Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2421 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 May 2010 - 10:20 PM

IPB Image

White Noise

Živi že od nekdaj iščemo način za komunikacijo z drugo stranjo, prevzeti, motivirani in odločni v iskanju načina, da bi se povezali z ljubljenimi osebami, ki jih ni več z nami. Ko arhitekt Jonathan Rivers izgubi soprogo Anno v tragični nesreči, se posveti temačnemu in vznemirljivemu svetu fenomena elektronskega glasu, komunikaciji s svetom mrtvih. A bolj ko je vešč te komunikacije, več skrivnosti fenomena odkriva in pride do presenetljivega odkritja: ko se odpre prehod na drugi svet, nihče ne ve, kaj bo prišlo iz njega.

Meni je bila to dobra srhljivka, ampak je tudi res, da mene takšne teme zelo zanimajo. smile.gif
7/10

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2422 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 20 May 2010 - 12:47 PM

QUOTE(sade @ 18. 5. 2010 - 9:12) View Post

The Back Up Plan

IPB Image

Po dolgih letih neuspešnih zmenkov se Zoe naveliča čakanja princa na belem konju, toda ker si srčno želi otroka, se odloči za umetno oploditev. Tik po posegu ji s pomočjo nagajive usode pot prekriža zapeljivi Stan in njuno druženje hitro preraste v iskreno ljubezen. Idilo ogrozi pozitivni test nosečnosti, saj Stan ni prepričan, če je že pripravljen postati oče, za dodatne zabavne težave v njunem odnosu pa poskrbijo nenavadne priprave na rojstvo.
Kolosej

Ena izmed najbolj brezveznih romantičnih komedij, kar sem jih gledala. Bedni dialogi, slaba igra in popolnoma nič kemije med glavnima igralcema. Sama zgodba je mogoče za odtenek bolj sveža, ker se ukvarja s problemom sodobne ženske, umetne oploditve ipd. in bi lahko bila zanimiva, ampak je mene pustila popolnoma hladno.

3/10

Se strinjam z oceno. JLo je meni nasploh kot igralka precej zanič. ermm.gif

• 0

#2423 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 20 May 2010 - 09:56 PM

IPB Image

Tooth Fairy

Zagrenjeni veteranski hokejist Derek, imenovan tudi zobna vila, zaradi
neuresničenih mladostnih sanj svoje razočaranje na ledenih ploskvah
izraža z razbijanjem zob nasprotnikov. Toda mišičnjak niti v najhujših
nočnih morah ne pričakuje večera, ko je prisiljen s pomočjo čarovnije
tudi v resnici dobiti krila, obleči svetleče krilce in se odpraviti na
misijo zbiranja izpadlih otroških zobkov. S pomočjo številnih bolečih
in zabavnih katastrof Derek počasi odkriva, da tudi v njegovi turobni
duši še prebiva kanček optimizma in vere v pravljice.

Ok film za preganjanje dolgčasa in za gledanje s kakšnim otrokom.
Ni kak presežek... pač pričakovano od takšnih filmov.

4/10
  • 0

#2424 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 May 2010 - 01:10 PM

Veronika Decides to Die (2009)

IPB Image

Jaz sem pred leti brala knjigo, ampak mi je že precej zbledel spomin glede detajlov, tak da ne vem glih,
do katere mere so se držali knjige. No, film se NE dogaja v Sloveniji, kot se to v knjigi.
Meni je bil film kar všeč, nobenega pompa. Tudi konec ni tragičen, kot je to ponavadi praksa v filmih s
tovrstno tematiko.

6/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2425 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 May 2010 - 11:30 AM

IPB Image

It's Complicated

Uspešna lastnica restavracije Jane in njen bivši mož, odvetnik Jake, se kljub burni preteklosti znova zbližata na praznovanju sinove mature. Toda preden ju lahko ogenj ljubezni dokončno znova zaobjame, se morata soočiti z Jakovo veliko mlajšo ženo in Janinim šarmantnim oboževalcem.

Dobra romantična komedija. Meni je bil film všeč. smile.gif
7/10
  • 0

#2426 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 22 May 2010 - 11:55 AM

Jarhead (2005)

IPB Image

TRAILER

20-letni Swoff (Jake Gyllenhaal) v življenju nima prave perspektive, zato se pridruži marincem. Po intenzivnem pranju možganov ga pod poveljstvom predanega oficirja Sykesa (Jamie Foxx) pošljejo v vojno za osvoboditev Kuvajta. Toda med čakanjem na napad napetost med vojaki narašča, njihov glavni cilj pa je, da bi končno ustrelili kakšnega sovražnika. A ne glede na njihova dejanja je vojska že vplivala na njihova življenja in to bolj, kot bi si sicer predstavljali ali želeli.

Zgodba o življenju enote marincev v času operacij Puščavski ščit in Puščavski vihar je posneta po knjigi spominov Anthonyja Swofforda, ki je bil kot izvidnik ostrostrelec poslan v Savdsko Arabijo. Swofford opisuje drugačno vojno, kot smo jo poznali s TV ekranov, ritem dolgočasja in strahu ob pripravah na sovražni napad ter strahotne fizične in psihične pritiske boja ter čustvene vezi, ki so se stkale med vojaki.

Ne vem, zakaj se je ta film tak dolgo pokotaval po računalniku brez odločitve ogleda.
Gre za malo več kot dveurni miks smeha, odlične fotografije, dobre igre. V kolikor se želite spustiti še dlje, lepo predstavi vojno, ki jo bije vsak posameznik bataljona operacije Puščavski ščit.

Priporočam za lahkoten večer, kakor tudi analitično obarvan. Za ljubitelje vojnih filmov, kakor tudi za tiste, ki so to malo manj.

p.s.: V opozorilo oz. spodbudo k ogledu - ni klanja v stilu tipičnih vojaških filmov.

8/10

QUOTE(Immortelle @ 22. 5. 2010 - 12:30) View Post

It's Complicated

Dobra romantična komedija. Meni je bil film všeč. smile.gif
7/10
Podeljujem enako oceno. Za sproščen večer poln smeha, čeprav sta me začetek in konec precej znervirala z osladno kičasto prežvečenim no-like-happy-american-family sranjem.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#2427 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17126 posts

Posted 22 May 2010 - 01:59 PM

QUOTE(Immortelle @ 19. 5. 2010 - 23:20) View Post

IPB Image

White Noise

Živi že od nekdaj iščemo način za komunikacijo z drugo stranjo, prevzeti, motivirani in odločni v iskanju načina, da bi se povezali z ljubljenimi osebami, ki jih ni več z nami. Ko arhitekt Jonathan Rivers izgubi soprogo Anno v tragični nesreči, se posveti temačnemu in vznemirljivemu svetu fenomena elektronskega glasu, komunikaciji s svetom mrtvih. A bolj ko je vešč te komunikacije, več skrivnosti fenomena odkriva in pride do presenetljivega odkritja: ko se odpre prehod na drugi svet, nihče ne ve, kaj bo prišlo iz njega.

Meni je bila to dobra srhljivka, ampak je tudi res, da mene takšne teme zelo zanimajo. smile.gif
7/10

To mi je ena najbolj butastih srhljivk/grozljivk ever. Meni je šlo med filmom dejansko na smeh, mislim, da ni bilo ene scene ki bi me prestrašla,vsaka naslednja scena prav boleče predvidljiva. Živi dolgčas.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2428 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 May 2010 - 05:10 PM

IPB Image

The Eye

Sem presenečena, ker pred današnjim brskanjem po Partisu za ta film še nisem slišala.

Zgodba o slepi ženski, ki s presaditvijo roženic spet spregleda.
A z roženicami dobi še nekaj več - videvati začne nenavadne stvari.
Ste že slišali za "celični spomin"?

7/10
  • 0

#2429 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 22 May 2010 - 05:45 PM

Čuje se zanimivo, ampak jaz nisem za shrhljivke.

It's Complicated

Ta film sem si ogledala samo zaradi Meryl Streep in me je razočarala. Ne direktno ona, ker igra itak dobro, ampak film. Zgodba se mi vlekla in vlekla.... rolleyes.gif , kar ni in ni blo konca. Sploh me ni not potegnilo in tudi smešno mi ni blo nič kaj preveč. Ne, niti tisti del, ko sta bila zadeta. Kar neke nepotrebne scene so mi zdele. Proti koncu sem si ga kar naprej vrtela, pa nisem nič bistvenega zamudla.

4/10

Leap Year

Tole se pa mi je zdela povprečna romantična komedija. Prav vidi se, da nisem tip za tovrstne filme, ker so mi skorajda vsi po vrsti brezvezni in nič smešni (edini biser se mi zdi Love Actually, ki je itak razrad zase in bi mu dala desetko smile.gif ). Konec je itak predvidljiv, ampak se mi je zdel cel koncept filma, da lahko ženska zaprosi moškega na prestopno leto kar prebavljiv. V glavnem, zraven tega filma nisem trpela, tako kot zraven The Back Up Plan in It's ComplicateId.

5-6/10
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#2430 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 22 May 2010 - 09:26 PM

IPB Image

Rumor Has It

Simpatičen film za preganjanje dolgčasa. Se pogleda in pozabi.
6/10
  • 0

#2431 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 22 May 2010 - 09:34 PM

Jaz bi dala isto oceno. Povprečno zadovoljiva romantična komedija. Je pa res, da jo takoj pozabiš, ker jaz se več natančno ne spomnim o čem se je šlo, spomnim se samo vtisa, ki ga je name pustila in da mi je Kevin Costner bil ful čudno pedofilski biggrin.gif .
  • 0

#2432 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4303 posts

Posted 22 May 2010 - 09:51 PM

QUOTE(Immortelle @ 20. 5. 2010 - 13:47) View Post

Se strinjam z oceno. JLo je meni nasploh kot igralka precej zanič. ermm.gif

Je pa vsaj bila hudo oblečena...jaz sem itak skoz gledala kakšne čevlje ima obute in ne njene igre wink.gif
  • 0

#2433 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 22 May 2010 - 09:58 PM

Bodi rada, da so te uspeli zamotit.
  • 0

#2434 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 23 May 2010 - 02:14 PM

Včeraj sva s Pjem gledala The Blind Side, luštno gledljiv, ni pa ravno wau.

Danes sem The Lovely Bones, tudi gledljiv, zanimiv.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2435 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 23 May 2010 - 03:27 PM

QUOTE(sade @ 22. 5. 2010 - 18:45) View Post

Prav vidi se, da nisem tip za tovrstne filme, ker so mi skorajda vsi po vrsti brezvezni in nič smešni (edini biser se mi zdi Love Actually, ki je itak razrad zase in bi mu dala desetko smile.gif
Tudi zame je čista desetka. Toliko različnih zgodb, čustev, igre. Res, vse tak dodelano, da kar nisem mogla verjet, ko sem ga enkrat slučajno zasledila na TV. Še več takih!

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#2436 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27580 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 23 May 2010 - 03:34 PM

A res, meni se pa Love Actually ne zdi dodelan. Mislim, sej ne rečem, film je super, ampak se mi zdi, da bi bil lahko še boljši, če bi te zgodbe še malce bolj razvili in izpilili.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2437 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 23 May 2010 - 04:09 PM

^^ Ej, čisto možno. Napisala na podlagi vtisov takratnega ogleda, ko si itak že sit vseh možnih rom. komedij in maš potem čisto druge kriterije, ko ugledaš nekaj takega kot LA.
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#2438 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86647 posts

Posted 23 May 2010 - 04:54 PM

Jaz sem včeraj končno pogledala It's Complicated, pa me je kar malo razočaral, sem pričakovala več smešnih situacij. Romantične komedije brez patetike itak ne znajo naredit, blazno na jetra pa so mi šli tudi otroci. :s Steva Martina tudi organsko ne prebavljam.

5/10

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2439 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 May 2010 - 05:00 PM

^ Meni je pa ta film bil res všeč. Pa nobenemu, za katerega sem pričakoala, da mu bo, ni tak zelo. cry.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2440 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 May 2010 - 05:03 PM

Meni je bil ta film ful ok, razen Steva Martina, njega jst tut ne maram. Včeraj sem pa gledala Marley in jaz love.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users