Brave - ful luškana risanka z lepim sporočilom.

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 20 October 2014 - 09:49 PM
Posted 25 October 2014 - 12:11 PM
Greste kaj na Liffe?
Včeraj sem pregledala filme, pa mi noben ni ravno vau. Mi kakšnega svetujete?
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 25 October 2014 - 03:43 PM
Jaz sem si izbrala tri iz ameriške produkcije, ker dobim zastonj karte, sicer bi ga letos spustila v celoti.
Love is Strange, Palo Alto, Night Moves.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 07 November 2014 - 12:20 PM
od 11.12.2014 naprej imajo v ZG Hobita
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 November 2014 - 03:05 PM
Remake Connan the Barbarian iz leta 2011 je katastrofalen. Enoplastni liki, slabi dialogi polni klišejev, akcijski prizori so na trenutke neverjetno ceneni. Res škoda časa in denarja, ki so ga porabili za ta film.
Posted 26 November 2014 - 01:02 PM
The Immortals - še en film, ki povsem izmaliči grško mitologijo. Res mi ni jasno zakaj zaboga mora prav vsak film, postavljen v antično Grčijo, ki sem ga gledala v zadnjem času, povsem izmaličiti mitološke zgodbe. Grška mitologija je veliko bolj zanimiva in napeta kot je njena hollywoodska različica. Dialogi so na trenutke prav boleče klišejski. Z velikim obžalovanjem priznavam, da je tudi igra precej lesena. Film sem pogledala do konca samo zaradi Henrya Cavilla v glavni vlogi.
Posted 01 December 2014 - 06:48 PM
tasika Dracula untold je pa eden najbolj za lase privlečenih filmov, kar sva jih pogledala zadnje čase, res kooomaj sva zdržala tisto uro in pol do konca. Katastrofalen film, vsaj meni osebno
Posted 03 December 2014 - 09:14 AM
O MOJ BOG?! Zakaj me že prej ni kdo prisilil, da pogledam The Best Offer (2013)??? Sem ga imela pobranega že dobrega pol leta, a z italijanskim naslovom in se nikoli nisem mogla pripraviti do tega, da bi ga pogledala, in mi je včeraj končno uspelo. Sem najprej pogledala 1.5h, potem sem morala nujno prekiniti, ker sem letela po mestu (in ves ta čas razmišljala večinoma samo o filmu) in zvečer pogledala še zadnjih 40 minut. Seveda je moja reakcija bila takšna: :OOOOOOOOO Čeprav sem ves čas čakala, kdaj se bo zgodil nek zasuk (ful me je mučil Jim S., za njega imam občutek, da vedno igra vlogo nekega navihanega, fantovskega lomilca src z nečim temačnim, malo podlim v ozadju), tega nisem pričakovala vse do trenutka, ko se vrne domov iz Londona; takrat se mi je posvetilo, kaj se bo zgodilo v naslednjih minutah. Fantastičen film, takoj ko utegnem, ga pogledam še enkrat.
Pablo Picasso
Posted 03 December 2014 - 02:24 PM
Včeraj sem pogledala Lucy. Kljub obetavnemu začetku je zgodba tako nikakva, da ne priporočam zapravljanje časa s tem filmom.
Druga polovica filma je dobesedno kr neki, tako za lase privlečena, da sem samo zavijala z očmi. S tako igralsko zasedbo (Morgan Freeman, Scarlett Johansson) bi
lahko posneli kaj boljšega.
Na to finto je precej boljši film Limitless.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 December 2014 - 12:55 AM
O MOJ BOG?! Zakaj me že prej ni kdo prisilil, da pogledam The Best Offer (2013)???
Dober je, ja!
Lucy je tudi meni totalno bv.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 09 December 2014 - 03:55 PM
Včeraj sva s fantom gledala The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 in Interstellar. Naj obema sva bila totalno navdušena, nad slednjim še celo malo bolj, proti mojim pričakovanjem. Že dolgo v kinu nisem tako uživala, kaj šele, da bi dva tako dobra filma gledala zapored.
Jaz sem itak oboževalka Hunger Games in vsako leto komaj čakam nov del. Tokrat nisem pričakovala nič posebnega, ker je bil že prejšnji del krepko nad pričakovanji, pa malo mi je šlo v nos, da so konec razdelili na dva dela. No, čisto nič se ni vlekel, je pa precej drugačen od 1. in 2. dela. Manj pravljičen, pa zato bolj pristen, človeški in manj za lase privlečen. Romantiko in pocukranost zamenja žalost, grenkoba, ostaja pa želja po preživetju, ki se tokrat odraža na čisto drugačen način. Na koncu sem obstala kar odprtih ust, bi bil pa po mojem mnenju še malo boljši in bolj dinamičen, če bi ga odrezali za par minut. Nasploh se me je ta del dotaknil najbolj od vseh. 10/10
Interstellar bi pa dala oceno 11/10, brez pretiravanja. Jaz sicer (izrazito) nisem ljubiteljica ZF filmov, ob večini dobim pike in zavijam z očmi, ta pa je nekaj popolnoma drugačnega od vseh, kar sem jih videla. Glede vsebine ne bom povedala nič, ker bi preveč izdala, je pa veliko globlja in bolj ganljiva, kot bi si človek mislil ob ogledu trailerja in branju sinapse. Traja kar 169 min, ampak ga osebno ne bi niti malo krajšala, ker bi sicer izgubil ritem. Mogoče je treba biti malenkost bolj skoncentriran, ker gre za kompleksno več dimenzionalno zgodbo, časovna obdobja se prekrivajo in prepletajo. Za igro Matthewa McConaugheya sem brez besed, lahko rečem, da mi je trenutno eden najljubših igralcev, te generacije pa zagotovo. Spet bi si zaslužil Oskarja. Moj najljubši Cooperjev citat: Mankind was born on Earth. It was never meant to die here.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 09 December 2014 - 04:34 PM
Jaz si ju tudi želim videti v kinu. Ogled v LJ sploh ni možen, ker ni Cineplexxa, ali?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 09 December 2014 - 05:03 PM
LJ Kolosej sploh ne odkupuje več novih filmov, zdaj se tam vrtijo samo še tretje razredni. Interstellar je bil sicer v novembru par dni na sporedu v Cankarjevem domu. Beats me.
― V. Van Gogh
Posted 12 December 2014 - 05:51 PM
Včeraj pogledala Gone Girl (2014), močno priporočam! Je pa to spet en zelo dolg film, s precej fucked up zgodbo, tako da verjetno ni za vsakega. Meni je bil zanimiv od začetka do konca, čeprav bi bil le-ta lahko malenkost bolj dodelan. Še Ben Affleck je odlično odigral vlogo, pa mi je drugače dokaj antipatičen in bež.
― V. Van Gogh
Posted 12 December 2014 - 11:17 PM

Posted 13 December 2014 - 05:19 PM
Včeraj sem gledala Hobbita in lahko rečem, da mi je bil ta del najboljši od vseh.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 16 December 2014 - 10:36 AM
A je kdo gledal The Disappearance of Eleanor Rigby?
Meni se zdi zanimiv film, ampak nisem še veliko prebrala o njem. Če prav razumem so 3 filmi - njegova zgodba, njena zgodba in potem njuna zgodba, vsaka v svojem filmu.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 16 December 2014 - 11:06 AM
Včeraj sem gledala Hobbita in lahko rečem, da mi je bil ta del najboljši od vseh.
Meni tudi, oziroma težko rečem, saj so mi bili vsi 3je deli všeč.
Film je bil kar dolg, vendar se ni nič vlekel, čeprav bi nekaj prizorov lahko vsaj za malo skrajšali. Knjige so se menda držali nekje 3/4.
Drugače pa tako kot ostala 2 dela Hobbita in celotna trilogija LOTR - 2 uri fantazijske pravljice z vključenimi smešnimi, ljubezenskimi in predvsem akcijskimi elementi
s čudovito kamero, pokrajino, kostumografijo in glasbo.
Bill Bullard
Posted 26 December 2014 - 08:00 PM
Midva s fantom sva hotela včeraj imeti Hobbit maraton, da bi lahko šla 3. del gledat v kino, ker prejšnjih dveh še nisem. No, po par minutah sem ugotovila, da sem oba dela že gledala. Lani menda. Me očitno nista preveč impresionirala, da bi se mi vtisnila v spomin, pa se vedno spomnim, katerega sem že gledala. Sicer mi je pa za take fantazijske filme dovolj, če jih vidim enkrat na 10 let.
Na koncu sva gledala romantično dramo Adore (Perfect Mothers) in je bila obema všeč. Priporočam, če ima še kdo poln kufer osladnih božičnih filmov in bi rad pogledal kaj drugačnega in zanimivega. Ta je vsekakor oboje, pa tudi precej sočen. Xavier Samuel je kar fuckable, Naomi Watts pa vedno rada gledam, se mi zdi izjemno dobra igralka.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users