Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2501 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 13 April 2016 - 07:21 PM

Ampak sorbet ni isto kot sladoled, teh je dosti veganskih.

Meni zmaga vanilijev iz Špara, drugače pa so dobri tudi od Valsoie, lučke/korneti in v posodici.

Probala sem tudi Indy&Pippo par okusov, čokolada je bila super, ostalo pa tako-tako.

Pa temna čokolada z malino pri Cacao-tu je božanski okus. Drugega od sladoledov v SLO pa ne poznam.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2502 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 13 April 2016 - 07:31 PM

A VIGÒ ima kaksnega veganskega?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2503 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 April 2016 - 07:48 PM

Ja, imajo.

• 0

#2504 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 13 April 2016 - 07:50 PM

Valsojini korneti so tudi meni odlicni, ja.

Pri sorbetih sem isto zbircna, ampak ta mangov s pasijonko je res super.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2505 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 24 April 2016 - 08:58 AM

(Sramotno) preprost in poceni recept za domači seitan iz pz pšenične moke.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2506 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 24 April 2016 - 09:43 AM

Zadnjic sem videla en recept, kjer uporabijo glutensko moko, zacimbe in malo vode in potem vse skupaj dajo v aparat za kruh. Se mi je zdela genialna ideja (z veliko manj packanja). 

http://pdxvegancooki...ine-turkey.html

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2507 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 27 April 2016 - 11:48 AM

Še boljše, samo nimam kruhomata :D

Zakaj točno je jabolčni kis potreben pri peki in ali se ga lahko nadomesti z limono?

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2508 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 27 April 2016 - 12:45 PM

Lahko, ja. Ponavadi zato, da reagira s sodo bikarbono in se zacnejo sproscat mehurcki CO2 (v pecilnem prasku to funkcijo prevzame vinski Kamen Oz. Cream of tartar).

• 0

#2509 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 29 April 2016 - 02:51 PM

Hvala!

Zdajle sem delala palačinke (moka, mleko, sol) pa mi niso čisto uspele. Bile so malo predebele in so se limale na zobe pa pirino mleko je bilo presladko. Bom drugič tele samo z moko in mineralno vodo.

• 0

Tumblr

#2510 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 29 April 2016 - 03:08 PM

Jaz jih delam iz moke, malo pecilnega (da so bolj rahle), scepca soli, sojinega mleka in malo olja (po zelji lahko dodas se malo cimeta, vanilije ali ingverja v prahu). Maso pustim stat ene 10 min, da se moka napne, potem pa po potrebi se malo razredcim z mlekom/vodo. Zdaj imava eno novo ponev in sem ugotovila, da se lepse specejo, ce ne dodajam olja v ponev, preden notri vlijem maso, tako da jih pecem v suhi, dobro ogreti ponvi na srednjem ognju. Moras se malo igrat, da dobis obcutek in vidis, kako dolocena kombinacija sestavin in pripomockov vpliva na koncni rezultat :). Jaz sem parkrat kiksnila s tem, da sem naredila preredko maso in/ali dodala sladkor. 

• 0

#2511 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 29 April 2016 - 03:20 PM

Aha, pecilni, to sem spustila. Probam drugič še s tem dokler ne bodo popolne.

Meni je vse kar struggle, skoz na hrano mislim pa sploh ne, da bi bila lačna, ampak na možnosti kaj bi vse probala pa kaj moram izpopolniti. En reset bi morala narediti v kuhinji in pozabiti na vse, ker konvencionalno znanje ne pomaga dosti. Pa še solato sovražim :D

• 0

Tumblr

#2512 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 29 April 2016 - 03:25 PM

Pa še solato sovražim :D

:o

• 0

― V. Van Gogh

#2513 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 29 April 2016 - 03:27 PM

Solato fliknes s sadjem vred v blender, done deal! :D Moja trenutna obsesija so banane+mango+ingver+motovilec(+zmleta lanena semena). Jaz tudi nisem hud solatar tipa "si bova naredila vsak eno veliko skledo za vecerjo", fant pa se toliko manj ;) 

Drugace je pa malo lovljenja, ja, ceprav jaz kaksnega hudega predhodnega kuharskega znanja itak nisem imela - me je v bistvu veganstvo pripravilo do tega, da sem zacela bit aktivna v kuhinji, ker mami ni vedela, kaj bi z mano ;) 

• 0

#2514 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 29 April 2016 - 03:31 PM

Pa imata dostop do domače solate? Jaz poleti samo to jem, v vseh možnih kombinacijah. 

• 0

― V. Van Gogh

#2515 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 29 April 2016 - 03:35 PM

Ok, ok, napačno sem se izrazila. Pač tisto, da bi na skledo solate S KISOM (ki ga pa res prav sovražim) gledala kot obrok.

• 0

Tumblr

#2516 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 29 April 2016 - 03:37 PM

Jaz kisa ne uporabljam, razen balzamičnega včasih. Vedno si stisnem par kapljic limone. Pa popečen mariniran tofu mi je nasploh božanski na vseh vrstah solate.

• 0

― V. Van Gogh

#2517 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25896 posts

Posted 29 April 2016 - 03:40 PM

Nope, sva je pa letos nekaj posejala, tako da bova videla, ce bo kaj razlike ;) Ponavadi kupim mesano mladolistno solato (mesanica zelenih in rdecih listov, pese in rukole), najboljse mi je pa itak kombinirana s sadjem (jagode, breskve), orehi in ciceriko, limoninim sokom (ali kaksnim res blagim sadnim kisom, ki je bolj sladek kot kaj drugega) in oljem (olivnim, orehovim). Redko se spravim doma kaksne posebne prelive delat, to je bolj tascina domena (pa se to morda parkrat na leto, ker tudi ni videt, da bi imeli solato pri kosilu/vecerji na nacin kot Slovenci recimo). 

• 0

#2518 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 01 May 2016 - 06:13 PM

Pizza pockets

22e903e611b0d143eb85902385a42f66.jpg

• 1

― V. Van Gogh

#2519 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 01 May 2016 - 07:09 PM

Podgana, za neomejeno število idej najbolje, da se prijaviš v kakšno večjo skupino na FB, npr. What fat vegans eat :D

prav neverjetno je, kako kreativen se da biti tudi brez živalskih živil.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2520 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 01 May 2016 - 07:37 PM

Kar precej junka :D Pa vsi ta bacon tlačijo :o 

Moj končni cilj je wfpb in mi je zaenkrat najljubši hashtag plantbased na instagramu. Priporočam!

• 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users