit sočen, potem pa dodajaš ostale sestavine po želji.

• 0

― V. Van Gogh

#2573 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 10 July 2016 - 05:47 PM

Verjetno bom vključila sadje, ker je sezona malin in borovnic in je tega zdej precej. Tko da mogoce se cokolada (sam morm spet preverit, kaj točno pride v poštev), to bi šlo, a ne?
  • 0

#2574 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 10 July 2016 - 06:00 PM

Za cokoladne jaz ponavadi delam po tem (zdaj vcasih tudi ze malo "na uc" naredim, ce sem prelena, da bi merila ;)):

190 g moke

100 g sladkorja

1/2 zlicke soli

1 zlicka sode bikarbone

30 g kakava v prahu

2 zlicki ekstrakta vanilije (ali zavitek vanilijevega sladkorja)

80 ml soncnicnega olja

1 zlica jabolcnega kisa

240 ml vode (ali rastlinskega mleka)

V maso lahko dodas po zelji se kak mlet ingver, cimet ali kaj podobnega (lahko tudi pol zrele in fajn pretlacene banane recimo), jaz modelcke za mafine napolnim kar z rocko za delanje kepic sladoleda (se mi zdi, da je manj packanja kot z zlico), potem pa lahko v vsak mafin potisnes se par jagod, mogoce kak lesnik, manjsi koscek cokolade. Peces pribl. 15 min na 175C. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2575 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 10 July 2016 - 06:48 PM

MUFFINI (12 muffinov)
200g moke
Po želji 100-150g mlete čokolade (ali kakava - pri tem je treba dodati nekaj žlic več sladkorja)

100g prave čokolade (po želji)
1/2 žličke cimeta
1 pecilni prašek
2 jajci
2 žlici olja
3-4 žlice sladkorja
200g mleka (lahko tudi rastlinsko mleko ali jabolčni sok)
sadje po želji
100g mandljev po želji

Najprej zmesaš suhe sestavine (moka, cimet, pecilni), potem mokre (sladkor - ja, med mokre spada :), jajca, mleko)...nato zmešaš vse skupaj in dodaš sadje/čokolado/oreščke po želji.
  • 0

#2576 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 July 2016 - 07:00 PM

Sladkor se vedno vmeša z mokrimi (jajca).

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2577 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32291 posts

Posted 18 July 2016 - 07:14 AM

Sem potem naredila po tem receptu http://www.giljotina...ananini-mafini/in so bili fuuul dobri!

Danes so v bistvu še boljši, en dan po pečenju...  :eat:  (no pač tista 2, ki sta ostala). Nisem sicer dala kokosovega mleka, ampak kar vodo, pa kokosovo maščobo. 

• 0

#2578 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 18 July 2016 - 08:13 AM

:)

• 0

#2579 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85903 posts

Posted 25 July 2016 - 08:06 PM

A je katera ze probala novo Gavrilovic pasteto z gobami ali papriko?
  • 0

― V. Van Gogh

#2580 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17594 posts

Posted 25 July 2016 - 10:08 PM

Ne, berem pa, da je ful preslana tista z gobami, s papriko pa naj bi bila dobra.

• 0

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users