Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#2421 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 05 May 2009 - 12:36 PM

O hvala smile.gif

Sploh nimam občutka kako mi je šlo. Napisala sem ene 1000 besed, mel smo pa naslov Ljubezen v obeh romanih. Ok no, bomo vidl junija.
  • 0

#2422 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 05 May 2009 - 02:51 PM

Napisala 6 strani pa pol, mal manj kot 1000 besed, navodila sem upoštevala. huh.gif Končala sem pa eno uro prej. Valda sem se šele pol spomnila kaj vse bi lahko še napisala. verymad.gif
  • 0

#2423 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 05 May 2009 - 03:01 PM

QUOTE(Plain Jane @ 5. 5. 2009 - 15:51) View Post

Valda sem se šele pol spomnila kaj vse bi lahko še napisala. verymad.gif

To pa itak. Nas je profesorica čakala v spodnjem štuku, pa naštevala kere dogodke bi lahko napisal. Jutr pr uri bo še hujš.
  • 0

#2424 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 06 May 2009 - 11:05 AM

Ma to je zmer potem tako. Bz se sekirat preveč. Kar je je jaz pravim. tongue.gif
Huh, sta napisal. Pri nas tudi vsi gimnazijci ful. Jaz sem napisala dobre tri strani in pol. Besed je čez 800, navodila sem pa tudi upoštevala.
Pri nas so se ene menile, da so za tisto vprašanje kdo si izbori ljubezen s svojimi osebnostnim lastnostmi dale Hedo, ker se odloči da bo sledila Feliksu. Ne vem no, meni so to ne zdi ravno prav. hmm.gif No, sej mogoče je dobro utemeljila...
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2425 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 06 May 2009 - 01:18 PM

woooooops, kaj sem js to napačno interpretirala?! ohmy.gif ne me jjjjjjjjjj sad.gif
js sem dala Elizabeth, ker je bla pač drugačna od ostalih deklet itd, si je upala in to, in jo je Darcy tako opazu. :/
  • 0

#2426 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 06 May 2009 - 01:40 PM

QUOTE(fifa @ 6. 5. 2009 - 12:05) View Post

Pri nas so se ene menile, da so za tisto vprašanje kdo si izbori ljubezen s svojimi osebnostnim lastnostmi dale Hedo, ker se odloči da bo sledila Feliksu.

Ok, kako je pa to utemeljila me pa prav zanima. Saj je bilo vprašanje katera oseba si je izborila ljubezen zaradi svojih lastnosti. Meni se zdi samoumnevno da je to Elizabeth. Hede Feliks sploh ni maral.

Frejč ne sekiraj se. Js sem isto kot ti napisala.
  • 0

#2427 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 06 May 2009 - 01:51 PM

Ja, jaaa, sej Elizabeth je čist prov da si napisala. Sem tudi jaz tako napisala. wink.gif In večina najbrž. Dala sem samo kot primer, sem se pa zavedala, da je to narobe. Ne delat panike in ne se sekirat, prav si naredila! wink.gif Se pa opravičujem, če sem tako napisala da si razbrala, da je tvoja interpretacija narobe. Ni. wink.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#2428 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 06 May 2009 - 01:59 PM

uh uh, oki hvala. biggrin.gif danes sem FULFULFUL živčna zarad matematke in me vse iztiri. biggrin.gif
  • 0

#2429 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 06 May 2009 - 09:39 PM

QUOTE(fifa @ 6. 5. 2009 - 12:05) View Post

Ma to je zmer potem tako. Bz se sekirat preveč. Kar je je jaz pravim. tongue.gif
Huh, sta napisal. Pri nas tudi vsi gimnazijci ful. Jaz sem napisala dobre tri strani in pol. Besed je čez 800, navodila sem pa tudi upoštevala.
Pri nas so se ene menile, da so za tisto vprašanje kdo si izbori ljubezen s svojimi osebnostnim lastnostmi dale Hedo, ker se odloči da bo sledila Feliksu. Ne vem no, meni so to ne zdi ravno prav. hmm.gif No, sej mogoče je dobro utemeljila...

Men se zdi, da sploh ne morš dat Hede. Ker eno vprašanje pred tem se je vezala na Feliksa, Jane in Elizabeth, potem je blo pa vprašanje: Kateri izmed njih si prisvoji ljubezen blabla lastnosti blabla. Pomoje se je vezal na Feliksa, Elizabeth in Jane.
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#2430 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 06 May 2009 - 10:11 PM

Ma jaz iz Feliksa sploh nobenga ne bi dala (pa sem si vseen neki za Feliksa zmislila, da ne bi kej palamudil), sej ker od njih pa je dejansko najdu ljubezen? Noben.
  • 0

#2431 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46113 posts

Posted 06 May 2009 - 11:03 PM

Punce, ne se sekirat kaj ste napisale. Zdaj je kaj je, verjamem, pa da ste dobro napisale. Glavno da je za vami.Eseji so tako ali tako zelo subjektivna zadeva in če si dobro utemeljil kaj si napisal, bodo vam profesorji upoštevali. Zdaj pa lepo pozabite na esej in se posvetite drugim predmetom, ki vas čakajo.
  • 0

#2432 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 May 2009 - 12:04 PM

Hm, a pa ve se že dejansko učite? Jaz sem še v šolo nehala hodit, nobene stvari pa tud povohala nisem. Mislim, za pisno me ne skrbi, bolj me ustno. Čeprav slovenščino sem se že, ker sem bila vprašana za vsa 4 leta, ampak ostalega pa ne. Tud ne vem kje nej dobim vse topice iz angleščine, ker jih pomoje nimam vseh, da nemščine ne omenjam. Se je sploh ne bom učila, itak pomoje sploh naredila ne bom.
  • 0

#2433 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17095 posts

Posted 07 May 2009 - 12:54 PM

Topiki za ang so mislim, da na ricu
Meni so se ustni zdeli waaaaay lažji kot pisni. Kr ti itak prof. pomagajo pa namigujejo. Na pisnem pa če ne znaš ne znaš.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2434 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 07 May 2009 - 05:17 PM

PJ, neee, jaz se ne učim še nič. Čeprav ne bi blo slabo. lart.gif Skrbijo pa tudi mene bolj ustni. Slovenščina in matematika ustni sta mi grozna... cry.gif No, sej o psihologiji in geografiji tud rajš ne bi... rolleyes.gif
  • 0

(taoistična modrost)

#2435 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 07 May 2009 - 10:33 PM

PJ, podpis pod tvoj post. V šoli me je čedalje manj, sicer mam za uštimat še 2 predmeta ampak to bom. Anyway, ko bi ta čas ko sem doma vsaj izkoristla za kaj produktivnega, neee. rolleyes.gif Samo dobro, zdaj sem se učila ful za današnjo kontrolno, zdaj bo pa več časa.
Mene skrbita slo in mat, ker imam katastrofalna profesorja in znam bore malo.

Nemščino imam jaz za vsako temo posebej kup listov z besediščem + vajami, vse kar je potrebno znat, če želiš ti dam za skopirat. Isto slovnica.
  • 0

#2436 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 May 2009 - 10:42 PM

Hell yeah! worship.gif Kdaj bi lahko? Nisi iz Lj. a ne? Joj, dej mi kar ZS napiš, se ti prilagodim.
Za angleščino pa na RIC-u nisem nič našla, samo tematske sklope, kar pa ne rabim. Se tud priporočam, če ma kera. oops.gif
  • 0

#2437 Goddess

Goddess

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2255 posts

Posted 07 May 2009 - 10:54 PM

Dijaški? klik, klik (spodaj teme za maturo)
  • 0

#2438 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 May 2009 - 10:56 PM

Lol, sam tud pomisla nisem, pa dijaski.net mi je že nemalokrat kožo rešu. biggrin.gif Hvala, grem jutr sprintat!
  • 0

#2439 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 24 May 2009 - 10:54 AM

Ima katere primere oblik besedilnih vrst, zbrane vse na enem kupu? Ne mislim opisov, kaj mora vsebovati določena vrsta, ampak prav narejeno obliko (vem, da so bile tudi v učbenikih, samo jaz trenutno nimam nobenega pri roki :S).
  • 0

#2440 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts

Posted 24 May 2009 - 12:56 PM

Nam bo profesorca baje to ta teden zrihtala. Bom vidla kako bo zgledalo. Če bo za kej skeniram in postam. wink.gif
  • 0

(taoistična modrost)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users