Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2441 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25895 posts

Posted 27 October 2015 - 12:28 PM

Res easy peasy browniji, ce imas doma temno cokolado (nemlecno) imas ostalo tudi ;)

Za en srednje velik pekač potrebujemo:

• "suhe sestavine"
  - 2 skodelici moke
  - 2 skodelici sladkorja
  - 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  - 3/4 skodelice kakava v prahu
  - 1 žličko pecilnega praška
  - 1/2 žličke soli

• "mokre sestavine"
  - 1 skodelico vode
  - 1 skodelico olja

• 100 g temne čokolade (po želji tudi nasekljani orehi, lešniki ...)

Priprava:
• Čokolado nasekljamo na majhne koščke. 
• Pečico ogrejemo na 180°C.
• Odmerimo in posebej zmešamo suhe in mokre sestavine, nato pa oboje zmešamo med seboj. 
• V maso vmešamo še čokoladne koščke in jo vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. 
• Pečemo 25-30 minut.

Skodelica = 240 ml

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2442 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25895 posts

Posted 27 October 2015 - 12:29 PM

Veganske izdelke v slovenskih trgovinah lahko pa tukaj vidis (so po kategorijah):

http://veganeasy.org...anskih-izdelkov

Edit: vidim, da povezave ne delajo vec, wth? Bali temna rizeva cokolada je kul, dobis menda povsod (od Hoferja naprej). Kupi jih vec, ker jo bodo ostali tud hotli :D Ali pa gingerbread "medenjake" oblite s cokolado (Hofer) - rdece pakiranje, notri so v obliki zvezd, src in prest. Pa veliko napolitank je tudi ok, ampak ne vem zdejle na pamet.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2443 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25895 posts

Posted 27 October 2015 - 12:35 PM

Evo, ta baza pa dela brez tezav:

http://vegan.si/zive...ambeni-izdelki/

Gluck!

• 0

#2444 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 27 October 2015 - 12:38 PM

Ja ja kaj tazga, super! Rizeva cokolada al pa medenjaki bojo verjetno super, vem tocno katere mislis. Samo za bajadero sem vedela, ampak se mi je zdela mal bedna v primerjavi z browniji, uni medenjaki so pa top! Hvala. :)
  • 0

After all this time?

Always.

#2445 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85932 posts

Posted 01 November 2015 - 10:20 PM

O veganskih sirih je bilo že veliko govora, tole pa je najboljši "sirni" namaz. Iz soje, nikoli ne bi ugotovila, da ne gre za mlečnega. Imajo tudi druge okuse, jaz imam navadnega.

valsoia-classico-spalmabile.jpg

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2446 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 07 November 2015 - 02:37 PM

Pravkar pijem kavo s tem mlekom

925550_1474194942824830_2110423849_a.jpg

moram rečt, da je odlična. Rahlo sladka, čeprav ima ful malo sladkorja na 100 ml, pol manj kot kravje mleko.

• 0

#2447 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 11 November 2015 - 02:40 PM

Tako izgledajo tisti sendviči, ki sem jih omenjala v sosednji temi. Je več različnih, 3 ali 4, pa niso vsi veganski, je treba bit pozoren. Dobi se jih v Mercatorju, ampak ne povsod. 

photo-5.jpg

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2448 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 21 November 2015 - 07:00 AM

Ful dober recept za pad thai (preverjeno): http://www.veganinsa...vegan-pad-thai/

Pečen tofu (nisem še probala)

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2449 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 30 November 2015 - 05:17 PM

Novo v Sparu:

12310641_10208076258244895_1997798139300

• 0

Bill Bullard

#2450 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85932 posts

Posted 30 November 2015 - 06:08 PM

:woot:

• 0

― V. Van Gogh

#2451 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 30 November 2015 - 06:33 PM

Humus je v par različnih okusih.

• 0

#2452 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 30 November 2015 - 07:20 PM

Tega še vedno ni pri nas ane?

Potem verjetno sploh ne bo.

A0GPJA4W3FTU2E39SIXNQNX1_999x999.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2453 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85932 posts

Posted 30 November 2015 - 07:33 PM

Ne. :( Bedni so.

• 0

― V. Van Gogh

#2454 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25895 posts

Posted 08 December 2015 - 07:30 PM

Jamie Oliver - bozicni recepti

Jaz sem lani naredila peceno cvetaco in zepke s gobicami in leco, je bilo oboje super. 

• 0

#2455 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 09 December 2015 - 10:38 PM

Od teh novih Sparovih namazov sem brala, da je Muhammara totalno zanič. Baba Ganusch pa da je "še kar", tako da bom samo tega probala. 

• 0

Bill Bullard

#2456 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 11 December 2015 - 04:43 PM

12347650_1017897298254003_69590862779462

Probala sem tiramisu - v živo je kos manjši kot je videti na tej sliki :lol: in cena absurdna. Za probat je bil dober. 

• 0

Bill Bullard

#2457 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 29 December 2015 - 12:04 PM

Samo še jaz pišem v to temo :P

Čez praznike sem preizkusila še malo drugačen recept za majonezo.

Pride zelo dobra, podobna je navadni, le da je bolj tekoča, kar mi ni najbolj všeč, naslednjič moram narest nekaj glede gostote.

Delala sem po tem receptu: KLIK

Gorčica in črna sol (ki je v resnici roza barve) sta ključni sestavini, ki dodata taprav okus.

Tukaj je pa še recept za veganske tanke palačinke, ki vedno uspejo.

Sestavine vedno dodajam od oka, glede na želeno količino mase:

- bela moka

- nadomestek za jajca No egg

- kakšna žlica sladkorja in žlička soli

- mineralna voda in sojino/riževo mleko v razmerju 1:1

Zmešam vse skupaj v homogeno zmes in pustim počivati cca 15 minut, nato spečem vsako na pikici olja v kvalitetni ponvi.

dsc0108-1024-x-597.jpg

• 1

Bill Bullard

#2458 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 29 December 2015 - 12:15 PM

Kje kupiš ta nadomestek za jajca? A mogoče katera ve kje se dobi kvasne kosmiče, ker jih že 100 let nikjer ne najdem?

Jaz sem tudi danes en zanimiv recept za majonezo najdla, s krompirjem. 

Vegan mayonnaise recipe:

2 cooked potatoes

150ml / little bit less than ¾ cup sunflower oil

100 grams / 3.5 ounces mustard

juice from one lemon

½ teaspoon salt

Put the potatoes into a food processor or blender and puree it while adding oil gradually, and then all the other ingredients.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2459 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17601 posts

Posted 29 December 2015 - 12:20 PM

Mislim, da je v Hoferju celo že v redni prodaji. Drugače pa v bolje založenih supermarketih pa kakšnih bio specializiranih prodajalnah, npr. Kalček. Cene se ne spomnim, 3-4 €? ampak je pa namesto 66 jajc.

Kvasne kosmiče se žal težko dobi in niso poceni, jaz jih kupujem na Trubarjevi v trgovini Zrno do zrna, dobijo se tudi v Kalčku, pa baje v E'Leclerku.

• 0

Bill Bullard

#2460 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25895 posts

Posted 29 December 2015 - 01:35 PM

Jaz palacink nikoli ne delam z no-egg, dam izkljucno belo moko, sojino mleko, zlico ali dve olja, pecilni prasek in malo soli. Masa ne sme bit preredka in ponev mora bit dovolj ogreta, pa gre brez problema. Ce pecem na teflonski samo pred prvo palacinko namastim s cisto malo olja, potem pa kar brez in nimam nobenih tezav z obracanjem :) V bistvu mi skatla no egg-a ze vec kot eno leto stoji v kredenci, menda sem samo eno rundo spanskih vretrcev naredila z njim (pred odkritjem aquafabe). 

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users