Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3344 replies to this topic

#2441 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 27 July 2014 - 01:56 PM

Boste sli kaj gledat Film pod zvezdami? Kaksna priporocila mogoce? :) zaenkrat bi rada videla Philomeno.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2442 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 27 July 2014 - 03:37 PM

Jaz sem ravno pred pol ure rekla fantu, da si želim it, ampak bi rada ujela kak večer, ko ne bo dežja in bo vsaj približno toplo. Pa med tednom greva itak bolj težko, ker vstajam malo pred 5. zjutraj, tisto pa kar dolgo traja...  skratka, ravnala se bova bolj po vremenu, kot po filmih, očitno.

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2443 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 July 2014 - 04:42 PM

Jaz grem letos samo Okus po ljubezni v torek pogledat ( v tretje).

Uuuuu, sm vidla, da bo na sporedu tudi Jimmy's Hall od Kena Loacha - grem nujno pogledat.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2444 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85962 posts

Posted 27 July 2014 - 05:33 PM

Meni je vsako leto bv, ker se vse filme že dobi na netu, pa jih lahko pogledaš doma na kavču, ne na tistih skrajno neudobnih plastičnih stolih. Res bi jih lahko že malo upgradali.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2445 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24559 posts

Posted 13 August 2014 - 07:36 AM

Po dolgem času sem pogledala en film in sem bila precej navdušena nad Saving Mr. Banks.

Lepa in zabavna zgodba, veliko skokov v preteklost, ki niso bili tako zabavni in pa proces nastajanja enega najlepših/najbolj znanih otroških filmov.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2446 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 14 August 2014 - 07:26 AM

Jaz sem pa včeraj na slo 1 gledala The Beaver. Igrata Jodie Foster in Mel Gibson. Zelo mi je bil všeč.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2447 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24559 posts

Posted 14 August 2014 - 07:38 AM

Jaz pa Margin Call iz leta 2011.

Fantastični igralci, prav tako prikaz kapitalizma in ljudi, ujete v njem.

• 0

Put A Kilt On It!

#2448 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 14 August 2014 - 08:57 AM

Jaz sem pogledala 500 days of summer in The perks of being a wallflower in sem se pri obeh mal zjokala, ampak sta mi ustvarila cudovito razpolozenje in sta mi bila res fuul vsec. :)
  • 0

After all this time?

Always.

#2449 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 14 August 2014 - 09:17 AM

Jaz sem zadnje čase gledala:

Mother and Child, blestita Anette Bening in Naomi Watts

Slepe stene-ljubezen v virtualni dobi, brazilski film. Meni je bil super, na momentih me spomni na Amelie

Revolutionary road in The Reader. Kaj naj rečem, Kate Winslet zna :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2450 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 14 August 2014 - 10:19 AM

Jaz pa Margin Call iz leta 2011.

Fantastični igralci, prav tako prikaz kapitalizma in ljudi, ujete v njem.

Obetavno!

Jaz sem nazadnje končno v celoti pogledala American History X, film za mislit. 

Mislim, da bo Film pod zvezdami zame odpadel totalno, ni časa, da ne omenjam kilavega vremena. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2451 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24559 posts

Posted 14 August 2014 - 11:57 AM

Jaz sem pogledala 500 days of summer in The perks of being a wallflower in sem se pri obeh mal zjokala, ampak sta mi ustvarila cudovito razpolozenje in sta mi bila res fuul vsec. :)

oba sta res lepa filma!

American history je pa zakon film .... Norton je res fantastičen in zgodba ti da mislit.

jaz sem še par dni razmišljala o vsebini.

• 0

Put A Kilt On It!

#2452 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 14 August 2014 - 03:49 PM

Uh, jaz sem pa že pred časom pogledala Space dive, dokumentarni film o človeku, ki je skočil iz roba vesolja in prebil zvočni zid. Neverjetno, koliko zgodbe je bilo za tem, kar so nam mediji prikazali, ko se je projekt prvič predstavil javnosti in je šlo zares.

space-dive%20copy.jpg

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2453 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16832 posts

Posted 16 August 2014 - 08:37 AM

Jaz sem pogledala Mother in child, in je res super film!

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2454 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 16 August 2014 - 03:22 PM

Chef je zakon. Komedija, smešna, sproščena, huda muska, nori prikazi hrane, ful dobro vzdušje skozi cel film in meni najpomembnejše - vmes ni bilo tistih grozljivih pocukranih wtf scen, k zavijaš z očmi. Ful prijetno presenečenje.

• 0

After all this time?

Always.

#2455 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 August 2014 - 03:38 PM

Vidim, da je spet nekdo briljiral pri slovenskem prevodu naslova. :slap:

• 0

#2456 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 16 August 2014 - 09:20 PM

Chef grem tudi jaz gledat.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2457 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 16 August 2014 - 09:27 PM

Men je bil pa beden. V 98% kuhajo samo junk hrano, Scarlett orgazmira medtem ko ji pripravlja navadne špagete s čebulo in čilijem... Na začetku šefu joka, kako v njegovi restavraciji ne more biti kreativen, pol pa tiste sendviče izumi... Sofija Vergara je tako super razumevajoča bivša, da je že kar smešno. Men se je zdel film tako tipično ameriški, predvidljiv in stereotipen, dolgčas.

• 0

#2458 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 18 August 2014 - 10:15 AM

12 years a slave - sicer ni slab, ampak ne razumem vseh slavospevov, ki so jih v času oskarjev peli temu filmu. Zgodba je res pretresljiva in žalostna, ampak se me ni kaj pretirano dotaknila. Žal. Ritem pa ima za moj okus znatno prepočasen. Redko kateremu filmu uspe, da me uspava - ta me je. 

• 0

#2459 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 August 2014 - 11:02 AM

Se strinjam s tvojo oceno. 

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2460 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 18 August 2014 - 04:57 PM

Movie 43 - :shock: tole je najbolj katastrofalen film ever. Ne vem kako so napizdili vse zvezde, ki se pojavijo v filmu, da so sodelovali pri tem skropucalu. Katastrofa. Nisem ga mogla pogledat do konca, ker je preveč debiln.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Bing (1)