Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2501 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 11 November 2009 - 02:27 PM

Pozabla napisat, da se mi zdej totalno bolj mastijo lasje, za znoret je. cry.gif
Meni so se začeli bolj mastit skoraj takoj po prenehanju jemanja, prej sem si jih prala 2x na teden, zdej si jih perem na dva dni. rolleyes.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2502 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 11 November 2009 - 02:45 PM

Malo več kot eno leto sem jemala Lindynette20. Spremembe:
-mozoljavost: prej nič, zdaj nič (dobro, kakšna dva pred menstruacijo)
-telesna teža: zredila sem se med jemanjem, pa ne krivim tabletk, ampak sebe, ker sem se premalo gibala in preveč jedla. smile.gif zato tudi zdaj ko jih ne jemljem več, nisem nič shujšala
-celulit: hja, imela sem ga nekaj pred tabletkami in zdaj tudi, nisem opazila kakšnih sprememb
-libido in navlaženost: OBUP med jemanjem tabletk, stanje se je zdaj neverjetno izboljšalo
-razpoloženje: veliko boljše sedaj, ko ne jem več tabletk
-koža, lasje: lase imam res malo bolj mastne sedaj, koža enaka
-težave z m: je bolj "obilna", bolj boli, ampak je za zdržat. mam jo pa na približno ene 35 dni

Js sm v glavnem brez tabletk velik bolj zadovoljna thumbup.gif
  • 0

#2503 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5835 posts

Posted 11 November 2009 - 03:32 PM

oktobra sem po malo več kot 4. letih nehala z logest.

kaj naj rečem? težav s kožo ni (jih ni bilo nikoli), lasje so za odtenek bolj mastni (pomeni pranje 2x na teden, ker so še vedno suhi). menstruacijo pričakujem (gin. mi je obljubila isto boleče, obilne in krčevite menstruacije kot pred začetkom jemanja tablet).

počutje je odlično (no, ja, tudi na tabletah mi ni nič manjkalo), seks je boljši (kondomi so trenutno prehodna faza, da se spucam).

me pa že dva tedna šika po jajčnikih, ne hudo amapk ravno toliko, da non stop čutim jajčnike.

Več napišem, ko se prikaže menstruacija.

• 0

#2504 Felicity

Felicity

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3216 posts

Posted 11 November 2009 - 03:38 PM

QUOTE(Hevea @ 11. 11. 2009 - 14:06) View Post

Sem si drznila ustvarit novo temo, ker ima tema o tabletkah 100 strani in se noter težko znajdem.

Zanimajo me izkušnje deklet, ki ste nehale jemat KT. Baje se posledice pojavijo približno pol leta po prenehanju? Področja, ki me zanimajo, so spremembe v mozoljavosti, telesni teži, celulitu, libidu, navlaženosti mednožja, razpoloženju, koži, laseh, težave s menstruacijo in vse ostalo, kar se vam zdi vredno omembe. Prosim lepo.

Po porodu sem se odločila za yarino (jemala sem jo približno 2 leti), po prenehanju
- se mi je koža ful poslabšala, mozojev kar nekaj
- teža se je znižala, ampak tega ne pripisujem prenehanju jemanja KT, ampak sem se več rekreirala
- celulit - nobenih sprememb
- libido - dosti, dosti bolje, ker ko sem jih jemala je bila prava katastrofa cry.gif
- mednožje - nobenih sprememb
- razpoloženje - veliko bolje
- lase - zelo so se mi začele mastiti in se še vedno
- ob menstruaciji imam spet rahle bolečine (v prvih dneh), traja pa manj dni.
Sedaj vem kdaj imam ovulacijo, ker me vedno boli v predelu jajčnikov.

• 0

#2505 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15248 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 11 November 2009 - 03:46 PM

Bu.

Jaz sem dobila te nuvaring obročke pa resno razmišljam, da prekinem hormonsko kontracepcijo.

Prej sem mela obliže, pa so se mi začeli delat izpuščaji. Katastrofa. Še zdej mam fleke, po skor 4h mesecih.

No, zdej sem mela 1mesečno pavzo in ko pride naslednja M naj bi začela z Nuvaringom.

Meni se pa ti hormoni tok gabijo. Že tabletke so mi ble užas, zredila sem se, celulit.. M so postale boleče in full izdatne.

Po prenehanju me skrbi samo moja zaščita, ker se mi zdi, da sam s kondomom vseen ni safe. Teža nekak upam, da bo taka kot je. Mozolji.. mah. Jih nisem nič kaj mela do zdaj, tkda se ne obremenjujem, tudi po enomesečni pavzi ni nič nenavadnega.

Se pravi. smile.gif

Če sem jst furala safr s temi tabletami in obliži 3 leta, naj še mal pob pobriga za to? laugh.gif

A je še kak pro/con za katerega ne vem?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

• Guests

Posted 11 November 2009 - 04:07 PM

Jaz sem bolj malo spomnem tega obdobja, ker je od prenehanja jemanja minilo že kar lepo število let.
Vem samo, da sem se po prenehanju počutila veliko boljše; razpoloženje se mi je popravilo, shujšala sem, nisem imela več tistega občutka napihnjenosti, menstruacijo sem imela redno, s kožo pa nisem imela nikoli težav...niti pred, med in po jemanju.
Lasje enako...nobenih razlik, ampak meni se lasje tako ali tako nikoli niso mastili (umivam jih enkrat na teden, tudi na dva tedna bi "se prešvercala čez"; sicer bi že zgledala malo gnilo...ampak ne bi bila pa katastrofa), niti nimam prhljaja.
Glede libida in ostalih stvari se pa žal ne spomnim.

Še enkrat bom poudarila, da diafragme ne zamenjam za nobeno drugo obliko kontracepcije. smile.gif
  • 0

#2507 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 11 November 2009 - 04:20 PM

aja btw - med tabletkami sem imela M po 7 dni, zdej jo mam tam nekje 4 dni.
  • 0

#2508 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 11 November 2009 - 06:05 PM

Moje poročilo ne bo lih za KT, je pa za začasno jemanje hormonov, ker sem mogla sprožiti menstruacijo.
Takoj sem bila postavljena na realna tla, kaj pomeni jemanje hormonov. Ves čas sem bila sitna, smilila sem se sama sebi, skoraj vsak dan mi je tekla kri iz nosa ter imela ves čas malo vročine.
Ko sem končala s škatlico, je šlo vsak dan na bolje in zdaj je super!
Mislim, da ne bom šla na kontracepcijske, tudi ko bom imela rednega partnerja. Preveč stranskih učinkov!
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#2509 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 11 November 2009 - 07:52 PM

Ko sem jih začela piti:

+

neboleče menstrucije

-

celulit
fibroadenom (ki so ga tablete kao sprožile)

Po prenehanju pitja (3 leta se mi zdi) jih zdaj že 2 leti ne pijem, sprememb ni, menstrucije so tudi sedaj neboleče, zanimivo, ni šlo nazaj, kot je to bilo prej (res kriza, driska, ma nema da nema).

Ne bom pa šla nikoli več na hormone, ker se mi gabi, da bi se s tem non stop filala. Pač. smile.gif

Kožo sem imela vedno neproblematično, lasje se mi srednje mastijo (ker imam barvane), libido povprečen prej in zdaj, teža ista.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2510 šMinka*

šMinka*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 11 November 2009 - 08:28 PM

po samo 4 mesecih jemanja ni tako velkih sprememb ane? smile.gif
  • 0
"Life changes with the right pair of shoes." Cinderella ♡

#2511 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 November 2009 - 07:26 AM

Očitno imamo vse čisto iste simptome pri jemanju KT. Jaz sem samo to ugotovila, da NIKOLI več ne grem na KT. Raje celo življenje seksam s kondomi. Zdaj že več kot pol leta niti teh ne uporabljava, prakticirava metodo umika in ni straha. Pa tudi če se že kaj pripeti, ni večje škode.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#2512 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 12 November 2009 - 02:04 PM

A ni nepriporočljivo delat pavze pri nizkohormonskih? Lahko našuntamo koga, da vzame tablete in jih ne jemlje pa ti jih pošiljam na 3 mesece biggrin.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#2513 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 12 November 2009 - 02:53 PM

Meni jih ginekologinja komot kar za 1 leto napiše.
  • 0

#2514 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5835 posts

Posted 12 November 2009 - 02:55 PM

napiše že, ampak v lekarni ti jih ne dajo. dobiš recept, ki ga deponiraš v lekarni, potem pa hodiš po tri škatle naenkrat. (to so neki štosi z zdravstveno zavarovalnico).
  • 0

#2515 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 12 November 2009 - 02:58 PM

Aja, saj res, na to sem pa pozabila. Ne dajo v lekarni, ja. ermm.gif
  • 0

#2516 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 12 November 2009 - 04:57 PM

Dej sej, če se odločiš, da jih boš jemala lahko pustiš zdravstveno meni (rabiš itak uno mednarodno gor) in ti jih pošiljam skupaj s krompirjem. smile.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#2517 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46111 posts

Posted 12 November 2009 - 06:31 PM

laugh.gif Hevea, a na počitnice domov nimaš namena hodit? V tujini te tud nima nihče namena obiskovat? tongue.gif
  • 0

#2518 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46111 posts

Posted 12 November 2009 - 06:56 PM

Jaz sem zdaj nekje 11 mesecev brez tabletk in razen par mazoljčkov in bolj mastnega lasisča (čemur pripisujem tudi dejstvo, da so lasje nebarvani in že zaradi tega bolj nagnjeni k mastenju) ni drugih negativnih posledic. Pozitivna posledica je boljše razpoloženje, povečanje libida, moj naravni ciklus je za cc. 15 dni daljši kot ciklus s tabletkami, kar pomeni manj pogoste menstruacije, ki so enake kot pred jemanjem tabletk: neboleče, tudi bolj redne, čeprav ne do dneva natančne kot s tabletkami.

Kljub temu, da je zdaj veliko boljše počutje kot s tabletkami, pa mislim, da bom kmalu ponovno šla na njih, ker so vseeno bolj komot kot kondomi, naravne kontracepcijske metode pa niso zanesljive in ne mislim noret v primerih da bi menstruacija zamujala.
  • 0

• Guests

Posted 12 November 2009 - 07:53 PM

Rahel OT, ker sama nikoli nisem jemala KT, imam pa pač težave s hormoni drugačne vrste. Že po dveh tednih "pitja" olja pšeničnih kalčkov (vitamin E) so se mi hormoni full popravili in po dolgem času nisem imela boleče menstruacije. thumbup.gif Sicer sem že v eni drugi temi tole olje omenjala, ampak bom tule še enkrat, če bo morda kateri koristilo (po prenehanju jemanja KT, pri načrtovanju naraščaja itd.):

Podpora reprodukcijskim organom – znano je, da je vitamin E za razplod nekaterih živali zelo pomemben. Iz istega razloga naj bi ga redno uživale tudi nosečnice in doječe mamice. Izkušnje pa potrjujejo tudi, da so imele ženske, ki so nagnjene k splavom in prezgodnjim porodom, premalo vitamina E. Daljše uživanje tega olja lahko tako bistveno pripomore tudi k odpravljanju te neljube težave. Ker olje pšeničnih kalčkov naravno okrepi in uravnava delovanje organov, se ga priporoča tudi pri težavah v meni, kadar je mesečno perilo slabotno, neredno ali ga spremljajo krči. Dobrodošlo pa je tudi pri pomanjkanju spolne sle.

• 0

#2520 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 12 November 2009 - 08:49 PM

V vseh letih jemanja kt opaznih negativnih učinkov skoraj ni bilo, mogoče za odtenek zmanjšan libido in občasna nestrpnost, živčnost. Po drugi strani sem imela šibkejšo, urejeno menstruacijo (pred jemanjem enormne količine), brez bolečin, ob menjavi Logest z Yasminelle tudi shujšala.

Po prekinitvi večletne zveze sem lani septembra prenehala z jemanjem bolj zaradi "zastrupljanja", kot česarkoli drugega. In tu se je katastrofa šele začela.
Mozoljavost po obrazu in hrbtu (pred jemanjem in med jemanjem mozoljev nisem imela, dobesedno nikoli cry.gif ), mastna koža, mastni lasje (drugače imam bolj suhe), napihnjenost, menstruacije pa od nikoder. Prvo (in edino) sem dobila nekje marca, predmenstrualni znaki pa so bili prisotni vsak mesec po 14 dni (poleg navedenega še močan bel tok, ki ga prej nikoli nisem zasledila in nenormalne bolečine v jajčnikih). Ampak ok, sem še vedno upala, da se bo stanje sčasoma stabiliziralo in normaliziralo. Do septembra letos od menstruacije ne duha, ne sluha. Vso tisto mozoljavost in ogabno počutje bi še potrpela, a sem bila hkrati nenormalno živčna, tečna, glavobol sem, glavobol tja...zato sem se odločila za ponovno jemanje.

Trenutno jih jemljem 2 meseca in stanje je neprimerljivo boljše, spet se počutim kot človek, menstruacija redna, mozoljev nikjer, lasje spet normalni, all in all..trenutno zame ni druge opcije.

• 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users