Nanizanke, nadaljevanke
Posted 06 February 2021 - 07:55 AM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 26 February 2021 - 09:13 PM
Fotr mi tako oznacuje v sporedu in posilja, kaj je za gledat

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 February 2021 - 12:10 AM
Ahaha, ful dobro.
Posted 27 February 2021 - 10:20 AM
Ne poznam.
Sem pa zadnjič dobila en konkreten seznam priporočil za serije. Natipkam.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 22 March 2021 - 07:19 AM
Pa ne vem ce sem omenila Ted Lasso mi je bil tud vsec. Je tak fajn komicen no brainer o trenerju ameriskega nogometa, ki pride v Evropo trenirat nogometni klub.
Pogledala sva tud The Man in the High Castle. Alternativna zgodovina, ki pripovedujebzgodbo o svetu v katerem so Nemci in Japonci zmagalis drugi svetovno vojno in si razdelili oblast nad ZDA. Prvi dve sezoni sta mi bili ful dobri, ampak potem pa kar malce zabluzijo, ampak splosen vtis je dober. Rufus Sewell je v svoji vlogi vodilnega nacista fenomenalen.
Posted 22 March 2021 - 09:30 AM
Jaz sem v zadnjem tednu požrla avstralsko serijo Harrow. Sem nanjo naletela po naključju med brskanjem po spletu in me je itak pritegnila "forenzika in krimi drama". Poleg sprotnih zločinov ful drži v napetosti njegova osebna zgodba. Na začetku sliči malo na Dexterja, ampak je nekaj drugega. Pa veliko bolj prijeten na pogled
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 March 2021 - 07:56 AM
Nov svet, v katerem so ves cas vsi srecni, ce pa zacutijo da niso, pa goltajo raznobarvne tabletke, ki jih imajo ves cas pri vsebi. Vsakemu je ob nastanku (umetnem seveda) dolocena svoja kasta in pozicija znotraj tega sveta. Odnosi med ljudmi v globjem smislu ne obstajajo - ni mam, ocetov, sinov, vsak pripada vsakemu - tudi monogamija je prepovedana.
Potem pa se v tem svetu znajde clovek iz starega sveta, in marsikdo zacne o sistemu dvomiti...
https://youtu.be/As2sMgm0Szo
Posted 24 March 2021 - 08:08 AM
^Imela na maturi to knjigo in zato nimam namena nanizanke gledat. Že takrat mi je bila analiza knjige grozna in ob enem brezvezna. Vse kar sem odnesla je ta njihov "orgi porgi" in lupusi . Mi je bil Alamut od Bartola (druga knjiga na maturi) iz psihološkega vidika dosti bolj zanimiva in poglobljena.
Posted 24 March 2021 - 08:15 AM

Posted 24 March 2021 - 08:30 AM
smo že vsega "hudega" navajeni
Jaz sem ravno zadnjič otrokom razalaga, da je bil včasih kan-kan višek seksualnosti ženskega plesa in razgaljenosti (z gatami do kolen in vse)
Danes pogledaš na kateri koli glasbeni kanal in praktično sama golota
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 24 March 2021 - 08:56 AM

Posted 24 March 2021 - 02:50 PM
Posted 13 April 2021 - 10:19 PM
Go for it. Sicer se Saul zacne precej nedolzno, ampak je preobrazba v Goodmana ful dobra. Pa Mike se tud pojavi noter.A veš, da sem razmišljala o tem, Saul mi je bil ful všeč.
Al pa Narcos...
Narcos so tud super. Oboji, ceprav meni osebno je Narcos malce boljsi kot Narcos: Mexico.
Midva zdaj spremljava McMafia in je tud zelo dobra. Je pa v ospredju Ruska mafija. Podobno spremljas preobrazbo good guya v bad guya, le da je tu glavni motiv mascevanje.
Potem ce zelis malce v preteklost, toplo priporocam Peaky Blinders. Organiziran kriminal v Birminghamu v zgodnjih 20tih prejsnjega stoletja. Cillian Murphy. Sicer tekom sezon izgubi na kvaliteti, ampak je vseeno fajn.
Pa Fargo je tud dobra. Ampak 1. sezona, naslednje so manj.
El Chapo je ok. Na podobno noto kot Narcos, ampak ni tako dobra.
Queen of the South je pa rubbish. Jaz sem komaj kasneje vidla, da je predelava telenovele.

Posted 14 April 2021 - 09:43 AM
Kalypso, hvala za tole :*
Včeraj sem pogledala Better call Saul prvi del in mi je všeč. Potem pa pridejo Narcos na vrsto.
Peaky blinders sem pa imela na seznamu zaradi Toma Hardyja, ker mi je čist hud tip.
Posted 14 April 2021 - 10:45 AM
Oh ja Tom Hardy je tud meni hud, ceprav meni v vlogi v Peakyih ni najbolj fukish.
Potem ne cist mafijske, ampak podobno noto je tud White Lines. Meni je bila vsec, ampak predvsem zaradi enega glavnih likov. Glavni zenski lik je sicer ful nadlezen, ampak ne toliko da bi odvrnil od ogleda. Zgodba je ok, potem ko odkrijejo truplo pogresanega moskega, se njegova sestra odpravi na Ibizo raziskovat kaj se je zgodilo, ni pa noben presezek.
Posted 14 April 2021 - 11:31 AM
Jaz se moram spovedat, da gledam Riverdale.
Najbolj blesava serija, kar sem jih kdaj gledala.
Ne morem pa nehat.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 April 2021 - 11:33 AM

Posted 14 April 2021 - 11:34 AM
Isto se sprasujem za Ryan Goslinga, pa se koga, samo ta dva sta prva na seznamu ugank.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 14 April 2021 - 11:43 AM
No Toma Hardy-ja ne poznam najbolje (ne vem če sem gledala kak njegov film) se pa strinjam z Jino glede Goslinga Tudi Notebook ga ne reši.
Posted 14 April 2021 - 11:45 AM
Meni so drugace ful vsec mafijske zadeve. Tista o ruski mafiji deluje obetajoce. Mogoce pride na vrsto po teh dveh serijah.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users