Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2521 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 12 November 2009 - 09:41 PM

Če se bomo vidli na 3 mesece, bo največji luksuz. Realno je mogoče enkrat umes. Hmm sad.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#2522 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 12 November 2009 - 09:45 PM

vrtnica, jaz sem imela podobne težave. po 7 mesečnem premoru od Diane, sem zopet začela jemat, tokrat Yasminelle in to zdaj jih jemljem neprekinjeno dobro leto in pol.
težave po prenehanju: po tri tedne premenstrualne težave (kao), napihnjenost,menstruacija na skoraj 60 dni, zredila za ene 2-3 kile, boleči mozolji po faci, mastna koža, mozolji po hrbtu in med joški (prej nikoli na teh mestih), manj belega toka in vnetij (to je bil edino velik plus), zmanjšanja želja po sexu, ker sem bila živčna, počutila sem se grdo, melanhonija, muhavost, maščenje in izpadanje las, da je joj....
jaz sem jih (na žalost!!)ponovno začela jemat, da spet vzpostavim ravnovesje v telesu (ki v bistvu ni naravno in vem, da je ful šit), ker sem se res slabo počutila psihično in fizično ter zaradi moje bedne nečimrnosti rolleyes.gif cry.gif bedno, ampak tko je...vem, da bom morala in si želim čim prej nehat, ampak kar odlašam. jemljem jih pa 6 let in pol (skupaj s premorom).
  • 0

#2523 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 12 November 2009 - 10:24 PM

Hevea kam pa nameravašiti? Izmenjava I guess??
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2524 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 21 November 2009 - 01:18 PM

Hvala za odgovore, jaz zdaj jem svojo načeloma zadnjo škatlo, potem bomo pa vidli, kakšen cirkus bo kej.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2525 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 21 November 2009 - 01:25 PM

Jst pa sporočam da sem končno spet dobila M (od 23.8 nič), in da zdaj v tem ciklu začnem jemat Primolut-Nor.

Kateri dan tekočega cikla ga morm začet jemat in kako, da bo menstruacija spet lepo prišla?
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2526 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 21 November 2009 - 06:52 PM

.
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#2527 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29897 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 21 November 2009 - 07:16 PM

mogoče bi pomagalo, da bi prebrala tole: http://www2.cudovita...showtopic=15845, glede na to, da je tema pripeta in jo je res težko spregledati .....
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2528 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 21 November 2009 - 07:29 PM

.
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#2529 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 21 November 2009 - 08:07 PM

Ja, vseeno je a pozabiš prvo al pozabiš tretjo tabletko, pač danes vzameš dve in potem malo bolj pazita, čeprav se mi zdi, da tut če bi brez kondoma ne bi nič blo.
  • 0

After all this time?

Always.

#2530 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 22 November 2009 - 10:05 AM

aja, da napišem o Nuvaringu.
zdaj sem že na 2 obročku in naj povem da je super. Daš ga not, ga imaš not 3 tedne, jaz nimam nobenih stranskih učinkov, obročka ne čutim popolnoma nič, niti med sexom ne, niti moj fant ne. ni one obveze kot pri tabletkah da bi "pozabla vzet".....
Po 3 tednih ga enostavno potegneš ven.Skratka meni je super. smile.gif
  • 0

#2531 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 22 November 2009 - 10:52 AM

Stranski učinki so pri tem obročku isti kot pri tabletkah? Ta obroček se pod mehansko ali hormonsko kontracepcijo šteje? Slednjo?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2532 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 22 November 2009 - 11:15 AM

slednjo. Baje pa imajo najnižjo raven hormonov, kao manj kot najblažje tebletke. ermm.gif
  • 0

#2533 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 23 November 2009 - 04:41 PM

Sounds good smile.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2534 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 November 2009 - 04:43 PM

Jaz sem tud že slišala za to, samo si ne predstavljam to not dajat, že tamponov ne maram.
  • 0

#2535 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 November 2009 - 04:45 PM

Enako.
Ni šans ! biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#2536 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 23 November 2009 - 05:01 PM

dajat? enkrat na mesec si daš not.
  • 0

#2537 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 23 November 2009 - 06:11 PM

Meni pa se tole kr obetavno sliši. Sploh kr sm dost pozabljiv človek, in imam občutek da bi se mi kar pogosto zgodilo, da bi pozabila vzet tabletko. Kaj pa če si ga pozabiš vzet ven po treh tednih? biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2538 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 23 November 2009 - 06:25 PM

ja to je možno s tega vidika da ga ne čutiš in tako včasih res sploh pozabiš da ga imaš biggrin.gif
ampak verjetno je vsaka tolko skrbna in odgovorna, če pa ne gre drugače si narihtaš alarm na mobi pa te opomni tisti dan biggrin.gif
  • 0

#2539 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 23 November 2009 - 09:12 PM

Kako si pa to vstaviš not? Kar z roko (kot tampon) ali imaš kakšen "pripomoček" za vstavljanje? hmm.gif
  • 0

#2540 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 24 November 2009 - 12:35 PM

Zasledila sem, da so na trg prišle neke nove kontracepcijske tabletke Qlaira (Bayer) , ki naj bi vsebovale tak estrogen, kot naravno nastaja v ženskem telesu. Vsebuje pa 28 tabletk. Ima morda katera že kaj več informacij?

Slovenskemu trgu je bila predstavljena nova kontracepcijska tableta Qlaira®, ki vsebuje estradiol, tak estrogen, kot ga žensko telo proizvaja samo. Qlaira je zelo učinkovit peroralni kontraceptiv, ki ga ženske dobro prenašajo. Raziskave trga so pokazale, da si vedno več žensk želi prav takšno tableto, vendar te možnosti do zdaj niso imele. Kontracepcijske tablete Qlaira so namenjene ženskam, ki želijo zanesljivo kontracepcijo s telesu lastnim hormonom, estradiolom.

Progestagenska komponenta kombiniranih kontracepcijskih sredstev se je v zadnjih 50 letih spreminjala, medtem ko je estrogenska ostajala vedno ista, to je etinilestradiol. Prav zato kontracepcijske tablete Qlaira s telesu lastnim estradiolom uvajajo v peroralno kontracepcijo nov razred.

Kontracepcijske tablete Qlaira vsebujejo poleg estradiola tudi dienogest, znan in zanesljiv progestagen v kombiniranih peroralnih kontracepcijskih sredstvih, ki omogoča dobro kontrolo menstruacijskega cikusa.

Poleg tega je bila Qlaira zasnovana tako, da deluje usklajeno z ženskim telesom. Tableta dovaja ustrezne ravni estrogena in progestagena v pravem času ciklusa, kar omogoča zanesljivo kontracepcijo in dobro kontrolo ciklusa. Pri uporabi kontracepcijske tablete Qlaira so ravni estradiola v enakem območju kot v prvih dneh naravnega ciklusa. V 28-dnevnem ciklusu je treba vzeti vsak dan eno tableto Qlaira, izmed katerih prvih 26 vsebuje hormone, zadnji dve pa sta placebo tableti.

Kontracepcijske tabletke Qlaira® z estradiolom in estrogenom, kot ga proizvaja žensko telo, ponujajo novo možnost, da si uporabnice za svoj peroralni kontraceptiv lahko izberejo takega z naravnim estrogenom.

"Družba Bayer Schering Pharma kot vodilno farmacevtsko podjetje na področju ženske kontracepcije želi ženskam in njihovim zdravnikom ponuditi širok razpon hormonskih kontracepcijskih sredstev, ki ustrezajo telesnim potrebam posameznic in njihovim tovrstnim izbiram,” je povedala vodja enote za ginekologijo mag. Andreja Smolnikar Prah. "Današnja uvedba kontracepcijske tablete Qlaira na slovenski trg potrjuje našo predanost in naznanja začetek novega obdobja v uporabi peroralnih kontracepcijskih sredstev."

Raziskave, v katerih je doslej sodelovalo več kot 2000 žensk, so pokazale, da kontracepcijske tablete Qlaira 98,99-odstotno zanesljivo preprečujejo nenačrtovane zanositve, če jih uporabnice jemljejo skladno z navodilii, kar pomeni, da so enako zanesljive kot ostale nizkoodmerne peroralne kontracepcijske metode.

Uporabnice kontracepcijske tablete Qlaira dobro prenašajo. Raziskave so pokazale, da je pogostnost neželenih učinkov podobna kot pri drugih nizkoodmernih kombiniranih kontracepcijskih tabletah. Ženske, ki so jemale tablete Qlaira, so poročale o visoki stopnji zadovoljstva. Skoraj devet od desetih jih je izjavilo, da se je kakovost njihovega življenja ob uporabi tabletk Qlaira ohranila ali celo izboljšala.

Družba Bayer Schering Pharma trenutno poskuša razširiti dovoljenje za uporabo kontracepcijske tablete Qlaira tudi za zdravljenje močnih in/ali podaljšanih menstruacijskih krvavitev.

Kontracepcijske tabletke Qlaira so že na voljo na recept v lekarnah, stanejo pa približno 11 evrov.

IPB Image
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users