Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 14 February 2020 - 10:13 PM
Posted 15 February 2020 - 07:39 AM
Mogoce Ajda, 5 do 6 kg, Gostilna dela... Tezko je v Lj., da ni hamburger, pica ali za turiste. Za obrobje pa zal ne poznam toliko. Ce gres v shopping v BTC in bo lepo vreme, imas zunaj na trznici nekaj moznosti (spanska je meni dobra npr.).
V kaksne menze to hodite, a to se obstaja? Jaz pogresam kaksno ljudsko kuhinjo, se v Maxiju so jo ukinili. Ne vem kje zdaj penzionisti jejo

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 15 February 2020 - 08:41 AM
Posted 15 February 2020 - 08:44 AM

Posted 15 February 2020 - 09:01 AM
Posted 15 February 2020 - 10:51 AM

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 February 2020 - 11:06 AM
Posted 15 February 2020 - 11:08 AM
― V. Van Gogh
Posted 15 February 2020 - 11:35 AM

Posted 15 February 2020 - 11:36 AM

Posted 15 February 2020 - 11:54 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 15 February 2020 - 12:42 PM
Moja bera
Piazza na Parmovi je super, zelo okusna, zmeraj imajo gnečo, pa vseeno hitro dobiš, porcije so precej velike.
Jaz grem vedno rada v Da Budo ali pa v Joe Penas, kada se mi zalošta tajske oziroma mehiške.
Pa še tale, ima fajn ambient, Osterija Pr noni, Cesta v gorice, pri dolgem mostu.
Gornji trg - Špajza je tudi tam nekje.
Včasih gremo v Romea v stari Ljubljani, super, postrežba je bol tako tako, hrana je bila do zdaj vedno fina in okusna, tudi, če je dosti študentarije tam.
Nisem pa še sprobala Kuche, je veganska in precej pohvaljena od zunaj.
Bazilika ima tudi fine jedi, ampak še nikoli se nisem tam ustavila na kosilu.
Jedla sem že v Libanonske meze, pa me ni nekaj ekstra prepričala, draga je.
Indijska Maharaja & Himalaya je tudi super, božansko, vse, kar sem tam jedla, sam tudi kar drago.
Pa Mirje je bila svoj čas fajn, ne vem, če je še.
V Supermarketu Mercator v Šiški je zgornjem nadstropju tudi nekaj bolj fina restavracija - Angel, jo koristijo (oz so jo, že dolgo nisem bila tam) pri nas za poslovna kosila.
Favola mi je bila tudi dolgo časa ljuba, imeli so božansko polento z rukulo, samo nazadnje, ko sem bila, je bila manjše razočaranje, iz vidika odnosa do strank in tudi okusnosti hrane. Ampak če som kdaj tam naokoli, bom še šla, če bo lakota.
Za burgerje pa Tiskarna, imajo tudi dober krompirček + solate.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 15 February 2020 - 01:41 PM
Meni Bazilika tudi zgleda fino, ampak je vedno izropano, ko se ustavim. Pa cene so tudi visoke, ali se meni samo zdi? Na splosno se mi zdi, da so cene hrane v Lj skoraj skandinavske (place pa dvainpolkrat nizje, lol). Sicer je jasno, da je v centru cena visja ze zaradi visokih najemnin lokalov, ampak come on...
V Maharaji sem bila pred leti, se na bone, pa je bilo ful fino, zdaj bojkotiramo zaradi lastnika.

Pablo Picasso
Posted 15 February 2020 - 02:44 PM

Posted 15 February 2020 - 05:17 PM
Hm, pri tebi je verjetno malo bolj komplicirano, ja
Verjetno je pa vsaka opcija prej za preverit, poklicat, da se slučajno ne osmodiš :/
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 16 February 2020 - 01:38 PM
Meni je skoda denarja, da bi sli zdaj skupaj ven jest, sem raje lacna ali pa pojem nekaj na hitro, kot da nimam miru pri obroku.
― V. Van Gogh
Posted 16 February 2020 - 02:26 PM
Posted 05 March 2020 - 07:51 AM
Zali Log, gostilna Pri Slavcu. Slovi po pečenih postrvih, ima pa tudi običajno hrano. Menda so slavni tudi po čokoladni torti. Torej: naročili smo češnovc za apreitiv, nato pa pečeno postrv s prilogo (večinoma krompir na tak ali drugačen način), ter solato (motovilec s fižolom). Večinoma smo pili cviček, dva pivo, ena pa belo vino. Češnovc je bil odličen. Cviček je bil okej, samo ta je za moj okus imel preveč kisline. Dva kozarca sem imel dovolj. Postrvi so bile absolutno sveže, vsaj moja pa preveč soljena. Restan krompir je bil odličen. Čokoladna torta tudi. Ambient, postrežba in izgled hrane je bil tipično gorenjsko podeželski. Zapitek po glavi je znašal 20 €. To se mi ne zdi pretirano. Bodimo si na jasnem: to je podeželska oštarija s korektno hrano brez presežkov. Cena se mi zdi primerna, za več denarja pa bi se morali bolj potruditi.
Še to pot naj ponovim, da me pica v Garaži ni razočarala. Sploh ne. Zame je zmagovita formula margarita s pršutom.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 29 April 2020 - 04:35 PM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 29 April 2020 - 04:47 PM
Jaz, skoraj 5 let nazaj, sem takrat napisala oceno. Zdaj pri teh cenah niti slučajno ne bi šla več.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users