Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#2501 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 December 2014 - 08:44 AM

Tudi jaz tega ZELO priporočam. Zanimiv, rahlo provokativen, lep za pogledat (v večih smislih).

Priporočam Mindscape aka Anna (2014).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2502 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 December 2014 - 06:47 PM

Jaz sem ob Adore zavijala z ocmi tolikokrat, da so mi skoraj ven padle. :lol: Je pa les lepa krajina, uzitek je bilo gledati kadre, ki so prikazovali naravo, arhitekturo, morje...

Zadnjic sem si pogledala Gone Girl in potrjujem, da je zelo gledljiv film. Zanimiv! Dobra igra obeh glavnih igralcev, zanimive 'podzgodbe' odstira vseskozi.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2503 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 27 December 2014 - 06:54 PM

Kaj pa te je najbolj zmotilo?

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2504 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 December 2014 - 08:03 PM

A pri Adore? A ves, da se ne spomnim vec, enkrat sem se s Fluffy o tem spustila v debato, mogoce najdem :)

Edit: ne najdem. Malo sem pretiravala prej, pa kolikor se spomnim, sem imela od tega filma full visoka pricakovanja, ki jih ni upravicil, v nasprotju s teboj se mi je tu zdela igra Naomi Watts sibka, da ne omenjam Robin Wright. Pa zmotilo me je to, da so skombinirali dve milf-ici, ki imata po cistem nakljucju dva pleasing-to-the-eye sinova, tako, prevec perfektni so mi bili vsi. Je cedna drama za pogledat, no doubt, samo meni je prevec 'plehka', na prvo zogo. Ne maram takih perfect sterilnih filmov. Imam rada cloveske lastnosti, tudi fizcne, ko gledam filme/nanizanke. Pa precej zahteven gledalec sem, oziroma imam zelo specificen okus, ki variira tudi glede na moje trenutno razpolozenje.

Veselim se ogleda filma And While We Were Here, sicer se bojim, da bo nekje padel v isto kategorijo kot Adore, se bom pustila presenetiti. Ga bom pogledala bolj kot eye candy.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2505 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 December 2014 - 02:52 AM

A pri Adore? A ves, da se ne spomnim vec, enkrat sem se s Fluffy o tem spustila v debato, mogoce najdem :)

Hm, to pa težko, ker sem ga jaz tudi komaj pred parimi dnevi pogledala. :D Tako da si mogla debatirati s kom drugim!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2506 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 30 December 2014 - 12:06 AM

Veselim se ogleda filma And While We Were Here, sicer se bojim, da bo nekje padel v isto kategorijo kot Adore, se bom pustila presenetiti. Ga bom pogledala bolj kot eye candy.

Sem ga pogledala in me ni navdušil. Zelo prozoren, Kate je za moje pojme grozno lesena in neprepričljiva igralka. Ni sicer totalno zanič, ampak če se ga ne pogleda, se

čisto nič ne zamudi. Meni je drugače bil Adore jako všeč. Za razliko od tebe menim, da je Naomi kvalitetna in karakterna igralka, sicer film Adore vsekakor ni njena najmočnejša

vloga, hehe, je pa jo za moje pojme zelo dobro odigrala. V mojih očeh je nekaj na njej, kar takoj doda vrednost filmu, če se v njem pojavi, že samo njena mimika obraza...

Jaz gojim do nje simpatije vse od Mulholland Dr. naprej, tisto je bila po mojem mnenju definitivno njena najboljša vloga.

• 0

#2507 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 January 2015 - 06:17 AM

Pogledala sem zadnji film Hobbita, sopotnik me je celo prepričal v 3D 48hfr verzijo. Oba sva imela skozi celoten film občutek, da gledalce preprosto nategujejo s temi filmi. Meni že prva dva nista bila nek presežek (z LOTR itak ni nobene primerjave v nobenem smislu), ampak tukaj se je pa prav videlo, da se niso niti malo potrudili z neko poglobljeno zgodbo, še manj z animacijami, saj je npr. kazalo precej malo časa orke (bolj ali manj le osrednjega), ostalo pa pač številno-glavo vojsko … celotni film je baziral na vojskovanju (kar sicer namiguje naslov), pa vendar bi človek pričakoval presežek, ne pa samo simpl vojskovanje in klanje – boring. Nekaj reči je bilo tudi kar malo za lase privlečenih (pa ne v smislu ''halo, saj je to zf'' ), taki mini detajli, pa vendar izstopajoči. Za 3D verzijo je bil film posnet zadovoljivo, a če bi se mogla odločati zdaj, ko sem ga videla v 3D verziji, pa bi se vendarle odločila kar za normalno, ker tako osupljivo doživetje pa tudi ni bilo. Skratka … razvodenelo je vse skupaj in zgleda kot prozorno nabiranje denarja. Zamerim. ˇ-ˇ

• 0

#2508 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 03 January 2015 - 10:34 AM

A Single Man (2009)

xPosU.jpg

Tale film sem že pred časom ocenila, a preskopo. Opisujem ga lahko le s presežki, gre resnično 
za eno izmed mojstrovin na področju dram. Estetski izdelek, kjer ni nič povprečnega. Mislim, da ga 
ni meni bolj všečnega načina prikaza žalosti, izgube … občutka nesmisla in samo-obstoja. Vsaka minuta 
je vredna popolne zbranosti in pozornosti ter ti daje občutek nekakšne mešanice zadovoljne (ker gledaš 
tako dober film) bridkobe (ker se z marsičem poistovetiš), skoraj vsak stavek mi da misliti. 

Bežen dotik zgodbe – spremljamo glavni lik, Georgea, ki izgubi svojega partnerja v nesreči in se zategadelj 
odloči končati svoje življenje. Ta njegova pot je nekako racionalno tragična, skrajno nepatetična in preprosto 
iskreno žalostna. Globina njegovih misli in opažanj je brezmejna.

Colin Firth je z vlogo opravil brezhibno. Ob njem blesti tudi Julianne Moore, ki ima prav tako svojo

tragično zgodbo oz. je ovita v životarjenje spominov preteklosti.

Velja omeniti tudi izjemen soundtrack.

Pravzaprav bi poudarila tole predrzno mišljenje: tak film si ne zasluži, da ga gleda povprečno oko oz. povprečno 
oko si ne zasluži takšnega izdelka. Film si zasluži le nadpovprečnega gledalca … gledalca, ki zazna in ceni presežek v filmografiji.

Se strinjam s to recenzijo in nimam več veliko dodati, res je lep, preprost žalosten film. Colin bi moral takrat dobiti oskarja. Lahko še omenim, 

da ima film počasen tempo, nič kaj dosti se ne zgodi v tisti uri in pol, bolj je treba biti pozoren na dialoge, mimiko in glasbo, zato menim, da ogled ni za vsakogar. 

Julianne Moore mi je bila v tem filmu nekako zoprna, oziroma zoprn karakter igra... Pa mi je drugače odlična igralka. 

Konec je za moje pojme precej tragičen, ampak karkoli še napišem, bi izdala preveč. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2509 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 January 2015 - 11:31 PM

^ Ta film je res legendarni!

• 0

#2510 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 04 January 2015 - 12:07 PM

Jaz sem Single man-a gledala letos na morju in nekje na sredini zaspala, tako da ga moram še enkrat celega pogledat. Kolikor pa sem ga videla, mi je bil dolgočasen.

O MOJ BOG?! Zakaj me že prej ni kdo prisilil, da pogledam The Best Offer (2013)??? Sem ga imela pobranega že dobrega pol leta, a z italijanskim naslovom in se nikoli nisem mogla pripraviti do tega, da bi ga pogledala, in mi je včeraj končno uspelo. Sem najprej pogledala 1.5h, potem sem morala nujno prekiniti, ker sem letela po mestu (in ves ta čas razmišljala večinoma samo o filmu) in zvečer pogledala še zadnjih 40 minut. Seveda je moja reakcija bila takšna: :OOOOOOOOO :lol: Čeprav sem ves čas čakala, kdaj se bo zgodil nek zasuk (ful me je mučil Jim S., za njega imam občutek, da vedno igra vlogo nekega navihanega, fantovskega lomilca src z nečim temačnim, malo podlim v ozadju), tega nisem pričakovala vse do trenutka, ko se vrne domov iz Londona; takrat se mi je posvetilo, kaj se bo zgodilo v naslednjih minutah. Fantastičen film, takoj ko utegnem, ga pogledam še enkrat. 

Včeraj sva ga pogledala in je res super film. Do konca ne veš, kaj se bo zgodilo. Sem sicer od takrat, ko je Oldman s sabo na skrivaj v vilo peljal tudi Roberta, sklepala, da bo Robert vpleten, da mu jo bo mogoče speljal ali kaj takega. Kasneje sem začela slutiti, da je Claire prevarantka in ko je bil Oldman na koncu v Londonu, sem pravilno uganila, kaj se bo zgodilo, ko se bo vrnil v svojo hišo. Ni se mi pa sanjalo, kdo vse je vpleten. Mi pa na koncu ni bilo jasno, kje so v resnici našli dele tistega avtomata in kaj točno naj bi bila fora tega.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2511 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 January 2015 - 04:44 PM

Jaz sem Single man-a gledala letos na morju in nekje na sredini zaspala, tako da ga moram še enkrat celega pogledat. Kolikor pa sem ga videla, mi je bil dolgočasen.

Je eden izmed tistih filmov, ki se ga definitivno ne smeš lotiti zaspan, to drži. :D Ampak meni je tako hudo dodelan, dialogi, igra, vse.

Tematika mi je strašno blizu. Perfekten, skratka.

• 0

#2512 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 08 January 2015 - 09:48 AM

Včeraj sem pogledala Playing for Keeps z Gerardom Batlerjem, kjer praktično igra samega sebe ... lepega postavnega škota, ko mu ženske same od sebe lezejo v posteljo :P .

Malo sicer grenka, drugače pa kar zabavna romantična komedija o bivši nogometni zvezdi, ki se išče v življenju.

Ni presežek, ampak je za pogledat (že zaradi njega). Tudi Denis Quaid me je prepričal v eni bolj zoprnih vlog.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2513 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 08 January 2015 - 02:55 PM

A single man ni napet ne, ali kaj takega, saj pravim, da je dogajanja bolj malo, mi pa nikakor ni bil dolgočasen. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2514 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 January 2015 - 03:38 PM

The Hobbit: The Battle of Five Armies [without the special effects]

10830700_10152978082982298_8308732324689

• 0

#2515 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 08 January 2015 - 04:33 PM

Hahaha :D Sem že mislila, da se mi slika ni naložila, potem sem pa dojela, dobra :thumbup:

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2516 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 09 January 2015 - 08:10 AM

Toplo, toplo priporocam ogled filma The Imitation Game.

TheImitationGame-BC.jpg

Odlicna zgodba, kar lepo stevilo poznanih obrazov v igralski zasedbi in super vpogled v ozadje vojne, kjer so bili taki in drugacni znanstveniki glavni akterji (v tem primeru Alan Turing & co.). Mi je res vsec, kako so predstavili to drugo plat vojne, ki je meni osebno bolj zanimiva (podobno kot v seriji "Manhattan") od ogleda filmov, kjer je glavni akt streljanje in se moram pol filma koncentrirat na to, da sledim, kdo je koga na kateri strani pocil.

Kakorkoli, res odlicna drama, ki traja priblizno 2h, ampak se niti malo ne vlece. Bi rada napisala vec, pa nocem pokvarit presenecenj ob ogledu filma.

Midva sva si ga ogledala vceraj, ko so ga premierno vrteli v Haarlemu, in sva bila navdusena tudi nad samo dvorano in kvaliteto predvajanja (+ v dvoranah je prepovedano uzivanje pijac in hrane, tako da ni bilo kaksnih zoprnih srebanj poslusat). 

• 1
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2517 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 09 January 2015 - 11:57 PM

Midva sva ga tudi danes pogledala, odlicen je.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2518 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 10 January 2015 - 02:29 AM

A single man ni napet ne, ali kaj takega, saj pravim, da je dogajanja bolj malo, mi pa nikakor ni bil dolgočasen. 

Meni pa niso všeč filmi, kjer ni skoraj nič dogajanja, me sploh ne pritegnejo. Zaradi tega mi recimo We need to talk about Kevin sploh ni bil tako WOW, kot nekaterim. Ali pa Antikrist, ta mi je bil pa res dolgocajten. 

Toplo, toplo priporocam ogled filma The Imitation Game.

Ga že dajem dol. :)

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2519 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 10 January 2015 - 10:13 AM

Povej, ce ga bos nasla kje v dobro kvaliteti, pa link do torrenta nalepi. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2520 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 January 2015 - 10:56 PM

Jaz tudi najdem le DVDSCR verzije tega filma, tega pa ne bom gledala.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users