Super, hvala za dodatno motivacijo aja, kako pa potem kaj prebava, po kurkumi? jaz se zadnje čase ingverja na ta račun kar malo izogibam...

Kaj bomo pa danes jedli?
Posted 28 February 2013 - 05:38 PM
Posted 28 February 2013 - 07:30 PM
Pri meni je vse normalno. Nobenih posebnosti.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 01 March 2013 - 03:59 PM
Pri meni tudi ne. Si dam velikokrat noter tudi sveži ingver in ne opazim razlike v prebavi. Kaj tebe požene?
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 01 March 2013 - 08:10 PM
z: pol jogurta z ovsenimi kosmiči, rogljič
M1: kava z mlekom in nekaj PZ piškotov, rogljič
M2: Smoothie (domač, različno sadje, špinača, korenje, chia,camu camu, spirulina)
K:pozno kosilo (16.30): juha, šmorn brez sladkorja ali česarkoli, dodala sem rozine
V:jogurt,ovseni kosmiči
Posted 01 March 2013 - 11:11 PM
Kava s smetano
Skuta, kakao, kokos, chia
kos sira
maxxshake, mandlji
whey
tuna, solata, semena
Posted 03 March 2013 - 08:10 AM
Včeraj
Z:2 kosa vital PZ (tistega zbitega) kruha z dietno marmelado, jogurt in ovseni kosmiči
M: smoothie (razno sadje, špinača, camu,spirulina,chia),rogljič
K:juha,mešana solata (rukola,2 vrsti radiča,češnjevci),rižota s piščancem in gobami
M: 2 vrstici milke
V: topli sendvič in kos domačega jabolčnega štrudla
Posted 04 March 2013 - 11:19 AM
pirin toast z mocarelo in rdečo papriko
piščančji file, brstični ohrovt, korenje
kefir, 2 ovsena BIO piškota, jabolko
por + 2 jajci
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 04 March 2013 - 11:26 AM
1. dan ločevalne (proteinski dan):
Z: 2 mandarini
M: Popečeni melancani in nekaj požirkov navadnega jogurta
K: Puran z radičem
M: Surovo kislo zelje s koriandrom
V: Še enkrat puran s kakšno drugo zelenjavo - verjetno s paradižnikom in čebulo v solati
Posted 04 March 2013 - 11:46 AM
Zjutraj: toast (notri paradajz), instant kava
Zdele: žemlja, pašteta argeta, instant kava
Za malico imam pa pripravljeno banano in žemljico s skuto in paradižnikom
Moram nabavit zalogo smutijev..
Posted 04 March 2013 - 03:55 PM
3 šalice zelenega čaja (jasmin)
pol sendviča s pestom, mocarelo, rukolo in pršutom
piščanec v sezamu, bučke, avokado, zelena solata in limonada
pol nupo jagodne ploščice (dobili na konvenciji, sicer ne bi nikol kupovala tega sranja)
sveže jagode, banana, jabolko
After all this time?
Always.
Posted 04 March 2013 - 06:18 PM
Kava s smetano
2 jajci na oko, file skuše, olive, mandlji
proteini, kokosov mousse, mandlji
lazanja iz bučk in mletega mesa, zeljna solata
Posted 04 March 2013 - 06:25 PM
Z: 1L sveže stisnjenega pomarančnega soka
M: pest dateljnov
K: smoothie iz 6 banan z malo vode in cimeta
V: ogromna skleda solate (zelena solata, radič, paradižnik, avokado, rumena paprika, limonin sok, kumara).
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 04 March 2013 - 08:22 PM
^^ Pa nisi nič lačna? Saj 6 banan se sliši res veliko, ampak jaz bi bila po moje pol dneva lačna.
kava z mlekom
banana
metin čaj
mandlji, brusnice
pol rustilkalne bagete, pašteta iz gob
jota z dimljenim tofujem, preostanek bagete
2 pomaranči
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 March 2013 - 08:27 PM
smoothie (pomaranča, jabolko, en datelj in ena suha sliva , ingver, kurkuma, bučna semena, cimet), hibiskus čaj z medom in limono
zeleni čaj
zelenjavni curry (sladki krompir, rumeno korenje, cvetača), kos presnega jabolčnega štrudlja
zeleni čaj
dve jajci na oko, solata (endivija, rdeči radič, čičerika)
pomaranča
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 04 March 2013 - 08:28 PM
^^ Pa nisi nič lačna? Saj 6 banan se sliši res veliko, ampak jaz bi bila po moje pol dneva lačna.
A veš da (presenetljivo) nisem. Sem tudi sama pričakovala, da bom začutila lakoto, ampak je nisem. Sicer pa ne jem po nekem določenem "dietnem načrtu", ampak pojem, kolikor gre - jem toliko časa, dokler nisem sita. Če postanem lačna, pa spet jem. Res, da same presne stvari, ampak jih pojem velike količine in se kar dobro najem.
Drugače sem zdaj na poskusnem presnojedstvu... bomo videli, kako mi bo ustrezalo. Ampak do zdaj mi kar lepo uspeva, brez posebnih odrekanj.
Posted 04 March 2013 - 08:41 PM
Pri presnem se moras na zacetku kar potrudit, da dobis dovolj kcal, ker je sadje v vecini voda (torej nizkokaloricno/visoko volumsko). Moras postopoma navadit zelodec na vecje kolicine, drugace res cel dan po malem zobas Blendanje je fajn recept, ker lahko zauzijes vecjo kolicino kalorij v krajsem casu (z bananami se ni tak problem, ce pa hoces pojest 10 jabolk, ti pa ze vzame nekaj casa : D). Zna bit pa zabavno na presni, sploh poleti. Pa zdi se mi, da vecina novopecenih veganov odkrije datelje in s(m)o potem zasvojeni z njimi lep cas - jaz sem celo maturo odpisala z njihovo podporo, ker so bili za kosilo predvideni neki sendvici s salamo in sirom, iz izpitnih prostorov pa nismo smeli it, niti imeti nic sabo).
Aja, pa se namig: meni so same banane v smoothiju presladke, dam vedno notri se liste solate ali petersilja (slednje je tudi ful, ful fajn za kožo!).
Posted 04 March 2013 - 09:11 PM
Z:jogurt,kosmiči (ovseni, musliji)
M:mešano - kruh,piščanček,sir,kumarice (bila je oreng malica tako da je bila namesto kosila)
M2: Smoothie (homemade)
Puding
Jogurt, kosmiči, kos kruha s sirom in šunko
Posted 05 March 2013 - 09:24 AM
2. dan ločevalne (škrobni dan):
Z: dateljni namočeni v vodi
M: popečene bučke
K: riž z zelenjavo
M: paradižnikova solata
V: zopet riž z zelenjavo
Posted 05 March 2013 - 10:06 AM
Pri presnem se moras na zacetku kar potrudit, da dobis dovolj kcal, ker je sadje v vecini voda (torej nizkokaloricno/visoko volumsko). Moras postopoma navadit zelodec na vecje kolicine, drugace res cel dan po malem zobas
Blendanje je fajn recept, ker lahko zauzijes vecjo kolicino kalorij v krajsem casu (z bananami se ni tak problem, ce pa hoces pojest 10 jabolk, ti pa ze vzame nekaj casa : D). Zna bit pa zabavno na presni, sploh poleti. Pa zdi se mi, da vecina novopecenih veganov odkrije datelje in s(m)o potem zasvojeni z njimi lep cas - jaz sem celo maturo odpisala z njihovo podporo, ker so bili za kosilo predvideni neki sendvici s salamo in sirom, iz izpitnih prostorov pa nismo smeli it, niti imeti nic sabo).
Aja, pa se namig: meni so same banane v smoothiju presladke, dam vedno notri se liste solate ali petersilja (slednje je tudi ful, ful fajn za kožo!).
Ja, blender je nujen. Meni so same banane sicer ok - mi niso presladke, jih pa redno kombiniram z listi špinače.
Dateljni so pa super za na pot. Jaz jih par dam v kakšen smoothie, sicer pa jih imam vedno eno vrečko v torbici - kot prigrizek med obroki.
Posted 05 March 2013 - 12:20 PM
Jaz sem bila zadnjič na delavnici presne prehrane - razmišljala sem o tem, da se je lotim za kakšen teden, da mi prečisti telo, pa sem si potem premislila, sem se raje lotila ločevalne diete, ki jo bom lažje furala in dlje časa, ne le za namen očiščevanja telesa, ampak tudi hujšanja.
Skratka, na tisti delavnici smo pekli fuuuul hude stvari, recimo chia puding je hudo dober, ali pa domača čokolada z oreščki tudi! Pa kroglice iz raznih superživil... Skratka, prav presenečena sem bila, kaj vse se da nardit iz parih živil. Če želiš, ti lahko kakšen recept pošljem. Če ga najdem (sem posodila bratu te zadeve in upam, da ima še kje, glede na to, da se cela naša familija nekaj seli ).
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users