Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2401 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 May 2010 - 10:34 PM

Ob nedeljah pride ven v ZDA, v ponedeljek lahko potegneš.

No, bom zdaj gvišno film pogledala! ;)

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2402 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46160 posts

Posted 10 May 2010 - 10:37 PM

Hvala za to informacijo. smile.gif

Ella Enchanted (2004)
IPB Image
Tole je pa tak pravljičen film v stilu Shreka, s to razliko, da ni risani, temveč igrani film. Meni osebno sicer ni bil slab, sem ga lahko brez problema pogledala od začetka do konca, ne da bi pri tem pomislila kdaj neki bo konec, je pa res, da me tudi ni navdušil. Bil je definitivno slabši od prvih dveh Shrekov. Pa ne zato, ker je igran, ampak me vse skupaj preprosto ne prepriča. Zgodbi nekaj manjka. Sicer gre nekako takole: Ella je dekle, ki jo je botra vila obdarila z darom ubogljivosti in mora ubogati vse, kar ji ukažejo ne glede na to ali je še tako neumeno. Ker si jo njena mačeha in polsestri zaradi tega zafrkavajo, se odloči znebiti tega nezaželjenega daru in se odpravi na pot, da bi poiskala svojo botro vilo, ki je edina, ki jo lahko odreši daru. Na poti sreča princa in kup drugih pravljičnih junakov. V princa se zaljubi, a nasproti jima stoji zlobni prinčev stric, ki bi se rad polastil krone...
Ok, zgodba kot zgodba, pač pravljica, kjer je vse dovoljeno. Motilo pa me je, da so skušali v pravljico vplesti stvari iz današnjega življenja. Princ je tako kot nek zvezdnik s svojim fan clubom in vreščečimi oboževalkami. Meni način kako je bilo to izvedeni izrazito ni bil všeč, medtem ko mi je pri Shreku prav to super.
Anne Hathaway mi je v svoji vlogi sicer všeč, prav tako tudi Hugh Dancy, ki igra njenega princa. Všeč mi je bila kemija med njima. Kralj, ki ga upodablja Cary Elwes pa mi je bil preveč medel. Enako tud ostali liki, ki pomagajo Elli.
Tak no... ni slab film, ampak mene moti, saj se mi zdi, da hoče v samem načinu in humorju preveč posnemat Shreka in to me moti. Jaz pa sem big fan zelenega godrnjavca in njegove druščine, zato to pri meni ne vžge.
6,5/10
  • 0

#2403 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 11 May 2010 - 01:04 PM

sem šla na youtube čekirat haichiko cry.gif že zdaj se ježim. to je po mojem tok čustveno nabit film, da bi me razneslo. že zdej mi v glavi utripa pa cmizdrim tu v službi. pa še na mojega psa me spomni, ki ga ni več in ga ful pogrešam, une očke cry.gif cry.gif
marley and me tudi meni zgleda komedija. no še fajn, da sem zvedla, da je konec žalosten, ker ga ne mislim gledat. nimam živcev za to, res ne. kar v srce me zabode:S

• 0

#2404 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 11 May 2010 - 09:59 PM

Jaz sem se pri Marley&Me taak jokala na koncu, da do sape skoraj nisem prišla cry.gif .
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#2405 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86651 posts

Posted 12 May 2010 - 12:43 AM

The Descent (2005)

IPB Image

Zgodba o skupini žensk, ki gredo na trip v neko neraziskano jamo, za katero se izkaže, da je v njej polno krvoločnih stvorov. Patetična "grozljivka", razvlečena zgodba, brezzveze. Sledi še II. del, ki je do prve polovice skoraj enak prvemu, whatever. -D A v poplavi še veliko slabših primerkov tega žanra, si zasluži oceno:

3,5/10

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2406 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46160 posts

Posted 16 May 2010 - 11:46 AM

Robin Hood (2010)
IPB Image
Moja pričakovanja pred ogledom tega filma so bila visoka, saj so mi bili zgodovinski spektakli izpod režijske taktirke Ridleya Scotta (Gladiator, Kingdom of Heaven) zelo všeč. Najnovejša verzija filma o Robinu Hoodu je natanko takšna kot sem pričakovala da bo.
Zgodba je malce drugačna od zgodb iz predhodnih filmov o Robinu Hoodu. Postavljena je v čas preden se prične legenda in Robina predstavi v malce drugačni luči. Kljub temu pa je potrebno priznat, da film ne odkriva nove vode. Robin Hood še vedno ostaja junak, ki je sicer res malo manj spoliran, kot v predhodnih filmih, vendar je za moj okus še vedno predstavljen preveč brez napak. Vendar to malenksot še lahko odpustim, saj je sicer Russel Crowe kot Robin odličen. Rada ga gledam v tovrstnih vlogah. Prav tako me je navdušila tudi Cate Blanchett v vlogi Lady Marian. Njen lik pa je res predstavljen popolnoma drugače kot v predhodnih filmih. Ni več nedolžna devica, temveč je močna vdova, ki ji ni težko vzeti v roke orožja, da bi pregnala tatove, ki plenijo njene kašče z žitom. Mogoče gre film skoraj malce predaleč v tej njeni moči, vendar mi je to bolj všeč kot pa da bi bila predstavljena kot mila jera, ki samo sedi in čaka na rešitev. Kemija, ki vlada na platnu med njo in Russlom alias Robinom je tud odlična.
Glavni negativec je tokrat Mark Strong - isti tip, ki je igral glavnega negativca tudi v Sherloku Holmesu. Če me je tam pustil hladno, sem tukaj skozi ves film stiskala pesti, da naj vendarle že dobi kazen za svoja izdajstva. Ostali liki so tudi na nivoju. Princ oziroma kralj John (v slo. zgodovinopisju znan kot Ivan brez zemlje) je tud prav tak kot sem si ga predstavljala. Enako tudi Robinova druščina. Edino nottinghamski šerif mi deluje malce preveč medlo, ampak on tak ne igra večje vloge, tako da me to niti ne moti.
Scenografija in kostumografija sta tud odlični. Akcijski prizori so dobri. Morda se bo kak navdušenec le teh pritoževal, da jih je premalo, vendar jih je za moj okus ravno prav.
Če zaključim... film mi je bil kljub nekaterim kiksom zelo všeč. Toplo priporočam ogled.
9/10
  • 0

#2407 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 May 2010 - 12:43 AM

My Sister's Keeper (2009)

Posted Image

Odlična drama, žalostna, a ne patetična, kot znajo to kaj hitro biti tovrstne tematike.
8/10

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2408 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 17 May 2010 - 06:33 AM

Mene oba čakata na disku. Sem se učila, nisem mela časa. Ta tedn pa vse pogledam. biggrin.gif
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2409 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 May 2010 - 04:49 PM

Si upam brez zadržkov trditi, da sta sigurno ena izmed boljših filmov svežih letnic.

Jinadaze, si že pogledala? Ta drugega, itak. XD

• 0

#2410 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86651 posts

Posted 17 May 2010 - 05:30 PM

Nisem, bom rekla Piketu, ga mogoče jutri pogledava. Trailer sem enkrat videla, skoraj sigurno mi bo všeč. Hvala, da si me spomnila. -)

• 0

― V. Van Gogh

#2411 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 May 2010 - 05:51 PM

Jaz imam A Single Man na disku že od nevemkdaj, pa ga še zdaj nisem, jao.
  • 0

#2412 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27499 posts

Posted 17 May 2010 - 09:05 PM

Marley and Me, je bil meni sicer žalosten, ok, ampak se ful vleče in ne pusti vtisa. Jaz bi mu dala kvečjem kako 5,ali 6 od 10.

• 0

#2413 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 May 2010 - 09:57 PM

MARTYRS 2008

http://www.rottentom....com/m/martyrs/

French cinema continues its reign as the brutal roi of international horror with this startling import. MARTYRS begins in the 1970s, with a young kidnapping victim named Lucie running through the streets, barely clothed and covered in cuts. At the hospital, she bonds with fellow patient--and abuse victim--Anna, and they forge a bond that lasts for years. More than a decade later, the violence in their lives continues, but this time they may not be the victims.

Francoski horor film, v katerem sta glavni junakinji mladi dekleti iz sirotišnice, ki iščeta maščevanje in odgovore za strahoten zločin iz preteklosti ene izmed njiju.
Film se sicer začne precej obetavno zgodba ne "škripa", žal je malce predvidljiva - no jaz vsaj sem že 5min po začetku vedla, kaj se dogaja in kako se bo stvar končala... And i was right. yawn.gif Žal sicer čisto solidno osnovno nit pokvarijo z bednimi gore fintami in liki večinoma delujejo, kot bi menstruirali preko vseh por telesa rolleyes.gif (sploh v prizoru ko Lucie strelja in se ne dotakne nikogar od mrtvih, jo takoj v naslednjem kadru vidimo vso krvavo, kot da se je malone pilingirala s krvjo... koji realizem rolleyes.gif).
Tu bi jaz denimo raje poglobila psihološko stran zgodba, kar pa se ne zgodi. Ok, pustimo to...

Po precej predvidljivem prvem delu se sicer zgodi več kot dobrodošel preobrat, ki pa se kmalu, kot tudi ostanek filma, izkaže za precej za lase privlečenega. Škoda, ker res moram priznat, da so me uspeli zafirbcat, ko se zgodba kar ni nehala, ko sem mislila, da se bo.
Namesto, da bi zadevo uspešno izpeljali je ta preobrat poln totalno blesavih lapsusov, ki kmalu sledijo v katastrofalno zasnovano "razkritje" ...
Ob drugem delu filma sem že skoraj obupala, ker je res slabo premišljen, prizori mučenja so celo pod nivojem prvega dela, totalno brezvezni in nerealni (kako boš nekoga zlomil, če ga prideš "tepežkat" za cca. 5minut vsake dva tedna rolleyes.gif).
Konec je pa zopet zeloooo predvidljiv, mi je sicer všeč, da pusti odprto vprašanje, kaj dejansko je bilo rečeno, ampak to je res en švohcan plus v celi katastrofi od filma...

Za konec naj še namignem, da se obeta ameriški remake - we hatin' down.gif .

Ocena? Omg, don't get me started...

3/10 (+ dobri bejbi, končno vprašanje, ki je dejansko edina všečna stvar, solidna osnova prvega dela, - VSE OSTALO)

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2414 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 May 2010 - 10:03 PM

^ Meni je tudi bil ta film skrajno beden.
Že ko se je vsesplošno hvalil, kako je hud in grozljiv, sem vedela, da je sigurno en kup sranja.
In res je. V bistvu bi ga opredelila kot eno zelo slabo zf komedijo.

• 0

#2415 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 17 May 2010 - 10:07 PM

Ma ja, res je prej komičen kot kakorkoli grozen. Škoda, ker, kot pravim, se mi zdi ideja kar ok (prve pol filma), samo to pač ni dost.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2416 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 May 2010 - 10:29 PM

Saj je žal dostikrat tak. Dobra ideja (na kateri bi res lahko naredili dober izdelek), skrajno slaba izvedba.
  • 0

#2417 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 18 May 2010 - 08:12 AM

The Back Up Plan

IPB Image

Po dolgih letih neuspešnih zmenkov se Zoe naveliča čakanja princa na belem konju, toda ker si srčno želi otroka, se odloči za umetno oploditev. Tik po posegu ji s pomočjo nagajive usode pot prekriža zapeljivi Stan in njuno druženje hitro preraste v iskreno ljubezen. Idilo ogrozi pozitivni test nosečnosti, saj Stan ni prepričan, če je že pripravljen postati oče, za dodatne zabavne težave v njunem odnosu pa poskrbijo nenavadne priprave na rojstvo.
Kolosej

Ena izmed najbolj brezveznih romantičnih komedij, kar sem jih gledala. Bedni dialogi, slaba igra in popolnoma nič kemije med glavnima igralcema. Sama zgodba je mogoče za odtenek bolj sveža, ker se ukvarja s problemom sodobne ženske, umetne oploditve ipd. in bi lahko bila zanimiva, ampak je mene pustila popolnoma hladno.

3/10
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#2418 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 18 May 2010 - 09:25 PM

Men je bil tud bolj tko tko, ni nobena inovacija, tega sploh več ne znajo nardit. Jennifer mi ni bla preveč všeč, res slaba igra, ta igralec mi je pa precej simpatičen. Tud zgodba ni lih prepričljiva, kar tko se bo en tip odloču, da bo ostal v zvez in jih pomagal z otrokom, kljub temu, da sta se poznala ne vem, par tednov. Tko mal za lase privlečeno (pa sej vem, v večina takih komedij je tko, sam to me je tukej res zmotilo).
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#2419 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 19 May 2010 - 04:03 PM

IPB Image

Leap Year

Povprečna romantična komedija. Meni osebno gre igralka precej na živce (ne vem, zakaj), zato mi je bil še toliko manj gledljiv. Poleg tega povsem predvidljiva zgodba.
In tip, ki naj bi bil Irec, je imel zgrešen naglas, ki je na trenutke zvenel, kot da bi poslušal Borata.
Ok film, če vam je dolgčas. Najboljša stvar so mi bili posnetki Irske.

5/10
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2420 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86651 posts

Posted 19 May 2010 - 05:08 PM

Pogledala A Single Man, fantastičen, zanimiv, krasen film. A se mi zdi, je krog ljudi, ki jim bo všeč, kar ozek. Vsekakor ni za ljubitelje romantičnih komedij, heh.

In Jon Kortajarena, awwww.. XD

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users