Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#2541 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 17 August 2012 - 11:27 AM

Jaz sem pa kupila kokosovo mleko. Ima katera idejo kako ga porabiti, preden začnem brskati za recepti? Hvala.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2542 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 17 August 2012 - 11:33 AM

Men je ful dober piščančji curry s kokosovim mlekom. Če ješ meso? Al pa mlečni riž.
  • 0

• Guests

Posted 17 August 2012 - 11:38 AM

Jaz sem naredila zelenjavni curry. Božansko. Šele zdaj sem namreč dojela, da je kokosovo mleko tisto, ki mu da pravi okus (ker sem probala zelenjavo z vsemi začimbami brez kokosovega, potem sem pa zalila z njim in se je razvil tisti pravi okus). :)

Kar se tiče kokosove z okusom - menjam firme, ampak vedno je pa hladno stiskana in bio.
Ta z okusom po kokosu ni ravno za vse jedi, ker pač okus kokosa ne paše povsod, zato pač rečem, da je tista druga brez okusa. :) Ampak saj tudi sončnično olje nima nekega blaznega okusa, je pa res razlika, ko pečeš kaj na kokosovi, ker ni tistega tipičnega vonja po prežganem olju.
  • 0

#2544 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 17 August 2012 - 11:38 AM

Ne jem ne mesa, ne mlečnega riža (travme iz otroštva). :D Hvala, Barbarina, vseeno. :)

Nila, super ideja, bom testirala. :) Sem sicer imela v mislih kakšen curry ali pad thai.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2545 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 17 August 2012 - 12:16 PM

Jaz sem pa kupila kokosovo mleko. Ima katera idejo kako ga porabiti, preden začnem brskati za recepti? Hvala.

Limetino pito s kokosom!
http://www.marthaste...ut-key-lime-pie
  • 0

#2546 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 17 August 2012 - 12:25 PM

:thanks:
  • 0

#2547 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 17 August 2012 - 01:14 PM

Curryji s kokosovim mlekom so super, lahko daš notri tudi sojine koščke (tiste "napihnjene" ;)). Ali pa kokosovi mafini s sadjem:

COCONUT FRUIT MUFFINS
makes 12

2 cups flour
1 cup sugar (incl. 1 pckg vanilla, 1 lemon)
1 tsp baking soda
½ tsp salt

250 ml coconut milk
½ cup juice (apple or pineapple)

½ cup coconut flour

additional liquid (as needed)

diced pineapple (or pitted cherries)

Bake ~ 20 min at 180°C.

(Najprej zmešaš prvi sklop sestavin, tekočino posebej, potem to dvoje skupaj, po potrebi dodaš še malo tekočine, nato vmešaš kokosovo moko in sadje).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2548 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 18 August 2012 - 12:04 PM

Hvala vsem za nasvete, Nila, drugace vse delamo z olivnim oljem, ki daje jedem precej okusa, zato debata okoli "brez okusa". : )

Katero izmed rastlinskih mlek (? kaksna beseda) je najbolj nevtralnega okusa? Res me moti, da so vsa tako sladka(sta). Ne sme biti sojino.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2549 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 August 2012 - 12:37 PM

Sojino je najbolj nevtralnega po moje. Če nočeš sojinega potem pa ziher riževo, ker ti kaj drugega ne ostane, razen mandljevo - to je ful sladko, lešnikovo tudi, edino še ovseno lahko probaš mogoče.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2550 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 18 August 2012 - 12:49 PM

Poskusi riževo in ovseno.
  • 0

#2551 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 18 August 2012 - 01:39 PM

Sojino je najbolj nevtralno, ja, se mi je zdelo. Hvala!
  • 0

#2552 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 August 2012 - 01:41 PM

Ampak meni osebno najslabše :) Riževo FTW :D
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 18 August 2012 - 02:21 PM

Če mandljevo ali lešnikovo mleko narediš sam, ni sladko (če seveda ne dodaš sladila).

Kar se pa tiče olivnega - tudi midva samo olivno uporabljava, ampak samo za hladne jedi. Pečem nikoli ne z njim, ker ga baje ni dobro pregrevati, pa potem tudi kuhinja bolj smrdi. :)
  • 0

#2554 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 18 August 2012 - 08:49 PM

Ma .... vsa rastlinska mleka so tako sladka/sta zaradi dodatkov?
  • 0

#2555 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 18 August 2012 - 08:59 PM

Sojino ni nič sladko.

Jaz imam trenutno dva riževa mleka doma, sem pogledala, Joya in Isola BIO. Joyino vsebuje riž, riževo olje in morsko sol. Isola BIO enako, samo namesto riževega olja vsebuje sončnično. Oba brez dodanih sladkorjev.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2556 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 18 August 2012 - 10:42 PM

:thumbup:
  • 0

#2557 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 19 August 2012 - 01:58 AM

Ja, ampak to še ne pomeni, da ne vsebuje naravno prisotnih sladkorjev (kot npr. sadje). Ta rastlinska mleka se ful razlikujejo med sabo po okusu, tako da jih moraš pač več sprobat, da najdeš "svojega" (ravno zadnjič sem se v Leclercu čudila, koliko enih rastlinskih napitkov imajo v ponudbi - cel fenomen v primerjavi z nekaj leti nazaj). Morda si lahko kaj pomagaš tudi s to tabelo:

http://www.onegreenp...ant-based-milks
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2558 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 August 2012 - 09:08 AM

Ja naravno prisotna vsebuje, itak. Tudi piše na pakungi :) Saj sem napisala da ne vsebuje dodanih sladkorjev :)
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2559 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 19 August 2012 - 10:33 AM

Anouk, hvala! Drugace mi je logicno, da vsebujejo naravno prisotne sladkorje, ja. : ) Zoprno sladkasto mi je recimo kokosovo (enako tudi kokosova voda). Kot bi vsebovala dodana umetna sladila, meni zelo motec okus. :/
  • 0

#2560 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 August 2012 - 09:57 AM

A se pri nas sploh dobijo še kateri rastlinski jogurti, poleg Redwood-ovih, ki niso sojini?
Jaz poznam samo te, v Vitacare namreč nimajo nič pametnega, večinoma imajo samo neke BIO jogurte (navadne, mlečne) ali pa sojine. Edino kar sem še opazila, da ni bilo sojino, so bili neki riževi pudingi.

Posted Image
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

2 user(s) are reading this topic

1 members, 1 guests, 0 anonymous users

Špela