Jump to content

Photo

Pudri

• Please log in to reply
3354 replies to this topic

#2381 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 27 October 2009 - 09:42 PM

hihihihihi

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2382 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 30 October 2009 - 03:51 PM

Ok, prebrala sem zadnjih 40 strani, tko da thumbs up for sally biggrin.gif

Doma mam pomoje že ene 3 pudre al kok, vsi so seveda za en kurac. Ker sem jih pač kar kupila ane.
En je tekoči, pa se po njem svetim ko drek v lekterni.
POl mam natural minerals od MF, in je zadeva sledeča. Všeč mi je filing pudra v prahu na polno. Verjetno bi mi bil tud un v kamnu kul. Tekoči mi sploh ni kul. Samoteli MF mado ene bleščice, tko da zgledam ko edward iz twilighta na soncu, da ne govorim o odtenku, zgledam po nanosu tega kot da bi bla 2 uri na soncu. Ampak pustmo to, po precej dooolgem branju vsega možnega, tudi na drugih straneh, rabim zdej en nasvet pa mam par vprašanj.

najprej moja koža: Moja koža je resnično svetla, jp, sneguljčica sem poleti in pozimi, soncu se dokaj izogibam. Sončim se v glavnem nikoli ne namerno.

Moja koža je drugač lepa, neproblematična, mozolji so bolj izjema, kakšni majhni se najdejo... Kožo mam suho, sploh okol oči, malenkost manj suh imam t predel.

zanima me kakšna je razlika med tekočimi pa temi v prahu. Tekoči so, kot jst razumem za take, k rabijo fajn prekrivnost?

No jst tega ne rabm, rabm samo neki, da mi ten izenači (se pravi da prekrije rdečico na bradi, lic nimam rdečih, pa kakšne mini rdeče pikice), da je LAHEK, spf je fajn i guess da ma, nč mašenja por prosim.
Najraje torej prah/ kamen. pa obvezno nobenih bleščic! ta max factorjev filign na koži mi je super, samo kaj ko vse ostalo je obupno.

Fajn je da je dobro obstojen. Moj podton je definitivno roza in ne rumen.

Zdej mam en seznam takih,k so mi padli v oči (so pa vse od tekočih do mineralnih in ne vem kakšnih)

Pa bi glede na opisano rada, da mi kera napiše 3, ki naj jih sprobam. Zanima me tud, kako je s testerji. A ti jih tm dajo če jim rečeš, pa če rečeš več kt za enega, a komplicirajo? Ker mačka v žaklju res ne mislim več kupovat.

Pa še seznam:

LOREAL TRUE MATCH MINERALS
AFFINITONE MAYBELINNE
Lancome teint idole
max factor miracle touch
bourjois brush foundation
vichy norma teint
collistar illuminate
givenchy matissime
Sweetscents
Revlon colorstay dry skin
Maybelline Dream Matte Mousse
Everyday Minerals & Ocean Mist
clinique - stay true
Bellapiere
Ful vam hvala za odgovor. smile.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2383 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 30 October 2009 - 04:45 PM

Glede na to, da bi ti uporabljala samo puder v prahu / kamnu, je pomoje najboljše, da kupiš mineralnega. Sweetscents zelo hvalijo, od Artdecoja je tut fajn (sem ga uporabljala poleti):

IPB ImageIPB Image

Ampak če imaš izrazito suho kožo, bi ti jo znalo še bolj izsušit. Ne vem pa, kako je uporabljat mastno kremo pod pudrom. ermm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2384 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 30 October 2009 - 05:03 PM

Jina hvala za nasvet. Drugače je pa ok, jst dam spodi akamutijevo dnevno, ki je mastna zelo, počakam kšne 5 minutk, popivnam ostanek in nanesem puder.

če ma še kakšna nasvet na dan z njimi...Drugače pa artdeco in ta drugi, vzeta na znanje.
  • 0

#2385 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 31 October 2009 - 01:48 PM

Jaz sem imela od Sweetscents mineralnega, sicer so res zelo svetli odtenki, samo meni izredno suh puder. Imam normalno kožo in mi je vse nekam zategovalo, pa še prekriven ni čisto nič. Tega ne priporočam.
Trenutno imam od Manhattan tekočega enega (se ne spomnim imena, taka svetlo bež embalaža) in je res ful vlažilen, bi bil pomoje ok zate, najsvetlejši odtenek je kar fino svetel.
Drugih pa niti nisem sprobala, v glavnem samo malo korektorja uporabim in je to to.
  • 0
Contented rest, beloved heart's desire,
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

#2386 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 31 October 2009 - 02:20 PM

Draga rea, sporočam ti da ti bom puderček poslala v ponedeljek, do zdaj nisem uspela, soooori. wub.gif

Nutella, tebi tudi v ponedeljek! biggrin.gif

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2387 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 31 October 2009 - 02:44 PM

Ej, rea!!! Kerga si ti mela pri Revlonu. Odtenek mislim biggrin.gif Men se zdi, da si kr rumena, ane?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2388 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 31 October 2009 - 03:02 PM

sploh nism mela revlonovega pudra!
ker se ga bojim ker je lejck neki sanjala da ji ful maši pore!

pa baje sm rumena ja!!!!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2389 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 31 October 2009 - 03:39 PM

Men je trenutno zelo fajn puder od Maybelline Affinitone. Imam pa nekje mešano do normalno kožo. thumbup.gif
  • 0

#2390 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 07 November 2009 - 05:59 PM

Ok spet jaz...

Pr art deco nikjer niso imel odtenka (ne v Kr v milerju, ne v Lj v milerju) ki bi bil dovolj svetel zame. :\

na koncu sem preskusila Loreal perfect match in je totalno po moji koži narejen odtenek C2 vanilla rose.

Zdej ker ma talc ga ne želim. A mi pol še kera zna rečt pudr v takem odtenku (in kateri odtenek je to), mineralni, no talc included.

• 0

#2391 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 13 November 2009 - 12:22 PM

QUOTE(Jinadaze @ 30. 10. 2009 - 18:45) View Post

Glede na to, da bi ti uporabljala samo puder v prahu / kamnu, je pomoje najboljše, da kupiš mineralnega. Sweetscents zelo hvalijo, od Artdecoja je tut fajn (sem ga uporabljala poleti):

IPB ImageIPB Image

Ampak če imaš izrazito suho kožo, bi ti jo znalo še bolj izsušit. Ne vem pa, kako je uporabljat mastno kremo pod pudrom. ermm.gif

A tale se dobi pri nas? Ga še nikjer nisem videla. hmm.gif
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2392 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 13 November 2009 - 02:14 PM

se,smjihšlaspobavat.

Samo mado sam rumene odtenke...
  • 0

#2393 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 13 November 2009 - 05:00 PM

Končno dobila pameten puder za mojo belino, da mi ne potegne na rumeno ali oranžno hooray.gif yahoo.gif
IPB Image wub.gif wub.gif

• 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#2394 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 14 November 2009 - 02:58 PM

Jst sm tud tega gledala, samo je tok "temen" kot tudi en njihov 2. po vrsti. Un 10 hours sleep effect.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2395 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 16 November 2009 - 08:04 PM

Js sm mela prej tega 10 hours sleep efect pa sta mi čisto drugačna. Bistvena razlika smile.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#2396 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 16 November 2009 - 08:14 PM

Mene pa tok mika, da bi od Sarah vzela tega MAC-a samo sem broke oz. mam samo še 50€ do konc mesca. laugh.gif
  • 0

#2397 Asha

Asha

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1658 posts

Posted 17 November 2009 - 06:43 PM

QUOTE(Sally @ 7. 11. 2009 - 17:59) View Post

A mi pol še kera zna rečt pudr v takem odtenku (in kateri odtenek je to), mineralni, no talc included.

Pri nas edino Sweetscents, Essence ga je mel (samo precej temne odtenke), potem imaš še Alima in Bellapierre (ta dva sta precej draga). Za odtenke moraš pa sama v živo pogledat, čeprav od Sweetscents so vsi razen enega zelo svetli.
Preko neta je pa izbira seveda zelo velika...
  • 0
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)

• Guests

Posted 11 December 2009 - 09:33 PM

Punce, rabim pomoc. Zmanjkuje mi pudra in bi si rada kupla enga drugega - zdaj sm mela revlonovega tekocega za suho kozo (ne vem kk se mu rece, ker se ze davno razbila flasko in sem ga prelila v embalazo od ene kreme) in mi je sicer super, ampak bi mela enga mogoce malo bolj prekrivnega, pa cimbolj naravnega, ce ne pa vsaj res dobrega po sestavii. Poleti uporabljam Lorealovega mineralnega v prahu in mi je super, tk lepo kozo nardi, pa prekrivnost reguliras s kolicino nanosa, s tem, da nikol ne izgleda umetno. Ampak zdaj, ko je mrzlo, se mi po tem pudru takoj nardijo luskice in ga ne morm uporabljat. Zdaj me pa zanima dvoje - a obstaja kak minefalen puder v prahu, ki bi bil za SUHO kozo? In ce ne, mate kak predlog za tekoci puder, fajn prekriven, kvaliteten, da ne dela maske na obrazu pa da je tam nekje srednji cenovni razred?

Hvala lepa! smile.gif
  • 0

#2399 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 15 December 2009 - 08:51 PM

js sm tudi testirala vse sorte pudrov...od dioria do lancome,clinique itd...do tistih še kr poceni vsi so mi za en k.... brez pudra pa ne zdržim ne zaradi tega ker imam 2 mozoljčka ampak ker imam kr cele fleke od mozoljev po faci in mi ne izginejo in mi jih prekrije razen pudra...sej zdej sm kupila od MF tistga še ta starega color adapt(MF ima res zelo dobro paleto barv-še posebej js ki sm zelo svtlopolta)ampak še zmeri mi naredi ko da imam masko na faci...zadnjič sm gledala ta novga od MF kaj je že neki skiny al neki tazga se ne spomnem trenutno imena ki je zelo lahek samo sm probala na mozolj ma nič ne pokrije uff...imaste ve kak predlog?
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#2400 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 December 2009 - 08:56 PM

JA imamo tongue.gif MAC studio sculpt.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.