Meni so se začeli bolj mastit skoraj takoj po prenehanju jemanja, prej sem si jih prala 2x na teden, zdej si jih perem na dva dni.
Kontracepcijske tablete
Posted 11 November 2009 - 02:27 PM
Meni so se začeli bolj mastit skoraj takoj po prenehanju jemanja, prej sem si jih prala 2x na teden, zdej si jih perem na dva dni.
Posted 11 November 2009 - 02:45 PM
-mozoljavost: prej nič, zdaj nič (dobro, kakšna dva pred menstruacijo)
-telesna teža: zredila sem se med jemanjem, pa ne krivim tabletk, ampak sebe, ker sem se premalo gibala in preveč jedla.
-celulit: hja, imela sem ga nekaj pred tabletkami in zdaj tudi, nisem opazila kakšnih sprememb
-libido in navlaženost: OBUP med jemanjem tabletk, stanje se je zdaj neverjetno izboljšalo
-razpoloženje: veliko boljše sedaj, ko ne jem več tabletk
-koža, lasje: lase imam res malo bolj mastne sedaj, koža enaka
-težave z m: je bolj "obilna", bolj boli, ampak je za zdržat. mam jo pa na približno ene 35 dni
Js sm v glavnem brez tabletk velik bolj zadovoljna
Posted 11 November 2009 - 03:32 PM
kaj naj rečem? težav s kožo ni (jih ni bilo nikoli), lasje so za odtenek bolj mastni (pomeni pranje 2x na teden, ker so še vedno suhi). menstruacijo pričakujem (gin. mi je obljubila isto boleče, obilne in krčevite menstruacije kot pred začetkom jemanja tablet).
počutje je odlično (no, ja, tudi na tabletah mi ni nič manjkalo), seks je boljši (kondomi so trenutno prehodna faza, da se spucam).
me pa že dva tedna šika po jajčnikih, ne hudo amapk ravno toliko, da non stop čutim jajčnike.
Več napišem, ko se prikaže menstruacija.
Posted 11 November 2009 - 03:38 PM
Sem si drznila ustvarit novo temo, ker ima tema o tabletkah 100 strani in se noter težko znajdem.
Zanimajo me izkušnje deklet, ki ste nehale jemat KT. Baje se posledice pojavijo približno pol leta po prenehanju? Področja, ki me zanimajo, so spremembe v mozoljavosti, telesni teži, celulitu, libidu, navlaženosti mednožja, razpoloženju, koži, laseh, težave s menstruacijo in vse ostalo, kar se vam zdi vredno omembe. Prosim lepo.
Po porodu sem se odločila za yarino (jemala sem jo približno 2 leti), po prenehanju
- se mi je koža ful poslabšala, mozojev kar nekaj
- teža se je znižala, ampak tega ne pripisujem prenehanju jemanja KT, ampak sem se več rekreirala
- celulit - nobenih sprememb
- libido - dosti, dosti bolje, ker ko sem jih jemala je bila prava katastrofa
- mednožje - nobenih sprememb
- razpoloženje - veliko bolje
- lase - zelo so se mi začele mastiti in se še vedno
- ob menstruaciji imam spet rahle bolečine (v prvih dneh), traja pa manj dni.
Sedaj vem kdaj imam ovulacijo, ker me vedno boli v predelu jajčnikov.
Posted 11 November 2009 - 03:46 PM
Jaz sem dobila te nuvaring obročke pa resno razmišljam, da prekinem hormonsko kontracepcijo.
Prej sem mela obliže, pa so se mi začeli delat izpuščaji. Katastrofa. Še zdej mam fleke, po skor 4h mesecih.
No, zdej sem mela 1mesečno pavzo in ko pride naslednja M naj bi začela z Nuvaringom.
Meni se pa ti hormoni tok gabijo. Že tabletke so mi ble užas, zredila sem se, celulit.. M so postale boleče in full izdatne.
Po prenehanju me skrbi samo moja zaščita, ker se mi zdi, da sam s kondomom vseen ni safe. Teža nekak upam, da bo taka kot je. Mozolji.. mah. Jih nisem nič kaj mela do zdaj, tkda se ne obremenjujem, tudi po enomesečni pavzi ni nič nenavadnega.
Se pravi.
Če sem jst furala safr s temi tabletami in obliži 3 leta, naj še mal pob pobriga za to?
A je še kak pro/con za katerega ne vem?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 11 November 2009 - 04:07 PM
Vem samo, da sem se po prenehanju počutila veliko boljše; razpoloženje se mi je popravilo, shujšala sem, nisem imela več tistega občutka napihnjenosti, menstruacijo sem imela redno, s kožo pa nisem imela nikoli težav...niti pred, med in po jemanju.
Lasje enako...nobenih razlik, ampak meni se lasje tako ali tako nikoli niso mastili (umivam jih enkrat na teden, tudi na dva tedna bi "se prešvercala čez"; sicer bi že zgledala malo gnilo...ampak ne bi bila pa katastrofa), niti nimam prhljaja.
Glede libida in ostalih stvari se pa žal ne spomnim.
Še enkrat bom poudarila, da diafragme ne zamenjam za nobeno drugo obliko kontracepcije.
Posted 11 November 2009 - 04:20 PM
Posted 11 November 2009 - 06:05 PM
Takoj sem bila postavljena na realna tla, kaj pomeni jemanje hormonov. Ves čas sem bila sitna, smilila sem se sama sebi, skoraj vsak dan mi je tekla kri iz nosa ter imela ves čas malo vročine.
Ko sem končala s škatlico, je šlo vsak dan na bolje in zdaj je super!
Mislim, da ne bom šla na kontracepcijske, tudi ko bom imela rednega partnerja. Preveč stranskih učinkov!
Posted 11 November 2009 - 07:52 PM
+
neboleče menstrucije
-
celulit
fibroadenom (ki so ga tablete kao sprožile)
Po prenehanju pitja (3 leta se mi zdi) jih zdaj že 2 leti ne pijem, sprememb ni, menstrucije so tudi sedaj neboleče, zanimivo, ni šlo nazaj, kot je to bilo prej (res kriza, driska, ma nema da nema).
Ne bom pa šla nikoli več na hormone, ker se mi gabi, da bi se s tem non stop filala. Pač.
Kožo sem imela vedno neproblematično, lasje se mi srednje mastijo (ker imam barvane), libido povprečen prej in zdaj, teža ista.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 11 November 2009 - 08:28 PM
Posted 12 November 2009 - 07:26 AM
Posted 12 November 2009 - 02:04 PM
Posted 12 November 2009 - 02:53 PM
Posted 12 November 2009 - 02:55 PM
Posted 12 November 2009 - 02:58 PM
Posted 12 November 2009 - 04:57 PM
Posted 12 November 2009 - 06:31 PM
Posted 12 November 2009 - 06:56 PM
Kljub temu, da je zdaj veliko boljše počutje kot s tabletkami, pa mislim, da bom kmalu ponovno šla na njih, ker so vseeno bolj komot kot kondomi, naravne kontracepcijske metode pa niso zanesljive in ne mislim noret v primerih da bi menstruacija zamujala.
Posted 12 November 2009 - 07:53 PM
Podpora reprodukcijskim organom – znano je, da je vitamin E za razplod nekaterih živali zelo pomemben. Iz istega razloga naj bi ga redno uživale tudi nosečnice in doječe mamice. Izkušnje pa potrjujejo tudi, da so imele ženske, ki so nagnjene k splavom in prezgodnjim porodom, premalo vitamina E. Daljše uživanje tega olja lahko tako bistveno pripomore tudi k odpravljanju te neljube težave. Ker olje pšeničnih kalčkov naravno okrepi in uravnava delovanje organov, se ga priporoča tudi pri težavah v meni, kadar je mesečno perilo slabotno, neredno ali ga spremljajo krči. Dobrodošlo pa je tudi pri pomanjkanju spolne sle.
Posted 12 November 2009 - 08:49 PM
Po prekinitvi večletne zveze sem lani septembra prenehala z jemanjem bolj zaradi "zastrupljanja", kot česarkoli drugega. In tu se je katastrofa šele začela.
Mozoljavost po obrazu in hrbtu (pred jemanjem in med jemanjem mozoljev nisem imela, dobesedno nikoli
Trenutno jih jemljem 2 meseca in stanje je neprimerljivo boljše, spet se počutim kot človek, menstruacija redna, mozoljev nikjer, lasje spet normalni, all in all..trenutno zame ni druge opcije.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users