MARTYRS 2008 http://www.rottentom....com/m/martyrs/ French cinema continues its reign as the brutal roi of international horror with this startling import. MARTYRS begins in the 1970s, with a young kidnapping victim named Lucie running through the streets, barely clothed and covered in cuts. At the hospital, she bonds with fellow patient--and abuse victim--Anna, and they forge a bond that lasts for years. More than a decade later, the violence in their lives continues, but this time they may not be the victims. Francoski horor film, v katerem sta glavni junakinji mladi dekleti iz sirotišnice, ki iščeta maščevanje in odgovore za strahoten zločin iz preteklosti ene izmed njiju.
Film se sicer začne precej obetavno zgodba ne "škripa", žal je malce predvidljiva - no jaz vsaj sem že 5min po začetku vedla, kaj se dogaja in kako se bo stvar končala... And i was right.

Žal sicer čisto solidno osnovno nit pokvarijo z bednimi gore fintami in liki večinoma delujejo, kot bi menstruirali preko vseh por telesa

(sploh v prizoru ko Lucie strelja in se ne dotakne nikogar od mrtvih, jo takoj v naslednjem kadru vidimo vso krvavo, kot da se je malone pilingirala s krvjo... koji realizem

).
Tu bi jaz denimo raje poglobila psihološko stran zgodba, kar pa se ne zgodi. Ok, pustimo to...
Po precej predvidljivem prvem delu se sicer zgodi več kot dobrodošel preobrat, ki pa se kmalu, kot tudi ostanek filma, izkaže za precej za lase privlečenega. Škoda, ker res moram priznat, da so me uspeli zafirbcat, ko se zgodba kar ni nehala, ko sem mislila, da se bo.
Namesto, da bi zadevo uspešno izpeljali je ta preobrat poln totalno blesavih lapsusov, ki kmalu sledijo v katastrofalno zasnovano "razkritje" ...
Ob drugem delu filma sem že skoraj obupala, ker je res slabo premišljen, prizori mučenja so celo pod nivojem prvega dela, totalno brezvezni in nerealni (kako boš nekoga zlomil, če ga prideš "tepežkat" za cca. 5minut vsake dva tedna

).
Konec je pa zopet zeloooo predvidljiv, mi je sicer všeč, da pusti odprto vprašanje, kaj dejansko je bilo rečeno, ampak to je res en švohcan plus v celi katastrofi od filma...
Za konec naj še namignem, da se obeta ameriški remake - we hatin'

.
Ocena? Omg, don't get me started...
3/10 (
+ dobri bejbi, končno vprašanje, ki je dejansko edina všečna stvar, solidna osnova prvega dela,
- VSE OSTALO)