Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#2441 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 July 2012 - 09:19 PM

Enako. Imam eno kremo od Balee, in kadar se namažem, se moram kontrolirati, da si ne ližem roke. :D

To drugo bom stestirala. Hvala Jina.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2442 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 04 July 2012 - 09:38 PM

Seks v ponvi: http://www.jocooks.c...s/sex-in-a-pan/

Še nisem preizkusila, ampak mora biti božansko.
Če se bo katera lotila, prosim za poročilo! ;)
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2443 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 05 July 2012 - 07:05 PM

:lol:

Dobro izgleda.
  • 0

#2444 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 07 July 2012 - 02:49 PM

To sem danes naredila, ker imamo polno marelic - simpl, lahko in ful dobro. Zraven paše sladoled.

Posted Image
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2445 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 July 2012 - 03:02 PM

V bistvu ješ surov beljak? Uh. Bi poskusila, ker deluje lahko in fluffy, pa me odbija rahlo.

Jaz delam eno podobno simpl sladico v kozarčkih - iz sadja, piškota + vanilijevega jogurta/deserta (bolj kremast) + enako razmerje navadnega jogurta (trd, ne tekoč, pa ga prej še odcedim na cedilu). Jogurta zmešam, dodam malo limoninega soka (nujno! takoj pride taka osvežilna krema, ublaži sladkobo deserta), ščep cimeta ali žličko ruma. Na dno kozarčka nadrobim piškot + malo ovsenih kosmičev, to potlačim, da se drobtine in kosmiči sprimejo skupaj.v kozarčke nato dam 1 plast jogurta, 1 tanko plast na drobno narezanih breskev, 1 plast jogurta in spet narezane breskve+maline na vrh. Dam v hladilnik še za kakšni 2 uri. Čisto za konec posujem s praženimi madljevimi lističi. Sumim, da bi bila okusna varianta z grškim jogutrom + da se bi na koncu sadje sladkalo z malo medu. Mmm!
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2446 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 07 July 2012 - 03:55 PM

Ja, ampak se ga nič ne čuti, samo ful bolj rahlo pride. Pa jajce more bit sveže, itak.
  • 0

― V. Van Gogh

#2447 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 07 July 2012 - 07:03 PM

Meni je ena izmed najboljših "sladic" (pravzaprav je to priprava na peko večine tort), če zmešaš cuker in en rumenjak, surovo seveda, ampak una fluffy penasta krema ki nastane je najbolj popolna stvar na svetu. In se mi nič ne gabi, da je surovo jajce. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#2448 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 July 2012 - 07:04 PM

Jina, a loh kdaj pridem na obisk. :cry:
  • 0

#2449 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 08 July 2012 - 03:08 AM

Komot, jaz pa k tebi. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#2450 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 12 July 2012 - 09:28 PM

Bretonski piškoti (Errolovi :D)

Posted Image

Delala sem jih po enem francoskem receptu, s pomočjo Google translate. :D KLIK

To so NAJBOLJŠI piškoti kar sem jih kdaj delala. No, bili so, ko sem jih prvič delala, danes sem jih delala drugič in sem naredila nekaj napak (pa ravno danes sem naredila 2 pladnja, prejšnjič pa samo enega za probo in so bili božanski, cmoooon). Predolgo sem jih pustila v hladilniku (v receptu tega sploh ni, ampak prvič sem jih vseeno dala za kake 10min, daes pa pol ure :/) in malenkost predebelo sem jih razvaljala - ne sme sicer biti pretanko, ampak definitivno manj kot pol cm. Peči jih je potrebno ravno prav dolgo - ko začnejo rumeneti, jih vzameš ven, da ostanejo rahli. Ko sem jih prvič delala, so bili res TAKOOO nadbožansko rahli, prav topili so se v ustih. :(

Tako da:
- ne predolgo v hladilniku (ali pa sploh ne)
- ne predebele
- ne predolgo peči

Aja, pa prvič sem dodala še malce mleka. Pa jaz ne naredim jajčne glazure.
  • 0

#2451 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 13 July 2012 - 01:15 AM

Raspberry Yogurt Muffins

Posted Image

Ingredients
  • 300 g (10 1/2 oz) flour

• 2 teaspoons baking powder

• 1/2 teaspoon ground cinnamon

• 150 g (5 1/2 oz) light muscovado sugar

• 100 g (3 1/2 oz) fresh raspberries (or 100g of any other berries you like)

• 1 egg

• 150 g (5 1/2 oz) low fat plain yogurt

• 150 ml (5 fl oz) skimmed milk

• 3 tablespoons sunflower oil
Method
1. Preheat the oven to Gas Mark 6/ 200°C/fan oven 180°C. Line a 12 hole muffin tray with paper muffin cases.
2. Sift the flour, baking powder and cinnamon into a large mixing bowl. Stir in the sugar and fruit.
3. Beat the egg, yogurt, milk and oil together, and then stir this into the dry ingredients. Be careful not to over mix! Spoon the muffin mixture into the paper cases.
4. Bake for 15-20 minutes, until the muffins are risen and golden brown. Cool in the tray for a few minutes, and then transfer the muffins to a wire rack to cool completely.
Top tip: For perfect muffins do not over mix! When you add the wet ingredients to the dry ones lightly stir until just combined rather than using an electric whisk or similar.

• 0

― V. Van Gogh

#2452 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 13 July 2012 - 03:44 PM

O njam. Jaz ful rada delam vanilijeve z malinami so ressss dobri. Mogoče poskusim tudi te. Ali pridejo lepo rahli?
  • 0

#2453 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 13 July 2012 - 10:39 PM

Nisem delala, nimam malin. :(
  • 0

― V. Van Gogh

#2454 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 July 2012 - 07:26 PM

Urgentno vprašanje :D Tiste, ki ste delale tisto jagodno torto z belo čokoladno kremo iz okusno.je, a je katera sama delala biskvit? Jaz se jo zdajle namreč spravljam delat, ampak mi nekaj ni jasno, biskvit bom namreč pekla v navadnem tortnem modelu in ne vem kako bi potem dala kremo gor, brez da bi se razlila (biskvit iz slike mi deluje, kot da je pod robom malce nižji?). A se ful strdi?
  • 0

#2455 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 16 July 2012 - 07:38 PM

Če boš delala po receptu (z nestepeno smetano), se ti bo krema zlila čez, raje naredi tako:

Jina, se ti je smetana naredila? Meni se ni :( drugič bom raje posebej stopila čokolado in jo vmešala v že stepeno smetano.
Biskvit mi je pa pretežek, bom naslednjič dala manj masla.

• 0

― V. Van Gogh

#2456 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 July 2012 - 07:39 PM

O neeee! Jaz sem pa ravno kremo že naredila. :( Joj no. :(
A pa ste pustile kremo čez noč v hladilniku? Jaz je ne bi, ker sem ful neučakana in bi rada že danes končala. :D
  • 0

#2457 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 16 July 2012 - 07:56 PM

Če imaš tisti višji pekač, daj v njem v zmrzovalnik za nekaj časa. Samo ohladi malo prej.
  • 0

― V. Van Gogh

#2458 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 July 2012 - 08:02 PM

Dobra ideja, bom ja.
Sicer pa zdajle pečem biskvit in izgleda res ful čuden, pa delala sem vse po receptu. Bom videla, kak bo pečen. Sem hotela vzet že narejenega, ker ste ga hvalile, pa še nikoli nisem poskusila, pa v Sparu ravno tega niso več imeli. :down:
  • 0

#2459 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 16 July 2012 - 08:09 PM

Ah, pomoje ti bo dobro ratal.
Jaz sem ga nazadnje parkrat iskala, pa ga niso imeli. :/
  • 0

― V. Van Gogh

#2460 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 July 2012 - 08:17 PM

Je res kar uspel, vmes me je prav panika, ker se je cela gora naredila, ampak je na srečo lepo skup padel. :D
Ja, ful bedno no, ravno zato sem hotela delat to sladico, ker je tako simpl.
Zdaj me je strah, da mi krema ne uspe, nimam rezervne smetane.

Hvala ti za nasvete!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users