Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 02 May 2016 - 06:30 PM
http://veganskakuhar...mousse.html?m=1
Spet sem delala tole in tokrat je popolnoma uspelo, še vedno se ne morem načuditi aquafabi. : ))
Z balonastim nastavkom mi aquafaba prejšnjič sploh ni uspela, tokrat sem mešala z navadno metlico in se je takoj v celoti spenila ter v nekaj minutah strdila.
Posted 02 May 2016 - 06:46 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 May 2016 - 06:54 PM
Podgana, ti si se pred kratkim odločila za spremembo prehrane?
http://veganskakuhar...mousse.html?m=1
Spet sem delala tole in tokrat je popolnoma uspelo, še vedno se ne morem načuditi aquafabi. : ))
Z balonastim nastavkom mi aquafaba prejšnjič sploh ni uspela, tokrat sem mešala z navadno metlico in se je takoj v celoti spenila ter v nekaj minutah strdila.
Super!
Zanimivo to z nastavki - meni ravno z balonastim najhitreje uspe, ne vem, v cem je hec (se posebej, ce predpostavim, da na metlicah/v posodi za stepanje ni ostankov mascobe). Vem, da so nekateri porocali, da jim v steklenih in kovinskih posodah bolj dosledno uspe stepanje do "stiff peaks" ravno zaradi tega. But hey, whatever floats the boat (and gets the mousse on the table ).
Posted 02 May 2016 - 08:53 PM
Pojma nimam, obakrat sem delala v visoki plastični posodi, ki jo dobiš poleg paličnega mešalnika in, v kateri se smetana iz kravjega mleka z balonastim nastavkom stepe brez težav. Aquafaba se je pa lepo spenila samo na vrhu oz. približno do polovice, spodaj je pa ves čas ostajala tekoča.
Pa res! Cedijo se mi sline po vmešanem tofuju.Svoje mesto v tej temi si zasluži tudi Kinky-jin blog
:
https://irispotatolover.rocks

Posted 02 May 2016 - 10:29 PM
Saj pri smetani je vec mascobe=bolje, kar se stepanja tice (zato so tudi veganske smetane ponavadi manj kompaktne oz. hitreje zacnejo zgubljat obliko).
A z obicajnimi metlicami si potem v isti posodi stepala?
Posted 03 May 2016 - 10:34 AM
Ja, vse sem delala v isti posodi.
Posted 03 May 2016 - 11:41 AM
Sem sele zdaj videla, da si to itak ze prej omenila Ups!
Posted 03 May 2016 - 01:00 PM

Posted 03 May 2016 - 01:05 PM
Planet. za tako drastično spremembo šele pred kratkim, ja
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 03 May 2016 - 02:19 PM
Joy of Vegan Baking avtorice Colleen Patrick-Goudreau zdaj prosto dostopna na internetu: KLIK
Sem skrajsala link s pomocjo tinyurl, tako da bi moralo odpret zdaj.
Edited by Anouk, 03 May 2016 - 07:20 PM.
Posted 03 May 2016 - 05:13 PM
Nekaj je narobe z linkom. : )
Podgana, za temeljito sem mislila, ja. : ) Hvala za odgovor, lažje spremljam "prehranske" objave, če približno vem, kako se kdo prehranjuje. : )"
Posted 03 May 2016 - 06:55 PM
Kinky je začela s pisanjem bloga.
Zelo je lep. Tako in drugače. <3
https://irispotatolover.rocks/
Še Fb profil: https://www.facebook...rrocks/?fref=ts
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 03 May 2016 - 06:55 PM
Danes sem prvič jedla to čokolado, finaaa je, ful ima lešnikov okus, edino malo je presladka.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 03 May 2016 - 10:08 PM
Posted 10 May 2016 - 02:26 PM
Dobila v dar tisto z goji jagodami.
Presna čokolada iz Lizinega vrta.
ZELO ZELO dobra! Kar topi se v ustih.
Sestavine: indijski oreščki*,kakavovo maslo* mandlji*, kakav v prahu*, agava sirup*, goji jagode* 4%, maca v prahu*.
Kakavovi deli: najmanj 32%.
Lahko vsebuje orehe v sledovih. Izdelek vsebuje naravno prisotne sladkorje.
*IZ KONTROLIRANEGA EKOLOŠKEGA KMETIJSTVA
Shranjevati v suhem in hladnem prostoru med 15°C in 20°C.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 16 May 2016 - 08:46 PM
V Backwerku imajo tudi vegansko ponudbo. Burek, wrape in sendviče. Možno da tudi muslije in kavo.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 16 May 2016 - 09:51 PM
Res je! Imajo še bagels, pa sadni jogurt z musliji. Kar sem probala, je vse ful dobro! (edino bagel sem enkrat dobila čisto suh kruh)
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 17 May 2016 - 04:21 PM
Zdaj se nova v Lj. odpira na Rimski. Je tudi že na Bledu, in sicer ZaŽiv. Sploh nisem poznala. Saj bo počasi
Posted 18 May 2016 - 10:08 AM
Frisne novice iz VB - veganstvo v porastu od 2006:
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users