Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2541 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 24 November 2009 - 04:10 PM

QUOTE(vrana @ 23. 11. 2009 - 21:12) View Post

Kako si pa to vstaviš not? Kar z roko (kot tampon) ali imaš kakšen "pripomoček" za vstavljanje? hmm.gif

isto kot tampon, samo potisneš not
  • 0

#2542 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 24 November 2009 - 05:00 PM

Paket je isti kot od Yasminelle, samo druge barve biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2543 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 24 November 2009 - 07:35 PM

ni čist isti...zaka so pa tabletke razl. barv?
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

• Guests

Posted 26 November 2009 - 01:07 AM

Zadnjič sem spoznala mlado punco, ki je dobila pljučno emoblijo in je komaj preživela. Da je do tega prišlo, so pa tudi zdravniki rekli, da so po vsej verjetnosti vzrok KT. Je rekla, da se jih ne dotakne nikoli več, saj je bila res na robu smrti, tako mlade ženske pa itak tega ne dobijo iz kakšnih drugih vzrokov. ermm.gif V bistvu sem bila prav šokirana, ker sem mislila, da se to ne dogaja tako mladim puncam.
Poznam pa še eno, ki jo je ista usoda doletela pri 34. letih, ko je že imela dva majhna otroka in je tudi komaj preživela. Seveda so bile tudi pri njej vzrok za bolezen KT.

Zgolj v vednost. ph34r.gif
  • 0

#2545 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 26 November 2009 - 07:45 AM

Hja, KT zgostijo kri. Ne bi bilo slabo jemati še Aspirina. Samo ponavadi itak ne veš, kaj te čaka, da bi delal na preventivi.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2546 aeylita

aeylita

sramežljivec

• Člani
  • 60 posts

Posted 26 November 2009 - 07:55 AM

A vi jemljete tabletke točno ob uri (npr ob 8h) ali malo +/- (npr ob 10h)?
  • 0

#2547 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 26 November 2009 - 12:56 PM

Jst jo vzamem preden grem spat. To je ponavadi med 11h-1h. Ob petkih jih jemljem drugače- ali vzamem preden grem ven (ob ene 8h) alpa ko pridem nazaj domov, ob ene 3h. Prvo leto sem imela naštiman alarm na mobitelu, pa sem jih skos jemala točno ob 11h. Zdej ne pozabljam več, in jih, kot sem že rekla jemljem pred spanjem biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2548 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 26 November 2009 - 04:39 PM

Odločila sem se, da grem na tabletke zaradi mozoljev cry.gif . Če mi mami vsak dan govori, da kakšno kožo imam, vso mozoljasto in tako, kar tudi sama vem in če mi to sestra omeni ... Jst se tega zavedam, ampak na to čez dan "pozabim", ker imam gor ultra prekriven puder cry.gif . Prov tko mam gor k eno masko iz tega pudra, k drgač je koža obupna videt. Pa sem mazala dolgo s skinorenom, zdaj pa z 2% salicilno kislino v tistem gelu, pa ja ne vem no, še hujš deluje. Da ne govorim o zgornjem delu hrbta sad.gif .

Malo me je sicer strah stranskih učinkov, ampak za kožo je pa skor 100% ane, da se poprav?

Še nisem bla pri ginekologu. A to moram tja poklicat, če sprejemajo nove, al kr rečm, da bi vbistvu rabla tabletke? Kako naj nardim, da bom čimprej tabletke dobila in se pogovrila z ginekologinjo, katere?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2549 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 November 2009 - 10:16 PM

Če si hočeš popravit kožo rabiš močne - Diane35 naprimer.
Greš tja, rečeš, da še nimaš izbranega ginekologa in, da potrebuješ kontracepcijo.

Jaz sem skoraj obupala preden sem jih dobila. Mislim odnos na nuli - vsi so me pošiljali drugam, kao da je polno blabla. Pa tak sem se počutla, kot da je kaj narobe ker rabim kontracepcijo, mislim .. naj bojo srečni, da sem odgovorna d00h. ohmy.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#2550 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 26 November 2009 - 11:05 PM

V Domžalah mislim, da imamo 3 ginekologinje, ampak v končni fazi mi ni problem tudi kam v lj hodit, če je tam boljše,manj nabito, pa še ne bi kakšne sosede/znanke nehote srečala.

Pozna kera kaj na relaciji od domžal-ljubljana, pa ljubljana center-šentvid, da je prosto in hit dobiš? Ker jst ne omorem več tega gledat. Dons, ko sem bla doma in sem večkrat v špegu pogledala, se mi je pet malih novih nardil. NORO sad.gif
  • 0

#2551 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 26 November 2009 - 11:08 PM

Prosto pa hit dobiš ni pa pomojem čist nikjer v Lj wink.gif V najboljšem primeru boš čakala samo kakšen mesec, pomoje. Pa še to, če boš težila, drugač te bo naročila nekam v april - sama sem pred dvema letoma klicala točno isti čas, pa me je naročila začetek aprila. Ko sem še parkrat klicala pa težila, me je prestavila na začetek februarja.
  • 0

After all this time?

Always.

#2552 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 26 November 2009 - 11:14 PM

Je potem morda najboljše, da pokličem najprej k tem v domžale, da mi povejo, kdaj bi na vrsto prišla in če bo recimo do konca tega leta, takoj "sprejmem", drugače kličem še kaj v lj? In kakšen naj bo "izgovor" za čimprej? Da mam ful grozno kožo, ki se mi tudi z različnimi stvarmi ne poštima in da sva s fantom že dolgo skupaj in bova začela seksat (kao) in da bi rada to čimprej združla še s to terapijo za kožo?
  • 0

#2553 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 26 November 2009 - 11:22 PM

Ja, jst sm tko rekla, da sicer pač uporabljava kondome, ampak da mi je pol leta predolg za čakat in če bi lahko to kej prej zrihtala in bla bla, neki bojo že najdl. Ampak fora je, da morš ti itak najprej vprašat, če sploh še sprejemajo nove paciente, ker nekje jih ne.
  • 0

After all this time?

Always.

#2554 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2009 - 12:01 PM

Sem klicala k eni, ki jo ima sestra in mi je ta dala telefon od ene druge izmed teh treh pri nas, pa sem poklicala in sem naročena že 21.DECEMBRA thumbup.gif (pa za popoldne sem se lahko zmenla, da ne bom preveč v šoli manjkala, hvala bogu)! Mal mi je šit sicer, ker ne vem niti, koliko je stara, na netu so mnenja zlo različna, menda je dost zmedena, ampak to so bolj nosečnice pisale. Upam, da bo za tabletke sam pač ok. Aja, pa jst tko tej rečem, a potem bom mela takrat še kakšen pregled, pa ona meni, da ga ni, šele pri 20, razen če jst ful izrecno želim ali pa če sem že 20 stara. Pa sm še kr rekla, a ni pregleda, če že seksaš, pa ona spet, da ne, ker tko ne določa zakon. A je res tko? Nasvet: Do takrat pa potem kar še kondome uporabljajte. Ja ne veš laugh.gif
  • 0

#2555 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 27 November 2009 - 01:48 PM

Mladoletna, jst ne verjamem temu, da ni pregleda pred 20 letom. Na tvojem mestu bi jst zahtevala pregled. Matr sej ti pripada!
  • 0

#2556 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2009 - 01:52 PM

Meni je rekla, da razen če mam kakšne probleme, ali pač če ful hočem. Zaenkrat je vse tko kot treba, samo lahko bi vsaj tisti ultrazvok nardila. Bom videla, če ji bom rekla ali ne takrat.

Tiste, ki ste jemale tabletke zaradi aken. Katere so vam najbolj pomagale? To bi pa res rada vedela, da imam že sama nek izbor in se tam pri njej samo še dokončno odločim?
  • 0

#2557 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 27 November 2009 - 01:53 PM

Jaz sem imela brez problema pregled pred 20, in cel kup ljudi ki jih poznam tudi, to je bullshit.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2558 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2009 - 02:03 PM

Brezveze prej obtoževati. Sem skor sigurna, da če bom takrat to hotla in ji zatežila, da mi ga bo nardila. Sam pač zatežit bo treba biggrin.gif .

Bl me vrsta tabletk zanima zdele. hmm.gif
  • 0

#2559 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 27 November 2009 - 02:07 PM

Pa si 100 procentna, da želiš tablete jemat? Samo sprašujem, odločitev je tvoja. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2560 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 27 November 2009 - 02:55 PM

Kar sem ja, zaradi kože. Ful se slabo počuim s tako, kot jo imam zdej. Upam samo, da mi ne bo preveč libido padel biggrin.gif .
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users