Jump to content

Photo

hujšaj z mano:)

• Please log in to reply
2447 replies to this topic

#2441 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15629 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 April 2026 - 11:02 AM

Zanimivo. Podobna je bila od bivsega sestra, ki je bila zaradi dojencice na striktni dieti. Cisto jo je pobralo takrat, brr.

Meni se je najbolj poznalo, ko sem z jedilnika crtala sladkarije. Tisto je slo hitro dol. Potem me je nekaj casa motiviral rezultat sam po sebi. Pa malo na silo dodajat zelenjavo in/ali beljakovine za daljsi obcutek sitosti.

Pa da nisem jedla vecjih obrokov zvecer - ampak to se mi je pa telo nekako samo ‘obrnilo’ - da ne jem zvecer veliko, mi ne pase, imam pa zato zajtrke vcasih precej obilne - dopoldan pojem vec kot popoldan.

Se mi zdi, da ima vsak svoj ‘program’, metabolizem, odzive telesa… in ni enega splosnega mustra. Meni gre recimo v stresnem obdobju kilaza ponavadi gor, ker takrat bolj impulzivno jem, vec sladkarij, se mi podre notranji obcutek za sitost.. preskakujem obroke in potem pojem naenkrat prevec.

Sta pa dva znanca v krajsem casu oba precej shujsala - s precej strogo dieto, precej zmanjsala vnos sladkorja in mascob, hkrati s telesno vadbo - vsak ima svoj program in osebnega trenerja, ki spremlja. Ena je najela trenerja in mislim, da je govorila o znesku 200eur/mesecno - hodi v telovadnico/fitnes.

Fant ima Renpho tehtnico, z njo povezano aplikacijo na telefonu. Se pa tudi meni zdi teza problematicna, ker ni realni pokazatelj, ce hkrati vadis in pridobivas misice. Tam ima sicer elektrode in ti kao meri misicno maso in mascobe - ampak meni ni pokazalo enakega rezultata, kot v referenčni ambulanti.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2442 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29745 posts

Posted 01 April 2026 - 09:44 PM

^^
Tudi meni ne. Doma mi je tehtnica kazala previsok odstotek maščobe, v zdravstvenem domu (Tanita) pa prenizek. Čeprav kilogrami so pa OK (imam eno staro Soehnle tehtnico, kupljeno v Big Bangu).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2443 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28647 posts

Posted 02 April 2026 - 07:13 AM

Si bila v zd tešča dehidrirana? Te tehtnice niso ok.
  • 0

#2444 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29745 posts

Posted 02 April 2026 - 09:30 AM

Nisem : ) Pač v Center za krepitev zdravja sem šla normalno dnevno prehranjena. : )
  • 0

#2445 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89745 posts

Posted 02 April 2026 - 03:01 PM

Meni se zdaj sploh ne popravi apetit, tudi če sem fizično aktivna, cel dan zdržim skoraj brez hrane pa ne občutim nikakršne lakote. :( 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2446 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29745 posts

Posted 02 April 2026 - 06:57 PM

Psiha dela svoje, a ne? :/

Jaz sem imela tudi nekaj dni prisilne diete, sem si nekako uspela razdražiti želodec in mi je kislina nagajala, sem jedla prepečenec, kuhan krompir in banane. Danes je že bolje.
  • 0

#2447 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18721 posts

Posted 02 April 2026 - 09:46 PM

Mwne najbolj skrbi kako bom prezivela pripravo na kolonoskopijo, saj ne zdrzim brez hrane vec kot 3-4 ure. Izjema je vecer, ko zadnjic jem ob 7 nekje in sem potem 12 ur brez.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2448 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29745 posts

Posted 02 April 2026 - 10:06 PM

^^
To je tudi moja skrb, če bi morala kdaj na to preiskavo. Bi se pomoje odločila, da se pripravljam pri njih (da prespim eno noč).
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users