Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#2421 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 08 September 2019 - 04:14 PM

Zame Joe Penas 😊
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2422 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 08 September 2019 - 09:40 PM

Coco, pelji ju na Grad.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2423 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 08 September 2019 - 09:47 PM

V soboto smo bili v piceriji Trappa na Viču. Ambicija je bila pojesti pico na kislem testu. Naročil sem margarito, na aktero sem velel dati pršut. Splakoval sem jo z nefiltriranim Unionom. Pica je bila lepo pripravljena, le okus testa je bil nekoliko nenavaden v primerjavi s klasičnim. Osebno mislim, da kislo testo ni noben presežek v okusu. Ko se bom naslednjič odločil za pico v Lj, bom šel nazaj v priljubljeno Garažo prečekirati, ali držijo standard.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2424 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 September 2019 - 07:15 AM

Pritrjujem Errolovi oceni. Dobra, ni pa presežek. Verace je boljša, čeprav se nama je že zgodilo, da je bilo testo razmočeno.

Jaz se zadnje čase držim naše lokalne pizzerie z zares neobetavnim imenom-Sonček. Če vas zanese v Šmartno pri Litiji, pa priporočam (žal od vseh gostiln, tudi edina).

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2425 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 09 September 2019 - 07:37 AM

V Verace res nikoli ne mores vedeti kaj bos dobil. Mi je Trappa ljubsa (smo bili isto v soboto, hehe), ceprav ni cisto primerljivo (s slovensko pico pa sploh ne). Absolutno pa ne priporocam Popsa. Od najbolj gnile mozne postrezbe do brezveznih napolitan. Na meniju eno, na krozniku pa cisto nekaj drugega z x sestavinami. Past za turiste v bistvu. Vidim, da bo pri sobi 102 se ena napolitanska, zeh. Pa pri nas v Grosuplju se je tudi ena odprla par dni nazaj :D
Ze takoj cez mejo v Trstu dobis boljso.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2426 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 17 September 2019 - 09:17 PM

S sodelavkami smo šle na večerjo v restavracijo Marley&Me v centru Ljubljane in sem bila prav pozitivno presenečena, hrana je bila zelo okusna, lepo prezentirana, tudi natakar prijazen, nihče nas ni priganjal, skratka priporočam. Pa tudi cene so bile čisto ok, smo dale v povprečju malo čez 20€ na osebo s sladico in pijačo

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2427 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 19 September 2019 - 07:22 AM

Včeraj sem za kosilo jedel pico. Lokal: Pop's Pizza & Sport ob Ljubljanici, z Novega trga desno. Ambient je moderno oblikovan, prijeten. Oprema dizajnerska, vendar paše v prostor. Enako jedilni pribor. Pizze delajo samo iz kislega testa. Piva so samo craft. Z jedilnika je razvidno, katere sestavine uporabljajo oz. njihovo poreklo ali ime proizvajalca. Naročil sem svojo običajno kombinacijo: margarito s pršutom. Zraven sem pil hišni craft lager. Pizza je bila dobra, pivo tudi. Zapitek je znašal 22,80 €, od tega pizza 8,90 €, pršut San Daniele 4,90 €, dve pivi pa 8,90 €. Za enostavno jed kot je pizza je cena odločno previsoka, pa naj je ta še tako okusna. Pomislimo, da lahko dobiš odlično pizzo s pijačo za pol manj denarja, ne da bi trpela kvaliteta sestavin. Po mojem premisleku navajanje porekla in imena proizvajalca upravičuje visoko zastavljene cene. Kompletna izkušnja, ki zasega ugodje prostora in kvaliteto hrane je dovolj prijetna, da človeku ni žal visokega zapitka, vendar se bo tja vrnil izjemoma. Dobro pico in dobro pijačo dobiš drugje za pol manj denarja.

Post festum naj zapišem še, da sem hotel oditi drugam, ko sem zvedel, da strežejo samo pice iz kislega testa, ker me zadnjič v Trappi (gl. zgoraj) ni fascinirala. Ostal sem zato, ker me je prepričal kelner na absolutno nevsiljiv način in ker mi je bil všeč ambient.

• 1

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2428 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27430 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 September 2019 - 07:36 AM

Errol, ce potegnes vzporednico s Trappo, ti je bil Pop's bolj vsec? Tudi mene Trappa ni fascinirala, ne vem, ce bi se kdaj vrnila.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2429 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 19 September 2019 - 07:53 AM

Coco, Pop je na višjem dizajnerskem nivoju kot celota. Tudi kelnerji so boljši. S pico v Trappi ni prav nič narobe, samo kislo testo za moj okus pri pici nima prepričljive "dodane vrednosti," zato se ne bom vozil na konec sveta, da bi jo jedel. Pop je v marsičem nad Trappo, pa še bolj dosegljiv je, le da je na račun marketinškega trika drag. Zato sem zapisal, da gre človek tja bolj izjemoma, še zlasti, če mu pica iz kislega testa ne predstavlja kulinaričnega presežka.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2430 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 19 September 2019 - 08:03 AM

Trappa je tudi na Rimski.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2431 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 19 September 2019 - 08:42 AM

Jesti pico stoje, mogoče v največji sili in naglici. Običajno hočemo jesti sede...

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2432 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 September 2019 - 09:04 AM

Kje lahko v Ljubljani ješ dobro pico za pol te cene? 

Cene piva v Pop's so pa tudi o_O ...

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2433 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 19 September 2019 - 09:19 AM

Olivija, če imaš v mislih samo pico iz kislega testa, ne vem. Običajne pice ješ ceneje kjerkoli. Jaz jo najraje v Garaži na Dolenjski cesti. V bližnji prihodnosti moram ke, da vidim, če kvaliteta vztraja.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2434 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 September 2019 - 09:26 AM

Meni je bilo absolutno predrago za pizzo, ki po okusu ni bila nič posebnega. Sojedec se je strinjal. Imajo pa za g&t tudi nek poseben tonic, ki je sicer super, ampak cena te pa tako na rit vrže, da smo na koncu kar gledali, haha. Jaz ne bi šla več, me ni impresionirala prav nobena stvar. Pa ne razumem samo enega WCja za toliko miz, ne v Popsu ne v Pop's pizza, za ženskega je vedno ful čakanja. 

• 0

#2435 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 19 September 2019 - 09:53 AM

Taisti tonic je v Living Room (Igriška) pol cenejši. :lol: Približno, ne me prašat za ceno. LR ni fancy, je pa cosy. :P 

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2436 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 19 September 2019 - 10:20 AM

Errol, cenim tvojo žrtev in na podlagi tvoje ocene v Pop ne bom šla niti probat. Bi pa šla v Fetiche.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2437 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 19 September 2019 - 10:26 AM

A je mogoce kdo v zadnjem casu jedel pico v 5-6 kg? Tam sem pred leti, ko so odprli, jedla najboljso, naslednjic pa ni bila niti senca prve (zanimivo, da so nas tudi natakarji zaslisevali, ce smo ze kdaj bili in kaksna se nam zdi napram prej), zato sem se za vec let uzalila :D Ampak zdaj mi po slikah spet res dobra zgleda.
  • 0

Tumblr

#2438 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 19 September 2019 - 10:29 AM

Frčica, šparovnost pa ni tvoja vrlina. :lol: Fetiche je cenovno na nivoju Pop's, res pa je, da imajo v Fetichu japonsko govedino.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2439 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 29 September 2019 - 04:11 PM

Garaža

Kot sem drugje zapisal, v petek po službi sem šel na pico v Garažo. Pri oceni, ki bo sledila, je treba upoštevati, da sem bil do konca sfukan in brez energije, zato mogoče ne bo povsem točna ali objektivna. Šel sem pač, ker sem bil v bližini. V turnusu je bil eden od dveh parov lastnikov, torej glede tega v dotični izmeni nisem beležil spremembe. Naročil sem margarito s pršutom in nefiltrirano pivo Union. Zapitek je bil nekaj manj kot 12 Eur. Testo je bilo tako kot sem ga tam vajen. Tanko v redu spečeno. Pršut je bil dober. V primerjavi s prejšnjimi ocenami, se mi tokrat zatika pri oceni sestavin, paradižnika in sira (mocarele). Od mojega zadnjega obiska v Garaži je minilo veliko več kot leto dni. Pico sem jedel drugje, pa vedno z mislijo na tisto, ki sem jo jedel tam. Paradižnik je kajpada bil zmiksan, po vsem sodeč nabavljan v pakungah za picerije. (Na Opčinah pri Gigiju/Rivendita sociale vidim, da jo picerije nabavljajo tam, čemur se ne čudim, ker je tam cena ugodna in če sklepam po zelenjavi, ki jo pridajajo, bi težko rekel, da je to slaba roba.) Pri plačevanju (plačal sem s kartico na šanku, kje se vidijo posode s paradižnikom in sirom, pa me je malce zaskrbelo glede sira, ki je nariban na velike franže, zato težko z gotovostjo zapišem ali dajejo na pice mocarelo ali ne. Kakorkoli: pica je bila okej in ob pogledu na račun, nimam razloga za pritožbo. Za ceno približno 8 Eur za pico, ne morem prilčakovati, da uporabljajo paradajz z babičinega vrta in bivoljo mocarelo. Če jo dejansko uporabljajo, je to mocarela fior di latte, kar samo na sebi ni slabo. Nerodno pa je, da sem doma vajen boljše, na tisto v Sestri Levante, pa se ta hip nočem niti spomniti, tako dobra je bila. Da ne dolgovezim, za to ceno sem verjetno jedel korektno pripravljeno pico. Olivija me je namreč zadnjič vprašala, kje lahko je korektno pico za pol manj kot v Pop'su. Ob tem naj zapišem še, da že celo večnost nisem jedel pice na Ljubljanici v Dvoru in v Foculusu, da omenjam Trte. Folk se ne pritožuje nad nobeno od prvih dveh. Mogoče česa ne vem. V človekovi naravi je, da se naveže na kvaliteto. Ali se je je treba dolgo držati kot pijanec plota, pa je drugo vprašanje. 

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#2440 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 29 September 2019 - 05:19 PM

Hm, mislim, da sva vec let nazaj imela debato o siru v Garazi. Cista mocarela zagotovo ni. Ce me spomin ne vara, si poizvedoval pri lastniku in gre za mesanico necesa nizozemskega in mocarele.
Moja pica v Foculusu je imela na sredini namesto testa luknjo in centimeter sira, tako da ze vsaj 6 let nisem bila tam. V Dvoru je tudi bogato oblozena, ampak zadovolji, ce si zazelis pravega junka :)
  • 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users