Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36394 replies to this topic

#25121 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 05 February 2012 - 01:17 PM

Ja, jaz imam tega drugega. Pa isti čajnik imam, ampak delam v njem samo kadar imam namen spit večje količine čaja.

Ana, na katerem oddelku v Intersparu/Mercatorju imajo vrečke?
  • 0

#25122 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33758 posts

Posted 05 February 2012 - 01:32 PM

OMG, razsvetljenje tudi zame, haha laugh.gif oz. saj ne rabim tega, ker ne kupujem pogosto unih čajev, ki niso v vrečki, imam pa ponavadi kakšnega doma in uporabljam tako cedilo, kot ga je nalimala Ana - drugo, na kroglico.
Sem se pa vedno spraševala, kako imate nekatere tako veselje kupovat tiste čaje, za katere rabiš cedilo, ko je pa tak nerodno vse skupaj laugh.gif
  • 0

#25123 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 05 February 2012 - 01:45 PM

biggrin.gif

Tudi jaz sem se vedno sprasevala, kje najdete voljo za kuhanje cajev v razsutem stanju iz dneva v dan. Ne da se mi, res. Pa bi ga spila litre, samo .... ne da se mi. : )) Uprasenih v filter vreckah pa ne pijem, ker mi gre za zdravilnost caja, ne za okus/zejo.

Jaz imam loncek in cajnik, oboje iz Cha, oboje ima poleg cedilo. Obe cedili prepuscata delce in obe je potrebno cistiti. : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#25124 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 05 February 2012 - 01:48 PM

jaz imam velik keramični čajnik(1,5l), tak, da je problem rešen
  • 0

#25125 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33758 posts

Posted 05 February 2012 - 01:50 PM

kakšen problem, Lo-Fi? smile.gif
če kuhaš oni razsuti čaj, ga moraš itak nekako precedit, če ga pecediš v čajnik, pol ga morš verjento prej pripravit še v eni drugi posodi al si čist narobe predstavljam? smile.gif
  • 0

#25126 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 05 February 2012 - 01:55 PM

ja tako ogromno cedilo je not, tja streseš čajne lističe, pustiš kolkor pač pustiš in vzameš ven, streseš v koš..to je to smile.gif
  • 0

#25127 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 05 February 2012 - 02:24 PM

Ja, meni se ne da. Imam tudi velik cajnik kot sem ze omenila zgoraj. Ne da se mi.
  • 0

#25128 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 05 February 2012 - 02:25 PM

QUOTE(Freya_ @ 5. 2. 2012 - 13:17) View Post

Ana, na katerem oddelku v Intersparu/Mercatorju imajo vrečke?

Joj ne spomnim se. Ponavadi kupujem v DMu, ker mi je na poti. Vem pa da imajo tut v teh večjih trgovinah. Poglej pri teh stvareh za čaj, ali pa pri kakih folijah/vrečkah?

QUOTE(_M_ @ 5. 2. 2012 - 13:32) View Post

Sem se pa vedno spraševala, kako imate nekatere tako veselje kupovat tiste čaje, za katere rabiš cedilo, ko je pa tak nerodno vse skupaj laugh.gif

Tisti čaji, ki so že v filter vrečkah so zelo nekvalitetni in imajo ti "razsuti" laugh.gif tudi dosti boljši okus.

• 0
Viens, reste ici!

#25129 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33758 posts

Posted 05 February 2012 - 02:32 PM

Mogoče, ne dam veliko na to wink.gif ... nasplošno nisem fenica čajev, tako da imam najbrž v omari še vse škatle, ki sem jih kupila na začetku zime, ko me je prijel nek čajni filing, haha smile.gif
aja, še največ sem popila domačega čaja iz mete in melise, ki ga je nabrala in posušila moja sister
...
  • 0

#25130 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 05 February 2012 - 02:51 PM

QUOTE(Ana @ 5. 2. 2012 - 12:56) View Post

Cedilo? blink.gif Kako cedilo? Najbrž ne takšno ne?

IPB Image

Jaz imam tega iz Ikeje, ampak za nekatere čaje ni okej, ker grejo delči čez.

IPB Image

Jaz imam oba (pa še vsaj enega tretjega biggrin.gif ) pa mi je prvi veliko ljubši. Je pa ravno prav velik, da se prilega večini skodelic. Ne predstavlja mi to nekega dela, da bi se zato mogla odpovedat čajem v lističih. Za pripravo čaja si moraš vzeti čas in to narediti z veseljem. sleep.gif
  • 0

#25131 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 05 February 2012 - 03:02 PM

Meni je tudi prvi ljubši od drugega, ker je lažji za čiščenje, ampak prepušča pa več delcev (vsaj moj).
Ma vrečke zmagajo!

In ja, pitje čaja je cela kultura in lajfstajl! Jaz ga pijem celo leto, imam jih pa nekaj čez 20 vrst v razsuti obliki in še par v škatlah, samo tisti stojijo neuporebljeni.
  • 0

#25132 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89675 posts

Posted 05 February 2012 - 03:03 PM

Jaz imam tudi podobnega prvemu, ampak plastičenega (kovina naj ne bi bila v redu za take stvari, isto za žličke) in mi je fajn, v stroju se super opere. Teh krogel pa ne maram.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#25133 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 05 February 2012 - 03:08 PM

Zakaj pa naj ne bi bila ok? Ker jaz sem brala ravno obratno, da plastika ni kul pri visokih temperaturah (ne konkretno za cedila sicer).
  • 0

#25134 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89675 posts

Posted 05 February 2012 - 03:09 PM

Ne spomnim se, nekaj škodljivega naj bi se izločalo. Plastika, steklo in keramika so kul.

• 0

― V. Van Gogh

#25135 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 05 February 2012 - 03:10 PM

Meni so sicer fajn tudi skodelice, ki že vsebujejo cedilo, samo ta ki jo imam doma mi je premajhna, jaz to prec spijem.
  • 0

#25136 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 05 February 2012 - 03:40 PM

Ampak ravno pri plastiki se naj bi izločalo nekaj škodljivega, ker je topna pri visokih temperaturah.

• 0

#25137 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 05 February 2012 - 03:42 PM

Hm, glede kovine sem ze samo jaz parkrat pisala, da je problematicna:

http://www2.cudovita...=...st&p=922480

Sicer se strinjam, da je pitje caja obred, katerega smisel je tudi, da si vzames cas, se umiris. Imam obdobja, ko imam s tem veselje, imam obdobja, ko mi je samo dodatna skrb.

• 0

#25138 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89675 posts

Posted 05 February 2012 - 03:44 PM

Hvala, se mi ni dalo iskat.

• 0

― V. Van Gogh

#25139 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29664 posts

Posted 05 February 2012 - 03:46 PM

Si vsaj prebrala. ;)
  • 0

#25140 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24048 posts

Posted 05 February 2012 - 04:20 PM

QUOTE(Špela @ 4. 2. 2012 - 18:10) View Post

sam te iz Milerja pa DM-a so full velike, sam FYI, ker si napisala, da so v čajnicah tut (pre)velike. mislim, saj daš lahko tut v veliko manj čaja. jaz jih mam iz Milerja, 100 vrečk je nekje 1.50€.

Tudi jaz imam te iz Mullerja. Sem jih pa kupila že zelooo dolgo nazaj in jih še nisem porabila. Torej so v DM-u dražje? Nisem še gledala tam. Meni so te čisto v redu in še brez klora so.

QUOTE(Freya_ @ 4. 2. 2012 - 18:18) View Post

Špela, ojoj. Bom šla pogledat. Jaz sem zdaj imela ene v velikosti M iz Cha in so se vedno kar cele napojile vode in potem je curljalo, dokler nisem dala vrečke ven, ful brezveze. Prej sem imela velikost S iz ene druge čajnice (Cha ima M najmanjšo) in je blo vse super ok. Naj pa omenim, da je tam 100 kosov okrog 3,5 €, tako da je tole izjemno dobrodošla informacija. biggrin.gif

Moje so se mi zdi velikost L iz Mullerja. Najbrž takrat niso imeli manjših, da sem te kupila. Ampak saj niso nekaj ful velike. Curljajo pa tudi moje, ko se napijejo z vodo. Jaz za prave čaje uporabljam skodelico, ki ima pokrovček in vrh filter vrečke prepognem na pokrovček in dam žličko čez in nič ne curlja. biggrin.gif

QUOTE(Plain Jane @ 5. 2. 2012 - 15:10) View Post

Meni so sicer fajn tudi skodelice, ki že vsebujejo cedilo, samo ta ki jo imam doma mi je premajhna, jaz to prec spijem.

Jaz imam tudi eno skodelico, ki ima zraven porcelanasto cedilo, ampak je skoraj nikoli ne uporabljam, ker so luknje prevelike in čajni lističi uidejo skozi, vsaj pri prvem namakanju, ko še niso napiti z vodo.
Za filter vrečke pa sem se tudi jaz odločila zato, ker sem slišala, da kovinska cedila niso najbolj fajn, ker se nekaj izloča iz njih. Zdaj pa so mi vrečke itak postale bolj všeč, kot cedilo, ker ni treba po uporabi nič strgat ven in spirat, pa še bolj uporabno je za večkratno uporabo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Google (1)