Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#2541 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 23 January 2015 - 08:26 AM

Že pred časom sem pogledala TO verzijo Mansfield Parka (Jane Austen), včeraj sem pa ujela še TO verzijo.

Ker knjige še nisem prebrala, ne vem kateri film se bolj drži knjige, ampak razlika med njima je velika ... zdaj me je prav prijelo, da končno tudi knjigo preberem.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2542 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 23 January 2015 - 10:56 AM

Jaz tudi nisem prebrala, mi je pa ta iz 99 boljša. Pa vse imajo še starejše verzije iz 80ih ali še prej.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2543 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 27 January 2015 - 10:28 AM

Zadnje čase sem kar nekaj dobrih filmov pogledala. The theory of everything, The imitation game, .. Pri prvem sem pričakovala, da bo prikazal še njegov drugi zakon :). Je bil pa kar pezde tale Stephen :D.

No, eden od filmov pa je bil tudi Predestination, ki pa ga nisem dobro razumela :(. Mi ga katera razloži na kratko prosim?

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2544 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 27 January 2015 - 10:49 AM

Pogledala sem film Once in moram reči, da je res lep film z odlično glasbo.

Priporočam ogled.

• 0

Put A Kilt On It!

#2545 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 27 January 2015 - 11:51 AM

Neytiri, poglej Whiplash, je tematika cisto zate. :)
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2546 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 27 January 2015 - 01:05 PM

Mi ga je že fant zadnjič predlagal, pa na hitro nisem bila preveč zainterisirana, sedaj me je pa še tvoj komentar prepričal. Še 5 min, da se zloada, pa pogledava :).

• 0

#2547 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 27 January 2015 - 09:14 PM

Mi je bil fajn (nadpovprečen), ampak nič noro posebnega. Ne bi mu dala take ocene, kot jo ima na imdbju.

• 0

#2548 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 27 January 2015 - 10:04 PM

Jaz tudi ne, sva ga ravno zdajle pogledala. Je pa res, da ne prenesem takih tipov ljudi, ki se zdirajo na vse povrsti kar tako - prav vozel se mi naredi v trebuhu in napsihirana postanem. Rabim zdaj se nekaj blazno sproscujocega pogledat, da bom sla lahko spat :P

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2549 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 28 January 2015 - 08:10 PM

Men je bi whiplash zakon, sploh stranska vloga od Simmonsa.

Zdele pa lovdam Big eyes.

Odličen mi je bil tudi The judge.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2550 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 29 January 2015 - 05:19 PM

Včeraj sva pogledala Birdmana. Stran vrženi 2 uri, se ne spomnim, kdaj sem nazadnje gledala tako beden film. Brez zgodbe, brez pointa, potrata dobrih igralcev. Komična drama, pa mi ni jasno, kaj je v njem smešnega, razen tega, da je nominiran za 9 Oskarjev. Odsvetujem.

• 0

― V. Van Gogh

#2551 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 30 January 2015 - 08:31 AM

O MOJ BOG?! Zakaj me že prej ni kdo prisilil, da pogledam The Best Offer (2013)??? Sem ga imela pobranega že dobrega pol leta, a z italijanskim naslovom in se nikoli nisem mogla pripraviti do tega, da bi ga pogledala, in mi je včeraj končno uspelo. Sem najprej pogledala 1.5h, potem sem morala nujno prekiniti, ker sem letela po mestu (in ves ta čas razmišljala večinoma samo o filmu) in zvečer pogledala še zadnjih 40 minut. Seveda je moja reakcija bila takšna: :OOOOOOOOO :lol: Čeprav sem ves čas čakala, kdaj se bo zgodil nek zasuk (ful me je mučil Jim S., za njega imam občutek, da vedno igra vlogo nekega navihanega, fantovskega lomilca src z nečim temačnim, malo podlim v ozadju), tega nisem pričakovala vse do trenutka, ko se vrne domov iz Londona; takrat se mi je posvetilo, kaj se bo zgodilo v naslednjih minutah. Fantastičen film, takoj ko utegnem, ga pogledam še enkrat. 

včeraj sem ga pogledala in se prav spomnila na tvoj komentar!

Res odličen film, Geoffrey Rush je meni eden najboljših igralcev in tu sem res uživala ob njegovi predstavi. Jim Sturgess je pa že nekaj časa eden moj najljubših mlajših igralcev in sem prav zaljubljena vanj.

Uživala sem sto na uro!!!

• 0

Put A Kilt On It!

#2552 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 04 February 2015 - 12:05 PM

Gledala sem film Stalingrad iz leta 2013. Imdb-jeva ocena je precej nizka,kar me ne čudi. Jaz nisem bila 100% pri stvari,ko sem ga gledala,občasno sem odšla stran. Film se mi sicer zdi še kar dobro zastavljen, všeč mi je, da je za spremembo narejen iz ruske strani (jezik ruski in nemški),kar mi je šlo pa blazno na živce je pa pretiravanje z efekti in pretiravanje vsepovprk z nekimi počasnimi posnetki in podobno. Kot da bi tekmovali kam lahko utaknejo še več efektov. Na koncu sem se počutila,kot da gledam znanstveno fantastiko. Brez tega bi bil najbrž bolj gledljiv.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#2553 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 06 February 2015 - 05:52 PM

About Time (2013) - ful lep film. :love:

abouttime.jpg

Transamerica (2005) mi je bil tudi dober. Zanimiv, poseben in posrečen. 

TransAmerica.jpg

• 0

#2554 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 12 February 2015 - 08:31 AM

Zelo priporočam ogled tega filma! Pristna igra, sam film pa se te tudi izredno dotakne. Tu bi se strinjala z zelo visoko oceno 8,0. Tudi glasba je lepa.

http://www.imdb.com/title/tt2370248/

936full-short-term-12-poster.jpg

• 0

#2555 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 February 2015 - 04:32 PM

Kaj zdaj, a nobena ni šla gledat 50 odtenkov?? :butl:

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2556 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 20 February 2015 - 04:38 PM

Čakamo na dvd :D Je pa lepo poskočila ocena v zadnjem tednu. 4,1 :butl:

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2557 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 February 2015 - 04:51 PM

Ne vem zakaj ima tako slabo oceno. Itak, da ni filmski dosežek, ampak meni osebno je bil boljši od knjige (ki so mi bile pod vsako, vsako kritiko).

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2558 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 20 February 2015 - 04:52 PM

Haters gonna hate.

• 0

Tumblr

#2559 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85961 posts

Posted 20 February 2015 - 05:03 PM

Mene je po prebranih ocenah minilo, da bi ga gledala. :D To menda ne more biti všeč nikomur, ki je nad 18 in pogleda več kot 3 filme letno.

• 0

― V. Van Gogh

#2560 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 February 2015 - 05:04 PM

Jaz ga bom pogledala ... da bom lahko bolj utemeljeno kritizirala. XD

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users