Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2561 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6744 posts

Posted 27 November 2009 - 03:02 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 27. 11. 2009 - 13:48) View Post

Mladoletna, jst ne verjamem temu, da ni pregleda pred 20 letom. Na tvojem mestu bi jst zahtevala pregled. Matr sej ti pripada!

Ma baje ti res zakonsko pripada pregled šele po 20. letu. Razen če je nujno prej, da imaš kakšne težave. Js sm šla pri 21-ih prvič na pregled in me je najprej čudno pogledala, da če že imam 20 let. No, potem sva ugotovili, da ja in da sem že "legalno" na pregledu...kr neki smile.gif

Se mi pa zdi, da če seksaš že prej, potem pregled nič ne škodi, zdej da bi pa množično hodile mladoletnice na preglede pa ne vem...se kar strinjam, da je od dvajsetega naprej. No, mogoče bi lahko dali od 18. naprej....

• 0

#2562 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 27 November 2009 - 03:11 PM

Jst sem imela pregled pri 16 in pol, res pa je, da me je h tej ginekologinji prijavila mami, po tem ko sem enkrat samo en dan mela ene krvavitve (pa ni bila M, mislim da smo na forumu potem ugotovile, da je bila počena žilica), tako da me je na pregled naročila kot sem rekla aprila, potem sem pa jaz s prikritimi razlogi biggrin.gif klicala, če lahko prej, ker bi si rada še kontracepcijo zrihtala. Potem me je naročila dva meseca prej, da sem prišla po tabletke, tisti prvotni datum mi je pa pustila, in sem potem prišla na pregled.
  • 0

After all this time?

Always.

#2563 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 27 November 2009 - 03:14 PM

Jst sm jo tudi prejšnič, ko sem nazadnje šla po recept za tabletke spraševala za pregled, pa mi je rekla, da me bo naročila naslednjič, ko bom prišla, ko bom že stara 20 (to je blo nekje pozimi, roj.dan mam pa aprila). No, zdej po recept ne mislm it, tko da se bom za pregled kar tko naročila, prej telefona. Enkrat moram to opravit.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2564 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2009 - 04:15 PM

Diane35, so še kakšne, večkrat dane tistim s aknami?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2565 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 27 November 2009 - 09:39 PM

Samo meni se zdi, da večinoma vse tablete pomagajo pri aknah. Diane35 so samo med močnejšimi in ker ti nimaš nekih blaznih aken ti najbrž res ni treba imeti teh. Jaz sem imela na začetku Lindynette30 sedaj pa Yasminelle in imam pri obeh dosti lepšo kožo kot pred tabletkami.
  • 0

#2566 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2009 - 09:52 PM

Na obrazu resda nimam kakšnih cist ali podkožnih mozoljev (je pa zato petsto tisoš kar konkretnih mozoljev), na hrbtu je pa kar štala down.gif . Tok je izbire teh tablet, pismo biggrin.gif
  • 0

#2567 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 27 November 2009 - 10:39 PM

Pa sej ti jih bo na koncu itak ginekologinja določila. smile.gif Ti ji samo povej kakšne težave imaš.
  • 0

• Guests

Posted 27 November 2009 - 11:52 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 27. 11. 2009 - 21:52) View Post

Na obrazu resda nimam kakšnih cist ali podkožnih mozoljev (je pa zato petsto tisoš kar konkretnih mozoljev), na hrbtu je pa kar štala down.gif . Tok je izbire teh tablet, pismo biggrin.gif

Pa si že ugotovila, kaj bi bil vzrok za mozoljavost? hmm.gif Ker me vem, če so tele KT edina rešitev. Če jih boš nehala jemati, bo potem spet sranje (kot berem tule na forumu).

Jaz sem imela enkrat prav izbruh podkožnih na predelu spodnje čeljusti in brade, kar naekrat. Šele kasneje sem ugotovila, da je to znak za hormonske motnje (po nekaj letih). In to so bili prav boleči mozolji, ki so pustili tudi rahle brazgotine (tudi če nisem nič prčkala z rokami) cry.gif. In potem so se kar naenkrat nehali oz. sem malce spremenila prehrano in se mazala z rjavo cosmerbo. Tisti čas sem pa pač preživela z malce več pudra, seveda sem se sekirala (predvsem zaradi brazgotin) in objokovala svojo brezhibno polt, ampak pač, tako je bilo.
Za "navadne" mozolje (če jim lahko tako rečem) je pa lahko kriva prehrana, stres itd. Jaz bi na tvojem mestu malce počakala s KT, ampak to je samo moje mnenje.

• 0

#2569 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 28 November 2009 - 12:18 AM

Mladoletna, bi lahko ti dala eno sliko nenamazane kože na obrazu?

Ker meni se še vseen zdi, da grozljjivo pretiravaš, kadarkoli si dala svoje slike, je bilo daaaaaaaaleč od kake hude mozoljavosti.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2570 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 November 2009 - 02:37 AM

QUOTE(MLadoLetNa @ 27. 11. 2009 - 21:52) View Post
Na obrazu resda nimam kakšnih cist ali podkožnih mozoljev (je pa zato petsto tisoš kar konkretnih mozoljev)

V tem primeru (torej, da imaš petsto tisoč kar konkretnih mozoljev) pa, ko objavljaš slike:
1) imaš na 1 cm na debelo nanešenega skorajda nevidnega pudra
2) se slikaš s flešem, kateri te prikladno naredi belo v obraz (ena izmed možnosti pač, ne da se mi it slik gledat nazaj)
3) v fotošopu zradiraš vseh petsto tisoč kar konkretnih mozoljev

Ker ko ti objavljaš slike, je tvoja koža res skorajda brezhibna, zato me čudijo take izjave. Ali lažeš oz., kot je rekla DiLeMa, obupno pretiravaš ... al pa se malo poigraš s slikami pred objavo. Drugače si ne znam razlagat. -)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2571 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 28 November 2009 - 09:07 AM

Zdele sem šla slikat (brez fleša, brez pudra, naravna svetloba), samo mene je take slike sram gor dajat. Jih bom, ampak bolj majhne. Na zadnji se vidijo vsaj tri obupna mesta. Okoli ust, nos, čelo, vse je v pikah. FTSE, velikokrat fleš uporabim, dam konkretno plast revlonovga pudra, ki je najbolj prekiven od vseh, ki sem jih imela kdaj možnost probati, pa potem še eno plast čez ta hujša mesta.

Nila: Dolgo časa se že tole sranje vleče. Pomnim ne več, kdaj sem mela lepo kožo. Jst sem dost flegma, mislim nisem ne vem kok pod stresom oz. gotovo ne več kot nek povprečen človek, hrana je pa tud dost povprečna, nego ima koža redno.
  • 0

#2572 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 November 2009 - 09:36 AM

Mladoletna, jaz ti bom samo to povedala: če bi pred 6 leti vedela toliko o KT kot vem sedaj (hvala forumu), jih NIKOLI ne bi začela jemati.

No, ti sama najbolj veš, kakšno kožo imaš, tukaj ne bom pridigala, ni pa nujno, da bodo KT rešile tvoj problem. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2573 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 28 November 2009 - 09:47 AM

Slike so v nutelini temi, ampak niso najhujše.

Kinky, pa si imela ti probleme s kožo? Če bi jih jst le zarad kontracepcije mislila vzet, jih tud ne bi.
  • 0

#2574 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 28 November 2009 - 10:06 AM

Mladiček, jst mam pri 26 letih takšno kožo vsak dan na dober dan. Plus to, da imam stalno nek dermatitis in se mi koža lušči na določenih predelih... Res nimaš "perfect skin", ni pa to tako hudo hudo...
Tabletke sem nehala jemat pred 8 meseci...ni mi žal, da sem jih jemala, mapak ne grem nikoli več nazaj.
  • 0

#2575 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 28 November 2009 - 10:09 AM

Jst pri tebi ne vidim take rdečine povsod. Jst mam isto dermatitis in mam kožo po celem telesu u kurcu. Roke so zadnje pol leta, ko sem flegma na kvadrat, ok , brez alergije, na hrbtu mam štalo, na nad in podlahtiih mam tiste pikce, k mi pore ne delajo pravilno ...

Če bi dele iz glave rekla, imaš ti pač bl reliefno kožo od brazgotinc, ne pa take prov vesoljske. K se jst pogledam, vidm te pike rdeče, pri teb pa ne vidm nepopolne kože. Nos je bruh, res cry.gif
  • 0

#2576 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 28 November 2009 - 10:16 AM

jaz pa sem na tabletkah že skoraj 1o let, lani sem sicer bila celo leto brez, pa ni blo nič drugače.
Ne vem jaz nikoli nisem imela nobenih težav ko jih jem(ok razen nekaj celulita sem dobla od Yasminelle)
ok zdaj sem na Nuvaringu,apak je itak skoraj isto.
jaz si pa ne predstavljam da bi bla brez zaščite, res ne

• 0

#2577 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 28 November 2009 - 10:18 AM

ah tamalu, sej bo minilo smile.gif Do poroke bo že ok tongue.gif
Ne sej te štekam....jst pač na te zadeve gledam ful flegma. Ravno zadnjič se mi je naredil en ful podkožen mozolj na čelu na robu lasišča. Prav grozen je izgledal. Pa mami začne, kako sem boga itd, če ne bi šla nazaj na tabletke... Jaz pa sem samo odvrnila, da mene moji mozolji ne motijo...vem, da bojo slej ko prej izginili. Če pa druge moti pogled na moje mozolje, je to njihov problem, ne moj. smile.gif
  • 0

#2578 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 28 November 2009 - 10:24 AM

Ja, je res, važn je sam tvoj pogled nanje. In na mojo samozavest ful vplivajo. Če karikiram, me samo najbližji vidijo brez pudra v tem zdajšnjem času, recmo kakšno leto, še P me ni, ker ga mam itak skoz gor. Recimo lansko poletje sem bla lahko še večino časa brez njega, pa je blo vse ok. Poznam eno fuuuul fajn in fuuuuuuul pametno punco (jojmene, na cambridge, se mi zdi, so jo povabili ohmy.gif ), k ma mislm noro, cel obraz je gnojen, grozno je za pogledat, pa me drgač pr drugih mozoljavost ne mot, sam pr njej je pa took hudo, da ne morš spregledat, pa se mi zdi, da jo prav nič ne ovira smile.gif . Mene pa ful potre, tko da prov že komaj čakam še en mesec, da jih začnem jemati. Mal celulita več mi ni ovira. Dobim jih 21. decembra, 31. naj bi mela menstro, kdaj jih potem začnem jemat?

Ančka in ostale, kdaj se je že vidlo izboljšanje po tabletkah?

• 0

#2579 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 28 November 2009 - 10:30 AM

pri meni hitro...v navodilih se mi zdi, da piše po 2 mesecih, pri meni se je že prvi mesec poznalo

Začneš jemat na prvi dan menstruacije...
  • 0

#2580 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 28 November 2009 - 10:44 AM

Naj bog da, da bo tud men hitro prijelo worship.gif

Včeraj jst tko Pju razlagam, da se vsak mesec 3 tedne jemlje vsak dan, pa potem en teden, takrat, ko naj bi mel menstro, ne. In potem rečem, da bom prvo vzela na prvi dan menstre in nama je obema "nekapnilo", kako to, če sem ravno prej razlagala, da takrat ne laugh.gif .
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users