Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2401 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 October 2009 - 06:06 PM

QUOTE(Kalypso @ 7. 10. 2009 - 18:29) View Post

V navodilih ti vse piše. tongue.gif

Ne da se mi jih brat.

Hvala Nincha.
  • 0
Viens, reste ici!

#2402 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 07 October 2009 - 06:33 PM

Meni KT niso nikoli dišale in že vseskozi čakam na kakšno revolucionarno novo metodo zaščite...

Prvič slišim za ta NuvaRing, vendar bi rada kaj več izvedela. Meni ni všeč ideja vnašanja enih hormonov v telo, jaz bi neko bolj naravno in manj škodljivo metodo.

Našla sem tale Link: http://www.nuvaring....sumer/index.asp !

Zate Lo-Fi in zame in za vse, ki vas morda ta varianta mika.

Na koncu pa vendar.. a ne gre tukaj za isti princip hormonov, s tem da naj bi bil pri NR obseg vnosa dosti manjši ?!! Kako je dejansko v resnici s tem??!!!

• 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#2403 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 07 October 2009 - 07:17 PM

black_sweety se strinjam. Tudi jaz bi rada našla metodo, ki bi bila naravna. Nekako se s tabletkam ruši naravni cikel telesa in to me ful moti. ermm.gif

QUOTE(Ana @ 7. 10. 2009 - 18:27) View Post

Seksati s kondomom je enako kot lizati sladoled čez šipo. HAHA tongue.gif

Ne če je s pravo osebo na prav način wink.gif

Se pa strinjam da je bolše brez closedeyes.gif
  • 0

#2404 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 October 2009 - 07:25 PM

Saj sem se samo hecala. cry.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#2405 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 October 2009 - 07:28 PM

Ta s kondomom ali brez primerjava je čist pretirana - jaz sem oboje prakticirala dolgo časa (zdej sem na kondomih in bo tko tudi ostalo) in meni je sex super v obeh primerih. Mislim, mi je malo boljši brez kondoma, ampak ne pa toooliko boljši, da bi zato jemala KT. Isto mi pride in vse, tak da ne vidim nekega strašnega problema. tongue.gif Verjetno večjo razliko čuti fant, ampak tudi on ne pelje sranja zarad tega. Raje kondomi, kot pa filanje s hormoni, s tem se oba že dolgo strinjava.

Nekateri tudi govorijo, da pol ni tak spontano in s tem se sicer strinjam, ampak samo v primeru, da kondom ni pri roki (ga je treba recimo it kam iskat in ti vse dol pade) ali pa če fant ni zverziran pri ravnanju s kondomom in traja pol ure, da si ga da gor. Midva jih imava skos pri roki in fant si ga natakne dobesedno v sekundi, tak da tudi tle ni panike. Najprej ko sem nehala s KT, sem sicer surlo vihala in govorila kak je to s kondomom vse bedno, ampak se navadiš in definitivno nisi za nič prikrajšan. No, vsaj jaz nisem, sploh zato, ker sem našla kondome, ki mi/nama ful ustrezajo.

Me pa kar zmrazi, ko pomislim, koliko res mladih punc (15, 16 let) že danes uporablja kontracepcijske tabletke, meni se zdi to veeeliko prezgodaj.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2406 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 07 October 2009 - 07:30 PM

QUOTE(Ana @ 7. 10. 2009 - 20:25) View Post

Saj sem se samo hecala. cry.gif

Haha laugh.gif Sej je kul no. wink1.gif

• 0

#2407 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 07 October 2009 - 07:48 PM

Sam meni so pa KT tok pomagale pri aknah. Res sm bla boga, mela sm hudo obliko aken, obup, samozavest na nuli, skrivanje pred folkom, jok,...
Zdej mam sam še par brazgotin. Je pa res, da sm dobila FUL celulita in sm se FUL zredila. Amoak shujšam loh sama, aken se pa en da tok hitr odpravt. Zdle me sam skrbi, da mi Yaz ne bodo OK. Dans vzamem prvo. Po eni str. bi ostala na Diane, če ne bi ble tok močne in če ne bi imela problemov z glavoboli... upam, da bo Yaz boljše, pa da se ne bom zredila in da ne bom vsa mozoljasta spet sad.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#2408 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 07 October 2009 - 08:30 PM

Mene pa pri tem, da sem s tabletkami začela tok mlada (16 pa pol) moti oz. skrbi samo to, ker vem da bom verjetno zdaj to furala, dokler ne bom imela namena zanosit. Kar pomeni da se bom še vsaj ene 5, ali pa recimo slabih 10 let filala s to kemijo. Jst vem da to zame ni dobro, ampak dokler mam tega fanta ziher ne mislim nehat. Pa tut pol, če bi z njim enkrat končala, pa dobim spet drugega fanta, pa spet začet..? Not.. Glih zato vem, da jih ne bom nehala jemat, pa preveč mi ustreza to, da lahko M kadarkoli prestavim, pa preveč mi ustreza to, da vem do sekundice natančno kdaj jo bom dobila, ne pa da si 14 dni ne upam oblečt svetlih kavbojk, ker KAJ PA ČE.. Plus to, da s kondomi bi bila vedno zaskrbljena, tko kot sem bila prej..

Drugač pa ni čudno da so vsi fantje proti kondomom, moj je imel učitelja za športno, ki jim je ves čas razlagal, da je seks s kondomom isto, kot če bi se tuširal s palerino laugh.gif Pač przadet.
Pa dokler sva s kondomi skos me ni motil niti nisem opazla razlike, zdej po dolgem času k sem na tabletkah, me pa občasno če probava Z ful peče pa moti pa mi je res ful bedn filing. Kondomi BUU oops.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#2409 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 October 2009 - 08:43 PM

Ja, se strinjam z DiLeMo. Kar malo strašno mi je te nizke starosti slišat. Pa še tko ane ... pri teh letih si sicer lahko v resnem razmerju, ampak verjetnost, da boš s partnerjem zelo dolgo, ni tko velka kot potem, ko si že starejši. In mi je bedno, da bi jih tako mlada začela jemat, pa bi potem s Pjem končala (upam, da ne, ampak velik Npr.) in jih za recimo pol leta jemala za "brezveze" (ne govorim za tiste, ki jim še pri aknah pomaga, jst nimam tok velikih problemov s tem). Pa še ne mislim kar probat, pa potem nehat in mešat štrene. Samo me malo daje. Saj mi je čisto ok s kondomom, ampak ja, bi raje brez. Sej Pju je čist ok, je reku, da naj jih ne jemljem. Sem ga enkrat sam za mnenje vprašala, ker sem še sama neodločena.

edit: pa ful mi ne gre v glavo, a je dejansko ta odpor proti kondomom s strani fantov/moških res tolikšen?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2410 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 October 2009 - 09:14 PM

Moj fant nima odpora, jaz ga imam. Zaradi občutka in zaradi tega, ker sem ful živčna vedno. Kaj pa če poči ?
  • 0
Viens, reste ici!

#2411 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 07 October 2009 - 09:21 PM

Po mojih izkušnjah sploh nimajo moški takega odpora do kondomov, to je čist prenapihnjeno in niti ne vem od kod. Mi ko se dosti menimo s kolegi, noben nima nič proti kondomom, pravijo pa da je bolj komot, ker pač ne rabiš kondoma kupovat in sabo nosit, ženska poskrbi za kontracepcijo in tip nima nobene skrbi. Sej je nekoliko boljše brez kondoma, sploh če dolgo sexaš brez se ''razvadiš'' in se je treba nazaj navadit na kondom, jaz sem imela prvi mesec ful probleme, me je tud mal peklo pa smotano mi je blo, pol pa sploh ne več. Kot sem že v prejšnjem postu napisala - ni mi brez kondoma toliko boljše, da bi se zato šopala s kemijo. Sexanja s kondomom in tuširanja s palerino pa itak ne bi primerjala, take bedne imajo samo mačistični retardi.

Ana, če bi počil, bi pač šla po morning after tabletko, pa itak se to ne dogaja glih pogosto - nama s fantom se v štirih letih rednega sexa to ni niti enkrat zgodilo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#2412 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46110 posts

Posted 07 October 2009 - 09:28 PM

Meni se tudi zdi ful mala verjetnost, da kondom poči. Se tudi strinjam z Dilemo glede kondomov in tabletk.
  • 0

#2413 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 07 October 2009 - 09:33 PM

Mene to pokanje tudi ne skrbi. Bolj me tko kej, če bi se samo rahlo preigraval, ne ravno akt brez kondoma, da bi kej zašlo kam laugh.gif .
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2414 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 07 October 2009 - 10:43 PM

QUOTE(DiLeMa @ 7. 10. 2009 - 20:28) View Post

Ta s kondomom ali brez primerjava je čist pretirana - jaz sem oboje prakticirala dolgo časa (zdej sem na kondomih in bo tko tudi ostalo) in meni je sex super v obeh primerih. Mislim, mi je malo boljši brez kondoma, ampak ne pa toooliko boljši, da bi zato jemala KT. Isto mi pride in vse, tak da ne vidim nekega strašnega problema. tongue.gif Verjetno večjo razliko čuti fant, ampak tudi on ne pelje sranja zarad tega. Raje kondomi, kot pa filanje s hormoni, s tem se oba že dolgo strinjava.

Evo, se totalno strinjam. Meni se tud zdi čisto pretiravanje, kako je pa seks s kondomom brezveze. Meni je čist okej, moj fant se tud ne pritožuje. Ma že raje ima kondome kot pa to, da sem na tabletkah vsa tečna in razdražljiva in da se mi seksat niti ne da.

Kar se pa tiče pokanja, nama tud v treh letih še ni. Sploh nevem kako lahko pride do tega, da kondom poči. smile.gif
  • 0

#2415 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 07 October 2009 - 10:59 PM

Ja kaj, a ste all of the sudden ratali vsi navdušenci kondomov.biggrin.gif

• 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#2416 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 07 October 2009 - 11:20 PM

Js zase lahko rečem, da sem po izkušnji s tabletkami definitivno bolj navdušena nad kondomi. wink.gif

• 0

#2417 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5835 posts

Posted 08 October 2009 - 07:11 AM

jaz imam še za en teden tabletk, potem pa po štirih letih in pol konec. se bova pač mogla navadit na kondome en čas, itak pa je potem v planu seks brez kontracepcije. (edino česar se bojim so spet dolge, boleče, krvaveče in neredne menstruacije!)
  • 0

#2418 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 10 October 2009 - 10:14 AM

Sama pa bom zdaj zareeees končala s tabletkami za vselej. Imam še 2 za pojest (Yasminelle), nato preneham. Ne bo pa prvič, da bom prenehala. Nekaj let sem jemala Femoden, nato prekinila za kaki 2 leti, pol spet začela za 3 mesce, pa spet nehala ... Zdaj pa zares.

Najbolj pa me seveda skrbijo stranski učinki, ki sem jih po obeh prekinitvah doživljala: boleče menstruacije, zredila sem se pa par kil ob enaki prehrani ter koža se mi je drastično poslabšala. Vse to filanje s hormoni mi ni ok. Da o libidu ne govorim - grozno razliko občutim med obdobjem, ko tablete jemljem in ko jih ne.
  • 0

#2419 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29895 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 10 October 2009 - 10:28 AM

ne vem, kaj je tok sekirancije o bolečih menstrah - zase vem, da se raje celo noč s termoforjem grejem in/ali koknem kako protibolečinsko, ko/če je res hudo, kot pa da se dnevno filam s KT.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#2420 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 10 October 2009 - 11:07 AM

klele berm v tej temi, kok časa po tem k vzameš 1 tabletko lah seksa... kao da itak vzameš na 1 dan menstre in pol čez 4 dni kao...
jaz sem po 1 uri!!! jao bože.

tabletke so kura*. za NIČ na svetu ne bi jemala tega več, res, šele zdja vidm, kaj vse so mi nrdile.

ampak jaz sem jih itak začela jest zarad zdravstvenih razlogov....

pa še to- nutella, zaj jemlješ tabletke da bi mela lepšo kožo, to je paradoks,... ko boš nehala jemat maš lahko spet gorzno kožo, ravn zato je treba nehat, da se koža spuca in rata lepa na naraven način!!!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users