Kontracepcijske tablete
Posted 12 November 2009 - 09:41 PM

Posted 12 November 2009 - 09:45 PM
težave po prenehanju: po tri tedne premenstrualne težave (kao), napihnjenost,menstruacija na skoraj 60 dni, zredila za ene 2-3 kile, boleči mozolji po faci, mastna koža, mozolji po hrbtu in med joški (prej nikoli na teh mestih), manj belega toka in vnetij (to je bil edino velik plus), zmanjšanja želja po sexu, ker sem bila živčna, počutila sem se grdo, melanhonija, muhavost, maščenje in izpadanje las, da je joj....
jaz sem jih (na žalost!!)ponovno začela jemat, da spet vzpostavim ravnovesje v telesu (ki v bistvu ni naravno in vem, da je ful šit), ker sem se res slabo počutila psihično in fizično ter zaradi moje bedne nečimrnosti

Posted 12 November 2009 - 10:24 PM
[Napoleon]
Posted 21 November 2009 - 01:18 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 21 November 2009 - 01:25 PM
Kateri dan tekočega cikla ga morm začet jemat in kako, da bo menstruacija spet lepo prišla?
Posted 21 November 2009 - 06:52 PM
Posted 21 November 2009 - 07:16 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 21 November 2009 - 07:29 PM
Posted 21 November 2009 - 08:07 PM
After all this time?
Always.
Posted 22 November 2009 - 10:05 AM
zdaj sem že na 2 obročku in naj povem da je super. Daš ga not, ga imaš not 3 tedne, jaz nimam nobenih stranskih učinkov, obročka ne čutim popolnoma nič, niti med sexom ne, niti moj fant ne. ni one obveze kot pri tabletkah da bi "pozabla vzet".....
Po 3 tednih ga enostavno potegneš ven.Skratka meni je super.

Posted 22 November 2009 - 10:52 AM
Posted 22 November 2009 - 11:15 AM

Posted 23 November 2009 - 04:41 PM

Posted 23 November 2009 - 04:43 PM
Posted 23 November 2009 - 04:45 PM
Ni šans !

Posted 23 November 2009 - 05:01 PM
Posted 23 November 2009 - 06:11 PM

[Napoleon]
Posted 23 November 2009 - 06:25 PM

ampak verjetno je vsaka tolko skrbna in odgovorna, če pa ne gre drugače si narihtaš alarm na mobi pa te opomni tisti dan

Posted 23 November 2009 - 09:12 PM

Posted 24 November 2009 - 12:35 PM
Slovenskemu trgu je bila predstavljena nova kontracepcijska tableta Qlaira®, ki vsebuje estradiol, tak estrogen, kot ga žensko telo proizvaja samo. Qlaira je zelo učinkovit peroralni kontraceptiv, ki ga ženske dobro prenašajo. Raziskave trga so pokazale, da si vedno več žensk želi prav takšno tableto, vendar te možnosti do zdaj niso imele. Kontracepcijske tablete Qlaira so namenjene ženskam, ki želijo zanesljivo kontracepcijo s telesu lastnim hormonom, estradiolom.
Progestagenska komponenta kombiniranih kontracepcijskih sredstev se je v zadnjih 50 letih spreminjala, medtem ko je estrogenska ostajala vedno ista, to je etinilestradiol. Prav zato kontracepcijske tablete Qlaira s telesu lastnim estradiolom uvajajo v peroralno kontracepcijo nov razred.
Kontracepcijske tablete Qlaira vsebujejo poleg estradiola tudi dienogest, znan in zanesljiv progestagen v kombiniranih peroralnih kontracepcijskih sredstvih, ki omogoča dobro kontrolo menstruacijskega cikusa.
Poleg tega je bila Qlaira zasnovana tako, da deluje usklajeno z ženskim telesom. Tableta dovaja ustrezne ravni estrogena in progestagena v pravem času ciklusa, kar omogoča zanesljivo kontracepcijo in dobro kontrolo ciklusa. Pri uporabi kontracepcijske tablete Qlaira so ravni estradiola v enakem območju kot v prvih dneh naravnega ciklusa. V 28-dnevnem ciklusu je treba vzeti vsak dan eno tableto Qlaira, izmed katerih prvih 26 vsebuje hormone, zadnji dve pa sta placebo tableti.
Kontracepcijske tabletke Qlaira® z estradiolom in estrogenom, kot ga proizvaja žensko telo, ponujajo novo možnost, da si uporabnice za svoj peroralni kontraceptiv lahko izberejo takega z naravnim estrogenom.
"Družba Bayer Schering Pharma kot vodilno farmacevtsko podjetje na področju ženske kontracepcije želi ženskam in njihovim zdravnikom ponuditi širok razpon hormonskih kontracepcijskih sredstev, ki ustrezajo telesnim potrebam posameznic in njihovim tovrstnim izbiram,” je povedala vodja enote za ginekologijo mag. Andreja Smolnikar Prah. "Današnja uvedba kontracepcijske tablete Qlaira na slovenski trg potrjuje našo predanost in naznanja začetek novega obdobja v uporabi peroralnih kontracepcijskih sredstev."
Raziskave, v katerih je doslej sodelovalo več kot 2000 žensk, so pokazale, da kontracepcijske tablete Qlaira 98,99-odstotno zanesljivo preprečujejo nenačrtovane zanositve, če jih uporabnice jemljejo skladno z navodilii, kar pomeni, da so enako zanesljive kot ostale nizkoodmerne peroralne kontracepcijske metode.
Uporabnice kontracepcijske tablete Qlaira dobro prenašajo. Raziskave so pokazale, da je pogostnost neželenih učinkov podobna kot pri drugih nizkoodmernih kombiniranih kontracepcijskih tabletah. Ženske, ki so jemale tablete Qlaira, so poročale o visoki stopnji zadovoljstva. Skoraj devet od desetih jih je izjavilo, da se je kakovost njihovega življenja ob uporabi tabletk Qlaira ohranila ali celo izboljšala.
Družba Bayer Schering Pharma trenutno poskuša razširiti dovoljenje za uporabo kontracepcijske tablete Qlaira tudi za zdravljenje močnih in/ali podaljšanih menstruacijskih krvavitev.
Kontracepcijske tabletke Qlaira so že na voljo na recept v lekarnah, stanejo pa približno 11 evrov.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users