Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#2501 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2012 - 02:29 PM

Jinadaze, poročilo glede PlanetBio beli murv - meni so odlične! Takoj sem zmazala celo pest.
Slajše, ne presladke, niso pretrde, rahlo 'gumijaste', zelo všeč! Okus težko konkretno definiram.
Zagotovo niso ogabne. XD
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2502 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85932 posts

Posted 09 August 2012 - 02:45 PM

:thumbup:

Sem mislila, da preveč spominjajo na tiste velike rumene rozine. Bom kupila ob priliki.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2503 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2012 - 03:02 PM

NE, mene absolutno ne spominjajo na rozine (niti približno niso takšnega okusa), jaz milo rečeno sovražim rozine!
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2504 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 09 August 2012 - 03:06 PM

Sem včeraj za pozno kosilo skuhala po Aninem receptu in je bilo FUL dobro!

Kinky, vem da je tako tudi ful dobro ampak se izogibam smetani za kuhanje, ker mi ne paše na želodec. :( Čeprav obožujem smetanove omake, tako če naredi kdo drug, se z veseljem pregrešim. :closedeyes: Čeprav kasneje vedno obžalujem.
  • 0
Memento mori.

#2505 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 August 2012 - 07:21 PM

Me veseli. :)
Jaz obožujem to jed, fant mi mora skos to skuhat. :D
  • 0
Viens, reste ici!

#2506 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 09 August 2012 - 07:33 PM

To bom tud jaz sprobala. Mi ful fino deluje. Ne jem smetanovih omak, samo s česnom pa so mi kozice presuhe.
  • 0

#2507 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 10 August 2012 - 10:03 AM

Anouk, si ti pred casom nekje pisala, zakaj žita niso nujno priporocljiva za uzivanje? Vem, da sem brala o tem, ne morem se spomniti ne kje, ne natancne vsebine. :/ V reviji VIP je sicer bil en clanek o prikriti plesnivosti oresckov, ampak mislim, da zit ni omenjal.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2508 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 10 August 2012 - 10:06 AM

malo belega vina

:njam:

P. tudi dostikrat dodaja vino v razne omake, obozujem!
  • 0

#2509 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25895 posts

Posted 10 August 2012 - 11:09 AM

Anouk, si ti pred casom nekje pisala, zakaj žita niso nujno priporocljiva za uzivanje? Vem, da sem brala o tem, ne morem se spomniti ne kje, ne natancne vsebine. :/ V reviji VIP je sicer bil en clanek o prikriti plesnivosti oresckov, ampak mislim, da zit ni omenjal.

Em, morda. Mislim si, da bi imelo to opraviti s prisotnostjo določenih aminokislin (glutena), ki nekaterim (ne zgolj celiakašem) povzroča take ali durgačne težave, druga plat bi bili pa "oportunitetni stoški" - manjša vsebnost hranilnih snovi na kcal v primerjavi z npr. sadjem ali zelenjavo. Kar se pa plesni tiče, so pa lahko težave z aflatoksini (produkti gliv, ki se ne uničijo s toploto). Menda znajo biti (potencialno?) težavni tudi zaviralci kalitve, če žit pred uporabo ne namakamo, ker lahko (ali "naj bi", ne dam roke v ogenj za tole) delovali anti-nutricijsko.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2510 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 August 2012 - 12:26 PM

Mogoče je _Planet_ (btw, za citiranje tvojega vzdevka je potrebnih waaay too much pritiskov na shift, goddammit :D ) mislila komentar na riževe/pšeninčne vaflje, kjer nastajajo neke nevarne spojine, ko odbelajo zrna pod visokimi temperaturami/pritiski.

Meni nasploh kravžlja živce ati, ker je nekje prebral, da so polnozrnati kruhi in nasploh pečene zadeve, v katerih so prisotna zrna (lanena semena, sončnična, bučna etc) ne tako zelo zdrava, kot si mislimo, ravno zaradi teka, ker se pri tovplotni obdelavi tvorijo neke snovi, ki so zdravju škodljive.

Ne da se mi več teh njegovih protiargumentov proti zdravi hrani poslušat, res ne. Saj ga ne posiljujem s svojimi pšeničnimi otrobi in semeni, nikamor mu jih ne tlačim, ampak v eno normalno debato se pa ne da več z njim spustit, ker obsedeno zagovarja, da je vse po vrsti nateg, komercialni triki, na zgodbice o eko in bio pa naj kar pozabim. Kar vse po vrsti je 'kar-nekaj'.

Nič ne rečem, da gledaš na določene informacije iz ene distance in ostaneš kritičen, ampak on ti pa res najde protiargument za vse, kar imaš za povedat.

Bi bil kvaliteten material za debatne krožke.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2511 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 10 August 2012 - 01:27 PM

Olivija :D

A-a, nisem imela vafljev v mislih : ) bolj kot brskam bolj ugotavljam, da sem prebirala o aflatoksinih.

Hvala obema!
  • 0

#2512 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25895 posts

Posted 10 August 2012 - 01:39 PM

Np ;)

Olivija, toplotna obdelava maščob v splošnem ni najboljša (redke so primerne za pečenje/cvrtje, npr. kokosova maščoba), npr. laneno seme (in olje) je najbolje uživati toplotno neobdelano. Razne zažgane stvari, še posebej kako meso na žaru, pa zna biti precej kancerogeno:

http://www.worldheal...lling_and_canc/

http://www.health.ha...-from-bbq-meat/
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2513 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 August 2012 - 01:42 PM

Jaz že nekaj časa uporabljam izključno kokosovo mašobo namesto olja, in je super. En kozarec mi traja ful časa, ker malo pečem, cvrem pa sploh ne.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 10 August 2012 - 01:50 PM

Tudi jaz že nekaj let za pečenje (cvrem ravno ne) uporabljam kokosovo maščobo. Za večino jedi tisto brez okusa, za jedi, ki jim pa paše malo pridiha kokosa, pa uporabim tisto z okusom. Opažam tudi, da kuhinja potem nikoli ne smrdi, kot se to zgodi po navadnem olju za pečenje.
  • 0

#2515 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 August 2012 - 03:12 PM

Zoey ker smo tam OT ti bom tukaj odgovorila, ne vem sicer kaj te zanima, ampak vrednosti na 100g so:
341 kcal
17,1g beljakovin
8,1g OH
26,8g maščob

Ena polpeta pa ima 70g.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2516 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 10 August 2012 - 03:16 PM

Hvala :) sem videla- je Barbarina prilepila. Ful so mastni polpeti :/ Si potem raje sama kupim seitan in spečem zelenjavo pa to... Ali pa grem enostavno v Loving hut :D
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#2517 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85932 posts

Posted 10 August 2012 - 03:42 PM

Jaz jem samo še vege burger od Valsoie, so mi neprimerljivo boljši. Sestava na 100 g je pa taka:

154 kcal
B 17 g
OH 5 g
M 6,5
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2518 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 10 August 2012 - 03:47 PM

Ti majo pa super vrednosti. Kje jih kupuješ?
  • 0

#2519 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 August 2012 - 03:48 PM

Tam kjer so Žitovi, v hladilnikih. Povsod jih imajo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2520 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27655 posts

Posted 10 August 2012 - 03:57 PM

Opažam tudi, da kuhinja potem nikoli ne smrdi, kot se to zgodi po navadnem olju za pečenje.

U, zanimivo, katero kokosovo mascobo uporabljas oz. ali opazas pri vseh ta pojav?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users