Jump to content

Photo

Kaj bomo pa danes jedli?

• Please log in to reply
27782 replies to this topic

#25401 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 05 March 2013 - 12:35 PM

Z: 1L sveže stisnjenega pomarančnega soka

M: pest dateljnov

K: smoothie iz 6 banan z malo vode in cimeta

V: ogromna skleda solate (zelena solata, radič, paradižnik, avokado, rumena paprika, limonin sok, kumara). 

To je verjetno okoli 1500kcal. Nekaj časa bo šlo, ampak dolgoročno je to premalo. 

• 0

#25402 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 March 2013 - 01:07 PM

^ ne jem vsak dan tega. ;)

Če sem bolj fizično aktivna, pojem večje količine (tudi do 2000 kalorij). Včeraj sem bila bolj kot ne doma, za računalnikom. :)

Pa res pazim, do pojem dovolj. Je prav zanimivo - včasih sem kalorije štela, da jih ne bi imela preveč, zdaj je pa obratno. :D

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#25403 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 March 2013 - 01:11 PM

Jaz sem bila zadnjič na delavnici presne prehrane - razmišljala sem o tem, da se je lotim za kakšen teden, da mi prečisti telo, pa sem si potem premislila, sem se raje lotila ločevalne diete, ki jo bom lažje furala in dlje časa, ne le za namen očiščevanja telesa, ampak tudi hujšanja.

Skratka, na tisti delavnici smo pekli fuuuul hude stvari, recimo chia puding je hudo dober, ali pa domača čokolada z oreščki tudi! Pa kroglice iz raznih superživil... Skratka, prav presenečena sem bila, kaj vse se da nardit iz parih živil. Če želiš, ti lahko kakšen recept pošljem. Če ga najdem (sem posodila bratu te zadeve in upam, da ima še kje, glede na to, da se cela naša familija nekaj seli :) ).

Preden se odločiš: meni je ločevalna dieta res pomagala shujšati, ampak mi je pa tudi naredila več škode kot koristi (grozne težave s prebavo, želodcem in žolčem). Bila sem pri treh zdravnikih, ki so vsi povedali enako - da je bilo to posledica ločevalne diete. Po končani dieti sem dobila vse kg + še nekaj več, nazaj. Pa nisem jedla nezdravo. Samo nehala sem striktno ločevati. Jaz te diete ne priporočam in jo odsvetujem. Rezultati (kar se teže tiče) so res dobri in hitri, ampak kaj, ko dobiš potem vse kg nazaj, razen če bi se je za vedno držala. Meni se ne zdi vredno - mi je žal, da sem se je kadarkoli lotila... :(  

Receptov imam že sama res ogromno, lahko pa kakšnega objaviš med recepti, da bodo še drugi videli. ;)

• 0

#25404 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 March 2013 - 01:18 PM

pirin toast s semeni, mocarela, rdeča paprika

popečen piščančji file, paradajzova solata

pomaranča, jabolko

rdeč radič, jajce

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#25405 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 March 2013 - 01:27 PM

Immortelle, hvala za odgovor. :)

Danes testiram, če mi bo šel veganski mesec

kava z mlekom (riž/kokos)

2 metina čaja

smoothie (2 banani, maline, mleko, kurkuma)

en prigrizek iz DM (marelica, rozine)

banana

kosilo bo pa: velika skleda zelene solate s sezamom, polnozrnate testenine + por + gobice + dimljen tofu

zvečer: prigrizki (jabolka, brusnice)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#25406 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25931 posts

Posted 05 March 2013 - 01:57 PM

Fajn :). Jaz te dni 'praznujem' 5 let veganstva (1826 dni - and counting ;)), tako da ne dvomim, da ti bo teh 30 dni hitro minilo, sploh ce vmes kaj motivacijskega preberes/pogledas in/ali koga spoznas ;) .

P.S.: Ti tista knjiga od Victorie Moran kaj prav pride? 

• 1
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#25407 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 05 March 2013 - 01:59 PM

A veš, da je še zaprta in nedotaknjena, kot si mi jo dala.  :( Te imam pa v mislih, jo tudi nameravam prebrati. To bi mi bila dobra stimulacija ta mesec.

Tudi na predavanje grem jutri. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#25408 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 05 March 2013 - 02:42 PM

smoothie (banana, jabolko, mandlji, datlji, sončnična semena, cimet, kurkuma), sadni čaj z medom in limono

zelenjavni curry od včeraj

zeleni čaj

rdeči radič s čičeriko, pz štručka s sirom

banana, jabolko

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#25409 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25931 posts

Posted 05 March 2013 - 02:54 PM

Z: sadje, caj, piskot

M: jogurt z jagodicevjem in lanenimi semeni

K: sendvic z nekim zelenjavnim namazom, solato, rukolo, susenimi paradizniki in avokadom

V: matevz, repa 

verjetno vmes se kaksna malenkost

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#25410 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17636 posts

Posted 05 March 2013 - 04:32 PM

Immortelle, kaj pa beljakovine, a jih ni premalo?

Felicia, res ne priporočam ločevalne. Ta dieta je že v principu popolnoma zgrešena, kaj ni logično, da telo vsak dan rabi vse nutriente in gradnike?

Z: pirin PZ kruh, philadelphia namaz

M: banana, par rozin oblitih s čokolado

K: PZ testenine s tuno in bazilično omako, brokoli

m: pest oreškov

V: fritata z šampinjoni in paradajzom

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

• Guests

Posted 05 March 2013 - 04:41 PM

Hm, glede diet je tako: skoraj vsaka je bila do zdaj popljuvana, oziroma vsaka ima kakšno pomanjkljivost. Ampak jaz se pač lotim tiste, katere se mi je najbolj enostavno držati. Ponavadi se določene diete po kakšnem tednu naveličam in se lotim druge. Na koncu, ko sem "zverzirana" si določim neko svojo dieto, tisto, ki mi najbolj ustreza, torej da si postavim svoje omejitve kot so: 2 večja obroka dnevno (zajtrk, kosilo) in trije manjši (2x malica in enkrat večerja), namesto navadnih testenin in kruha raje polnozrnate, veliko zelenjave, veliko sadja, predvsem v dopoldanskem času, oreščki, veliko vode, telovadba, itd itd. Skratka, trenutno sem na ločevalni, pač dokler zdržim, ampak kot vedno se je bom kmalu naveličala in preklopila na drugo dieto. Zadeva kar funkcionira pri meni, zdi se mi, da na takšen način telesu onemogočim, da se navadi na nek stil prehranjevanja in da ne izgleda to tako, da se ti potem  kmalu vse nazaj povrne. Ponavadi teh kilogramov nisem dobila nazaj, razen v zadnjem času, ko sem se dobesedno filala s hormoni (po 4 hormonske tablete dnevno + ostale, vse zaradi ščitnice), zdravnica mi je strogo odsvetovala telovadbo, za dieto pa tudi ni bil primeren čas - valda so se kilogrami kar kopičili. Joj, zdi se mi, da je ta post brez glave in repa :) Hočem reči, da verjamem, da ločevalna ni ravno najboljši način hujšanja, ampak zdi se mi, da pri meni kombinacija te in ostalih diet kar funkcionira. Če bi pa mesec, dva furala samo to dieto, pa bi bila verjetno druga stvar. 

• 0

#25412 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29732 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 March 2013 - 04:52 PM

sendvič, kava

sardele, kajzerica, 2 presna piškota (na tržnici imajo piškote Špelini srčki :lol: in sem enga dobila za probat, :njam: in še en mandljev piškot)

naravni zrezek, prebranac, mešana zelena solata, sadni jogurtov napitek (jogurt, banana, gozdni sadeži)

kava

sirov sendvič s kislimi kumarami, zeliščni čaj

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#25413 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 March 2013 - 04:54 PM

Špela, meni so njihovi piškoti s spirulino ful dobri, njam.

• 0

#25414 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29732 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 March 2013 - 05:01 PM

Ja, sej M. je kupil po tri vsake: mandljeve, kakavove, s spirulino in borovničeve, vsak enega srčka sva pa dobila, ker sem vidla škatlo Špelinih srčkov in se čist raznežila. :lol: Bom probala še ostale, mandljev mi je full dober.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#25415 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 March 2013 - 05:02 PM

Immortelle, kaj pa beljakovine, a jih ni premalo?

Sploh ne. ;) 

So pač v drugi obliki - amino kisline, katerih zelenjava in sadje vsebujeta ogromno. 

V bistvu visoko proteinski način prehrane telesu prej škoduje kot koristi. Potrebujemo manj proteinov, kot je splošno prepričanje (ja, meni je bil to tudi šok, glede na to, da sem še nekaj mesecev nazaj pila proteinske napitke). 

Tule je dober članek na to temo: http://www.raederle....et-protein.html

• 0

#25416 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17636 posts

Posted 05 March 2013 - 08:57 PM

Aminokisline so osnovni gradniki beljakovin - vseh.

Vem, koliko beljakovin rabi človek na dan, približno 1 g na kg telesne teže/variira glede na metabolizem itd.

Pa sploh se mi ne zdi res, da vsejedci dandanes pojedo preveč beljakovin, problem so ogljikovi hidrati.

Seveda pa so kakšne proteinske ali ketonske diete prej škodljive kot koristne, kot si že napisala.

No saj, če zaužiješ okrog 60-70 g beljakovin na dan - odvisno od tvoje telesne teže, potem je OK. :)

Pa še nasvet mogoče, uživaj sojo in npr. kvinojo, sta odlična vira rastlinskih beljakovin, ker vsebujeta vse esencialne aminokisline

(malo je rastlinske hrane, ki bi vsebovala čisto vse esencialne AK)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#25417 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25931 posts

Posted 05 March 2013 - 09:18 PM

Jaz pa mislim, da jih v povprecju zauzijemo prevec (klik). Priporocila so 2,5 unc (70 g) mesa na dan (enakovredno npr. 2.5 zlicam arasidovega masla), ostalo pa iz rastlinskih virov. K vnosu beljakovin precej doprinesejo strocnice in orescki, v manjsi meri pa tudi zelenjava in sadje. Je hitro dovolj (in prevec ;)).

47883_meat_serving.gif

Potrebovali naj bi 2-3 servings na dan. 

• 0

#25418 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19187 posts

Posted 05 March 2013 - 10:10 PM

Telo beljakovine in maščobe potrebuje za preživetje. OHjev pa ne.

• 0

#25419 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 March 2013 - 11:11 PM

Telo beljakovine in maščobe potrebuje za preživetje. OHjev pa ne.

Ravno obratno je! Celice živijo zaradi glukoze oz. preprostih OH. Idealno ravnovesje naj bi bilo 80% OH (iz sadja, zelenjave), 10% maščobe in 10% beljakovin.

Sicer pa, preberi si sama: http://ebookbrowse.c...-pdf-d313096644

• 0

#25420 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 05 March 2013 - 11:14 PM

Aminokisline so osnovni gradniki beljakovin - vseh.

Vem, koliko beljakovin rabi človek na dan, približno 1 g na kg telesne teže/variira glede na metabolizem itd.

Pa sploh se mi ne zdi res, da vsejedci dandanes pojedo preveč beljakovin, problem so ogljikovi hidrati.

Seveda pa so kakšne proteinske ali ketonske diete prej škodljive kot koristne, kot si že napisala.

No saj, če zaužiješ okrog 60-70 g beljakovin na dan - odvisno od tvoje telesne teže, potem je OK. :)

Pa še nasvet mogoče, uživaj sojo in npr. kvinojo, sta odlična vira rastlinskih beljakovin, ker vsebujeta vse esencialne aminokisline

(malo je rastlinske hrane, ki bi vsebovala čisto vse esencialne AK)

Odvisno, kakšni OH: Preprosti OH (iz sadja in zelenjave) so telesu presneto potrebni za preživetje. In bi morali biti osnova. Problem je v kombinaciji le-teh s preveč (in napačnimi) maščobami, škrobom, itd.. 

Soje pa se izogibam, ker mi slabo vpliva na hormonsko ravnovesje. 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users