Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2886 replies to this topic

#2401 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29883 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 15 January 2019 - 09:25 AM

Shambala - podn.  Zeleni kari in tom ka juha popolnoma brezvezna, za sladico so nama prinesli en sesedel sufle (en je bil OK) in kljub prostestiranju ga kelnar ni odnesel, seveda so ga zaračunali.  Nisva imela namena delati scene in je nisva, nikoli več pa naju ne bodo videli.  Te neke wanna-be fensijade, ki jih pri nas delajo iz azijskega street food-a so tule dosegle novo dno, tko, da prvič, zadnjič in nikoli več.  Pa mi je žal, ker ambient precej obeta, žal pa je bilo to vse, kar je bilo pozitivnega za naju, vsekakor človek glede na cene pričakuje več.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2402 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 15 January 2019 - 06:36 PM

Nama je bilo pa fajn, sva pa bila pred leti in nisva vzela sladice.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2403 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3374 posts

Posted 21 January 2019 - 10:11 AM

V soboto sva šla na večerjo v gostilno Jezeršek in moram reči, da sva bila res navdušena, definitivno greva še, naju je pa presenetil ambient ker sva mislila da bo bolj moderno in fensi ampak je tak sproščen gostilniški vibe, tako da nimaš občutka, da bi moral tam sedeti v obleki in imet 300€ v denarnici :D

Postrežba je bila vrhunska, res na nivoju imajo pa zelo mlad kolektiv tako v strežbi kot v kuhinji. Hrana je bila izredno okusna in porcije so bile ful velike, sploh sladica, tako da sva se dejansko prav preveč najedla, komaj sva pojedla sladici do konca kljub temu, da sta bili božanski in če pogledava koliko je bila cena se mi sploh ni zdelo drago. So bile pa D jedi malenkost boljše, sploh glavna je bila božanska, samo jaz sem bila omejena kar se tiče mesa zaradi nosečnosti

Vzela sva hladno predjed, juho, glavno jed ter sladico, jaz sem pila božanski hruškov sok iz neke kmetije, D pa vino (hišno vino, ki je bilo 1,50€ za dcl :o, res poceni) pa je bilo vse skupaj 80€.

Predjedi: skuta z vitlofom, pomarančo, granatnim jabolkom, praženimi orehi in medenim prelivom

goveji tatar, kreker s semeni in parmezanom, praženimi orehi, brstični ohrovt in majoneza

Juha: oba čista čebulna juha, polnjen ocvrt testeni žepek s kozjim sirom in zelišči

Glavna jed: rižota z radičem, koromačem, sušenimi paradižniki in pinjolami

Jelenov file, krema pečenega pastinaka, fuja ovita v kraško panceto, rdeča vinska omaka

Sladica: vroče čokoladno srce z jagodno omako (sufle, ki je bil absolutno božanski :wub: )

Jezerškov šmorn z dvema sadnima čežanama

Toplo priporočam!

• 1
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#2404 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24739 posts

Posted 14 March 2019 - 03:02 PM

Ravno bile s kolegicami v Namaste za Ljubljanico …. mmmmm kako je bilo dobro!!!!

Res, da nisem merodajna, saj sem bila prvič v indijski restavraciji, ampak meni je bilo res tako okusno. Kar z ušesi sem ploskala zraven

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2405 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 14 March 2019 - 07:01 PM

Joj, kam si pa prej hodila jest. Indijska je nekaj najboljsega na svetu :P v Namaste sicer se nisem bila. Midva rada greva v Maharajo, nama je blizu.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2406 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 14 March 2019 - 07:57 PM

Pa bollywood v btc-ju, pokrita trznica. Menza izgled, ampak ful dobro!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2407 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24739 posts

Posted 15 March 2019 - 08:28 AM

Hvala za ideje. Jaz sem bila parkrat v Loving Hut, malo me je spominjalo na njihovo hrano.

Da bi šla pa prav v indijsko restavracijo, pa enostavno ni bilo priložnosti, želje, poguma.

Vzele smo kosila, ko je vse v nekih šalčkah in si na enkrat poskusil 6 stvari. Res mmmmmmmmmmm

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2408 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 15 March 2019 - 08:37 AM

Meni je tudi indijska kuhinja vsec, sem nase peljala za 18. rojstni dan v Namaste na vege pojedino (ker sem se sama s kuho se precej lovila takrat, haha). Meni je bilo vse ful okusno, se je pa se vedno nasel vmes kaksen, ki se je zmrdoval nad hrano zgolj zato, ker so bile notri druge zacimbe, kot so jih bili vajeni iz babicine kuhinje. Zdaj sva ugotovila, da ima Vegan Richa super recepte in vsaj 1x tedensko nekaj skuhava iz njene knjige :) 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2409 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 15 March 2019 - 10:44 AM

Jaz sem bila nazadnje v Loving hutu zelo, zelo, zelo razocarana nad falaflom, je bil vcasih ful boljsi. :(
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2410 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86424 posts

Posted 15 March 2019 - 10:48 AM

Meni je bil ful dober nazadnje, ampak to je bilo ze pred pol leta.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2411 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 15 March 2019 - 02:24 PM

Teden restavracij - pomlad 2019 - 5 veganskih menijev

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2412 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 18 March 2019 - 02:22 PM

^Lepo. Jaz imam sicer ravno izpitno takrat in se nimam časa afnat po restavracijah, je pa fajn videt vsako leto kakšnega novega ponudnika.
  • 0

Bill Bullard

#2413 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 09 June 2019 - 06:57 AM

Kje je kaj dobro za jesti v Piranu?
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2414 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86424 posts

Posted 09 June 2019 - 08:59 AM

Pri Mari
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2415 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 11 June 2019 - 07:48 PM

Hvala!
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2416 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts

Posted 16 July 2019 - 04:17 PM

Je katera jedla v Suwonu?
  • 0
Pablo Picasso

#2417 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 July 2019 - 10:19 PM

Meni je bilo odlično. Je pa res, da sicer nisem prav na "ti" s korejsko hrano, bi težko primerjala npr. avtentičnost.

• 0

#2418 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 17 July 2019 - 12:19 PM

Meni je bilo ful fino. Nimam pa pojma, kok je zares korejsko.
  • 0

Bill Bullard

#2419 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts

Posted 17 July 2019 - 09:25 PM

Ok, bom sla probat, hvala! Ce je malo evropeizirana, bo po moje cisto ok. :)
  • 0
Pablo Picasso

#2420 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27535 posts

Posted 08 September 2019 - 03:22 PM

Dajte mi pomagat, lepo prosim. :lol: Rada bi peljala starša nekaj dobrega pojesti v LJ, pa nimam ideje, ker redko utegnem v restavracije v Lj, razen kakega burgerja tu in tam na hitro.  :ph34r:

Gujžina mi je sicer zelo ljuba, a večino teh stvari mati odlično skuhajo doma. Morska hrana odpade, ne gre ta ljubljanska morska hrana skozi pri Primorcih. :lol: Razna japonska in tajska eksotika odpade (indijske jaz ne bi, ker jo bom kmalu jedla par dni zapored).

Je kaj dobrega vzhodnjaškega ali mediteranskega? Kakšna libanonska mogoče? :hmm: Or anything really. Pa da ni porcija en njokec. 

Hvala vsem za predloge. <3 

• 0
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users