Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2421 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 10 October 2009 - 11:15 AM

Ne, sej zaščiten si že isti dan k vzameš prvo tabletko, ker je itak glede na ciklus nemogoče da med M zanosiš ane. Če sexaš med M z zaščito ali ne, ne moreš zanosit. Vsaj v 99% primerov ne bi smela ane, bi mogla met res čist.. nevem, čuden ciklus or whatever. Sam jst pravim da itak glede na to, da začneš tabletke jemat med M, potem ponavadi med M ne sexaš in v vsakem primeru počakaš par dni. Pa tut če jih ne, pač nemorš zanost. Lol, kompliceram biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2422 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 October 2009 - 12:09 PM

A je možno, da mi po 3 dneh jemanja Yaz tablet ful hitro bije srce in se mi vrti? ohmy.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2423 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15787 posts

Posted 10 October 2009 - 02:20 PM

QUOTE(Špela @ 10. 10. 2009 - 11:28) View Post

ne vem, kaj je tok sekirancije o bolečih menstrah - zase vem, da se raje celo noč s termoforjem grejem in/ali koknem kako protibolečinsko, ko/če je res hudo, kot pa da se dnevno filam s KT.

PODPIS!
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2424 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 11 October 2009 - 08:38 AM

QUOTE(rea @ 10. 10. 2009 - 12:07) View Post
pa še to- nutella, zaj jemlješ tabletke da bi mela lepšo kožo, to je paradoks,... ko boš nehala jemat maš lahko spet gorzno kožo, ravn zato je treba nehat, da se koža spuca in rata lepa na naraven način!!!

Rea, to ni nujno res. Jaz sem živi dokaz. Tabletke sem začela jemat zaradi tega, da bi mi izginili mozolji. In so mi. Sem imela ful lepo lepo kožo (vsake toliko kakšen mozoljček). Potem sem nehala tabletke jest in sem se ful bala, da bo moja koža padla na tisto stopnjo, kot je bila, preden sem začela jest tabletke. Pa ni res. Občasno se mi pojavijo ob čeljusti, kakšen na bradi, to je pa to.

• 0

#2425 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 11 October 2009 - 09:44 AM

O ful dobro Ančka smile.gif Tudi jaz nameravam naslenji mesec nehat s tabletkami. Morem si pa najprej nabavit kej kozmetike v primeru izbruha mozoljev. Sej prej sem jih mela samo po čelu, ampak nikoli ne veš. Tabletke sem jemala dve leti in pol, tako da je telo ziher že navajeno teh hormonov. Zanima me, če se je mogoče katera zredila, ko je nehala s tabletkami? Vem, da jih večina shujša, ampak jaz tega nočem smile.gif
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#2426 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 11 October 2009 - 10:01 AM

jst sem se zredila - za 4kg
  • 0

#2427 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 11 October 2009 - 10:07 AM

Jaz tudi ne poznam nobene punce, ki bi po prenehanju jemanja KT shujšala, vse so se poredile, vključno z mano.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2428 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 11 October 2009 - 10:22 AM

Jaz mam tabletke zato, ker sem bolj mirna, ko jih jemljem, ne čakam s strahom a bo menstra pršla al ne. Meni "filanje s kemijo" pač to odtehta. Nameravam jih jest dokler ne bom mela namena zanost, oziroma še ene 2 leti potem bi šla pa nazaj na kondome, za neki časa in nato na "naravne" metode. Je pa to itak odločitev posameznice, sama vem, de če nebi mela fanta ne bi jedla tabletk.
  • 0

#2429 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 11 October 2009 - 12:15 PM

Hmm moje prijateljice so se z jemanjem tabletk vedno zredile in potem, ko so jih nehale jemat so navadno shujšale hmm.gif no verjetno je odvisno od ženske do ženske. Koliko časa pa telo rabi, da se očisti hormonov? Mislim, da okoli tri mesece ane?
  • 0

#2430 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 11 October 2009 - 12:20 PM

Očiščenju hormonov ne moremo govorit, saj pri tabletah vnašaš v telo hormone, ki jih tvoje telo tudi običajno proizvaja. Rabiš pa nekaj časa, da telo spet najde svoje ravnovesje. Pa tudi govorit, da so tablete tiste zarad katerih se zrediš... malo morgen, zaradi tablet kvečjemu več ješ ali manj porabiš, zrediš pa se zaradi hrane. Če se zavedaš do česa lahko pripelje, se bolj paziš in se temu izogneš. Sama se nisem zredila, se je pa prijateljica 10 kg. Pravi, da je sicer enako količino hrane kot prej, kako je v resnici pa ne vem, ker res poje velike količine hrane.
  • 0

#2431 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 11 October 2009 - 12:44 PM

Redkvica je med pavzo s tabletkami precej shujšala
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2432 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 11 October 2009 - 01:11 PM

Ora se popolnoma strinjam s tabo. In se opravičujem, če sem se narobe izrazila. Kolegica mi nonstop jamra, da se redi zaradi KT in da poje enako količino hrane kot vedno, sam že jaz opazim, da to ni res. Je pa res, da nekatere tabletke povečajo željo po hrani, vendar pa je še vedno od posameznice odvisno kaj in koliko bo pojedla. Jaz upam, da ne bom shujšala. Konec tega meseca bom prenehala z jemanjem. Hehe komaj čakam. Res komaj čakam, da vidim kakšne bodo razlike. Čeprav jaz ne opazim nobenih strasnkih učinko KT. No koža imam lepšo smile.gif
  • 0

#2433 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 11 October 2009 - 01:20 PM

Se mi ni treba nič opravičevat, jaz samo pravim, da to ni neko izločanje kot na primer pri protibolečinskih tabletah, ampak gre samo za vzpostavljanje ravnovesja. Apetit je odvisen od hormona na katerem tabletke delujejo, Logest deluje na principu estrogena, kar pomeni, da onemogoča vgnezdenje oplojenega jajčeca, pri tem preprečuje nastajanje cist na maternici poveča pa možnost nastanka tvorb na drugih mestih (ne vem z glave katerih).
  • 0

#2434 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 11 October 2009 - 01:23 PM

No sej jaz se tudi strinjam z vami, je pa pomoje tudi razlika, katere tabletke jemlješ.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2435 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 11 October 2009 - 01:30 PM

Normalno, lih po Logestu jih veliko poznam, ki so se ful zredile, tudi po 10 kg. Jaz se pač nisem, mam tud srečo, da jih moje telo na splošno fajn prenaša. Nimam zaenkar nobenih stranskih učinkih, po dveh letih jemanja. Teža je ok, nobenih sprememb libida, nobenih sprememb v razpoloženju. Pri menstrualnih bolečinah mi pa itak nič ne pomaga smile.gif
  • 0

#2436 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 11 October 2009 - 03:08 PM

QUOTE(Peteršilj @ 11. 10. 2009 - 14:11) View Post

Kolegica mi nonstop jamra, da se redi zaradi KT in da poje enako količino hrane kot vedno, sam že jaz opazim, da to ni res. Je pa res, da nekatere tabletke povečajo željo po hrani, vendar pa je še vedno od posameznice odvisno kaj in koliko bo pojedla.

rolleyes.gif MHMM... strašno mi gre na živce opravičevanje prekomerne teže z jemanjem tabletk ! Pa daj manj žri ali pa prenehaj jemat tablete... nekaj napravi, ane! Nee, najlažje je pač to... debela sem zaradi tabletk še dalje stokat in se dat v položaj, kjer se baje tako ne da nič spremenit... rolleyes.gif
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#2437 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 11 October 2009 - 03:30 PM

Mene tudi to živcira...saj niso tabletke tiste, ki ženski v usta tlačijo hrano.
  • 0

#2438 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 11 October 2009 - 03:39 PM

Ja to že, ampak ob nehanju jemanja jst nisem imela čisto nič povečanega apetita in količinsko nisem pojedla nič več kot ponavadi (niti prehrane nisem spreminjala). Pa sem se vseeno zredila. O tem govorim...
  • 0

#2439 šMinka*

šMinka*

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 230 posts

Posted 24 October 2009 - 10:00 PM

zdej ko tule malo prebiram o teh tabletkah, sem začela študirat da bi jih nehala jemati po komaj 4ih škatlicah. ampak nisem prepričana, da bi bilo to vredu.
1. razlog je to, da trenutno nimam resnega fanta.
2. sem se zelo zredila. nikoli prej nisem imela probleme z težo.
3. ni mi kul, da pojem vso to kemijo, ko se že itak preveč filam z tabletami proti glavobolu.
zdaj pa nevem ali ti razlogi pretehtajo to, da preden sem jih jemala sem pogosto imela nezaščiten odnos in sem potem vedno hitela po jutranjo tabletko, ki pa tudi niso priporočljive, da se jih pogosto uzame.
ali je pametno, da jih neham jesti in šele ko bom imela resnega fanta začnem ponovno jemati?
  • 0
"Life changes with the right pair of shoes." Cinderella ♡

#2440 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23402 posts

Posted 24 October 2009 - 11:51 PM

Jaz jih sicer nisem nikoli jemala, ampak pomoje ni nič narobe, če jih nehaš jemat po samo 4 škatlicah. No ampak naj raje pove katera, ki se bolj spozna. smile.gif
Naj ti pa nejemanje tablet ne bo noben izgovor za nezaščiten spolni odnos. Če si se pred jemanjem pogosto zafrkavala brez zaščite, bi te to moralo kaj izučit, če hočeš zdaj nehat. Jutranja tableta je za primere, ko se izjemoma kaj ponesreči, ne pa kontracepcija. Malo odgovornosti ne škodi.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users