Jaz se nisem še poglabljala, kam lahko gremo in kam ne. Rdeči nismo. A v rdeča območja se ne sme?
JA ne vem, kolikor jaz razumem potem ne smeš v rdečo cono, če ni ravno nujno oz povezano s službo, ali?
Posted 15 October 2020 - 07:29 AM
Jaz se nisem še poglabljala, kam lahko gremo in kam ne. Rdeči nismo. A v rdeča območja se ne sme?
JA ne vem, kolikor jaz razumem potem ne smeš v rdečo cono, če ni ravno nujno oz povezano s službo, ali?
Posted 15 October 2020 - 07:32 AM
Posted 15 October 2020 - 07:37 AM
Če imam začasno v eni, stalno bivališče v drugi regiji, kjer živijo tudi starši, menda lahko grem tja z namenom pomoči na domu/pri nakupih ipd?
Mi je pa kar strašljiv občutek takega počasnega zategovanja, kaj se sme in kaj ni več dovoljeno... hote/nehote te obide tak občutek tesnobe, ko ne veš, do kje lahko še eskalira. To z maskami na prostem, recimo. Whats next? ..
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 15 October 2020 - 07:50 AM
Jaz sem pa za soboto naročena k frizerki. Ko sem jo v ponedeljek klicala, je že rekla, da imajo noro s klici, ker se je že govorilo o omejitvah. Ne vem, če bo šlo skozi.
Smo pa na srečo ravno zadnji vikend bili pri mojih doma, ker zdaj ne vem, za koliko časa bo omejitev prehoda med regijami. Jaz sem tudi v rdeči zdaj.
Me je pa razveselila informacija včeraj, da bodo podaljšali veljavnost turističnih bonov v naslednje leto.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 15 October 2020 - 08:14 AM
Me je pa razveselila informacija včeraj, da bodo podaljšali veljavnost turističnih bonov v naslednje leto.
Mene tudi, bomo jih potem vsaj imeli možnost pokoristit, čeprav se mi tako ali tako ne da s tem ukvarjat.
Posted 15 October 2020 - 08:47 AM
Posted 15 October 2020 - 08:51 AM
Ti iz rdeče regije ne smeš nikamor, še posebej ne z Gorenjske proti Hrvaški
Mene, ki sem iz JV Slovenije, bi mogoče še spustili
Posted 15 October 2020 - 08:54 AM
Posted 15 October 2020 - 08:54 AM
Posted 15 October 2020 - 09:26 AM
Posted 15 October 2020 - 10:16 AM
Če imam začasno v eni, stalno bivališče v drugi regiji, kjer živijo tudi starši, menda lahko grem tja z namenom pomoči na domu/pri nakupih ipd?
Posted 15 October 2020 - 10:36 AM
Mene samo skrbi, da bodo še maše in trgovske centre prepovedali. Brez šol in izobrazbe bomo že preživeli, saj tudi Bill Gates nima šole, pa kam je prilezel. Ampak pridiga in shoping je pa življenskega pomena. Kaj pa bomo v življenju, če ne bo v vsakem trenutku možno kupit najbolj trednovskih stvari.
Še ne dolgo so govorili o zelo nizkem odstotku okuženih v šolstvu in da ni nobene bojazni o zaprtju šol očitno so naredili bolj podrobno analizo od včeraj do danes in ugotovili, da so se nekje zmotili
Torej v šole otroci ne smejo, jih pa popoldan lahko peljemo v trgovske centre, da se malo rekreirajo in razmigajo.
Bolj ko razmišljam, bolj me grabi jeza. Saj razumem, ne bi želela bit zdaj v čevljih odločevalcev, ampak ravno logičnih rešitev pa res ne ponujajo.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 October 2020 - 10:37 AM
Posted 15 October 2020 - 10:46 AM
Posted 15 October 2020 - 11:08 AM
Maše so v rdečih regijah prepovedane. Vzamem nazaj.
Rezervacije, ki so že bile včeraj že potrjene, se ne spremninajo, ne glede na to iz katere regije in kam greš. Je odsetovano, ni pa prepovedano.
Na grob se gre lahko v drugo regijo
Zasebna druženja (ki so največji problem) so povsod prepovedana, ne več samo na javnih mestih. Za nadzor še ne vedo, kako bomo izplejlali. Bodo pa reagirali na klice sosedov, ne bo pa naključnih obiskov.
Maske povsod zunaj, tudi če "kilometre" okoli ni nikogar oz. si ponoči sam.
Kolesarjenje - družina ne sme kolesarit brez maske po rdeči regiji. Posameznik lahko, skupina (tudi družina za enkrat ne, mogoče naredijo izjemo)
Družina na sprehodu po "barju" naj bi imela maske, posamezniki naj bi tudi imeli, ampak če prav razumem, ni nujno.
Za kadilca na ulici ni znala odgovorit ali lahko kadi ali ne. Ona kot zdravstveni delavec odsvetuje, naprej ni prišla
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 October 2020 - 11:22 AM
Posted 15 October 2020 - 11:22 AM
Posted 15 October 2020 - 11:27 AM
Fiona, kako boš pa do meje prišla, če je prepovedano prehajanje med rdečimi regijami?
Posted 15 October 2020 - 11:29 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 15 October 2020 - 11:30 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 members, 0 guests, 0 anonymous users