Sicer ni moja stvar (in upam, da ne bo katera narobe razumela!), ampak vseeno - opažam, da nekatere ful jajc pojeste, a ni to precej nezdravo?

Kaj bomo pa danes jedli?
Posted 18 March 2013 - 10:56 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 March 2013 - 11:32 PM
Jaz se v odgovarjanje na to vprašanje ne bom spuščala, ker, po pravici, niti sama ne vem. Če iščeš po Googlu, boš našla miljon zadetkov da niso zdrava in dva milijona zadetkov, da so zdrava. Kakor za koga, I guess. Jaz imam recimo prenizek holesterol, nekdo, ki ima visokega, najbrž ne bo jajc jedu vsak dan (čeprav so mnoge novejše raziskave pokazale, da holesterol, ki ga zaužijemo s hrano, praktično nima vpliva na raven holesterola v krvi, ugotovljeno pa je tudi bilo, da se je v zadnjih letih nivo lipidov bistveno znižal, in sicer iz 11,11 g na 8,7 g/100 g živila; jajce pa vsebuje v večjem delu nenasičene maščobe – torej tiste dobre, znižal se je tudi nivo holesterola in sicer iz 371 mg na 185 mg/100 g živila).
Je pa dejstvo, da so jajca tudi polna vitaminov in mineralov, in pa (nenazadnje sklepam, da jih, vsaj nekatere tukaj, jejo predvsem zaradi tega): hranljiv in kvaliteten beljakovinski obrok.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 March 2013 - 08:29 AM
Včeraj
3 kose vital kruha z marmelado in vitaquell
enih 20 mikado palč preko dopoldneva, jabolko
smoothie (banana,korenje,špinača,jabolka,chia,spirulina,grenivka,kivi)
zeljana solata s krompirjem, juha z rezanci, kos vital kruha
jogurt z ovsenimi kosmiči in zmletim lanenim semenom, kos nutelline torte
Posted 19 March 2013 - 09:01 AM
Sicer ni moja stvar (in upam, da ne bo katera narobe razumela!), ampak vseeno - opažam, da nekatere ful jajc pojeste, a ni to precej nezdravo?
Če je to name letelo:
Imam obdobja, ko jih jem večkrat, potem pa spet obdobje, ko se dolgo ne spomnim nanje. Se pa ne sprašujem preveč, ali je to okej ali ne, ker se mi zdi, da jih količinsko še vseeno ne pojem toliko oz. preveč. Bolj mi je tu problematično olje, na katerem ga naredim kot pa samo jajce. Slednje mi vbistvu ni.
Trenutno sem v tem obdobju, tako da je bilo za zajtrk jajce in pol z malo sira, kos kruha, instant kava
Choco mini, instant kava zdele
Morda si na faks nesem eno hruško
Potem bo pa kosilo okoli 3h, mislim, da tenstano zelje
Posted 19 March 2013 - 09:11 AM
kava z lešnikovim mlekom
čaj (cimet, sliva) x 2
smoothie iz 2 banan in kurkume
mandarina
rdeča pesa
blitva + kuskus
2 pivi
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 19 March 2013 - 09:12 AM
Jajce je ''popolno'' živilo (kot banana ). Ima vse vitamine (razen C) in minerale, večkrat nasičene maščobne kisline, lecitin, ki veže holesterol, ldl in hdl holesterol (ta zadnji niža prvega, ''slabega''). Če imaš v krvi dovolj holesterola, se tako ali tako zelo malo absorbira iz hrane.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 March 2013 - 02:59 PM
Total 0% jogurt, ovseni kosmiči
Whey, kivi
piščanec, zelje v solati, 2 žlici riža
jabolko, 2 Hofer ovsena piškota
motovilec s koruzo, kumaro, jajcem in feta sirom
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 March 2013 - 03:37 PM
Hvala za odgovore, vprašala sem ravno zaradi vseh nasprotujočih si informacij. Še vedno se mi zdi, da je zmernost prava.
― V. Van Gogh
Posted 19 March 2013 - 03:56 PM
2 jajci za zajtrk nista nič takega. Nekateri fitneserji, resda moški, pojejo po 5,10 jajc vsak dan..
ovseni kosmiči v mleku
kos PZ kruha s philadelphio
zelenjavna juha, naravni zrezek v gobovi omaki,
priloga: mlinci, kruhov cmok
mešana solata (brokoli, zelje, korenček)
banana, kozarec riž. mleka
vložen grah
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 19 March 2013 - 04:00 PM
Nekateri fitneserji, resda moški, pojejo po 5,10 jajc vsak dan..
Beljakov, večinoma.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 19 March 2013 - 04:18 PM
Vem, tudi moj fant včasih, pa ne pomeni, da je to normalno, kaj šele zdravo. O prehrani večine resnih fitneserjev, ki bazira na živalskih beljakovinah, bi se itak dalo razpravljat še in še.
― V. Van Gogh
Posted 19 March 2013 - 06:30 PM
Koliko pa je zate "ful jajc"?
Danes:
dva kosa kruha z maslom in marmelado, Nescaffe instant z mlekom
Fructalov smuti, kapučin in liter limonade do kosila
špageti z bučkami, paradižnikom in tuno
tretjino francoske temne štručke z bakalajem
Posted 19 March 2013 - 06:37 PM
7+ na teden.
Smoothie (jabolko, kivi, rdeči grenivka & pomaranča, ingver), zeleni čaj
sejtanov dunajski zrezek, kos kruha s semeni, brokoli z drobtinami
kava
kos kruha z namazom, paprika
par domačih piškotov, riževo mleko
― V. Van Gogh
Posted 20 March 2013 - 10:54 AM
kefir, 3 PZ Hoferjevi piškoti
2 žlici peteršiljeve juhe, vitki som z bučkami na žaru
Whey
ceasar salad
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 20 March 2013 - 11:01 AM
Glede JAJC, zadnjič sem brala članek v Jani od Komata ( v kolikor jemljete njega za verodostojnega je osebna odločitev), da so delali v Ameriki preiskus v katerem so prostovoljci nevem kako dolgo jedli vsak dan po 2 jajci, in niso zaznali nobenih negativnih učinkov.
Posted 20 March 2013 - 11:16 AM
včeraj
smoothie (banana, jabolko, datlji, lešniki, sončnična semena, sveži ingver, kurkuma), hibiskus čaj
kos pz kruha z namazom s papriko
jota (samo brez tofuja)
tablica črne čokolade
tofu z zelenjavo (ohrovt, korenje, česen, zelena, sojina omaka, čili) v voku, solata (endivija, rdeči radič, olive)
banana, rooibos čaj
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 20 March 2013 - 01:17 PM
Z: polnozrnata žemlja z medom in kava z mlekom
M: energijska ploščica frutabela in kavni jogurt
K: polnozrnata žemla 2 rezini jošta in francoska solata: kava z mlekom
V: v kosih kuhan krompir s stročjim fižolom, mi temu rečemo kozule 8večerje so pri meni med 17 in 18 uro)
Posted 20 March 2013 - 01:33 PM
2 toasta z margarino in medom, kava
motovilec in koruza, kruh z ibi namazom tzaziki
kremšnita
kava, lifebar
banana
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 20 March 2013 - 02:32 PM
Jaz bi glede jajc pripomnila samo to: zanimivo se mi zdi, da večina ljudi še vedno misli, da so jajca nezdrava, ko pa se gre za kruh in ostala predelana živila, ki vsebujejo konzervnse, Eje in podobno sranje, pa noben ne gleda čudno in se vsakdanje konzumiranje takih izdelkov celo večkrat na dan, ponavadi kar v vsakem obroku, ne zdi nobenemu nezdravo.
kava s smetano
skuta, chia, kakao, kokos
homemade proteinska tablica
whey, smetana
solata, feta, semena
2 jajci na oko, olive
Posted 20 March 2013 - 06:56 PM
Nezdrava se vecini zdijo itak samo zaradi holesterola, ki je pac na udaru zaradi neposredne povezave s srcno-zilnimi boleznimi. Me pa zanima koliko vitaminov se v jajcu sploh ohrani pri toplotni obdelavi?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users